خرید تور تابستان

دواتگری: پیگیر می‌شویم! انتظار، حکمی غیر از تبرئه بود

مطهره شفیعی در آرمان نوشت: می‌خواهند خوشحالی خود را از صدور یک رای برائت ابراز نکنند اما چه کسی است که نداند آنها پس از غائله 22 بهمن قم شعله تندروی‌های خود را پایین کشیدند و کمتر سعی داشتند در انظار عمومی به تندروی‌‌های خود ادامه دهند چنانکه عضو کمیته حقیقت یاب اخلال در سخنرانی علی لاریجانی در 22 بهمن سال 91 قم با بیان اینکه «نباید به سکوت مقطعی افراطیون حلقه پرتو، خوشبین بود، گفت: اتهامات همه متهمان این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت در حال بررسی است».
البته این فرضیه هم دور از ذهن نیست که فاز تندروی‌های آنها در این ایام تغییر کرده بود. در این ایام اگر روانبخش‌ها در عرصه علنی نبودند اما کوچک‌زاده‌ها و رسایی‌ها نبود آنها را جبران کردند. در ابتدا تصور شد تندروهایی که بیش از همه در شهر قم شناخته شده بودند، با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که نتیجه آن، شکست کاندیدای مورد حمایتشان یعنی سعید جلیلی بود موضع سکوت را انتخاب خواهند کرد. البته این سکوت به معنای پذیرش شکست در مقابل اکثریت میانه رو نبود بلکه چنین تصور شد که آنها به بازسازی تشکیلاتی خود خواهند پرداخت و دلیلش هم این بود که تندروی در ذات برخی افراد است و با شخصیت آنها در هم آمیخته شده است.
مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دراین باره هم گفته بود: پس از برملاشدن چهره واقعی این حلقه، اقدامات افراطی آنها کمی فروکش کرده است؛ اما نباید به آنها خوشبین بود؛ چرا که این افراد در پی تجدید قوای خود هستند و به محض اینکه فرصتی به دست بیاورند، مجددا دست به چنین رفتارهایی خواهند زد.» اما زمانی که هجمه‌ها به دولت و اعضای میانه‌رو جدی شد و صداهای اعتراض نه از قم بلکه از بهارستان شنیده شد، تغییر فاز رنگ واقعیت به خود گرفت. تندروها سعی کردند تا حاشیه امنی برای خود بسازند و کمتر مورد انتقاد میانه‌روها قرار گیرند و تندروهای بهارستان در این دوره خود را در وسط گود جای دهند و امروز که خود به خبرگزاری همسو با خود خبر برائت گرفتنشان را می‌دهند این تصور ایجاد می‌شود که ظاهرا باید منتظر آغاز حرکت‌های جدید آنها بود!
22 بهمن چه شد؟
در روز 22 بهمن‌ماه 91 در حین سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی عده‌ای از حاضرین با سردادن شعارهایی مراسم سخنرانی رئیس مجلس را برهم زدند که با گلایه مقام معظم رهبری پیرامون این اقدام و اقدامات مشابه آن، کمیسیون امنیت ملی خانه ملت با تشکیل کمیته‌ای ابعاد این ماجرا را بررسی و گزارش را به قوه قضائیه ارسال کرد. گزارش حادثه 22 بهمن قم، 15 مرداد سال جاری در مجلس قرائت شد؛ گزارشی که به اعتقاد برخی مبهم بود. نمایندگان با 153 رای موافق، 36 رای مخالف و 15 رای ممتنع از مجموع 224 رای موافقت کردند که این گزارش برای بررسی به قوه قضائیه ارجاع شود.
ما نبودیم!
قاسم روانبخش از اعضای اصلی حلقه پرتو از صدور حکم دادگاه ویژه روحانیت در رابطه با سه تن از متهمان پرونده حادثه 22 بهمن قم خبر داد. قاسم روانبخش در بیان جزئیات صدور این حکم به فارس گفت: جلسه دادگاه ویژه روحانیت 12 روز پیش یعنی یکشنبه 11 اسفند ماه برگزار شد؛ و در آن جلسه از بنده و 2 نفر دیگر از دوستان موسسه امام خمینی (ره) به دلیل گزارش مجلس برای حضور در دادگاه دعوت شده بود. روانبخش افزود: در آن جلسه دادگاه کیفر خواست قرائت شد و پس از آن ما نیز با ادله متقن از خود دفاع کردیم، طی آن دفاع اعلام کردیم که نقشی در آن ماجرا نداشته و مباحث مطرح در گزارش اتهامی بیش نیست. عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه از تبرئه خود و 2 تن از افراد حاضر در موسسه امام خمینی‌(ره) در جریان این پرونده خبر داد و خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه 21 اسفندماه خواستند تا به دادگاه برویم و در آنجا حکم تبرئه را به ما ابلاغ کردند. وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام بروجردی قاضی این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت بود تصریح کرد: من در اولین مصاحبه خود با خبرگزاری فارس آن اقدام (اشاره به حادثه 22 بهمن قم) را محکوم و تاکید کردم که ما در آن حادثه حضور نداشتیم. روانبخش در همین زمینه خاطرنشان کرد: من روز حادثه در جمع مردم تبریز بودم و بعد از راهپیمایی نیز به جلفا رفتم اما متاسفانه آقایانی که در مجلس گزارش مربوط به آن حادثه را تهیه کردند بدون برقراری ارتباط با ما و استماع اظهاراتمان ما را عاملان آن حادثه معرفی کردند و متاسفانه به‌رغم پیگیری‌های مکرر حاضر به فرائت جوابیه مدیر مسئول هفته نامه پرتو در صحن مجلس هم نشدند. وی همچنین درپاسخ به این سوال که آیا شما در این باره قصد پیگرد قضایی برای اعاده حیثیت را دارید گفت: ما برای انقلاب کارهای زیادی داریم و فرصت دامن زدن به این مسائل را نداریم. از سوی دیگر تهیه کنندگان گزارش را فرزندان انقلاب می‌دانیم و از حق خود در این قضیه می‌گذریم.امیدواریم که در قضایای مشابه دقت بیشتری در تهیه گزارش به خرج دهند.
انتظار اجرای عدالت را داریم
پس از اطلاع از اظهارات روانبخش و ادعای او مبنی بر تبرئه 3 متهم پرونده غائله قم، آرمان با مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی که پیگیر تهیه گزارش این اتفاق بود تماس گرفت.
صحبت‌های آقای روانبخش در مورد غائله قم را خواندید؟
بله اما فقط یک خبر بود که از طرف خودش بدون هیچ سندی گفته بود.
به هر حال خبرگزاری فارس با انتشار اظهارات او این شائبه را تقویت کرده که 3 متهم پرونده 22 بهمن قم تبرئه شدند.
متاسفانه درست است اما ما باید از دادگاه ویژه روحانیت سوال کنیم که موضوع چیست و اظهارات آقای روانبخش تا چه اندازه با واقعیت منطبق است.
اگر واقعیت داشته باشد انتظار این تبرئه شدن‌ها را داشتید؟
باز هم تاکید می‌کنم که باید از دادگاه ویژه روحانیت این موضوع را پیگیری کنیم اما با توجه به دلایل و مدارک کافی که به دادگاه ارائه شد، انتظار احکامی غیر از تبرئه را داشتیم.
تا چه حد می‌توان به خبری که آقای روانبخش داده است، استناد کرد؟
این خبر محلی برای پذیرش حکم تبرئه ندارد و اگر حتی تبرئه شده ‌باشند، طی اطلاعیه رسمی که از جانب دادگاه ویژه روحانیت صادر خواهد شد قابل پذیرش است و تا زمانی که به شکل رسمی اعلام نشود نمی‌توان آن را پذیرفت.
در این مدت که پیگیر گزارش اتفاق قم در سال 91 بودید، اعضای حلقه پرتو تماس یا دیداری با شما نداشتند؟
اگر ادعای صحبت با ما را داشته‌اند کاملا کذب است و هیچ صحبتی میان ما و آنها نشده است. البته این را هم بگویم که برخی مسئولان موسسه امام خمینی (ره) درخواست وقت ملاقات داشتند که آن را نپذیرفتیم.
اشاره داشتید به لزوم تماس و پیگیری از دادگاه ویژه روحانیت. فقط صحت و سقم خبر مورد ادعای روانبخش را جویا می‌شوید؟
ما از دادگاه ویژه روحانیت انتظار اجرای عدالت را داریم و مطمئن هستیم آنها غیر از این عمل نکرده و حکم نخواهند داد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا