خرید تور تابستان

واکنش دولت به اظهارات هسته ای خطیب جمعه تهران

یک مقام نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای در واکنش به اظهارات امروز خطیب نماز جمعه تهران درباره توافق ژنو گفت: چنانچه هر یک از مقامات کشور ابهامی درخصوص توافق ژنو داشته باشند قبل از طرح آن در تریبون های رسمی می توانند از تیم مذاکره کننده که همواره آماده پاسخگویی است، سوال کنند.
به گزارش انصاف نیوز، این مقام نزدیک به تیم مذاکره کننده کشورمان روز جمعه در گفت و گو با خبرگزاری دولتی ایرنا درباره ی درج این بند در توافق ژنو که «تا وقتی درباره همه چیز توافق نشود درباره هیچ چیز توافق نشده است» و انتقاد ایت الله موحدی کرمانی به این بند اظهار داشت: این یک بند معمولی و استاندارد در تمامی مذاکرات پیچیده ای است که موضوعات مختلفی در دستور کار آنها قرار دارد. 
وی تصریح کرد: معنی و مفهوم این بند هم این است که هرآنچه طرفین در طول مذاکره توافق می کنند هیچ تعهدی برای آنها ایجاد نمی کند تا زمانیکه مذاکرات به اتمام برسد و در مورد همه چیز توافق نهایی به دست آید. 
این مقام نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد: این اصل به نفع هر دو طرف در طول مذاکره است. به عنوان مثال تعهداتی که ایران در گام اول پذیرفته است منوط به کسب توافق در گام نهایی می باشد وگرنه متوقف خواهد شد و با توجه به اصل همه یا هیچ طرف مقابل نمی تواند خواستار تداوم تعهدات ایران شود. 
آیت الله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: این توافق نامه به طوری که دیدیم پخش شده و در دست افراد قرار گرفته است اما من یک جمله در این توافق نامه دیدم که شایسته است وزارت خارجه و هیات ایرانی روی این جمله دقت کنند.
وی اظهارداشت: این جمله انگلیسی است که ترجمه آن یعنی ˈتا در مورد همه چیز توافق نشود در خصوص هیچ چیز توافق نمی شودˈ.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آن ها با این زیاده خواهی ها یکبار حقوق بشر، یکبار موشک های بالستیک و یکبار حمایت از حزب الله را مطرح می کنند و هر روز یک بهانه می آورند. یک روز هم ممکن است آنچه اتحادیه اروپا می گوید را در توافق نامه بگنجانند که ایران باید به هم جنس بازی اجازه دهد.
وی ادامه داد: آن ها این موضوع را در توافق نامه آورده اند که ˈتا در مورد همه چیز توافق نشود در خصوص هیچ چیز توافق نمی شودˈ، یا من نمی فهمم من را هدایت کنید یا آنکه …
آیت الله موحدی کرمانی افزود: آن ها می گویند که همه چیز حتی رفع تحریم ها نیز قابل برگشت است که شما هم باید بگویید ما هرچه می گوییم قابل برگشت است. 
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا از زمان دست یافتن جمهوری اسلامی ایران و ١+ ٥ به توافقی اولیه در موضوع هسته ای در سوم آذر ماه ٩٢ با عنوان برنامه اقدام مشترک معروف به توافق ژنو ، این توافق در داخل و خارج از ایران با مخالفت هایی مواجه شده است.
در طول ماه های اخیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه که مسوولیت ریاست و هدایت مذاکرات با ١+ ٥ را عهده دار است و همکاران وی که اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای را تشکیل می دهند، همواره مورد آماج تندترین انتقادها بویژه در مورد توافق ژنو قرار گرفته اند؛ انتقاداتی که حتی مرز نقد را درنوردیده و جنبه تخریب به خود گرفته اند.
این انتقادات که غالبا از سوی اعضای تفکری سیاسی با عنوان جبهه پایداری در محافل سیاسی مختلف به ویژه مجلس شورای اسلامی مطرح شده، همواره با پاسخگویی تیم مذاکره کننده هسته ای در محافل مختلف همراه بوده است.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا