«مَنی» چون بپیوست با کردگار!
«ناصر آملی» فعال سیاسی اصلاح طلب مشهد در یادداشتی تلگرامی با عنوان «مَنی چون بپیوست با کردگار!» نوشت:
پس از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و نیز شوراها، لابد به یاد دارید که جوّی رسوا علیهِ «شورایِ مشورتیِ خاتمی» به راه اُفتاد و کسانی که چندان نیز ناشناخته نیستند، و بلکه از فرط سوءِاستفادهی جریان راست از آنها، «نخ نما» نیز شدهاند، شروع کردند به شلتاق و داد و بیداد علیه شورای مشورتی و نیز پرتابِ گوشه و کنایههای بی مزه و رنگ و رو رفته، علیه خاتمی؛ که چه؟:
«مملکت حزب میخواهد و دموکراسی بدون حزب نمیشود؛ و یعنی چه که یک نفر محور فعالیتهای یک جریان قرار گیرد؛ و اصلاٌ وقتی احزاب هستند، شورای مشورتی یعنی چه؟» و از این اباطیل!
جالب است! به شخصی اتهام مخالفت با تحزّب زدند و میزنند که خود بنیانگذار جنبش توسعهی سیاسی در ایران معاصر است و حتّی به انگیزهی تشکیل حزب وارد انتخابات ریاست جمهوری شد؛ حزبی که اتفاقاٌ با تجمیع عناصر فعّال ستادهای انتخاباتیاش تشکیل شد؛ گرچه خود وی با توجّه به مقام اجراییاش نتوانست سمتی در آن بر عهده بگیرد.
و امّا شورای مشورتی خاتمی نیز مشتمل بر چه آحادی است؟:
«نمایندگان همهی احزاب اصلاح طلب کشور؛ بهعلاوهی تعدادی از شخصیتهای معتبر و مؤثّر اصلاحی که هر کدام بخشی از تخصّصها و نیازها و گرایشهای جامعهی اصلاحی را در برمیگیرند، البته به انتخاب شخص خاتمی؛ که مورد وثوقترین چهرهی سیاسی در نزد شخص ملّت ایران است و این دقیقه از فرط «تکرار» بر کسی پوشیده نیست، جز خواجه حافظ شیراز!»
در این میان چند حزب نیز به تحریک برخی کسان که کُشته – مُرده، و خُمارِ قُمار، و توهّمِ در دست گرفتن رهبری اصلاح طلبانند، اعلام کردند که ما در شورای مشورتی حاضر نمیشویم و بلکه خود معتبرتر از آن شوراییم؛ و بعد هم که میدانید: حتی در انتخابات لیستهای جعلی دادند و مردم و اصلاح طلبان نیز با بزرگواری و مدارا بر آنها گذشتند؛ که حضرت باری در وصف کریمان فرموده است: «اذا مرّوا باللّغو، مرّوا کراما»! (چون بر بیهودهای میگذرند، با کرامت میگذرند.)
و این «بازی بی بُتّهی بدیل سازی» نیز چه رسوا شده است! رندهایی چند و چندان و در پسِ پردهها پنهان، سالهاست دست در کار بدیل سازی برای خاتمی شدهاند؛ و طرفه اینکه «این سرکنگبین»، یکسره در حال «صفرا فزودن» است؛ و هر که را جلو میاندازند، کفگیرش عدل به تَهِ دیگ میگیرد و از وعدهی «ته دیگ» برایِ «آرزومندان»، جز «صدای کفگیر و دندان و دیگدان»، چیزی نمیماسد؛ و چنین است که به ناگزیر دست از آستین حدّ و محدودیّت بیرون می اُفتد؛ اما و صد اما که نمیدانند «آبروی خداداد را نه بندهی قدرت، که حاقّ قدرت نیز نمیتواند زایل کرد». و نمیدانم این چه سرّی است که تاریخ را بازیگران آن، خود کمتر میدانند و دقایق «حکیم» فرمودهاش را در توجّه نمیگیرند؛ که:
«مَنی» چون بپیوست با کردگار / شکست اندر آورد و بر گشت، کار!
[توضیح انصاف نیوز: «شورای مشورتی خاتمی»، «شورای هماهنگی جبههی اصلاحات» و «شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان»، سه شورای مهم و محوری جریان اصلاحات هستند. به نظر میرسد منظور آقای آملی در این یادداشت، شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بوده است و به اشتباه آن را شورای مشورتی خاتمی خوانده است.]
انتهای پیام