خرید تور نوروزی

شوآف ترامپ خودشیفته و تاوان ایدئولوژی ناکجاآبادی!

سعیده ساجدی‌نیا – انصاف نیوز: حرف‌های ترامپ شوآفی بیش نبود؛ هیچ ‌اقدامی نمی‌کند، اما طوری حرف می‌زند که انگار همه کاری خواهد کرد؛ شخصیتی به غایت خودشیفته، دارای توهم توطئه، ایدئولوژیک و به شدت پوپولیست. اگر آمریکایی‌ها، یه ترامپ دارند، ما صدتا ترامپ داریم با همین مشخصات و اکنون پرسش اینجاست که ترامپ آمریکایی و ترامپ‌های وطنی کار رو به کجا خواهند رساند؟

بلافاصله پس از اظهارات توهین‌آمیز رییس‌جمهور آمریکا بر سر سرنوشت برجام، بحثی در میان برخی همراهان انصاف نیوز آغاز شد و یکی معتقد بود: «احمقانه‌ترین تصور این است که فکر کنیم روسیه و پوتین از ما حمایت خواهند کرد و یا دموکرات‌های آمریکایی بخاطر ما سینه سپر کنند، اما روسیه هرگز! در حالی که آنها جز یغماگری، کار دیگری بلد نیستند و بعضی‌ها را شاید نتوانیم از پیکر ایران جدا کنیم تا زمانی که مطمئن شوند دیگر بیشتر از این، جایی برای مکیدن وجود ندارد؛ آنوقت ما می‌مانیم و آمریکایی که گرفتار فردی مانند ترامپ شده!!»

اگر کمک‌های نظامی آمریکا نبود…

در این میان منتقدی به پاسخ رییس‎‌جمهور کشورمان اشاره کرد و گفت: «روحانی می‌گوید که در جنگ ایران و عراق، آمریکا از عراق حمایت کرده است؛ من می‌گویم: به هیچ‌وجه! تمام اسلحه عراق، ساخت روسیه و فرانسه و تمام اسلحه ایران ساخت آمریکا بود. در ماجرای ایران کنترا، دونالد ریگان در بحبوبه‌ی جنگ ایران و عراق برخلاف مصوبه‌ی کنگره بطور مخفیانه به ایران اسلحه داد و شاید اگر کمک‌های نظامی آمریکا نبود، ایران نمی‌توانست جنگ را «مساوی» پایان دهد.

حتی این که روحانی می‌گوید: گویا آقای ترامپ خبر ندارد که آمریکا با کودتا، دولت قانونی ایران را سرنگون کرد، من می‌گویم: به هیچ‌وجه! این دروغ تاریخی چپ‌ها و کمونیست‌هاست، چون منطقا، شاه به عنوان مقام مافوق علیه مصدق کودتا نمی‌کند، برکنارش می‎کند! کسی که کودتا کرد، مصدق بود که مجلس را منحل کرد و بنا براین بنظر می‌رسد روحانی هم مشغول شوآف است، از ایشان می‌خواهم بجای خرج کردن از کیسه‌ی ملی‌گراها و مصدق، به طرفداران مصدق اجازه‌ی فعالیت سیاسی بدهد!

نکته‌ی دیگر این که وقتی درباره‌ی واژه‌ی خلیج‌فارس (که معرب کلمه پارس است) داد سخن می‌دهیم، ای کاش خودمان بصورت ایدئولوژیک به جنگ واژگان پارسی نرویم و از رییس‌جمهور می‌خواهیم به سازمان ثبت احوال دستور دهد محدودیت نامگذاری برخی نام‌های پارسی بر روی فرزندان ایران برطرف شود؛ تا آنجا که می‌دانم «شاهرخ و شاهین» از نام‌های ممنوع در سازمان ثبت احوال است و البته بسیاری از نام‌های پارسی دیگر…! ترامپ سواد ندارد؛ فرق حکومت دیکتاتوری و توتالیتر را نمی‌داند و روحانی هم از این موضوع استفاده کرد.»

توضیحات دوستمان درباره‌ی محدودیت نامگذاری نام‌های ایرانی موجب شد که بزرگی تأکید کند: چنانچه این ادعا واقعیت دارد، گزارشی بنویسیم و درباره‌ی آن کار کنیم! که دیگری پرسید: آیا این ممنوعیت به تازگی اجرا شده، چون نام پسر همسایه‎ی ما، «شاهین» است!؟ و پاسخ آمد: «پسرعموی من در ارومیه خواست اسم بچشو، شاهرخ بذاره، بهش گفتن ممنوعه، چون پیشوند «شاه» داره!»

