در سینما و تئاتر چه خبر است؟
دومین مراسم اکران مردمی فیلم «آزاد به قید شرط»، پایان اجرای «هفت عصر هفتم پاییز»،تمدید اجرای یک تئاتر از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.
نمایش “هفت عصر هفتم پاییز” با موضوع زندگی شهید محمد جهانآرا درحالی به اجراهای خود پایان داد که میزبان احمد جهانآرا برادر این شهید بزرگوار بود.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام روابط عمومی نمایش “هفت عصر هفتم پاییز”؛ طی دو شب گذشته جمعی از مقامات فرهنگی و هنرمندان همچون احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس؛ حسین انتظامی معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ همایون ارشادی، هادی مرزبان، سیما تیرانداز، حمیدرضا قطبی، مهدی میامی،هوشنگ قوانلو، افشین زینوری، امیر منوچهری، فرزاد حسنی، شهرام کرمی، نوشین حسن زاده، حسین فلاح، نیکی مظفری، خیرالله تقیانی پور، هادی کاظمی، شهرام نوشیر، مریم جلینی، مهین نصری و هومن کیایی به تماشای “هفت عصر هفتم پاییز”؛ نشستند و ایوب آقاخانی نویسنده و کارگردان، اجرای آخر این نمایش را به احمد جهانآرا برادر بزرگتر شهید محمد جهانآرا تقدیم کرد.
نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» در دل داستانی عاشقانه نقبی به زاویههایی از زندگی قهرمان ملی تاریخ جنگ ایران و عراق، شهیدمحمد جهانآرا میزند که رحیم نوروزی و لیلا بلوکات نقشآفرینان آن هستند و صدای محسن بهرامی بازی آنها را همراهی میکند.
احمد جهانآرا با اشاره به اینکه این نمایش برای ارائه روایتی سالم و صادقانه از زندگی شهیدمحمد جهانآرا به مخاطب تلاش کرد، از دستاندرکاران اجرای «هفت عصر هفتم پاییز» تشکر کرد.
احمد مازنی: حرف نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» حرف شهدا بود
همچنین احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این نمایش گفت: این اثر به لحاظ سوژه، متن و تکنیک کار بسیار خوبی بود.
وی با اشاره به سابقه فعالیت خود در بنیاد شهید، افزود: من با وصیتنامه شهدا سر و کار داشتم و بیش از 70 هزار وصیت و دهها هزار نامه، دستنوشته، مناجاتنامه و یادداشت شهدا را جمعآوری کردم و در کتابخانه ملی در محیط مناسب نگهداری میشود و به گمان من، متنی که در نمایش«هفت عصر هفتم پاییز» ارائه شد، همان حرفهایی است که شهدا میخواستند بزنند.
شهرام کرمی نویسنده و کارگردان تئاتر نیز با بیان اینکه “توجه به موضوعات و 8 سال جنگ که یکی از دوران تاریخ کشور ماست، اهمیت زیادی دارد”، گفت: واقعه جنگ این ظرفیت و پتانسیل را دارد که خیلی بیشتر به آن بپردازیم و وظیفه هنرمندان است که با خلق آثار هنری بتوانند آن دوران را زنده کنند.
وی افزود: اینکه ایوب آقاخانی سراغ چنین سوژهای رفته، بخشی از کار او به عنوان رسالت هنرمند است که به خوبی وظیفهاش را ادا کرده ولی از این منظر که به شکل تریولوژی زندگی سرداران جنگ را دنبال میکند، اتفاق خوبی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نکتهای که در “هفت عصر هفتم پاییز” دیدم، شکلگیری تدریجی سبک هنری ایوب آقاخانی است؛ او به مرور در روایت کردن که ریشه در نمایش روایی و شرقی ایرانی دارد، در حال رسیدن به یک سبک نوشتاری و اجرایی است.
هادی مرزبان نویسنده و کارگردان تئاتر نیز درباره “هفت عصر هفتم پاییز” گفت: من همیشه کارهای ایوب را تعقیب میکنم و این نمایش نیز من را شگفت زده کرد زیرا هم بازیگرهای خوبی انتخاب شده بود و هم در طول نمایش توانستم با قهرمان داستان همذاتپنداری کنم.
فرزاد حسنی مجری و هنرمند رادیو نیز به اظهارنظر درباره این نمایش پرداخت و گفت: پرداختن به موضوعاتی از این جنس که از دل دفاع مقدس و تاریخنگاری و وقایعنگاری انقلاب بیرون میآید، به واقع به چنین نگاههای هنرمندانه و نوآورانه احتیاج دارد.
وی افزود: متن خوب و دیالوگهای جانداری که توسط ایوب آقاخانی نوشته شده، توانسته یک متن بسیار خوب نمایشی را ایجاد کند و امیدوارم چنین کارهایی را در شهرستانها هم شاهد باشیم زیرا هم از نظر ارزشهای نمایشی بسیار قابل دفاع است و هم محتوایی.
افشین زینوری دوبلور و هنرمند رادیو نیز بعد از تماشای “هفت عصر هفتم پاییز” بیان کرد: توقع ما از شخصیتی مثل ایوب آقاخانی با تیم حرفهای اجرای این نمایش، همین بود که من به عنوان تماشاگر 70 دقیقه بنشینم و تکان نخورم؛ حتی نمایش 15 دقیقه بسیار طوفانی داشت که کل حاضران در سالن متاثر شده بودند.
ایمان افشاریان نیز گفت: همنسلهای من حس خاص و عجیبی به جنگ و آدمهایی که در جبههها بودند، دارند و به همین دلیل روایت از قهرمانان جنگ همیشه برایم جذاب بوده است.
این هنرمند کشور افزود: در “هفت عصر هفتم پاییز” روایت جدیدی از زندگی یک قهرمان جنگ دیده شد که برای من قابل احترام بود و همذاتپنداری شدیدی با آن داشتم.
دومین مراسم اکران مردمی فیلم آزاد به قید شرط در پردیس کورش
دومین مراسم اکران مردمی فیلم آزاد به قید شرط فردا یکشنبه ۳۰ مهرماه ساعت ۷ عصر با حضور عوامل فیلم در پردیس سینمایی کورش برگزار خواهد شد.
شقایق فراهانی – لیلا اوتادی – دیبا زاهدی – امیر رضا دلاوری – شکرخدا گودرزی و امیر دژاکام به همراه مردم و تعدادی از هنرمندان مدعو به تماشای این فیلم خواهند نشست.
آزاد به قید شرط پنجمین ساخته سینمایی حسین شهابی است که از امروز به تعداد سینماهای نمایش دهنده آزاد به قید شرط در تهران و شهرستانهای کشور اضافه خواهد شد و این فیلم هم اکنون در پردیس سینمایی کورش – پردیس آزادی – پردیس مگامال – پردیس چهارسو – پردیس تماشا – پردیس راگا – پردیس ملت – سینما فردوسی – پردیس کیان – فرهنگسرای بهمن – فرهنگسرای اشراق – سینما فلسطین – سینما ناهید – سینما دهکده المپیک – سینما برج میلاد – سینما سروش – سینما شاهد و سینما مرکزی تهران در حال نمایش است.
«مجنون» تمدید شد
به گزارش روابط عمومی نمایش مجنون، نمایش مجنون به کارگردانی امید یارندی و تهیه کنندگی احسان شمسایی به دلیل استقبال تماشاگران تا 12 آبان ماه تمدید شد.
شمسائی با اعلام این خبر گفت: با وجود اینکه هیچ گونه حمایت دولتی برای کار نداشتیم و نمایش «مجنون» یک نمایش کاملا خصوصی بود ولی استقبال از کار بسیار خوب بود و تصمیم گرفتیم نمایش را یک هفته یعنی تا 12 آبان ماه تمدید کنیم.
وی افزود:قصد داریم در مؤسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن(علیهماالسلام) یک کانون هنری و تئاتر برای علاقمندان به این حوزه راه بیندازیم و در این کانون به آموزش هنرهای نمایشی بپردازیم. امیدواریم بتوانیم در آینده از این موسسه نمایشهای مستقلی نیز تولید کنیم.
شمسائی ادامه داد: با وجود اینکه اکثر نهادها و ارگانهای دولتی بودجهای برای کارهای فرهنگی دارند ولی ما به هر نهادی که گفتیم برای اجرای این نمایش به ما کمک کند جوابی نگرفتیم و نتیجه اینکه کار کاملا خصوصی و بدون هیچ گونه حمایتی تهیه شد.«مجنون» شرح حال رزمندگانی را که امروز در آسایشگاه اعصاب بستری و با گذشته خود همچنان درگیر هستند، روایت میکند.
نمایش «مجنون» به کارگردانی امید یارندی، نویسندگی سمیه نجفی و تهیه کنندگی احسان شمسائی هرشب ساعت 18:30 در سالن استاد نصیریان پردیس تهران روی صحنه میرود. مجری طرح این نمایش مؤسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن(علیهم االسلام) است.
انتهای پیام