میرحسین در اوج تبلیغات غرب: اختلاف خانوادگیست
این روزها تحلیلگران اصلاح طلب و اصولگرا به شباهت ها و تفاوت های میان اتفاقات اوکراین و ایران 88 می پردازند؛ اما در شاخصه ی «نگاه به بیرون» آیا شباهتی با ایران وجود دارد؟ تجربه ی سال 88 در این باره گویاست.
به گزارش انصاف نیوز، گروه پیروز به رهبری یولیا تیموشنکو در اتفاقات این روزهای اوکراین رسما از غرب کمک می گیرند و کمک های غرب برای پیروزی در رقابت را انکار نمی کنند، همچنان که ویکتور یانوکویچ رییس جمهور شکست خورده در انقلاب اخیر، رسما از روسیه کمک می خواهد که به اوکراین حمله کند.
اما در سال 88 ایران که اختلاف شدید میان دو کاندیدای اصلی بر سر انتخابات ریاست جمهوری، به اتفاقات پس از آن کشیده شد، هیچ کدام از رهبران دو طرف اختلافات دست به دامن بیگان نشدند؛ هر چند اتهاماتی واهی به یکی از طرفین زده شد که هیچ گاه ثابت نشد.
از جمله یک امام جمعه ی موقت ادعا کرد که یک میلیارد دلار به یکی از سران جریان اصلاحات از طرف یک کشور بیگانه داده شده است اما چند سال بعد گفت که آنها فرستاده بودند ولی نرسید.
غربی ها البته در شکل گیری این تصویر بی تاثیر نبودند؛ هر از گاهی در رسانه های غربی حمایت هایی از جریان منتقد شده بود که می توانست بر بخشی از افکار عمومی تاثیر بگذارد و کسانی نیز در داخل این تبلیغات رسانه ای را بهانه ای برای رقابت های داخلی می دیدند.
چند روز نخست پس از انتخابات، اوج تبلیغات رسانه ای غرب بود که با رسانه هایی از جمله بی.بی.سی فارسی که تازه راه اندازی شده بود نفت بر آتش می ریخت، اما مهندس میرحسین موسوی، رقیب اصلی آن انتخابات در بیانیه ی شماره 9 خود در 10 تیرماه 88 تاکید کرد: ماجرای ما، هر چقدر تلخ، یک اختلاف خانوادگی است که اگر خامی کنیم و بیگانگان را در آن دخالت دهیم به زودی پشیمان خواهیم شد.
انتهای پیام