و اما درباره‌ی داستان بمباران اتمی ژاپن، این گونه گفته شد که «آقای روحانی و سایرین به جای تقبیح بمباران اتمی ژاپن (متحد هیتلر)، بروند از دوست نزدیک ایران، چین بپرسند که ژاپنی‌ها در جنگ جهانی دوم چه جنایت‌هایی علیه این کشور مرتکب شدند: بین 15 تا 20 میلیون چینی کشته شدند و تازه آنها شانس آوردند که مردند، چون بلاهایی بر سر زنده‌ها آمد که حیرت‌انگیزه! از آزمایش‌های پزشکی همچون قطع عضو بر روی اسرا در حالی که بیهوش نبودند، گرفته تا تجاوز به حدود 200 هزار زن چینی که ژاپن حتی یکبار هم بخاطر آن، عذرخواهی کرد، اما «شینزو آبه»، نخست‌وزیر این کشور بعدها این عذرخواهی رو پس گرفت. استفاده از کودکان روی سر نیزه اسلحه به جای پرچم فتح و استفاده از اسرای جنگی به عنوان برده بدون غذا و دارو تا روزی که می‌مردند!

حتی یکبار هم وزیر دفاع ژاپن، بمباران اتمی ژاپن را لازم دانست که البته زیر فشار دولت استعفا داد، اما ژاپنی‌ها تا همین چندسال پیش هر سال بخاطر جنایت‌های کشورشان در جنگ جهانی دوم از چینی‌ها عذرخواهی می‌کردند و در همین حال شینزو آبه، نخست وزیر ملی‌گرای ژاپنی گفت که دیگر نیاز به تکرار هرساله‌ی عذرخواهی نیست!»

بی‌تردید ترامپ در حوزه‌ی سیاسی عملگرا نبوده و نیست

مواضعی که در بالا مطرح شد، از سوی یکی از خبرنگاران حوزه‌ی سیاسی انصاف نیوز نقد شد؛ او گفت: «بی‌تردید ترامپ در حوزه‌ی سیاسی عملگرا نبوده و نیست. دارای توهم توطئه و پوپولیست هم هست، اما موضوعی که باید برای ما ایرانی‌ها نگران کننده باشد، این است که متاسفانه از بین حجم گسترده‌ي ادعاها و وعده‌های ترامپ، آیا مواردی عملی خواهد شد؛ اتفاقی که در گذشته رخ داده از جمله دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک و لغو نفتا و…

اما همکار عزیز: خوشبختانه با رأی اکثریت سیاست خارجی که در کشور حاکم شده که بر اساس آن، دیگر بدنبال دوست و برادر نیست و از برگ مؤثر هم‌پیمانی و نزدیکی با روسیه در صحنه‌ی جهانی و منطقه‌ای به خوبی استفاده می‌کند و البته روسیه هم بالعکس.

اشتباه بزرگ این است که فکر کنیم چه روس‌ها، چه دمکرات‌های آمریکا و یا هر کس دیگری به خاطر چیزی به غیر از منافع ملی خود برای ایران سینه سپر کنند یا خیر؟! این نگاه قرن نوزدهمی خدا رو شکر در حال کمرنگ شدن است و نمی‌توان با قطعیت گفت که روسیه یا هر کشور دیگری دوست جون جونی یا دشمن خونی تاریخی ماست!

در رابطه با پشت پرده‌ی جنگ تحمیلی، حتی بدون واکاوی موشکافانه‌ی جنگ هشت ساله هم مبرهن است که آمریکا در طول این جنگ به ارتش بعثی و سایر حامیانش کمک نظامی – اطلاعاتی می‌کرد و به نظرم، این ظلم به تمامی ایران، ایرانی‌ها و قهرمانانش هست که «پيروزى» نسبى پایان جنگ را با مسأله‌ای از نظر نظامی تا حدی بی‌اهمیت «ایران کنترا»، به «مساوی» تقلیل دهیم و کمک آمریکا را در آن سهیم بدانیم.

عملیات نظامی – امنیتی سی‌آی‌ای کودتای محض بوده، چه انحلال مجلس از سوی نخست وزیر قانونی یک کشور درست باشد یا خیر و در این رابطه به کودتای سال۷۳ «پینوشه» باز هم با کمک آمریکا نیز اشاره می‌کنم.

اما درباره‌ی ترامپ، همانطور که گفته شد: او مشاوران خبره‎ای دارد که بی‌تردید می‌توانند تفاوت توتالیتاریانیسم و دیکتاتوری را برایش یادآور شوند.»

بحث و اظهارنظر درباره‌ی فرمان ترامپ و سخنان روحانی اما به اینجا ختم نشد و توضیحات خبرنگار سیاسی هم مورد نقد قرار گرفت و خطاب به او گفته شد: «توصیه می‌کنم تعریف کودتا را مجدد بخوانید؛ برای نمونه آقای مدیر علیه من کودتا نمی‌کند، اخراج می‌کند و اگر بیرون نرفتم می‌تواند از شرخرها کمک بخواهد که مرا بیرون بیندازند! 28 مرداد هم این، اتفاق افتاد و آمریکا تنها بعنوان متحد ایران و شاه، به شاه در کنار گذاشتن مصدق که به زور از مقام خودش کناره‌گیری نمی‌کرد، کمک کرد. همین الان ایران با هدف مبارزه با تروریست در سوریه لشگرکشی کرده و کمک می‌کند و یا روابط متقابل حزب‌اله لبنان و ایران؛ حال پرسش این است که ما این کار را بکنیم خوبست، اما آمریکا کند بد است!

مساله‌ی کریمه در قرن نوزدهم اتفاق نیفتاده است

آمریکا بهترین ابرقدرت تاریخ بشریت هست و حتی بهتر از ایران، وقتی ابرقدرت بود. تمام ابرقدرت‌های دنیا وقتی قدرت دستشان افتاد، اولین اقدامشان، کشورگشایی بود. روسیه در تاریخ معاصر و نه در قرن نوزدهم (!) کریمه را به خود ملحق کرد و نه ایران اعتراض کرد و نه روشنفکران ایرانی و نه هیچ‌کس دیگر! اما تا نوبت به کردستان رسید، همه شروع به اعتراض کردند و اگر آمریکا نبود، روسیه تمام منطقه را اشغال مجدد کرد و باز هم تأکید می‌کنم که مساله‌ی کریمه در قرن نوزدهم اتفاق نیفتاده و حتی تصرف درصد بسیاری از دریای خزر در قرن نوزدهم اتفاق نیفتاده، بلکه مربوط به همین تاریخ معاصر هست!

درباره‌ی پینوشه، بمباران اتمی ژاپن و … من و شما، آخرین کسانی هستیم که صلاحیت اظهارنظر داریم. حکومت راستگرای پینوشه که دیکتاتور بود و با کودتای مورد حمایت آمریکا علیه سالوادور آلنده، کمونیست سر کار آمد، آنچنان به شیلی خدمت کرد که در آن کشور احترام ویژه‌ای برایش قائلند تا جایی‌که حتی شیلیایی‌ها مانع محاکمه‌ی پینوشه شدند!

این یک واقعیت است که آمریکا هرجا پا گذاشته منجر به آبادی شده، برعکس روسیه که هرجا رفته تبدیل به ویرانه شده و این توهم نیست!

«ایران کنترا» به هیچ‌وجه بی‌اهمیت نبود

نکته دیگر این که «ایران کنترا» به هیچ‌وجه بی‌اهمیت نبود، بلکه گوشه‌ای از کمک آمریکا به ایران در طول جنگ بود. ایران کنترا فقط برملا شد و حتی اسلحه‌ی یوزی ساخت اسرائیل نیز به دست ایرانی‌ها هم رسید، چون صدام کمونیست بود و آمریکا خطر صدام را بیشتر از ایران می‌دانست و به نظرم، این حرف که مشخص است آمریکا از عراق حمایت می‌کرد، از نظر گزاره‌ی خبری بی‌اعتبار است!

ترامپ مشاوران خبره‌ای دارد، اما نمی‌توانند از ترامپ، اوباما درست کنند. آقای زیباکلام هم گفت که بیشتر از حدش ظاهر می‌شود نه این که ترامپ تبدیل به میشل فوکو شده!»

معیارهای دوگانه‌ی آمریکا آنقدر روشن است که نیاز به بحث ندارد!

در این رابطه علی‌اصغر شفیعیان، سردبیر پایگاه خبری انصاف نیوز در اظهارنظری نوشت:

1 – در ایران کنترا که آمریکا با ایران همکار نبود، بلکه مجبور به فروش شد!

2 – سلاح‌های شیمیایی صدام، شرقی بود یا غربی؟ اروپا و آمریکا در جنگ پشت ایران بودند؟! ایرباس، برای ایرانی‌ها بود یا عراقی‌ها که زدند به عراقی‌ها فشار بیارند؟!

3 – آمریکا هر کجا پا گذاشته آباد نشده و مثال بارزش، ویتنام، افغانستان، عراق و …

4 –بطور حتم می‌دانید که دوست‌ترین کشور منطقه با آمریکا، دیکتاتورترین‌ها بودند و هستند!

5-  معیارهای دوگانه‌ی آمریکایی‌ها آنقدر روشن است که نیاز به بحث ندارد

 اما این بحث داغ همچنان ادامه یافت تا آنجا که اظهارات سردبیر با واکنش مواجه شد؛ خبرنگاری گفت: «مجبور به فروش شد، یعنی چی؟ یعنی دونالد ریگان از ایران می‌ترسید؟ پس محض اطلاع:

1- محسن رضایی، از فرماندهان جنگ: در طول جنگ ایران و عراق، روس‌ها حتی یک فشنگ به ایران کمک نکردند.

2- سلاح‌های شیمیایی صدام از روسیه، فرانسه و آلمان می‌رسید.

3- ایرانی‌ها در طول جنگ از هواپیماهای مسافربری بعنوان پوشش هواپیماهای نظامی استفاده می‌کردند که ناجوانمردانه بود و در رابطه با ایرباس نیز آمریکا همان موقع، خسارت مالی و جانی را به ایران پرداخت کرد.

4- آمریکا هرجا پا گذاشته آباد شده مانند ویتنام جنوبی که پس از تجاوز ویتنام شمالی – کمونیست – به ویتنام جنوبی، آمریکا مجبور به مداخله‌ی نظامی شد و همین الان ویتنام متحد یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای آسیایی منطقه است و عراق را هم که ایران و روسیه قبضه کردند، نه آمریکا!

در رابطه با افغانستان نیز اگر مروری به تاریخ بیندازید، خواهید فهمید که این کشور حکومت شاهنشاهی داشته (ظاهر شاه) و یکی از کشورهای پیشرفته منطقه بوده است، اما وقتی شوروی، افغانستان را اشغال نظامی کرد، افغانستان به این روز افتاد و اکنون که آمریکا دوباره رفته، افغانستان رو به آبادانی می‌رود، حقوق زنان پیشرفت چشمگیری کرده و جزو سازمان تجارت جهانی شده است.

5- این که کشورهای منطقه دیکتاتور هستند به آمریکا ربطی ندارد، به مردمانش ربط دارد و تازه، آمریکا با این که متحد بسیاری از این کشورهای دیکتاتور هست، اما به محض این که متوجه می‌شود مردم این کشورها خواهان تغییر هستند، از آنها حمایت می‌کند!

6- آمریکایی‌ها یکی از صادق‌ترین انسانهای کره زمین هستند و هیچ معیار دوگانه‌ای ندارند!»

پاسخ سردبیر نسبت به برشماری این شش مورد این گونه بود:

«1 – آمریکا بدنبال آزاد کردن گروگان‌هایش در لبنان بود

2 – منظورم اروپا بود و بصورت کلی به آمریکا و غرب اشاره کردم

3 – بدبینی به ایرانی‌ها بویژه در زمان جنگ غیرمنصافانه است؛ بهتر است عینک را برداریم

4 – اگر ایران نبود که وضعیت عراق جمع نمی‌شد، همین الان داعش رو ایرانی‌ها دارند بیرون می‌کنند، چه در عراق و چه سوریه.

5 – معیار دوگانه، از چیز دیگری ناشی می‌شود که من ردش نمی‌کنم 🙂 اما بی‌تردی استادش، آمریکاست، چون در سیاست پیشرفته است مانند باقی عرصه‌ها. روسیه و ایران و سایر کشورهایی که بخواهند منافع ملی‌شان ملاک باشد هم از همین سیاست پیروی می‌کنند»

 تا کی باید تاوان ایدئولوژی ناکجاآبادی خود را پس دهیم

به این ترتیب این مناظره پیش رفت و باز هم پاسخ مدیر بی‌پاسخ نماند و جناب [- –] معترف شد که «به ایرانی‌ها در زمان جنگ بسیار بدبین است، به این دلیل که فقط به دلایل ایدئولوژیک جنگ را هشت سال کش دادند تا بتوانند به قدس برسند، اما به قیمت نابودی ایران. در ضمن خوبست درباره‌ی ناوگان نظامی عراقی که از سوی آمریکا هدف قرار می‎گرفت هم توضیحی داده شود.

چرا حزب‌اله لبنان باید به نیابت، آمریکایی‌ها را گروگان بگیرد تا آمریکا مجبور به این کار شود؟ تا کی ما باید تاوان ایدئولوژی ناکجاآبادی خود را پس بدهیم که به ارث رسیده؟

آمریکا هیچ کمک تسلیحاتی و اطلاعاتی به عراق نکرد، چرا؟ دو دو تا چهارتا: عراق متحد شوروی بود!

داعش، طالبان و القاعده همگی ساخته و پرداخته‌‌ی [….] هستند؛ داعش را درست می‎کنند و بعد خودشان به جنگش می‌روند!

شما تصور کردید که تمام بدبختی‌های جهان را آمریکا درست کرده و شهوت قدرت و قدرت‌پرستی در هیچ‌کس موجود نیست. آمریکاست که این‌ها را بوجود آورده؛ جنگ شیعه و سنی و شهادت یازده امام  شیعه را آمریکا رقم زده است!

از شما می‌پرسم: اگر آمریکا نبود، بشاراسد شهوت قدرت نداشت و یا اگر آمریکا نبود، خاندان عربستان میل به دیکتاتوری نداشت!؟

آیا آمریکا هرجا پا گذاشته، آباد شده؟!

این صحبت‌ها آنقدر جدی شد که دوست سیاسی دیگر وادار به واکنش شد و گفت: «تفاوت مثال‌هایی که مطرح شد، با مسأله‌ی کودتای 1332 و نسبت‌های آنها جای پاسخ ندارد، اما در مورد پینوشه؛ خوبه که قبول داریم براندازی دولت قانونی آلنده، از سوی پینوشه و با کمک کشور خارجی به نام آمریکا، «کودتا» بوده.

و یا آمریکا هرجا پا گذاشته، آباد شده و برای نمونه افغانستان،عراق، لیبی، ویتنام و…

با مقایسه‌ی ارزش تسلیحات انبار شده و استفاده شده در جنگ با مجموعه‌ي تسلیحات فروخته شده‌ي مقطعى در ایران کنترا(حدود دو ميليارد دلار) ارزش نظامی‌اش مشخص می‌شود!

کمک تسلیحاتی را بطور معمول با اسلحه‌ي سبکی چون یوزی نمی‌سنجند که براى نبرد شهري است و اتفاقا جزو سلاح‌های سازمانی ساواک پیش از انقلاب بود و آنقدر تعدادش زیاد بود که هنوز هم استفاده می‌شود.

کمک آمریکا به صدام یک گزاره‌ی خبری بی‌اعتبار نیست، چون اولا در بسیاری از عملیات‌های موفق ایران، از سنگرهای فرماندهی عراقی‌ها، نقشه‌های ماهواره‌ای آمریکا از نیروهای ایرانی کشف می‌شد!

دوم؛ شاید قبول داشته باشید که سعودی، اردن و مصر زمان سادات، بدون چراغ سبز و اجازه‌ي آمریکا به عراق کمک نکردند و البته که کویت با کمک چه کسی به غیر از آمریکا، نفتکش‌هایش از تنگه‌ی هرمز رد می‌شد؟!

سلاح شیمیایی عراق هم از آلمان و فرانسه (از بلوک غرب آن زمان) و هواپیماهای مدرن میراژ فرانسه نبودند؟!»

نه «آمریکا ستیز»، نه «آمریکاپرست»

در این باره علی‌اصغر شفیعیان با اشاره به این که «زمانی سیاست خارجه رنگ و بوی ایدئولوژیک پررنگی داشت، اما اکنون بسیار کمرنگ شده است»، اظهار کرد: «در حال حاضر منافع ملی معیار سیاست خارجه‌ی دولت جمهوری اسلامی ایران است، در غیر این صورت برجامی اتفاق نمی‌افتاد.

امیدوارم نگویید مردم مصر علیه مرسی انقلاب کردند و «دکتر سیسی» انتخاب شد؟! من سر سوزنی «آمریکا ستیز» نیستم، اما «آمریکا پرست» هم نیستم، درباره‌ی چین و روسیه و دیگر کشورها هم همینطور فکر می‌کنم.

نه آمریکا 100 است، نه ما؛ همینطور نه روسیه و چین و بقیه! منافع ملی ایران بطور حتم با سیاست همکاری با تمام این کشورها بازمیگردد، یعنی همین کاری که در این چند سال به خوبی در حال انجام است؛ چین و روسیه از برجام دل خوشی نداشتند و حتی وزیر خارجه‌ی روسیه در عکس وزرای ایران و 5+1 حاضر نشد! اما ایران به خوبی توانست در این ماجرا از همه استفاده‌ی مطلوب کند.»

آمریکا مثبت‌ترین ابرقدرت تاریخ بشر هست!

جناب خبرنگار نیز پاسخ داد: «من آمریکاپرست نیستم! از شش رییس‌جمهور پس از انقلاب ایران در آمریکا، ریگان، بوش پدر، بوش پسر و ترامپ را به هیچ‌وجه قبول ندارم!

این که در آمریکا این چهار تا آدم پوپولیست (بخصوص ترامپ) رأی می‎آورند، یعنی این که در آمریکا مشکلات زیادی وجود دارد؛ بسیار بسیار زیاد!

در ضمن آزادی اسلحه هم هست که موجب می‌شود اگر روزی بخواهم جایی را برای زندگی انتخاب کنم، بطور قطع آمریکایی که اسلحه در آن آزاد و ترامپ، رییس‌جمهورش است، نخواهد بود!

اما آمریکا مثبت‌ترین ابرقدرت تاریخ بشر هست که موجب شده بسیاری از مفاهیم مدرن مانند جامعه‌ی مدنی و دموکراسی در دنیا رشد کنند؛ این واقعیت قابل کتمان نیست.

بله! برجام در حقیقت نقطه‌ی درخشان جمهوری اسلامی است، اما چرا باید دنبال بمب اتمی می‌رفتیم که کار به اینجا بکشد!

دستگاه پت اسکن یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تشخیص سرطان در دنیاست. بیمارستان شریعتی از حدود 12 تا 13 سال پیش این دستگاه را آورده بود، اما کار نمی‌کرد، چون آژانس اتمی ایران داروی آن را تولید نمی‌کرد که بدهد! این دستگاه 10سال خاک خورد و بیماران سرطانی ایران می‌مردند یا به ترکیه می‌رفتند. ساخت داروی پت اسکن یکی از ساده‌ترین کارهای آژانس اتمیه…

اکنون این پرسش مطرح است که چرا در تمام مدتی که ما به دنیا می‌گفتیم انرژی هسته‌ای را برای مصارف صلح‌آمیز می‎خواهیم، داروی پت اسکن تولید نمی‌کردیم؟!»

«بمب اتم»، اتهامی ثابت نشده است

این اظهارنظر هم به اعتقاد مدیر، اتهاماتی در بر داشت که ناگزیر به پاسخ شد و گفت: «البته این برداشت غلط و بی‌سندی است که بگوییم آمریکا صفره! موضوع بعدی درباره‌ی «بمب اتم»، این هم اتهامی ثابت نشده که ایران دنبال آن بوده است و نکته‌ی مهم دیگر این که بمب برای استفاده نیست، برای بازدارندگی است و خیلی‌ها معتقدند داشتنش برای هر کشوری امنیت می‌آورد!»

بار دیگر جناب خبرنگار دست بکار شد و گفت: «من هم معتقدم بمب اتم از نان شب هم واجب‌تره، اما برای حکومت‌های غیرایدئولوژیک! و دیگر هیچ!»

این بحث جنجال‌برانگیز سرانجام در نیمه‌های شب به پایان رسید، اما بهر حال نمی‌توان پذیرفت کشوری که حضور در یونسکو را لغو می‌کند، آنهم به‌ خاطر حمایت از حکومت نا‌مشروعی که حتی میان یهودیان هم با نژادپرستی رفتار می‌کند و با خشونت و نظامی‌گری محض و در برخی موارد با شعله‌ور کردن جنگ‌های نیابتی، منافعش را بر روی خون ملت‌هایی به غیر از ملت خودش پیش می‌برد، «بهترین ابرقدرت تاریخ بشر» نامیده شود.

نمی‌توان با استدلال وارونه‌، با استفاده از نتیجه‌ی درازمدت و مبهم کودتای پینوشه، حق مردم شیلی و آلنده در حکومت دمکراتیک، همان چیزی که آمریکا مدعی است با بمب و گلوله به اقصی نقاط دنیا می‌رساند، را نادیده گرفت.

نادیده انگاشتن حق تعیین سرنوشت ملت ایران که طبق شواهد تاریخی پشتیبان دولت مصدق بودند هم امری است نپذیرفتنی؛ مگر این ‌که بپذیریم مصدق با استفاده از نیروی نظامی داخلی یا خارجی، مجلس را منحل کرده است.

و سرانجام این که با وجود اختلاف نظرات زیاد درباره‌ی وقایع تاریخی که تنها منحصر به تحریریه‌ی انصاف نیوز نیست، ضمن قدردانی از حوصله‌ی دوستان، انتشار این مباحث جدی را برای گسترش اطلاعات عموم مفید می‎دانیم.

اما در رابطه با اظهارات دو شب گذشته ترامپ، علی خرم، یک کارشناس مسایل بین‌الملل با بیان این که «ایران نباید به اظهارات یک زنگی مست توجهی کند»، گفته است: همین که اجماع جهانی علیه ترامپ و در حمایت از ایران ایجاد شده پشتوانه‌ای برای ما ایجاد شده است که با صرف صدها میلیون دلار بدست نمی‌آید.

‎ ما ترامپ‌های فراوان در ایران داریم

به نوشته‌ی محمدحسین کریمی‌پور، درد جانکاهی که عقلای آمریکایی تحمل می‌کنند، برای ما اصلا و ابدا غریبه نیست. ما هشت سال ترامپِ بيش فعالي در پاستور داشته‌ایم. ما ترامپ‌های فراوان داریم. در سایزها و مناصب مختلف و متفاوت. ما ده‌ها دکتر ترامپ، حجه‌الاسلام ترامپ و حاج آقا ترامپ داریم از اصل جنس ترامپ‌تر! آدم‌هایی که عادت دارند در عرصه‌هایی که در آن تخصص و مسوولیتی ندارند، محض خودنمایی و خودشیرینی، از سوی ایران سخن بگویند و هزینه‌های گزاف بین‌المللی روی دست ملت ایران بگذارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بسیار تحلیل جامع و کاملی بود. از نویسنده محترمه سرکار خانم ساجدی نیا تشکر می کنم.
    این عبارت هم خیلی دقیق بود: « نمی‌توان با قطعیت گفت که روسیه یا هر کشور دیگری دوست جون جونی یا دشمن خونی تاریخی ماست!»

  2. سياست يك بازي است مثل همه بازيهاي ديگر.خيلي بازيها در دوران كودكي داشتيم كه الان فراموش شده و اثري از آن نيست . بازيهاي بشر امروزه نيز يك روزي قديمي خواهد شد مثل بسياري از مشاغل كه در آينده اثري از آنها نخواهد بود . به نظر اينجانب ، سياست هاي امروزي پوشاليست و قطعا دگرگون خواهد شد البته با آگاهي و انسجام جوامع امكانپذيراست. فطرت انسان ميل به صداقت ، حقيقت ، پاكي و اخلاق دارد .اين مطالب ،يكسري روايت است كه اثبات آن نياز به زمان و منابع غني دارد . تحليل خوب است – بينش و ديد باز و به دور از تعصب خوب است و باعث رشد جامعه ميشود .البته نبايد درفضاي عمومي جامعه باشد.اطلاعات و علوم مختلف در تمام عرصه ها به صورت طبقه بندي شده و منظم و متناسب با ظرفيت ها ارائه ميشود .ابتدا در بين متخصصين سياست و انديشمندان ، تحليل و بررسي و تصديق شود و بعدا به عنوان خوراك فكري ، در جامعه جاري شود چراكه اطلاعات نادرست و بي هدف براي فكر مثل غذاي فاسد و بهم خوري كردن براي معده است.آخرش معلومه و … با آرزوي موفقيت

  3. در نیمه پر لیوان میشه ترامپ رو تحسین كرد كه انقدر منافع مردم امریكا و وعده های انتخاباتیش اولویت داره براش

    2
    2
  4. درود
    من دقیقا نمیدونم نحوه ی کاربرد بعضی از لغات وارد شده از انگلیسی به زبان فارسی چجوریه
    ولی
    شوآف ( show off ) یک لغت انگلیسی هست و verb و noun هست.
    پس به نظر من شاید جمله ی اول دقیقا استراکچر انگلیسی امری، شروع با فعل، در فارسی هست!
    تیتر پیشنهادی من:
    “نیاز ترامپ برای خودنمایی و تقابلش با انواع وطنی”
    موفق باشید.

