خرید تور تابستان

گمانه‌زنی‌ها برای وزارت علوم امیدوارکننده نیست!

شنبه پانزدهم مهرماه در حالی مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با حضور رییس‌جمهور در دانشگاه تهران برگزار می‌شود که سکاندار وزارت علوم به عنوان یکی از وزارتخانه‌های کلیدی همچنان معرفی نشده و این درحالیست که گزینه‌های احتمالی رقابت تنگاتنگی را در احراز تصدی این جایگاه انجام داده‌اند. در این میان با توجه به تعلل صورت گرفته در تعیین وزیر، برخی نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و این تأخیر را دارای تبعات بیشتر ارزیابی کردند. همچنین تعدادی از فعالان دانشجویی در گفت‌و‌گو با انصاف نیوز درباره‌ی علل و پیامدهای تأخیر در معرفی وزیر و تعدد گزینه‌های احتمالی تصدی وزارت علوم اظهارنظر کردند.

مشکلات موجود مربوط به درون وزارت علوم نه دولت

«مجتبی انصاری»، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف، مشکلات موجود را مربوط به درون وزارت علوم و نه دولت دانست و گفت: در چند سال گذشته بویژه در دولت‌های نهم و دهم، نیروهایی وارد وزارت علوم شدند که نتیجه‌اش ایجاد جریانی شد که به سادگی از وزارت علوم خارج نمی‌شوند.

وی افزود: این جریان که در وزارت علوم وجود دارد در جایگاه‌های مختلف از جمله تأسیس اتحادیه‌های دانشجویی و یا انتصاب‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام می‎شد، بروز پیدا می‌کند.

روحانی برای انتخاب وزیر علوم با یک بحران جدی مواجه است

انصاری، تأثیر آنچه جریان غیرهمسو با دولت خواند را در انتخاب وزیر علوم این‌گونه توضیح داد: از پیامدهای وجود این جریان این است که دکتر روحانی برای انتخاب وزیر علوم با یک بحران جدی مواجه است؛ زیرا بخشی از افراد با توجه به آشنایی به ساختار وزارت علوم حاضر به قبول این مسوولیت نیستند و برخی دیگر هم در صورت تمایل خود به‌ خود رد می‌شوند، چون قادر به فعالیت در فضای فعلی وزارتخانه نیستند.

وی، معرفی نشدن وزیر علوم را اتفاقی ناخوشایند برای نهاد دانشگاه دانست و با اشاره به موانع رییس‌جمهور  در این باره گفت: از طرفی فشارهایی روی دکتر روحانی هست و از طرفی هم او با توجه به وعده‌های قبل از انتخابات، تلاش لازم را در زمینه‌ی انتخاب وزیر علوم نداشته و تا بحال وعده‌ای در این زمینه محقق نشده است.

فردی انتخاب شود که بتواند در مقابل فشارها ایستادگی کند

انصاری در پاسخ به این که «آیا تشکل‌های دانشجویی در زمینه‌ی پیشنهاد گزینه برای وزارت علوم فعال بوده‌اند یا خیر؟»، گفت: پیش از انتخابات، تشکل‌ها همه‌ی مطالبات خود را به رییس‌جمهور رسانده بودند و با این که احتمال می‌دهیم از گزینه‌هایی که به نظر تشکل‌ها مناسب بودند، وزیر انتخاب نشود، اما حداقل امیدواریم شخصی در نهایت معرفی و انتخاب شود که بتواند در مقابل فشارها ایستادگی کند.

فرجی‌دانا و میلی‌منفرد و توفیقی حمایت فعالان دانشجویی را داشتند

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف در ادامه به گزینه‌هایی که فعالان دانشجویی برای تصدی وزارت علوم در نظر داشتند، اشاره کرد و به انصاف نیوز گفت: در جلسه‌ای با دکتر روحانی، گزینه‌هایی همچون دکتر فرجی‌دانا و دکتر میلی‌منفرد و دکتر توفیقی که حمایت قاطبه‌ی فعالان دانشجویی را داشتند، مطرح شد، اما خیلی زود مشخص شد که این گزینه‌ها قرار نیست گزینه‌ی وزارت باشند.

امیدواریم وعده‌های انتخاباتی محقق شوند

وی با اشاره به روند فعلی معرفی وزیر برای تصدی وزرات علوم گفت: حدس و گمان‌هایی که شنیده‌ام امیدوارکننده نیست، هم از جهت شخص و هم از نظر زمان معرفی، اما همچنان به آقای روحانی امیدوار هستم که وزیری انتخاب کند که بتواند وعده‌های قبل از انتخابات را محقق کند.

گویا دولت برنامه خاصی برای آموزش عالی ندارد

یاشار دانایی، فرمانده بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر نیز در این باره گفت: این که گزینه‌های مختلف و متفاوتی برای تصدی کرسی وزارت علوم مطرح شده‌اند و دولت با آنها صحبت کرده، نشانگر این است که دولت پس از چهار سال برنامه‌ی خاصی در آموزش عالی نداشته و پیامد آن، این شد که دولت تا کنون نتوانسته گزینه‌ی مناسبی را معرفی کند و به سرپرست بسنده شده است.

گزینه‌های فعلی آنقدر مناسب نبودند که اجماعی شکل بگیرد

وی در پاسخ به این که «نظر دانشجویان درباره‌ی گزینه‌های احتمالی چیست؟»، اظهار کرد: خیلی نشنیده‌ام که در بدنه‌ی دانشجویی بحثی جدی درباره‌ی گزینه‌های فعلی شود، چون گزینه‌های فعلی هم آنقدر مناسب نبودند که اجماعی در رابطه با آن‌ها از سوی دانشگاه شکل بگیرد.

فرمانده بسیج دانشگاه خواجه نصیر درباره‌ی علت بی‌میلی دانشگاه به انتخاب وزیر علوم، گفت: وزیر علوم هرچند جایگاهی در صدر وزارتخانه است، اما در صورتی که حتی وزیری توانا هم پیدا و برای تصدی وزارت به دولت معرفی شود، باز اتفاق خاصی نخواهد افتاد، زیرا با یکسری اشکالات ساختاری و ریشه‌ای‌تری در آموزش عالی مواجه هستیم که باید اصلاح شوند که این خود یک پله عقب‌تر از معرفی وزیر است و نوع نگرش به دانشگاه و دانشجو پیش از هر اقدام دیگر باید اصلاح شود.

انتظاراتی که برای انتخاب وزیر هست، کار را دشوار می‌کند

همچنین «علی سرمدی»، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر درباره‌ی دلیل تأخیر حسن روحانی در معرفی وزیر علوم به مجلس به انصاف نیوز گفت: چند عامل در تأخیر معرفی وزیر علوم مؤثر است؛ یکی از مسایل این هست که از سوی جامعه‌ی دانشگاهی انتظاراتی برای انتخاب وزیر از روحانی می‌رود که کار را دشوار می‌کند.

 او، این انتظارات را این‌گونه برشمرد: فردی که انتخاب می‌شود باید معتقد به گفتمان دانشگاه باشد، یعنی سوابق دانشگاهی مناسبی داشته باشد و سوابق مدیریتی‌ که داشته، نشانگر این باشد که اهل اعمال سلیقه یا فشار فرا قانونی نیست و در این رابطه، یافتن شخصی با این خصوصیات و مطلوب، کار را برای روحانی سخت کرده است.

سرمدی درباره‌ی چرایی این موضوع گفت: فشار همه‌جانبه رقبای سیاسی رییس‌جمهور، به دلیل اهمیت نهاد دانشگاه برای آنها دلیلی است که این رقبا از تمامی امکانات خود برای اعمال فشار به روحانی بکار می‌برند و به این ترتیب انتخاب گزینه‌ی مطلوب را سخت‌تر می‌کند.

دولت و شخص آقای روحانی دانشگاه دردسرساز را نمی‌پسندند

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیر با وارد دانستن نقد به شخص رییس‌جمهور گفت: دولت و شخص آقای روحانی نیز دانشگاه دردسرساز را نمی‌پسندند، یعنی از نظر سیاسی معتقد نیست که با انتخاب وزیری که نزدیک به جریان اصلاح‌طلب باشد برای خود دردسری به نام دانشگاه تولید کند، یه این معنی که وقتی فضای باز سیاسی در دانشگاه حاکم باشد، با توجه به این که کاستی‌ها هم کم نیست، نقد این وضعیت به نفع دولت نیست.

نظر مساعدی نسبت به هیچ‌یک از گزینه‌های فعلی نیست

وی با اشاره به گزینه‌هایی همچون فرجی‌دانا و توفیقی که به نظر او مطلوب دانشگاهیان بوده‌اند، گفت: نظر مساعدی نسبت به هیچ‌کدام از گزینه‌های احتمالی مطرح شده فعلی نیست و حتی برخی گزینه‌ها با توجه به پیشینه‌شان مخالفت دانشگاهیان را برانگیخت؛ برای نمونه دکتر سلیمی که سابقه‌ی مدیریتی در دانشگاه علامه دارند و دانشجویان این دانشگاه نیز از مدیریت او ناراضی هستند و یا برخی گزینه‌ها مانند آقای ستایشی، عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر برای دانشجویان ناشناخته هستند.

امین‌زاده حقه‌ی دولت برای پوشش نبود وزیر زن است! 

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیر گفت: جدی‌ترین گزینه برای وزارت علوم که این اواخر مطرح شده خانم امین‌زاده هستند که می‌شود گفت به نوعی حقه است که کاستی معرفی نکردن وزیر زن با معرفی این گزینه برای وزارت علوم می‌تواند پوشش داده شود!

نماینده شیراز: تأخیر در معرفی وزیر علوم تبعات بیشتری دارد

وزیر علوم تا هفته آینده معرفی شود

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. به نظر من دکتر برخورداری در بین گزینه‌هایی که رد نشده اند، بهتربن گزینه است و سوابق خوبی هم دارد

    2
    2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا