هدیه بینظیر کیهان به ترامپ
روزنامه کیهان امروز با اشاره به طرح جدید مجلس نمایندگان آمریکا درباره برنامه موشکی ایران و همچنین اقدامات ضد ایرانی امریکا به دولت پیشنهاد داده است ” با توقف اجرای برجام، واکنش متقابلی به گستاخی طرف مقابل نشان دهد.”
به گزارش فرارو، روزنامه کیهان امروز در گزارش اصلی خود با عنوان “تحریم پشت تحریم/ توقف اجرا برجام تنها راه مقابله” به بررسی رفتار های ضد برجامی دولت امریکا و تحریم های احتمالی علیه ایران پرداخته است.
این گزارش طرح جدید مجلس نمایندگان امریکا درباره ایران را اینگونه توصیف کرده و نوشته است “طرح موسوم به «قانون موشکهای بالستیک ایران و اجرای تحریمهای بینالمللی» که از سوی «اد رویس» رئیسجمهوریخواه این کمیته ارائه شده، مستقیما تحریم تازهای علیه برنامه موشکی ایران اعمال نمیکند، اما راه را برای اعمال تحریمهای تازه از سوی دولت آمریکا باز میکند.”
این روزنامه اقدامات دولت امریکا را با عنوان “سونامی تحریم ها” توصیف کرده است و تاکید کرده است: «برجام در حال حاضر به توافقی یکطرفه تبدیل شده است. توافقی که محدودیتهایش مربوط به ایران و امتیازاتش برای آمریکاست. توافقی که به «اقدامات نقد ایران در مقابل وعده نسیه طرف مقابل» خلاصه شده است.»
این روزنامه می گوید: «دولت آقای روحانی موظف شد تا در اجرای برجام به 29 شرط ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی عمل کند، اما متاسفانه هیچگاه به این شروط ابلاغی عمل نشد.»
این فقط روزنامه کیهان نیست که این خط خبری را پیگیری می کند بسیاری از رسانه های اصولگرا همچون وطن امروز، رجانیوز و حتی روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران نیز در این مسیر حرکت می کنند.
سایت رجانیوز طرح مجلس آمریکا علیه برنامه موشکی ایران را از “دستاوردهای متن ضعیف برجام” دانسته است.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه ۲۱ مهر اعلام کرد که پایبندی ایران به توافق جامع هستهای (برجام) را تایید نمیکند و با انتقاد شدید از نقش ایران در منطقه و برنامه موشکی بالستیک ایران، از اعمال محدودیتهای تازه علیه سپاه پاسداران خبر داد.
در همین حال رهبر معظم انقلاب در واکنش به سخنان ترامپ و استراتژی تازه آمریکا علیه برجام تاکید کردند: “تا طرف مقابل برجام را پاره نکند ما آن را پاره نمیکنیم اما اگر او برجام را پاره کرد ما آن را ریزریز میکنیم.”
هدیه بی نظیر کیهان به ترامپ
اما احمد شیرزاد تحلیلگر و کارشناس مسائل هسته ای در گفت و گو با فرارو درباره پیشنهاد روزنامه کیهان برای توقف اجرای برجام گفت: «من گاهی نسبت به سلامت عقلی کسانی که این گونه مسائل بدیع را مطرح می کنند شک می کنم. در شرایط حاضر من فکر می کنم ساده ترین دانشجویان علوم سیاسی برایشان قابل درک است که این کار هدیه ای بی نظیر به ترامپ است.»
به گفته شیرزاد “اگر واقعا کسانی می خواهند به عنوان عامل آقای ترامپ فعالیت کنند، بحث دیگری است اما اگر منافع ملی در میان است، این پیشنهادها نادرست است. الان آمریکایی ها به دنبال بر هم زدن توافق هسته ای هستند تا بتوانند تحریم های شدید و کمرشکن علیه ایران وضع کنند.”
این تحلیلگر مسائل هسته ای معتقد است: «مشکل آمریکایی ها در این راه این است که برجام یک توافق بین المللی است، سازمان ملل آن را تائید کرده است، مصوبه شورای امنیت را دارد و متحدین آمریکا و روسیه و چین مخالف بر هم زدن آن هستند و دولت ایران به عنوان طرف اصلی ماجرا به دنبال حفظ چهارچوب توافقنامه است.»
شیرزاد افزود: «درچنین شرایطی این تنها ترامپ و متحدانش است که از وارونه شدن این دیگ سود می برد. اینکه ما بیایم دو دستی این هدیه را به ترامپ تقدیم کنیم، کسی که این پیشنهاد را مطرح می کند یا از ترامپ الهام می گیرد و یا باید در سلامت دیدگاه او تردید کرد.»
به گفته این کارشناس مسائل هسته ای “طرح مباحثی این چنینی درشرایطی است که ضد برجامی ترین تحلیلگران هم که تا چند پیش توافق را زیر سوال می بردند و تحلیل های ضد برجامی ارائه می کردند، حالا طوری از برجام سخن می گویند که گویی جزیی از اصول دین است. بسیاری از چهره های سرشناسی که سعی می کردند در دوره مذاکرات نسبت به توافق ابراز تردید کنند حالا در تحلیل های ضد آمریکایی شان اصرار دارند این دولت آمریکا را محکوم کنند به دلیل اینکه می خواهد برجام را نقض کند. الان این وسط واقعا چگونه روزنامه کیهان از این قافله هم عقب مانده است جای تعجب دارد.»
او درباره این ادعای روزنامه کیهان که توافق برجام یک طرفه شده است و فقط توسط ایران اجرا می شود، گفت: «برجام فقط یک موافقتنامه بین ایران و آمریکا نیست، موافقت نامه ای جهانی است. توافق نامه موضع نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است، ما نمی توانیم از موضع نظام تخطی کنیم. نظام با همه طرف های درگیری در مسئله مذاکره کرده است. اگر قرار بود غیر از این باشد که می رفت فقط با آمریکا مذاکره می کرد.»
به گفته شیرزاد “برجام موافقت نامه جهانی است و ایران به تعهداتش پایبند است و افتخار می کنیم که ایران به تعهدش عمل می کند و پیمان شکن نیست. از آنطرف هم آمریکایی هایی که عقلانیت دارند نسبت به رفتار ترامپ ابراز شرمساری می کنند و می گویند اگر توافق بر هم بخورد حیثیت و وجاهت بین المللی آمریکا از دست می رود و کسی دیگر به مذاکره با ایالات متحده اعتماد نخواهد کرد.”
این تحلیلگر مسائل بیان ملل افزود: «در چنین شرایطی بحث اجرای برجام اصلا بحث یک طرفه ای نیست. برجام دو طرف نداشت، افراد و کشورهای دیگری هم بودند مهمترین اش سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی است که اقدامات ایران را تائید کرده اند.»
این استاد دانشگاه با بیان اشاره به تحریم های یکجانبه آمریکا گفت: «این تحریم ها اهمیت کمتری دارد، هر چند که در جای خودش مسئله سیاست خارجی ایران است اما اصل مسئله تحریم های بین المللی بود که خوشبختانه برچیده شد. ایران نفتش را به وفور و به دلخواه خود می تواند بفروشد و امکان مبادلات مالی هم به طور نسبی فراهم شده است هر چند که آمریکایی ها کارشکنی می کنند. اما برای مقابله با کارشکنی آمریکا ما نباید هدیه درِ خانه اش فرستاد.»
شیرزاد در پاسخ به این سوال که برای مقابله با فشار آمریکا چه کاری می شود کرد، گفت: «در این مسئله ما می توانیم با تحرک دیپلماتیک و جلب نظر کسانی که در این مذاکرات حضور داشتند و کل مجموعه 5+1 منهای آمریکا کار کنیم، مذاکره کنیم. آنها هم تا به اینجا اعلام وفاداری کرده اند ما باید همین مسئله را پیش ببریم.»
به اعتقاد این کارشناس “ملت ایران باید کاملا ایستادگی کند. تحریم ها و تحمیل های آمریکا اصلا قابل قبول نیست. به هیچ وجه ما در مقابل این فشارهای نابهجا کوتاه بیایم. ما نباید هیچ مذاکره جدیدی به جای برجام را بپذیریم و این پیام را به طرف آمریکایی منتقل کنیم که مذاکره دیگری وجود ندارد.”
او افزود: «از سوی دیگر ما می توانیم در منطقه تا آنجایی که امکان پذیر است روابطمان را با همسایگان اصلاح کنیم. ما می توانیم از برخی فشارهای کشورهای عربی در این مسئله بکاهیم. می توانیم در دراز مدت به فکر تصحیح وجهه خودمان در داخل جامعه آمریکا بر بیاییم، این امکان پذیر است. در اولین گام باید اقدامات مخرب برای وجهه ایران را متوقف کنیم. ما می توانیم در زمینه هایی مثل حقوق بشر با اصلاحات کوچکی نظر جامعه بین الملل را جلب کنیم.»
شیرزاد گفت: «خیلی کارهای خوبی می شود انجام داد حتی در فرصت کوتاهی، اما متاسفانه برخی اصولگرایان مانع می شوند و گرنه کارهایی می شود کرد که به سرعت دیدگاه ها نسبت به ایران چه در داخل آمریکا و چه در سطح اروپا و منطقه به صورت نسبی اصلاح کند. خوشبختانه ما به لحاظ منطقه ای در سطح قدرتمندی هستیم، با بهره برداری از این قدرت منطقه ای باید سعی کنیم کمی اشتباهاتمان را کمتر کنیم. این اشتباهات متاسفانه در حوزه هایی صورت می گیرد که افرادی که آنجا حاضر هستند، نمی خواهند به غیر از دیدگاه خودشان به دیدگاه دیگری توجه کنند.
انتهای پیام
دِ لا مروت ! منقل كه جلو دستت هست ، چرا دل دل ميكنى ؟! از منافعش كه چيزى نصيبمون نشد لااقل بذار دودش بره تو چشمامون !