خرید تور نوروزی

آیا حریری به پاریس می رود؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران،«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب درباره‌ی سرنوشت سعد حریری در تحلیلی در روزنامه رأی الیوم نوشت: ما بر این باور نیستیم که گفت و گوی تلویزیونی«سعد حریری» نخست وزیر لبنان با درخواست عربستان سعودی برای برگزاری نشست اضطراری وزرای خارجه عرب برای رایزنی  پیرامون (ادعاهای عربستان) درباره دخالت ایران در چند کشور در منطقه اتفاقی بوده است بلکه اقدامی است که با دقت بررسی شده است و در چارچوب طرح  بسیج کردن و افزایش تنش به منظور بی ثبات کردن لبنان و شعله ور کردن فتیله جنگ علیه حزب الله صورت گرفت.

آقای حریری در این گفت و گو کاملا سر درگم بود و سخنی بر زبان آورد که خودش به مضمون آن و پیامدهایش اعتقاد ندارد به همین دلیل سخنانش مردم لبنان و بسیاری از عرب ها که این گفت و گو را دنبال کردند، قانع نکرد؛ گفت و گویی که با دقت بسیار زیاد(توسط عربستانی ها) برنامه ریزی شده بود.

با آقای حریری بر سر این حرفش که استعفایش شوکی مثبت در لبنان به وجود آورد، موافق نیستیم بلکه کاملا برعکس شد؛ ثبات این کشور را به لرزه درآورد و بحران وزراتی به وجود آورد و شکاف های طایفه ای را احیا کرد.

زمانی که آقای حریری با «سید حسن نصرالله» رهبر حزب الله لبنان و همپیمانش یعنی ژنرال«میشل عون»همپیمان این حزب  طی قراردادی سیاسی به نخست وزیری برگشت و دولت کنونی را تشکیل داد، حزب الله در یمن به شکل مستقیم یا غیرمستقیم حضور حضور داشت و در سوریه نیز می جنگید.

اگر فاصله گرفتن که جمله ای است که وی در گفت و گویش حداقل هفت بار تکرارش کرد به معنای توقف حضور حزب الله است و این خواسته اساسی اش برای باقی ماندن در دولت و لبنان است بنابر این وی نیز باید فاصله می گرفت و وارد عملیات سیاسی در لبنان با ستفاده از نردبان حزب الله و جریان ملی آزاد که میشل عون رهبر آن است، نمی شد.

آقای حریری گفت که وی می تواند هر وقت که بخواهد عربسان را ترک کرد.این سخن زیبایی است ولی چرا یکی دو روز پیش این کشور را ترک نکرد و این گفت و گو را مثلا در پاریس انجام نداد تا تأکید کند وی از آزادی برخوردار است تا این گفت و گو تأثیرگذار واقع شود.

گفت و گو از ابتدا تا پایانش برای حمله به حزب الله لبنان و اتهامش به دخالت در امور منطقه و به طور مشخص عربستان سعودی از دروازه یمن اختصاص پیدا کرده بود.

از این گفت و گو انتظار می رفت که حالت هیاهو و سرو صدایی که استعفای آقای حریری در شبکه تلویزیونی «العربیه»از ریاض به وجود آورد را از بین ببرد لیکن آن چه اتفاق افتاد کاملا بر عکس بود یعنی مهمات لازم برای شعله ور تر شدن آن را مهیا کرد.

بازگشت حریری به لبنان که گفت طی دو یا سه روز رخ می دهد سرنوشت بسیاری از مسائل را حل می کند که مهمترین اینها آزادی رفت و آمدهایش است اما آزادی بیانش را نه؛ این مساله ای است که بعدها نیاز به آزمونی دشوار دارد.

اینکه تیم فنی  شامل تصویربردار و متخصصان مربوطه خانم«بولا یعقوبیان»کارمند تلویزیون المستقبل که این گفت و گو را انجام داد، همراهی نکرد ابهام زیادی درباره این گفت و گو به وجود آورد و برای بسیاری از جمله ما تأکید کرد که آقای حریری در چارچوبی حرف می زند که به وی دیکته شده است.

آقای حریری در همه حالت ها در شرایط بسیار دشواری به سر می برد اگر به لبنان برگردد و آن چه در گفت و گوی تلویزیونی به زبان آورد را تکرار کند این گونه توصیف خواهد شد که طرح« فتنه»را در لبنان رهبری می کند و اگر برعکس حرف بزند و از همه گفته هایش یا حمله به حزب الله عقب نشینی کند این یعنی قطع کامل روابط اش با هم پیمان سعودی اش و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است که باعث می شود عربستان با اخراج مسقتیم یا غیرمستقیم همه لبنانی انتقام بگیرد و از این لبنانی ها به عنوان برگه برنده فشار استفاده کند.همچنین در صورت عقب نشینی اش زندگی اش بیش از هر زمانی در گذشته در معرض تهدید قرار می گیرد زیرا عربستان برای خود« جایگزین ها» و «شبه نظامیانی» در لبنان دارد که به عنوان یک واکنش به منقلب شدنش علیه آنها(عربستان و متحدانش داخل لبنان) علیه وی منقلب می شوند.

بهترین گزینه برای ما و کسانی که به این مساله می پردازند انتظار است زیرا آقای حریری تأکید کرد که بازگشتش به لبنان را بیش از سه روز طول نمی دهد.

به نظر ما احتمال ماندن حریری در ریاض یا منتقل شدنش به پاریس به عنوان راه حل میانه محتمل تر است.این یعنی حریری در یک دردسر واقعی به سر می برد و نمی دانیم که چگونه می تواند با حداقل زیان ها از آن عبور کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا