خاطره میرحسین درباره مشارکت سیاسی
به گزارش انصاف نیوز، دانشطلب در یادداشتی نوشت:
میرحسین موسوی مهرماه ۱۳۷۰ در سیمنار «بررسی مشارکت سیاسی مردم در حکومت اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)» در جمع فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق (ع) سخنرانی کرده که مرور آن برای دریافت تصورات یکی از مهمترین مسئولان جمهوری اسلامی درباره مشارکت سیاسی مفید است. آخرین نکته از نظر موسوی «توجه خاص حضرت امام (ره) به مسائل محرومین و مستضعفین» بوده که سخنانش را اینطور به پایان میرساند:
«من به جای آنکه بحث نظری بکنم، دو خاطره خدمت دوستان میگویم تا در اینجا توجه امام (ره) را نسبت به تودههای مشتضعف بیان کرده باشم. تابستان سال ۶۱ بود که کم کم مسائل بودجه مطرح شد. ما روزی خدمت حضرت امام (ره) رفته بودیم و بحث مسائل عمده و مهم کشور را خدمتشان مطرح میکردیم که یکباره ایشان صحبت مرا قطع کرده و فرمودند: «شنیدم که میخواهید سیگار را گران کنید».
معلوم بود که ایشان میخواهند مسئله بسیار مهمی را مطرح کنند و همان گونه که قبلا اشاره کردم، امام (ره) یکی از استثنائیترین چهرهها بودند که میتوانستند مسائل مهم و عمده را از مسائل فرعی جدا سازند. ایشان هیچگاه به همه مسائل نمیپرداختند بلکه کاملا مسائل را انتخاب میکردند. بنابراین گران شدن قیمتها برای ایشان مسئله عمده و استراتژیک تلقی میشد.
ایشان فرمودند: شما میخواهید سیگار را گران بکنید؟ من گفتم: بنده هم مخالف گران کردن سیگار و همچنین چیزهای دیگر هستم و آثارش را در جبهه و جامعه میدانم. مجددا ایشان گفتند: به من اطلاع دادند که دولت به دنبال گران کردن سیگار است. من گفتم: یک بحثی مطرح است برای اضافه کردن درآمد دولت با توجه به اینکه بودجه ما کم شده است. و ادامه دادم که هنوز تصویب نشده و نظر خود من هم مخالف است.
ایشان فرمودند: نخیر، مسئله قیمتها مسئلهای مربوط به رهبری است.
این جملهای است که من از ایشان نقل قول میکنم و گفتند: شما این مسئله را برود بگویید که هیچ چیزی نباید قیمتش بالا برود مگر آنکه از من اجازه بگیرید. من هم آمدم به دوستان و مجلس پیغام دادم و بعدا هم با حضرت امام (ره) صحبت کردم و قرار شد سیگارهایی همانند اشنو ویژه، هما، زر و زرین و امثال آنها که مردم مستضعف میکشند گران نشود، ولی آنهایی که اعیانها میکشند کمی گران شود تا درآمد دولت کمی بیشتر شود.
این خاطرهای از ایشان بود که به بالارفتن پنج ریال یا یک تومان قیمت سیگار این همه اهمیت میداند که حتی بنده گزارش فلان مسئله مهم کشور یا گزارش جنگ را میبایست قطع میکردم. معلوم بود که برای ایشان این مسئله جنبه استراتژیک داشت.
مورد دیگری به یادم است که با آن بحثم را به پایان میبرم. روزی به خدمت امام (ره) رسیدم. در همان زمان بود که بحث فشار قیمتها و تنگی معیشت برای مردم، مخصوصا قشر کارمند مطرح بود. ایشان فرمودند که تعاونیها اجناس را ارزان میدهند، چرا شما از تعاونیها برای کارمندها استفاده نمیکنید.
البته این گونه توجهات را همه ما دیده و شنیدهایم که من دو مورد آن را به طور خاص انتخاب کردم و در اینجا مطرح ساختم. مثالهای فوق یکی از حساسیتهای قوی امام (رحمةالله تعالی علیه) را که نقشی عظیم در بسیج مردم و حضور آنها در صحنهها داشت به خوبی نشان میدهد.
و در هر نظامی مردم مستضعف اگر احساس کنند رهبران آن جامعه به سرنوشت آنها و رنج و درد آنان اهمیت میدهند بیشتر در صحنههای سیاسی و اجتماعی حضور خواهند یافت و در مورد دیدگاه امام راحل و روشهای ایشان برای کشاندن مردم به مشارکت در سرنوشت سیاسی خود، موارد دیگری نیز میتوان ذکر کرد که با توجه به کمبود وقت، از آنها صرف نظر میشود.»
تتمه: این متن از کتاب پنج گفتار صفحه ۵۱ تا ۵۳ انتخاب شده که مشتمل بر پنج سخنرانی از میرحسین موسوی است. اولی هنگام تقدیم لایجه بودجه ۶۸ ایراد شده، دومی درباره مشارکت سیاسی است، سومی درباره احیای تفکر دینی، چهارمی درباره دستاوردهای دفاع مقدس، و پنجمی درباره توطئه یا توهم توطئه. مجموعه جالبی است از شعارها و انشاهای کسانی که دهه شصت را دوران طلایی جمهوری اسلامی میدانند.
انتهای پیام