10 نشانه استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی
از آنجایی که افراد مختلف در مشاغل گوناگون انتظارات متفاوتی از کار خود دارند، وجود تفاوت میان شبکه های اجتماعی کاملاً طبیعی به نظر می رسد و هر فرد یا سازمان به دنبال شبکه ای می گردد که هرچه بیشتر در جهت اهداف شغلش طراحی شده باشد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از خراسان، هر یک از این 10 مورد می تواند علامتی باشد که نشان می دهد شما سیاست نادرستی در استفاده از شکبه های اجتماعی را دنبال می کنید.
1. صفحه خود را به طور منظم به روز رسانی نمی کنید.
اگر صفحه خود که در یکی از شبکه های اجتماعی ساخته اید را به حال خود رها کنید و آن را به طور منظم به روز رسانی نکنید، خطای بزرگی مرتکب شده اید. افرادی که در شبکه های اجتماعی شما را دنبال می کنند همواره در پی اطلاعات جدید هستند. اگر این اطلاعات را به طور منظم در اختیارشان قرار ندهید، آن ها نیز فکر دنبال کردن شما را از سر خود بیرون خواهند کرد.
2. به هواداران شما اضافه نمی شود.
شاید در نگاه اول داشتن کسانی که کارهای شما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند خیلی هم مهم به نظر نرسد اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر به تعداد هواداران شما اضافه نمی شود بهتر است استراتژی های خود را مورد بررسی مجدد قرار دهید. سعی کنید راه کارهایی جدید اتخاد کرده که بتوانند تعداد بیشتری از افراد را به سمت صفحه شما هدایت کنند.
3. اهمیتی به نظرات دیگران نمی دهید.
شاید کلیشه به نظر برسد، ولی شبکه های اجتماعی جایی برای گفت و شنود است. اگر فقط در حال انتشار اطلاعات هستید و نظرات خود را به صورت یک طرفه در صفحه تان به اشتراک می گذارید، بدانید که از منافع داشتن روابط دو طرفه با بازدید کنندگان خود بی بهره هستید.
4. از صفحه اجتماعی خود برای تبلیغات استفاده می کنید.
تحت هیچ شرایطی از صفحه خود برای تبلیغات استفاده نکنید. اگر به جای سرگرم کردن و اطلاعت رسانی به مخاطبین خود آن ها را با تبلیغات خسته کننده اذیت کنید، بدون شک آن ها شما را از لیست صفحه مورد علاقه خود حذف خواهند کرد.
5. پست های یکسانی را بر روی شبکه های اجتماعی مختلفی منتشر می کنید.
مطالبی که بر روی هر یک از شبکه های اجتماعی قرار می گیرند باید با هم متفاوت باشند. آنچه که برای قرار دادن روی فیسبوک مناسب به نظر می رسد، ممکن است برای توییتر جالب نباشد. دیگر شبکه های اجتماعی مانند گوگل پلاس، پینترست و یا هر شبکه اجتماعی دیگری نیز مطالب خاص خود را می طلبد. اگر مطالب یکسانی را روی همه آن ها به اشتراک می گذارید، مطمئناً نخواهید توانست همه هواداران خود را راضی نگه دارید.
6. رهنمون های اجتماعی برند خود را مشخص نکرده اید.
یکی از مسائلی که در برند سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، داشتن خط مشی مشخص برای کنترل تصویر ذهنی افراد مختلف از شرکتتان است و شبکه های اجتماعی نیز از این قانون مستثنی نیستند. برندهای خوبی که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند برای آنکه بتوانند هرچه موفق تر ظاهر شوند می بایست مطالب زیر را مد نظر قرار دهند:
1. چه کسی مسئول به روز رسانی صفحه شما در شبکه اجتماعی است.
2. هرچند وقت یک بار می بایست صفحه به روز رسانی شود.
3. چه مطالبی برای به اشتراک گذاشته شدن مناسب هستند.
4. از چه عکس هایی استفاده شود و …
7. هر مطلبی که به دستتان می رسد منتشر می کنید.
برای زمان افراد ارزش قائل باشید. همیشه خود را جای مخاطبین گذاشته و ببینید که اگر شرکتی دیگر چنین پستی که مد نظر شما است را منتشر می کرد چه حسی به شما دست می داد. آیا به خود می گفتید که آن شرکت مد نظر به شعور شما بی احترامی کرده، آیا می گفتید که زمان شما ارزشش بیش از خواندن چنین مطالبی بود و …. پس در چنین شرایطی حتماً در قبال پست هایی که می خواهید روی صفحه خود قرار دهید تجدید نظر کنید.
8. نظرات منفی را پاک می کنید و یا به آن ها بی اعتنا هستید.
شرکت شما هر قدر هم که موفق باشد، همواره کسانی هستند که نظر مثبتی در مورد شما ندارند. بهترین راه برای رو به رو شدن با نظرات مخالف، یک تشکر صمیمانه همراه با عذر خواهی و توضیح قانع کننده ای برای مشکل بوجود آمده است.
به جای نادیده گرفتن انتقاد، سعی کنید کوتاهی خود را به هر روش ممکن جبران کنید و به مخاطب خود این اطمینان را بدهید که این اشتباه هرگز تکرار نخواهد شد.
9. به سؤالات مخاطبین خود در اسرع وقت پاسخ نمی دهید.
زمانی که مخاطبین شما سؤالی را مطرح می کنند، انتظار دارند در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنند. یک تحقیق انجام شده در حوزه عادات اجتماعی نشان داد که 32 درصد از کسانی که نیاز به پشتیبانی دارند و به وب سایت یا شبکه های اجتماعی مراجعه می کنند، انتظار دارند که در کمتر از 30 دقیقه جواب بگیرند. داستان زمانی جالب تر می شود که بدانیم 24 درصد این افراد اصلاً به این که چه زمانی از شبانه روز سؤال خود را مطرح کرده اند حتی فکر هم نمی کنند و تحت هر شرایطی پاسخ سریع می خواهند.
10. نتیجه ای از داشتن یک صفحه اجتماعی حاصل نکرده اید.
در پایان لازم است به این نکته توجه داشته باشید که با وجود اهمیت گفتگو در شبکه های اجتماعی، شما می بایست نتیجه ملموسی از داشتن یک صفحه در شبکه های اجتماعی بگیرید و این تنها زمانی امکان پذیر است که بیش از آنچه سرمایه گذاری نمایید برداشت کنید. به طور مثال از جمله نتایجی که یک صفحه شبکه اجتماعی موفق می تواند در بر داشته باشد می توان به جذب مخاطب بیشتر به سایت خود، افزایش فروش محصول یا خدمات از طریق شبکه های اجتماعی و … اشاره کرد. فارغ از این که انتظار چه نتیجه ای را دارید، راه هایی وجود دارد که در فهمیدن اینکه آیا نتیجه دلخواه به دست آمده است یا نه شما را یاری می کنند.
(داخل پرانتز)
متأسفانه در ایران شبکه های اجتماعی هم همچون سایر فناوری ها به روز دنیا قبل از فرهنگ سازی فراگیر شده اند. خیلی از افراد حتی بدون آگاهی از فلسفه ایجاد شبکه های اجتماعی صرفاً به این دلیل که اکثر دوستان و آشنایانشان در شبکه های اجتماعی عضو هستند اقدام به ایجاد صفحه ای شخصی در یکی از شبکه های اجتماعی نموده اند.
لزوم اطلاع رسانی در زمینه نحوه استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی، آشنایی با انواع شبکه های اجتماعی و موارد استفاده آن ها، بایدها و نبایدها در گذاشتن پست در شبکه های اجتماعی و … بر هیچ کس پوشیده نیست و امید است روزی برسد که بتوانیم به شکلی صحیح از این فناوری مفید استفاده کنیم.
انتهای پیام