خرید تور نوروزی

اظهارنظر فرزند جلال طالبانی درباره‌ی همه‌پرسی اقلیم کردستان

پسر جلال طالبانی اعلام کرد: کردستان عراق باید پیشنهاد آمریکا برای به تعویق انداختن دو ساله اجرای رفراندوم را قبول می‌کرد تا از بروز شرایط کنونی اجتناب به عمل می‌آورد.

به گزارش ایسنا، بافل طالبانی، پسر جلال طالبانی، رئیس‌جمهور فقید عراق و از اعضای ارشد حزب اتحادیه میهنی کردستان در گفت‌وگو با شبکه فرانس ۲۴،  قویا اتهامات مطرح شده در رسانه‌های کردی مبنی بر خیانت وی به رهبران کرد با اجازه دادن به نیروهای عراقی و نیروهای شیعه حشد شعبی برای ورود به شهر کرکوک را رد کرد.

هم‌چنین وی ادعاهای “بی‌اساس” مطرح شده مبنی بر اینکه، او نیروهایش را به عنوان بخشی از توافق با ایران و دولت مرکزی عراق از کرکوک خارج کرده را شدیدا رد کرد.

بافل طالبانی گفت، حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق پیشنهاد توافق برای جلوگیری از درگیری در کرکوک را داد اما این توافق توسط رهبر کردها رد شده است. وی افزود، که نگران وقوع درگیری میان جریان‌های مختلف کرد است و ابراز امیدواری کرد که در نهایت همه گروه‌های کرد بتوانند با یکدیگر برای آینده استقلال سازش و همکاری کنند. وی در ادامه با بیان اینکه رفراندوم کردستان عراق “اشتباه بسیار بزرگی” بود، خواستار مذاکرات کردها با بغداد و مشارکت مجدد آنها با جامعه بین الملل شد.

هر آنچه تاکنون رخ داده نتیجه سیاست کوته‌بینانه رهبری کردی است و بعد از این چنین تراژدی‌ای من انتظار داشتم که کردها متحد شده و صدای واحدی و قاطعی داشته باشند اما متاسفانه همچون دفعات پیشین به جای اینکه چنین رویکردی از جانب کردها اتخاذ شود، جناح‌های مختلف کردی ترجیح دادند تا یکدیگر را مقصر قلمداد کنند و اتهامات کاملا بی‌اساسی به یکدیگر بزنند و توجه جامعه بین‌المللی را از مشکل اصلی تحریف کنند.

او درباره اتهام‌های مطرح شده درباره تبانی با نیروهای دولت مرکزی و ایران گفت: متاسفانه چنین شایعاتی مطرح است و متاسفانه عاملان اصلی این تراژدی تلاش می‌کنند تا دیگران را مقصر جلوه دهند. آنچه در کرکوک رخ داد این است؛ نیروهای پیشمرگ ما سال‌ها برای دفاع از کرکوک شناخته می‌شدند، ما هم فرماندهان شجاع زیادی را در راه دفاع از کرکوک از دست دادیم اما اینبار ما با دشمنی قدرتمند روبرو شدیم که به لحاظ نظامی برتری داشت. رهبری نظامی ما پس از درگیری‌های شدید که موجب کشته شدن بیش از صد تن و زخمی شدن ده‌ها تن شد، تاکتیک عقب‌نشینی را پیشنهاد کردند. این حقیقت ماجراست. فرماندهان پیشمرگ به جای تحمل خسارات بیشمار تصمیم گرفتند عقب‌نشینی کنند.

او افزود:‌ آن کسانی که مرا به خیانت متهم می‌کنند، متعاقبا من هم همین را به آنها می‌گویم. خواستار آن هستم تا تحقیقاتی در این زمینه انجام شود و رسما هم درباره تحقیقات در کرکوک درخواست دادم. همچنین خواستار انجام یک تحقیقات دیگر درباره شرایطی هستم که رهبران کرد امروز ما را در آن قرار دادند. می‌خواهم تحقیقات جامعی انجام شود تا متوجه شویم که آیا آنها از رهبری کردها ناکام مانده‌اند یا خیر.

بافل طالبانی درباره رفراندوم استقلال کردستان عراق گفت: من به هیچ نحوی از مسعود بارزانی (رئیس اقلیم کردستان عراق) انتقاد نخواهم کرد و نمی‌خواهم وحدت کردها را به خطر بیندازم چرا که معتقدم کردها امروز بیش از هر زمان دیگری به اتحاد نیاز دارند اما باید بپرسیم چرا دچار این شرایط شدیم؟ رفراندوم سوالی بود که باید پرسیده می‌شد اما رفراندوم هرگز هدف نهایی نبود. هدف نهایی، حقوق مردم کرد است. در روزهای آخر نزدیک رفراندوم، مقام‌های آمریکایی شامل برت مک‌گورگ و فرانک بیکر پیشنهادی دادند که از ما محافظت می‌کرد. پیشنهادی که تضمین می‌کرد اگر ما با بغداد وارد مذاکره می‌شدیم، ظرف دو سال رفراندوم برگزار کنیم. متاسفانه رهبری کردها و نه فقط مسعود بارزانی مرتکب از این فرصت تاریخی استفاده نکردند. این یک اشتباه بزرگ و عظیم بود.

او افزود: حتی در نبرد کرکوک هم فرصتی وجود داشت. حتی زمانی که نیروهای عراقی به سمت کرکوک می‌آمدند، حیدر العبادی (نخست‌وزیر عراق) دست خود را به سمت ما دراز کرد و ما به سازشی شرافتمندانه دست یافتیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا