خرید تور تابستان

نئومدیریت!

روزنامه ایران در یادداشت طنزی با عنوان «نئومدیریت» نوشت: «تخصص ما بومی‌سازی است؛ بومی‌سازی هر چیزی. از غذاهای فرنگی گرفته که با کمی سیر داغ و شنبلیله به میزان دلخواه تبدیل‌شان می‌کنیم به یک غذای بومی، تا خودروهای آخرین مدل دنیا که با پَخ کردن صندوق عقب و شیاردار کردن داشبورد، یک خودروی بومی می‌سازیم. در علوم و فنون هم همین طوریم، مثلاً مدیریت. چون وقت کم است، چند روش جدید مدیریت را که بر اساس شرایط محیطی خودمان تغییر داده‌ایم تا بیشتر به دلمان بنشیند، فهرست‌وار می‌گوییم.

مدیریت سه سوته: به این صورت که به مدیر مقابل که خودش را برتر حس می‌کند و می‌خواهد تهدید و ارعاب کند و قدرتش را به رخ بکشد، فرصت نفس کشیدن نداده و چنان پاسخ قاطعی می‌دهید که هم آن طرفی‌ها و هم این طرفی‌ها انگشت به دهان بمانند از این سرعت عمل. مثل پاسخ رئیس جمهوری به یاوه‌های رئیس‌جمهوری کشور مقابل؛ در حالی که هنوز میکروفن‌های آن یکی خاموش نشده بود!

مدیریت پایه‌ای: در این روش از پایه همه چیز را مرتفع کرده تا آن قدر ارتفاع بگیرند که بعداً هیچ رقمه کوتاه نیایند. بهترین ساز و کار در این روش برداشتن «پایه»‌های بلند و ترجیحاً خوش‌دست، تکان دادن آنها در هوا و کوبیدن بر فرق سر سایر مدیران مخالف است. شخص مدیر باید به یاد داشته باشد چون قضیه پایه‌ای است، باید همه جوره پایه باشد و کم نیاورد. معذرت‌خواهی هم که اصلاً حرفش را نزن!

مدیریت گل به خودی: این یکی بر خلاف نامش که تداعی‌کننده گل زدن به تیم خودی است، اصلاً ربطی به آن ندارد و بر مبنای گل دادن به خود است. در این روش شما به‌ عنوان یک مدیر موفق و قانونگرا، در هر کاری ابتدا با خود مشورت کرده، سپس نظر خود را تأیید و اجرا کرده و بعد برای تشکر از خود یک گل به خود تقدیم و نام خود را به‌ عنوان مدیر برتر اعلام و با پاداش به خود نیز موافقت می‌کنید.

مدیریت دوربینی: یکی از رایج‌ترین روش‌های مدیریت بومی‌سازی شده در کشور است. تقریباً تمامی مدیران به این روش تسلط داشته و به بهترین نحو از آن استفاده می‌کنند. همان طور که از نامش پیداست، در این روش شما هر کاری می‌کنید باید در مقابل دوربین باشد و بدون حضور دوربین اصلاً دست به سیاه و سفید نزنید.

مدیریت فحش‌پذیر: به این صورت که مدیر در یک دولت ابتدا طرحی را (مثلاً پرداخت یارانه) تصویب می‌کند. بعد که آن دولت دوره‌اش تمام می‌شود، شخص مدیر در مخالفت با آن طرح برخاسته و به دولت جدید پیشنهاد می‌دهد آن طرح قدیم بد و اَخ است و آن را لغو کرده، فحشش با من. این یکی تقریباً جدیدترین روش مدیریت بومی شده است و کارشناسان خارجی و حتی داخلی هنوز در کف آن مانده‌اند!»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا