توضیح دربارهی پرواز ۶۵۵
«حسین دهباشی» مستندسار، در یادداشتی تلگرامی برای توضیح دربارهی پرواز ۶۵۵ نوشت:
مقدمه:
به تازگی قطعه کوتاهی از آخرین گفتکوی نگارنده با امیر سرتیپ خلبان شهرام رستمی (ریاست سابق ستاد ارتش و جانشین اسبق فرماندهی نیروی هوایی) در فضای مجازی چرخ میخورد.
چنانکه پیشتر آمده، این قطعه کوتاه، تدوین، تلخیص و تقطیع شده است و مورد تایید نگارنده و امیر محترم مصاحبهشونده نیست. به علاوه کمترین تردیدی در اصل گناهکاری دشمنان متجاوز آمریکایی در شهادت صدها مسافر بیدفاع و بیگناه ایرانی در جنابت یادشده وجود ندارد.
اسناد سازمان هواپبمایی جهانی (یاتا)، و حتی گزارشهای منابع غربی نظیر وزارت دفاع و کنگره آمریکا گرچه گاه بر تعمدی بودن آن فاجعه از سوی نظامیان متجاوز آمریکایی صراحت ندارد بههرحال تقصیر را متوجه ایشان میکند.
در این قضیه طبعا سخن بسیار است اما یادداشت صمیمی دوست ارجمند و برادر عزیزم حبیب احمدزاده، که امروز خطاب به اینجانب نوشته شد. خواندنی است و خصوصا سخت دعوتکننده دیگر امرای محترم ارتش و سرداران معزز سپاه به بازگویی خاطرات ارزشمندشان.
***
سلام حسین جان دهباشی
منتظر بودم که همقطاران عزیز این مرد جویای نام جواب افاضاتش را بدهند ولی بهرحال به عنوان یک رزمنده سابق و مطلع نیروی دریایی در زمانه دفاع مقدس و بخاطر عوض نشدن تاریخ اجبار پیدا کردم تا جوابی به این فرضیههای عجیب ، در این زمانه غریب بدهم.
۱_ ایشان میفرمایند که ایرباس و اف ۱۴ هردو بزرگند و در نتیجه تفکیک آنان از هم مشکل است. در رد همین موضوع بدین دوست مدعی، اطلاع رسانی سادهای میشود که طول یک اف ۱۴ در حدود ۱۹/۱ متر و طول مدل ایرباس مورد هدف قرار گرفته ایرانی A۳۰۰ در حدود ۵۴/۴ متر میباشد یعنی نزدیک به سه برابر F۱۴ ، بله عزیز سه برابر.
۲_ ایشان از تفکیک ایرباس از اف ۱۴ توسط ناوی صحبت میکنند که در دوره خود از پیشرفته ترین ناوهای موشک انداز جهان بشمار میرفته و نه کشتی دزدان دریایی کارائیپ که باید با دوربین چشمی امثال لانگ جان سیلور اهداف شناسایی میشدند.
