خرید تور نوروزی

عدم تاثیر سخنان ترامپ بر سیاست‌های صندوق‌بین‌الملل‌پول درباره ایران

کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول درباره تاثیر سخنان ترامپ بر سیاست های صندوق بین المللی پول گفت: «ما هیچ دلیلی برای تغییر دستور العمل های هیات مدیره نمی بینیم و بی شک همچنان به همان شیوه عمل می کنیم.»

فریبا پژوه در خبرآنلاین نوشت: اجلاس سازمان صندوق بین المللی پول از 9 تا 15 اکتبر زیر سایه سنگین سیاست خارجی و داخلی دونالد ترامپ در پایتخت ابری ایالات متحده برگزار شد. خيابان آی19 در شمال غرب واشینگتن در خلال روزهای برگزاری کنفرانس توسط نیروهای امنیتی به شدت محافظت می شود و بخشی از خیابان 19 ، که ساختمان صندوق بین المللی پول و بانک جهانی رو به روی هم در ان قرار دارند، به روی عابران و خودرو ها بسته هستند ، ولی در خیابان های اطاف رفت و امد شهروندان به طور عادی در جریان است.

برنامه اجلاس بسیار فشرده است؛ نمایندگان سیاسی و اقتصادی از سراسر دنیا در این اجلاس حضور دارند. وزرای اقتصادی و نمایندگان سیاسی کشورها در لابی مخصوص خبرنگاران حضور پیدا می کنند و به سوالات آنها پاسخ می دهند. خبرنگاران در طبقات اول و دوم آزاد هستند ولی برای رفتن به طبقات بالاتر باید با یک گارد  بروند.

سمینارهای مختلفی در حاشیه اجلاس برگزار می شود. از جمله سمینار هایی با موضوعات  روش های مقرراتی برای بانک های غیر سیستمیک ، مبارزه با فساد، تبدیل سیستم های مالیاتی در کشورهای در حال توسعه، معرفی راهبرد درآمد متوسط مدت، مسائل اقتصادی و مالی مربوط به تاثیر تغییرات اقلیمی، نوآوری و رشد در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، چگونه فناوری می تواند رشد کشورهای خاورمیانه  را بهبود بخشد، چالش های تنظیم و بانکداری مرکزی و بررسی بدهی های دولتی در کشورهای در حال توسعه، آسیب پذیری های در حال افزایش و راه برای انعطاف پذیری، از جمله موضوعات این سمینارهاست.

خبرنگاران در طبقه دوم صندوق بین المللی پول جایگاه خود را دارند و می توانند در ایام برگزاری اجلاس به طور شبانه روزی از در ساختمانهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی حضور داشته باشند و در حاشیه اجلاس  با مقامات کشور های مختلف گفت‌و‌گو کنند.

ظهر امروز به وقت واشنگتن، نشست خبری کریستین لاگارد رییس صندوق بین المللی پول و آگوستین کارسنس رییس کمیته صندوق بین المللی پول در محل برگزاری اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول برگزار شد.

آگوستین کارسنس که به زودی دوره ماموریتش به عنوان رییس کمیته صندوق بین المللی پول پایان می یابد،در آغاز این کنفرانس خبری با بیان اینکه  یک توافق قوی برای بهبود و تقویت چشم انداز جهانی وجود دارد و جای خوشحالی است که شرایط رو به بهبوداست،گفت:« فرصت های خوب پیش روی ماست؛ ما حالا باید از این فرصت ها در تغییر سیاست ها استفاده کنیم و این باعث رشد و توسعه کشورها می شود.»

او در عین حال گفت:« البته این به معنی آن نیست که ما  به موفق شده ایم و یا قدرتهای اقتصادی و مالی از بحران جهانی بیرون آمده اند.در بررسی هایی که در کمیته صندوق بین المللی پول صورت گرفت، متوجه شدیم که ریسک های بلند مدت به طور گسترده همچنان وجود دارد.حتی این ریسک ها در میان مدت باقی باقی می ماند، اما روند نزولی پیدا کرده است.»