  5. تیتر پیشهادی:

    ترامپ ، برجام و باقی قضایا به نقل از تحریریه

    یا

    رویات های تحریریه از ترامپ، برجام و باقی قضایا

  6. سلام
    گزارش کاملی است. جسورانه و حرفه ای.پرداخت مناسب و دامنه پردازش جذاب ، گره افکنی و گره گشایی به خوبی لحاظ شده است اما از منظر فکت های داده شده، من بر اساس مطالعه و اطلاعات شفاهی دوران جنگ که ما به تاکید و بر اساس کلیدواژه امام، آن را دفاع مقدس می خوانیم و می دانیم باید عرض کنم، ارتش ما از نظر تسلیحات ، آمریکا پایه و ارتش عراق ، روس پایه بود.اما در جنگ ما تحریم بودیم ولی به روز ترین تجهیزات و جنگ افزار ها و حتی مرگ افزارها در اختیار عراق بود.از شرق تا غرب، از تانک های تی 72 و میگ 25 و 27 روس تا میراژ و این آخری ، سوپر اتاندارد فرانسوی تا مرگ افزار های شیمیایی تا اطلاعات آواکس های آمریکایی مستقر در عربستان تا جنگجوهایی از 38 کشور جهان اما ما تنها بودیم. برای اورهال کردن پرندگان و تامین نیاز های تسلیحات آمریکایی از قاچاقچی ها خرید می کردیم و بعد تجهیزات روسی را از سوریه و لیبی و کره شمالی و… می خریدیم.اما آنچه ما را به پیروزی، تاکید می کنم؛ پیروزی رساند و نگذاشت دشمن به هیچ یک از اهدافش برسد، منابع انسانی توانمند بود.نیروی دریایی ما در 67 روز نیروی دریایی عراق را تمام کرد. نیروی هوایی ما همان روز 31 شهریور جواب حمله عراق را داد و روز بعد با کمان 99 حماسه آفرید. هوانیروز ما جلوی هجوم سیل آسا را گرفت و سپاه و بسیج و نیروهای نامنظم و نیروی زمینی و ژاندارمری و… با همه توان پای کار آمدند.بگذریم، ترامپ هم اطلاعات تاریخی اش ضعیف است و هم در درس جغرافیا، می افتد اما جواب او را باید با قدرتمند سازی منابع انسانی خود بدهیم. نکته دیگر که باید تاکید کرد این است که فقط و فقط باید روی پای خود بایستیم و تکیه به بلوک شرق یعنی تکیه بر باد و این عقلانی نیست. باید خود را و ظرفیت های خود را غنی کنیم آن وقت دنیا خواهد دید بالاتر از بمب اتم هم قدرتی هست…

    1. جناب بني اسدي، متاسفانه ما ايرانيها در دادن شعارهاي درجه 1 ، درجه 1 در کل دنيا هستيم. اينکه مرتبا تکرار کنيم که بايد به پاي خودمان تکيه کنيم و بر منابع داخلي مان ، و همچنين بر سر در وزارت امور خارجه مان و همچنين سربرگ هاي وزارت خارجه شعار نه شرقي نه غربي (البته خيلي هم جالب است که در اين شعارف اول شرق نفي شده است و بعد غرب!!) درج شده باشد و مرتبا هم دادش بزنيم، اما در عمل فقط به غرب بتازيم و در اخبار اعلام بشود که رفيق پوتين در فلان تاريخ به ايران خواهد آمد!! بنظر شما يعني چه؟

  7. شرایط پیش آمده، گواه بر درستی تصمیم برای مذاکره و توافق برجام می باشد و با بیل مذاکره، مملکت روالی درست یافت.
    وگرنه با بی تدبیری دلواپسان، کار به جاهایی می کشید که با پیل هم نمی توانستیم، سرنوشت کشور را به راه آوریم.
    بی شک! اگر برجامی نداشتیم، شنوای سخنان دوستانی می شدیم که دعوتمان می کردند به اشکنه خوری و تقویت ایمان در پرتو تحریم و نعمت بودن آن داد سخن می راندند!
    همانگونه که اکنون سر در گریبان دولت کردند و نگران معاش خلق الله!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا