تأثیر مرگ مام جلال یا رفراندم؟
«جلال جلالی زاده» نمایندهی اسبق مردم سنندج در مجلس، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «تأثیر مرگ مام جلال یا رفراندم؟» نوشت:
هر پدیدهای که در هستی اتفاق میافتد تأثیر خاص خود را دارد، چه تولد و مرگ شخصیتی باشد و یا سقوط سنگی از صخرهای و یا اعمال ارادهی یک ملت. هرچند انسانهای بزرگ همانگونه که زندگیشان تأثیر گذار است به همان اندازه مرگشان نقش آفرین است.
در این دو هفتهی اخیر دو حادثه در اقلیم کردستان رخ داد که یکی شادیبخش و دیگری حزن آفرین بودند. اولی برگزاری رفراندم از سوی ملتی که میخواستند نتیجهی زحمات و مبارزات و رنجهای چندین سالهی خود را تحقق بخشند.
در خاورمیانهای که در طول تاریخ جز حکومت کوتاه خلفای راشدین، نسیمی از آزادی بر آن نوزیده و رأی شهروندان خود آگاهانه ارزشی نداشته است، کوردها برای اولین بار سنتی را بنا نهادند که اهمیت دادن به ارادهی جمعی و حل مشکلات از طریق صندوقهای رأی به جای قوه قهریه والنصر بالرعب بوده است.
این خواست همگانی و شیوهی دموکراتیک به مذاق همسایگان و برخی از حکومتهای شوونیستی مانند ترکیه خوش نیامد و به تهدیدها و استفاده از زبان زور و تکرار واقعهی شعب ابوطالب و محاصرهی پیامبر و خانوادهاش درحق کردها پرداخت.
متاسفانه همهی مدعیان دموکراسی و اصلاح طلبی و آزادی خواهی در کنار امپریالیستها و متجاوزان به حقوق بشری قرار گرفتند و آن را محکوم و یا سکوت کردند.
اما حادثهی درگذشت مام جلال همهی نقشهها و پیش بینیها را بر هم زد و گویی که نه رفراندمی برگزار شده و نه تهدید و ترساندن و خطر آفرینی اعمال شده است.
فرودگاه سلیمانیه دوباره بازگشایی میشود، هیاتهای دیپلماتیک از بغداد و پایتختهای منطقه و جهان برای تجلیل از شخصیت مام جلال عازم سلیمانیه میشوند. از راست و چپ، اصلاح طلب و اصولگرا عکسهای یادگاری با طالبانی را منتشر میکنند. تسلیتنامهها در مفهوم و محتوا و در روح پیام همدردی یکی میشوند. طالبانی محور وحدت میشود و به یک باره کینهها و کدورتها فراموش میشود و نگاهها متوجه نقش آفرینی رییس جمهور فقید عراق در حفظ وحدت و خسارت فقدان ایشان در موقعیت خطیر فعلی میشود.
امید است همهی کسانی که امروز در گوشه و کنار جهان علاقهای به طالبانی دارند، همان علاقه را به ملتش داشته باشند و به رأیش احترام بگذارند. ملتی که فرزندانی مانند مام جلال را پرورش داده است که از کوهستان و روحیهی چریکی میتواند رییس جمهور و نمایندهی کشوری کثیر الملل و مذاهب باشد و مقبولیت عامه را کسب نماید. امروز هم میتواند همان نقش حفظ همبستگی و حفظ امنیت را بر عهده بگیرد و مشکلی برای دیگران ایجاد نکند.
امروز با ورود جنازهی مام جلال به فرودگاه سلیمانیه به پاس عظمت چنین شخصیتی دیوار تحریمها شکسته شد و این فرودگاه مجدداً باز گشایی شد و این نشاندهندهی جایگاه ایشان و حرمتی است که در دل مسوولان عراقی و غیر عراقی دارند. و اثبات کنندهی این نکته است که وجود و حیات شخصیتها و مرگ و فقدانشان برای جامعه منشأ خیر و برکت است. امید است این حادثه موجب تغییر نگاهها به اقلیم کردستان و بازگشت زندگی به روال عادی و پذیرش واقعیت و ادای احترام به مبارزات پنجاه سالهی طالبانی برای سرنگونی دیکتاتوری و استبداد در عراق باشد.
انتهای پیام