راکعی: همه سلایق فرهنگی در جشنواره شعر باشند
فاطمه راکعی با اشاره به نقش نهادهای مسئول اظهار داشت: ضمنا آن چه که در شورای جشنواره مطرح می شود در واقع یک دید کارشناسی ادبی بر آثار و شخصیت های تاثیر گذار شعر معاصر ایران است و با این نگاه است که افراد از داخل و خارج دعوت شده اند و اگر کسی مشکلی داشته باشد به هرحال وزارت امور خارجه و نهادهای مسئول می گویند نمی توانید دعوت کنید و قطعاً همه تابع مقررات کشور هستیم و کسی نمی خواهد خلاف قانون رفتار کند.
فاطمه راکعی شاعر و عضو شواری سیاستگذاری هشتمین دوره جشنواره شعر فجر گفت: ما فکر کردیم که امسال مخصوصا با روی کار آمدن دولت اعتدال و تدبیر و فراهم آمدن فضای جدید از یک بعدی نگاه کردن در حوزه ی شعر و ادب اجتناب کنیم و نظر شورای سیاست گذاری که از اقشار مختلف فرهنگی، هم اساتید دانشگاه که تخصصی نگاه می کنند و هم شاعرانی که بازتر به قضایا نگاه می کنند در آن حضور دارند، بر این قرار گرفت که امسال سعی کنیم به شعریت آثار و شاعرانگی اهمیت بیشتری بدهیم و از شاعران بزرگی که با جشنواره های پیشین شعر فجر همکاری نداشته اند دعوت به عمل آوریم و این برای ارتقای سطح کیفی شعر لازم می دانیم و برای این که همه ی سلایق فرهنگی باشند چرا که ایران یک کشور تک صدا نیست.
وی ادامه داد: شاعر به خاطر روحیه ی حساس و به عنوان کسی که نمی تواند اگر یک ناهنجاری را در سطح جامعه می بیند دم بر نیاورد شایسته جایگاه و احترام است و این شاعران ممکن است سلایق مختلف فرهنگی داشته باشند و ممکن است داعیه ی انقلابی داشته باشند یا نداشته باشند و ما گفتیم این طیف را وسیع تر بگیریم.
این استاد دانشگاه الزهرا با اشاره به جوسازی خبری علیه جشنواره شعر در برخی از رسانه های خاص اظهار داشت: اما ارگان هایی که متاسفانه درمورد دعوت از یکی از نام های شناخته شده شعر معاصر ایران معترض شده اند دارای دیدگاه های تند و افراطی اند و من نمی توانم خیلی به ادعاهای آنها اعتماد کنم چراکه آن ها گاهی دیدیم که حتی کسانی که سی سال با عشق به این انقلاب خدمت کرده و شعرهاشان در مورد امام و انقلاب در کتاب های درسی چاپ شده است از واژه ی فتنه استفاده می کنند.
وی ادامه داد: کسانی که در شورا بوده اند تا به حال از خطوط قرمز عبور نکرده اند. ساحت امام آنقدر منور و منزه است که خدای نکرده آنگونه که افراطیون می گویند اگر کسی به ساحت حضرت امام هتاکی کرده باشد باید بررسی شود و کسی راضی نیست که به خاطر نگاه باز و فرهنگی حاکم بر جشنواره امسال کسانی که هتاک بوده اند مخصوصاً به ساحت مقدس حضرت امام از این نگاه باز سواستفاده کنند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به نقش نهادهای مسئول اظهار داشت: ضمنا آن چه که در شورای جشنواره مطرح می شود در واقع یک دید کارشناسی ادبی بر آثار و شخصیت های تاثیر گذار شعر معاصر ایران است و با این نگاه است که افراد از داخل و خارج دعوت شده اند و اگر کسی مشکلی داشته باشد به هرحال وزارت امور خارجه و نهادهای مسئول می گویند نمی توانید دعوت کنید و قطعاً همه تابع مقررات کشور هستیم و کسی نمی خواهد خلاف قانون رفتار کند.
فاطمه راکعی متولد سال 1333 زنجان، نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. این شاعر فارغالتحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است.
از میان آثار وی می توان به «آوا و معنا در شعر نیما»، «منطق در زبانشناسی»، «درباره شعر»، «مادرانهها»، «آواز گل سنگ» و «سفر سوختن» اشاره کرد.
انتهای پیام