مجید انصاری:باید دیپلماسی خرد بنیان را با دنیا ادامه دهیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اظهارات رییس جمهور آمریکا گفت: باید ادبیات سیاسی و دیپلماسی قوی و خردبنیان را برای بیان حقایق و تعامل سازنده با کل دنیا بجز رژیم صهیونیستی ادامه دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به سخنان ترامپ اظهار کرد: در تنظیم چنین نطق هایی مشاورین کاخ سفید به رییس جمهور کمک میکنند و می بایست این نطق را فراتر از یک سخنرانی شخصی تلقی کرد و ایراد چنین نطقی نشان از نفوذ قوی لابی صهیونیست و گسترش سلطه اسراییل بر سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا دارد.
وی ادامه داد: این اظهارات تند و ضد ایرانی نشان دهنده خشم صهیونیست ها از ایران و انقلاب ایران است و این مساله که مردم و دولت آمریکا به نوعی به وسیله دولت رژیم صهیونیستی و لابی آنها به گروگان گرفته شده اند.
معاون حقوقی رییس جمهور در دولت یازدهم افزود: همچنین اطلاعات نادرست و غلطی که تروریستهای منافقی که به دامن آمریکا پناه برده اند و البته قبل از آن هم توسط آمریکا تقویت میشدند در اظهارات آقای ترامپ مشهود بود که حاکی از این است سیاست آمریکا در حال حاضر بوسیله عناصر افراطی، تروریستپرور و صهیونیست اداره میشود.
انصاری به کاربردن نام خلیج ع.ر.ب.ی توسط ترامپ را احمقانه و نسنجیده خواند و عنوان کرد: یکی از اشتباهات فاحش رییس جمهور آمریکا در آن سخنرانی به کاربردن این کلمه بود و تنها چیزی که می تواند آن را توجیه کند پول سرشاری است که به وسیله برخی حکام مرتجع و غارتگران منابع کشورهای اسلامی به جیب ترامپ سرازیر شده است.
وی ادامه داد: این پول سرازیر شده که از طریق قراردادهای خرید اسلحه و سرمایه گذاری در صنایع دچار رکود و در حال ورشکسته آمریکا به جیب ترامپ سرازیر شد او را آنچنان به وجد آورده که برای خوشامد این مرتجعین نام خلیج فارس را به نام جعلی خلیج ع.ر.ب.ی مطرح کرد و آقای ترامپ باید بداند حداقل 2000 سال قبل از پیدایش ایالات متحده آمریکا و تشکیل دولت در آنجا خلیج فارس بعنوان خلیج فارس مطرح بوده و در اسناد تاریخی یونان باستان و … هم موجود است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این یک نقطه تاریک و فضاحت بار بود که رییس جمهور یک کشور حداقل اطلاعات تاریخی و جغرافیایی را نداشته باشد، بیان کرد: این یک موضوع تاریخی و جغرافیایی است و حتی در اسناد رسمی وزارت خارجه آمریکا و نطق های روسای جمهور قبلی هم از کلمه خلیج فارس استفاده شده است.
انصاری خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در سخنرانی رییس جمهور آمریکا مطرح شد متهم کردن ایران به اقدامات تروریستی و تقویت تروریست بود و این اتهام در حالی گفته شد که تمام جهان شاهد هستند ایران در خط مقدم مبارزه با تروریستهایی قرار دارد که آمریکا آن ها را ایجاد کرد مانند داعش.
وی گفت: البته این رفتارها از آقای ترامپ دور از انتظار نبود و حتی در همان فضای توییتری که ایشان فعالیت می کند همواره از صحبت های نسنجیده و نابخردانه که حکایت از بی اطلاعی او از عرصه سیاست جهانی، واقعیت های تاریخی و جغرافیایی دارد پر بوده است و گاها هم در بین حرف های تبلیغاتی اش در زمان انتخابات به دلیل اطلاعاتی که از پشت پرده داشت برخی حقایق را افشا می کرد و مهم ترین یا تنها حرف راستی که در آن زمان مطرح کرد همین بود که خود دولت آمریکا داعش را بوجود آورده است و این اعتراف را در دوران انتخابات مطرح کرد.
انصاری در واکنش به تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط رییس جمهور آمریکا متذکر شد: سپاه یک نهاد رسمی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و بخش بزرگی از نیروهای مسلح کشور را شامل میشود، چطور رییس جمهور یک کشور میتواند ارتش یک کشور را متهم به تروریست کند در حالیکه هیچ روزی نیست که نظامیان آمریکا در دنیا به ویژه در منطقه ما به صورت مستقیم یا غیرمستقیم اقدامات تروریستی انجام ندهند و این تروریست های وحشی از آن سر دنیا می آیند در افغانستان و کشورهای دیگر مردم را به خاک و خون می کشند.
وی افزود: مسئله دیگری که در سخنرانی آقای ترامپ مطرح شد تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای بود که آژانس بین المللی و تمامی کشورها این مسئله را رد و بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ما تاکید کرده اند و کشوری این اتهام را به ما میزند که خودش مشغول بازسازی و توسعه سلاح های هسته ای خود است و تنها کشوری است که در ژاپن از آن استفاده عملی کرد.
انصاری با اشاره به ادبیات رییس جمهور ایالات متحده آمریکا گفت: ادبیاتی که آقای ترامپ به کار برد در عرف دیپلماتیک جایگاهی ندارد و حتی کشورهای بسیار عقب مانده و روسای جمهوری که بعضا با حداقل سواد سیاسی و معلومات دیپلماتیک و از طریق کودتا به قدرت رسیده اند هم یک حداقل عرف و رفتار متعارف را در ادبیاتشان رعایت میکنند و ترامپ به عنوان رییس جمهور کشوری که ادعای ابرقدرتی و رهبری جهان را دارد با ادبیات چاله میدانی در پشت تریبون حاضر شد و علیه ملت ایران حرف زد و به یک تاریخ، تمدن و ملت بزرگ اهانت کرد که واکنش های ایرانیان در سرتاسر جهان را به همراه داشت و متاسفانه امروز قدرت در کاخ سفید در دست یک مشت افراد ماجراجوی صهیونیستی و ارتجاعی با پادویی منافقین و امثال آن ها قرار گرفته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تنها وجه مثبت صحبتهای رییس جمهور آمریکا این بود که نقاب را از چهره آمریکا برداشت، گفت: تمام جهان به وضوح چهره کریه و دشمنانه آمریکا علیه ملت و انقلاب ایران را دید.
معاون حقوقی سابق رییس جمهور تاکید کرد: البته اتفاقی که رقم خورد نشان دهنده پیروزی دیپلماتیک نظام و دولت ما است، چرا که نشان داد برجام به لحاظ حقوقی به گونهای تنظیم شده است که کشورهای بزرگ اروپایی نظیر فرانسه و انگلیس به حقانیت ادعای ایران اذعان دارند و پا به پای جمهوری اسلامی ایران هستند و آمریکا را بخاطر بدعهدی هایش سرزنش می کنند.
انصاری افزود: به تعبیر دیگری ما در برجام توانستیم با هدایت های مقام معظم رهبری، پشتیبانی ملت و دیپلماسی قوی ایران هراسی، اجماع جهانی علیه ایران و انزواخواهی علیه ایران را دقیقا به نقطه عکس آن تبدیل کنیم و امروز آمریکا، اسراییل و چند کشور مترجع منطقه در یک طرف هستند و تمامی کشورهای جهان در حمایت از نگاه برجامی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ما ایستادند و این یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: دستاورد این سخنان نابخردانه، تقویت انسجام و وحدت ملی ما بود و در همین مدت زمان کوتاهی که از این نطق گذشته دامنهها و جلوههای این انسجام در داخل را می بینیم که در صحبت های رییس جمهور کشورمان هم مشخص بود.
انصاری بیان کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حق از اول تشکیلش تا امروز نیروی حافظ انقلاب اسلامی بوده و امروز قدرتمندتر و محبوب تر از قبل ایفای نقش میکند و مورد حمایت قاطبه مردم است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: در حالی که متاسف هستم که سرنوشت بخش عمده ای از دنیا در دست چنین فرد بی اطلاع و کم خردی قرار گرفته اما خوشحال هستم که جمهوری اسلامی ایران و انقلابمان در سیر بالنده و منطقی خودش در راستای اهداف و اصول حضرت امام خمینی (ره) در حال حرکت است.
انصاری خاطرنشان کرد: می بایست ضمن این که قاطعانه بر مواضع به حقمان ایستادگی میکنیم ، بر حقوق اساسی خود از جمله تقویت بنیه دفاعی کشور و بحث صنایع موشکی که در واقع یک اسلحه بازدارنده ای است در منطقه ای که ما تهدید میشویم، تکیه کنیم،اما همچنان باید ادبیات سیاسی و دیپلماسی قوی و خردبنیان را برای بیان حقایق و تعامل سازنده با کل دنیا بجز رژیم صهیونیستی ادامه دهیم و نباید انفعالی در برابر رفتارهای غیرعقلانی و غیرمنطقی آمریکا و رفتار نامتوازنی نشان دهیم که احیانا آمریکایی ها بتوانند آن را دستاویزی قرار دهند و برای خود حامی جستجو کنند.
وی افزود: باید در جهت تقویت دیپلماسی خود در تمامی حوزه ها مانند اقتصاد، فرهنگ و سیاست تلاش کنیم و سعی کنیم بیش از پیش هم منطق انقلاب و ملت صلح دوست، باتمدن خود را برای کل جامعه جهانی به نمایش بگذاریم و هم قدرت، صلابت و اراده خود برای ایستادن در مقابل زورگویی را.
انتهای پیام