هاشمی: ظاهرسازی ها، ضد فرهنگ است
آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تاکید بر لزوم نگاه عمیق فرهنگی، “فرهنگ را هویت ملتها خواند” و گفت: موازین اخلاقی خیلی غنی است ولی بعضی ها فقط به ظواهر کارها می اندیشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار نوروزی رئیس، معاونان، مشاوران، مدیران، دست اندرکاران امور برنامه ریزی و نظارت و اجرایی و نمایندگان تام الاختیار دانشگاه آزاد اسلامی در استانها، با تبریک سال جدید به دانشجویان و دانشگاهیان سراسر کشور، دستاوردهای این دانشگاه را برگ زرّینی در تاریخ انقلاب اسلامی خواند که خواهد ماند و صاحب آن همه مردم ایران هستند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در این دیدار استفاده از ظرفیت این دانشگاه را مهم دانست و گفت: باید از سرمایه های مردمی این دانشگاه در جهت تقویت جایگاه اسلام، ایران و انقلاب اسلامی استفاده کرد.
ایشان، گردبادهای سیاسی را برای دانشگاه مخرب خواند و گفت: باید با سیاستهای دانش بنیان که مصوب رهبری نیز هست، برای ارتقای علم و تکنولوژی در کشور تلاش کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیاز را موتور محرّک در زندگی انسانها خواند و با اشاره به نیاز واقعی کشور به مراکز دانشگاهی، گفت: در عصر علم و توسعه دانش، گسترش کمی و کیفی دانشگاه ضرورتی انکارناپذیر است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از اوضاع دانشگاهها در سالهای اوّل انقلاب، گفت: دولتها حتّی اگر می خواستند، محدودیت بودجه ای برای گسترش دانشگاه داشتند که دانشگاه آزاد اسلامی در آن شرایط به کمک کشور و انقلاب آمد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آیات و روایاتی که درباره علم و دانش و کرامت انسانهاست، گفت: جمهوری اسلامی که بر محور قرآن و مکتب تشیّع شکل گرفته است، نمیتواند شاهد سرخوردگی جوانان برای عدم موفقیت از سد کنکور باشد.
ایشان هوشیاری امام(ره) را در آن شرایط ستود وگفت: در شرایطی که امکان گسترش کارهای غیردولتی وجود نداشت، امام با کمکهای مادی و معنوی خویش نهالی را غرس کردند که الان درختی شده که به قول قرآن «اصلها ثابت و فرعها فی السماء» است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان سیر تدریجی نیازهای جوانان به مقاطع مختلف دانشگاهی، گفت: نیازهای سال اوّل کشور به کاردانی و کارشناسی، الان به مقاطع عالی رسیده و دانشگاه آزاد اسلامی هم باید به تناسب این نیاز و ضرورت، برای رفع این نیازها برنامه ریزی نماید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده از منابع طبیعی برای زندگی بهتر را دستور قرآن دانست و با اشاره به طرحهای علمی فراوان در کشور، گفت: دانشگاهیان و دانشجویان واحدها می توانند چون رودخانه ها، به اقیانوس دانشگاه آزاد در انجام کارهای علمی و فنی یاری برسانند.
ایشان با اشاره به مشکلات محیط زیستی در کلان شهرها و محدودیت دولت در رفع این معضل، استفاده از زباله برای تولید انرژی را نمونه ای از طرح هایی دانست که میدان مطالعه و عمل آن در دانشگاه آزاد اسلامی باز است.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در بیان اهداف تأسیس دانشگاه آزاد، جلوگیری از مهاجرت جوانان را مهم دانست وگفت: کسی مخالف مهاجرت علمی جوانان نیست، ولی اگر زمینه های علمی در کشور فراهم باشد، هرکسی دوست دارد در کشور خود تحصیل نماید.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سابقه ایران در دانش پزشکی و سرمایه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش این دانش در کشور گفت: باید بیمارستانها و دانشکدههای پزشکی دانشگاه را تقویت کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اهمیت پرداختن به عمق مسائل فرهنگی و پرهیز از سطحی نگری گفت: فرهنگ با اعتقاد و باور درونی شکل میگیرد و اگر مردم در موضوعی به باور برسند، برای گسترش و نهادینه کردن آن تلاش میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عمق نگاه فرهنگی مقام معظم رهبری گفت: ایشان گلایه می کردند که بعضی ها چنان سطحی نگری دارند که خود ضد فرهنگ است.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تواناییهای بالقوه دانشگاه آزاد اسلامی برای تقویت فرهنگ در سراسر کشور گفت: جوانان دانشجو در جای جای کشور سفیران فرهنگ اسلامی هستند که میتوانند الگوی دیگران باشند.
ایشان افزود: معارف اسلام در ابعاد عقاید و احکام عملی و اخلاق متبلور است و اخلاقیات اسلامی مجموعه بزرگی است که ابعاد فرهنگی افراد و جامعه را می سازد. ظاهرسازی بدون توجه به اخلاقیات اسلام به ضد فرهنگ تبدیل می شود.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه را بزرگترین سازمان فرهنگی کشور دانست وگفت: یک سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی با گستره جغرافیایی در سراسر کشور، میتواند در خارج از کشور هم به عنوان نمونه اقدامات انقلاب اسلامی گسترش یابد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی افزود: ایرانیان خارج از کشور که بزرگان علمی و تکنولوژی هستند، علاقه مند به همکاری با این دانشگاه هستند که البته این کار نیازمند امنیت سیاسی و اجتماعی است.
ایشان اوضاع سیاسی کشور در ماههای پس از استقرار دولت جدید را به سوی بهتر شدن توصیف کرد و گفت: با درایت رهبری در حق الناس نامیدن رأی مردم و اعتماد مردم به این سخن، حماسه ای خلق شد که دنیا را شگفت زده کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تندروی را در ابعاد داخلی وخارجی برای کشور، انقلاب اسلامی، مذهب تشیّع و مکتب اسلام مضر دانست و گفت: قرآن به صراحت بر پرهیز از تنازع تأکید میکند که جوامع اسلامی را فشل میکند.
ایشان اهانت به مقدسات اسلامی از سوی مدعیان مسلمانی را اشتباه و باعث نگرانی دلسوزان جوامع اسلامی دانست و گفت: قرآن مسلمانان را حتّی از ناسزاگویی به بت های مشرکان نهی میکند، ولی بعضی از پیروان مذاهب مختلف اسلامی، همدیگر را تکفیر می کنند و می کشند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شیعه و سنی را در جهان استکبار، مکمّل همدیگر برای ملت واحده مسلمان در جهان دانست وگفت: اگر مسلمانان با هم متحد باشند، در دنیا حرف اوّل را میزنند.
ایشان رأی کشورهای اسلامی در سازمان ملل را بسیار مهم دانست و با ابراز تأسف از اختلافات مسلمانان، گفت: این سرمایه بالقوه به دلیل تفرقه، فعلاً دارد خواسته دشمنان اسلام را به فعلیت میرساند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درسراسر کشور به خصوص در مناطق اهل سنت توصیه و تأکید کرد: نگذارید افراطیون با حرفهای نسنجیده فضای علمی دانشگاه را نا امن و محل تنازع کنند که ابتدایی ترین نتیجه آن از بین رفتن ابهت اسلامی و انقلابی است.
در آغاز این دیدار، دکتر حمید میرزاده در ارائه گزارشی از دوران ریاست خویش در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ظرف 6 ماه گذشته سازوکارهای لازم برای تدوین نقشه راهکار دانشگاه با تکیه بر اسناد بالادستی و مصوبات هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه و تعیین چالشهای اصلی آن فراهم شد. طی دو جلسه مهم و طولانی هیأت امنا مرکزی، سازمان و تشکیلات جدید دانشگاه برای چابک سازی سیستم اداری بر اساس اصل عدم تمرکز و واگذاری اختیارات به واحدهای دانشگاه به تصویب رسید.
وی افزود: هیاتهای امنا 31 استان با 492 عضو تکمیل و هیاتهای امنا استانی و کمیسیونهای دائمی و نظارت در استانها شکل گرفته و با اختیارات تفویضی مشغول فعالیت هستند و نمایندگان تامالاختیار دانشگاه دراستانها و معاونین هماهنگی ایشان تعیین و مشغول فعالیت شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر انجام امور دانشگاه به صورت شورایی گفت: بر اساس مصوبه هیات امنای مرکزی، شورای دانشگاه و آییننامه شرح وظایف و تشکیلات آن به عنوان یکی از ارکان دانشگاه همراه با تشکیل شوراهای راهبردی دانشگاه که کمیسیونهای تخصصی شورای دانشگاه هستند، شامل شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان، شورای راهبردی فرهنگی، شورای راهبردی علوم پزشکی، شورای راهبردی بانوان فرهیخته دانشگاه، شورای راهبردی فناوری اطلاعات، شورای راهبردی امور حقوقی و سایر شوراها شکل گرفته و باقی مانده شوراها در حوزه هر معاونت در حال تشکیل است که در مجموع بیش از 250 نفر از دانشمندان و فرهیختگان و صاحب نظران داخل و خارج از دانشگاه در حوزه های تخصصی مختلف در امر برنامهریزی، هدایت و سیاستگذاری با دانشگاه به صورت مشاوره یا ناظر همکاری دارند.
وی درباره برنامه های جدید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مأموریت اصلی دانشگاه مشارکت در رفع نیازهای ملی و منطقه ای و توسعه اقتصادی مخصوصاً مشارکت فعال در فرآیند اقتصاد مقاومتی و فعالیتهای اقتصادی دانش بنیان به همان نحو که رهبر معظم انقلاب فرمودند و نیز مشارکت فزاینده در توسعه اجتماعی و فرهنگی کشور همزمان با ارتقا فعالیت و سهم دانشگاه در تولید جهانی علم است.
دکتر میرزاده درباره بودجه دانشگاه گفت: بودجه سال 1393 دانشگاه قبل از پایان سال قبل پس از تصویب در هیاتهای امنا استانها به تصویب هیات امنا مرکزی رسید. بودجه امسال بودجه ریزی عملیاتی و متضمن برنامهریزی مبتنی بر واقعیات دانشگاه است که دارای مختصات و ویژگیهای نو در ساختار بودجه دانشگاه است و برای اولین بار 12 درصد درآمدهای دانشگاه از منابعی به غیر از شهریه تأمین خواهد شد.
وی در خاتمه افزود: افزایش چشمگیر اعتبارات حوزههای پزشکی، فرهنگی، پژوهشی، عمرانی و ورزشی همراه با اتخاذ روشها و سازوکارهای جدید از دیگر نقاط قوت بودجه سال 1393 دانشگاه است.
انتهای پیام