کارسنس  با اشاره به اینکه در این دوره وضعیت ارزها بهبود پیدا کرد و اعضا صندوق بین المللی پول موافقت کردند که  سیاست های پولی باید مناسب با شرایط باشد،عنوان کرد:«با این حال هنوز تورم به هدف های تعیین شده نرسیده و شکاف تولید منفی است.»

او با بیان اینکه دوره فعالیت او رو به اتمام است،گفت:« در این دوره همچنین توافق شد که سیاست های پولی به تنهایی نمی تواند موجب بهبود شرایط شود.سیاست های پولی در جهت رشد اقتصادی و تضمین بازپرداخت بدهی های عمومی مورد نیاز است، اما سیاست هایی لازم است که باعث افزایش بهره وری و تقویت اقتصاد شود. اعضای صندوق دراین دوره بر روی اصلاحات ساختاری در جهت افزایش بهره وری و رشد اشتغال به توافق رسیدند.»

رییس کمیته صندوق بین المللی پول همچنین گفت:« ما در صندوق بین المللی پول از اهداف توسعه پایدار 2030 حمایت کردیم.همچنین در بازنگری امکانات صندوق برای پرداخت وام به کشورهای کم درآمد از جمله کمک به کشورهایی که درشرایط خاص مثل بلایای طبیعی یا درگیری های داخلی هستند،تاکید کردیم.»

او افزود:« در این کمیته همچنین از فعالیت های بیشتر صندوق برای کمک به دولت ها در جهت مبارزه با فساد و تقویت شبکه امنیت مالی جهانی برنامه ریزی کرده ایم.»

در ادامه این نشست، خبرنگاری از هند از خانم لاگارد پرسید که چرا صندوق بین المللی پول پیش بینی خود را از رشداقتصادی امسال به 6.7 درصد کاهش داد؟ لاگارد در پاسخ گفت:« یک پیام روشن وجود دارد؛ وقتی خورشید شروع به تابش می کند،ما باید سقف را تعمیر کنیم و من فکر می کنم  هر کشوری که عضو این صندوق است که تعداد آنها هم  189 کشور است، می خواهند با امید بیشتری به کشور خود برگردند. درنتیجه اجازه بدهید که تعمیر بخشی از این سقف که نیاز به اصلاح دارد،آغاز شود.»

او افزود:« این تعمیر سقف به معنای اصلاح سیاست های پولی و مالی  و اصلاح ساختارهاست که سخت است و زمان طولانی نیاز دارد .این زمان بیشتر باعث می شود که چشم انداز اقتصاد جهانی قوی تر شود. بنابراین تا زمانی که خورشد می درخشد، ما نیاز به تعمیر این سقف داریم و این پیام روشنی است. من فکر می کنم این پیام به صورت 100 درصد دریافت شده است.ما همچنین به سقف بین المللی نگاه می کنیم تا مطمئن شویم که وضعیت ثابت شده است .»

سیاست ها تغییر نمی کند

در ادامه این نشست به عنوان خبرنگار ایرانی از خانم لاگارد پرسیدم: خانم لاگارد من از ایران در این نشست هستم.می خواهم از شما بپرسم که صحبت های اخیر ترامپ که شدیدا توصیه کرده که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به ایران وام یا کمک مالی نکنند؛ با توجه به وضعیت کنونی، این صحبت ها چه تاثیری بر تصمیم های صندوق خواهد گذاشت؟

لاگارد در پاسخ گفت:« شما مي دانيد ما با همه ١٨٩ كشور عضو كار مي كنيم و تنها در صورت درخواست يك كشور براي حمايت از آنها، با نمايندگان آن كشور مذاكره می كنيم؛ ما هيچ دليلي براي تغيير دستور العمل هاي هيات مديره نمي بينيم و بي شك همچنان به همان شيوه عمل می كنيم .»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا