خودداری آمریکا از صدور ویزای ابوطالبی
وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره صدور ویزا برای حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، که به سمت نماینده جدید جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد منصوب شده، خودداری کرده است.
به گزارش انصاف نیوز، بی.بی.سی در گزارشی نوشت: «بنا بر گزارش برخی رسانه های ایران و آمریکا، حمید ابوطالبی به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک معرفی شده و مدتی است که در انتظار دریافت ویزای ورود به آمریکاست.
گفته می شود که آقای ابوطالبی یکی از اعضای گروه دانشجویان پیرو خط امام بود که در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ در حمله به سفارت آمریکا در تهران و گروگان گرفتن دیپلمات های آمریکایی دست داشته است.
حمید ابوطالبی در گذشته سفیر ایران در ایتالیا، استرالیا و اتحادیه اروپا بوده است.
اکنون به نظر می رسد که خبر انتصاب او در سازمان ملل متحد در حال تبدیل شدن به موضوعی بحث برانگیز باشد. این در حالیست که دولت ایران رسما خبر انتصاب او را تایید یا تکذیب نکرده است.
برخی گزارش ها حاکیست که آقای ابوطالبی در واقعه گروگان گیری دیپلمات های آمریکایی در آبان ۱۳۵۸ در تهران دست داشته است، اتهامی هرچند تایید نشده که خیلی ها در آمریکا به آن حساسند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه از اظهار نظر در مورد این که آیا ایران برای سفر حمید ابوطالبی به نیویورک درخواست وزیر داده خودداری کرد.
ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت که از سابقه حمید ابوطالبی اطلاعی ندارد.
به گفته خانم هارف، رویه صدور ویزا محرمانه است و وزارت خارجه نمی تواند در مورد جزئیات درخواست های ویزای آمریکا با رسانه ها صحبت کند.
دولت آمریکا به عنوان میزبان مقر اصلی سازمان ملل متحد موظف به صدور ویزا برای کادر سیاسی کشورها در این سازمان است.
با این حال، توماس پیکرینگ، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید واشنگتن از این قدرت برخوردار است که از صدور ویزای احتمالی برای فرستاده احتمالی ایران خودداری کند، هر چند به گفته او در شرایط فعلی این کار می تواند برای دولت باراک اوباما هزینه داشته باشد.
آقای پیکرینگ به بی بی سی فارسی می گوید: “ما در تلاش هستیم که با پرزیدنت روحانی همکاری کنیم، اگر این فرد به او نزدیک باشد، رد درخواست ویزای او می تواند برای ما هزینه داشته باشد. همین طور، اگر ویزای شخصی که می خواهد به عنوان نماینده سازمان ملل به آمریکا سفر کند، صادر نشود موضوع تعهدات ما به سازمان ملل متحد مطرح خواهد شد.”
روزنامه محافظهکار کیهان اخیرا وزارت امور خارجه ایران را به سکوت در برابر “کارشکنی آمریکا” در صدور ویزا برای حمید ابوطالبی متهم کرده و از این کار انتقاد کرده بود.
کیهان در شماره ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ نوشت که محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل هم پیش از صدور ویزای نماینده جدید، از همکاران خود در سازمان ملل خداحافظی کرده و از نیویورک به تهران بازگشته است.
به گفته توماس پیکرینگ تایید انتصاب یک گروگانگیر سابق به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد می تواند به بهانه ای برای حملات لفظی به باراک اوباما نیز تبدیل شود.
او می گوید: “این می تواند مساله ای شود که جناح محافظه کار بخواهد با آن پرزیدنت اوباما را سرافکنده کند، البته اگر او واقعا بتواند در جلوگیری از آن نقش داشته باشد.”
بنا بر گزارش ها، حسن روحانی رئیسجمهوری ایران، حمید ابوطالبی را چند ماه پیش و در پی دستیابی به توافق هسته ای ژنو، برای نمایندگی سازمان ملل متحد در نیویورک در نظر گرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید که از نقش احتمالی آقای ابوطالبی در حمله به سفارت آمریکا اطلاعی ندارد.
به گفته خانم هارف، “هر کسی می تواند برای ویزای آمریکا درخواست بدهد و ما درست مثل بقیه درخواست ها و طبق روال همیشگی به آن رسیدگی خواهیم کرد، اما درباره نتیجه حدس و گمانه زنی نمی کنیم.”»
انتهای پیام