۳_ شناسایی یک هواپیمای جنگی دوست از دشمن براحتی توسط امواج سیستم IFF ممکن است . ایا وینسنس فاقد چنین سیستم ساده و استانداردی بوده است که بخواهد از روی اندازه دست به تشخیص بزند؟
۴_ناو وینسنس در لحظه حمله بیش از دو مایل در آبهای ساحلی ما بوده است و این یعنی نقض حاکمیتی ابهای سرزمینی یک کشور
۵_ آیا دخالت نیروی دریایی آمریکا در جنگ مستقیم با ما در پشتیبانی صدام و کشاندن جنگ از شمال خلیج فارس در دهانه اروند و جزیره خارگ به محدوده مرکزی از تنگه هرمز تا جزیره لارک و.. دلیل خوش قلبی و انسان دوستی انان تلقی میشده و حضورشان موجه ولی دفاع ما از ابهای ساحلی مان غیر موجه است
۶_ ادعاهای ایشان را حتی آمریکاییها در گزارش رسمی فوگارتی نکردهاند
۷_ زمان پرواز ۶۵۵ به دوبی دقیقا در لیست پرواز بین المللی ثبت بوده است
۸_ ایشان ادعا دارند که هواپیمای جنگی در آن زمان بر باند فرودگاه بندرعباس بوده که جاسوسان و یا دستگاههای شنود حرکت آن را گزارش داده اند که سپس از باند خارج شده، در اینجا سوالی پیش میاید آیا همان جاسوسان و یا دستگاههای شنود لحظه ای که توانستتد f۱۴ را بر سطح باند تشخیص بدهند خب چرا در همان زمان عدم پرواز هواپیمای نظامی را گزارش نکردهاند؟
منطق تاسف بار ایشان دقیقا بمانند منطق صدای آمریکاست که بارها در میزگردهایش نیروهای نظامی ایران را بواسطه ورود چندکیلومتری در زمان دفاع مقدس بخاک عراق نکوهش کرده ولی هرگز بدین سوال اساسیتر پاسخ نداده که چرا دولت آمریکا تمامی خاک عراق را به بهانه های واهی متصرف و با برگشتن از همپیمان جنایتکارش در زمان جنگ با ما یعنی صدام ، ایندفعه میلیونها عراقی بیگناه را به کام مرگ کشاند؟
بنظرم این دوست عزیز حرفهایشان را به صورت سوال مطرح میفرمودند بهتر بود تا انکه اینچنین سست به توجیه جنایتی که حتی دولتهای آمریکا از قبل تاکنون بدان اعتراف دارند و تنها سعی در توجیه غیرعمدی بودن ان دارند میپردازد
بهرحال بسیار حرفهای دیگر بماند برای زمان مناسبتر. کوتاه انکه اگرر ناوهای فوق پیشرفته و چند میلیارد دلاری امریکا نمیتوانند علائم یک ایرباس را با علائم ارسالی یک هواپیمای جنگی از هم تشخیص دهند پس همان بهتر که در یک حراج عمومی با لنج چوبی عموی خدابیامرزم تاخت زده شوند تا لااقل برای مردم دنیا بجای امنیت ایجاد خطر نکنند
حبیب احمدزاده
پی نوشت:
شناسایی دوست یا دشمن (به انگلیسی: Identification Friend or Foe، IFF) یک سیستم شناسایی کدگذاری شده رادیویی است که برای تشخیص دوست یا دشمن بودن هدفی که وجود و موقعیت آن توسط رادار اصلی شناسایی شدهاست، بکار میرود. این سیستم از ارسال کد درخواست شناسایی و پاسخ مورد نظر توسط هدف دوست یا دشمن بودن آن را تشخیص میدهد
انتهای پیام
این همان است که رهبر معظم انقلاب فرمودند عده ای دشمن را بزک می کنند . کسانی که دل در گرو آمریکا دارند به این زودی ها سر عقل نمی آیند . فقط سکرات موت می تواند آنها را بیدار کند – که آن بیداری هم به درد ایشان نمی خورد .
توضيحات آقاى احمدزاده خوب بود ، ولى در مورد سيستم تشخيص iff فرمودند كه بر أساس پاسخ هدف مورد نظر (كه نشون بده دوسته يا دشمن) تصميم به شليك كردن يا نكردن ميگيره ، خوب ايرباس ايران چطورى ميتونسته بااين سيستم به عنوان دوست شناخته بشه؟ از نظر فنى ميپرسم.
جناب دهباشی ، تاریخ باید پاستوریزه باشد ، قبل از انتشار خودتان زحمت آن را بکشید !
جناب احمد زاده بهتر بود طول دو هواپیما روی صفحه رادار را مشخص میکردند تا به شفافیت موضوع کمک کند !!
بر جناب احمد زاده حرجی نیست اما مورخ نباید از بیطرفی خارج شود !!!