آزمون سخت استاندار در کاشان / حسین احمدی
“استاندار اصفهان می تواند با انتخاب مدیران پروازی مسوولیت فرمانداری کاشان را به دست افرادی بسپارد که با عدم اشرافیت و شناخت از حوزه ی استحفاظی فرصت ها را سوزانده و شعله های عقب ماندگی را همچنان در کویر تفتیده کاشان مشتعل نگه دارد و یا با انتخاب مدیران بومی و توانمند همراه با پذیرش اصل ریسک پذیری فرصت های کاشان را در خدمت پیشرفت روزافزون قرار داد”.
حسین احمدی در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده، درباره ی وضعیت بلاتکلیف فرمانداری کاشان نوشت:
استاندار اصفهان در بخشی از گفتگوی خبری خود که یک شنبه هفته گذشته با خبرنگاران داشت، گفت: «یک تنه از بین 24 فرماندار شهرستان های استان اصفهان تکلیف 16 فرماندار را مشخص کردهام و تکلیف 8 نفر باقیمانده از نظر ما مشخص شده است که پس از طی شدن تشریفات اداری حکم آنها صادر خواهد شد.»
جای بسی مباهات است که استاندار با تدبیر استان توانسته یک تنه این امر مهم را به سرانجام برساند. ولی چگونه است در شهرستان تمدن خیز کاشان با گمانه زنی های پی در پی؛ روزی یک فرماندار بر این مسند با اهمیت نشسته و برای همگان خط و نشان می کشد و اولویت های منطقه را ردیف می کند؟!
سکوت و انفعال با ماهیت رسانه در تناقض و تضاد است ولی تعلل در ابقا، تغییر و انتصاب مدیر ارشد و مدیران شهرستان فضا را برای گمانه زنی ها فراهم کرده و همه ی اینها باعث می شود تا حاشیه بر متن غالب شده و عملاً مدیران میانی سازمان ها را در جهت خدمت رسانی بیشتر در تنگنای روز افزون قرار دهد.
کار به جایی رسیده است که رییس شورای شهرستان را نیز نگران کرده؛ وی در گفتگو با یکی از خبرگزاری های کاشان اذعان می دارد: تعلل در انتخاب فرماندار باعث تضعیف این جایگاه است زیرا طولانی شدن این پروسه باعث ایجاد مشکلاتی برای شهرستان شده و کار را به جایی رسانده که گزینههایی مطرح میشوند که شانیت این جایگاه را ندارند.
رییس شورای شهرستان کاشان با بیان این که مشخص نشدن وضعیت فرمانداری بزرگ ترین چالش در حوزه مدیریتی شهرستان است، تأکید می کند: فرقی نمیکند فرماندار چه کسی باشد اما این تعلل باعث تضعیف جایگاه است.
بزرگی می گفت کاشانی ها اگر بخواهند آسیب های فراروی شهرستان را درک نمایند می بایست قبل از هرچیز مدیران اصفهانی را آنگونه که هستند بشناسند نه آنگونه که می گویند.
شناخت دکتر زرگرپور در ادبیاتی که ابتدای این مطلب به آن اشاره شد، هویداست. انتخاب فرماندار تنها در دست توانای ایشان است و گزینه هایی که یکی پس از دیگری روی میز ایشان جا خوش کرده است تنها دلمشغولی کاشانی هاست تا زرگرپور بی اعتنا به نظرات صاحبان فکر و اندیشه، دست به این انتصاب زده و کاشانی ها را در مقابل تبختر مدیران استان انگشت بر دهان کند.
صحبت های مطرح شده در باره ی انتصاب یک مدیر غیر بومی در تعطیلات، این ادعا را تقویت کرد که استاندار می تواند بی توجه به دغدغه های دلسوزان کاشانی و حتی در تعطیلات، این پروسه را به سرانجام رسانیده و کاشان را در برابر یک اقدام انجام شده منفعل کند.
انتخاب مدیران غیربومی در شهرستان کاشان مسبوق به سابقه ای دیرین است. کاشان از زمانی که خود را شناخت چون توپ فوتبال بین مراکز دیگر استان ها به بازی گرفته شده است. گاهی زیر نظر قم، گاهی مرکزی و اکنون سایه سنگین اصفهان ستون فقرات نخستین شهر جهان را تا کرده است. شهری که مدعی تمدن است.
اصفهان در بلعیدن اعتبار و تصاحب امتیاز ید طولایی دارد. این ادعا نیاز به تحقیق دانشگاهی ندارد. نیاز به سند و مدرک ندارد. تنها با یک نگاه به تجهیزات و امکاناتی که در جای جای شهر اصفهان خودنمایی می کند قابل اثبات است. پل های چندین طبقه که عبور و مرور را تسهیل کرده و کمربندی های عریض و طویل، آسفالت های شیشه ای و بی نظیر خیابان ها و همچنین فضای سبز دل انگیز با وجود بحران آب، گوشه ای از این جلوه گری است.
اصفهان در قبال کاشان تلاش کرده است مدیریت صفر یا صدی را در راستای استراتژی ضعیف نگه داشتن این منطقه ی بزرگ و با اهمیت پیاده سازی کرده و دنبال کند. مدیران غیر بومی را در نقاط کلیدی به کار گمارد تا هر گونه تحرکی را تحت نظر گرفته و مدیریت کند و یا مدیران بومی که استقلال عمل چندانی ندارند سر کار گذاشته و با اتخاذ این رویکرد نتیجه ای که از مدیران غیر بومی می گیرد از مدیران ضعیف بومی صد چندان کند.
قطعاً در بین این صفر و صد، گزینه هایی نیز مطرح شده که ضمن بومی بودن از شایستگی های قابل توجه برخوردار هستند و می توانند ضمن تعامل با مرکز استان در یک فرایند حساب شده کاشان را از زیر بیرق تمامیت خواه مرکز استان نجات بخشیده و در مسیر استان شدن کاشان بزرگ اقدام کنند.
علیرضا پورعسگری اولین گزینه ای بود که از طرف ستاد تبلیغاتی روحانی در کاشان معرفی و تلاش شد در کوتاه ترین فرصت ممکن بر این مسند قرار گیرد. حمایت بی دریغ بیت آیت الله یثربی از پورعسگری به علت قرابت و ارتباط دیرینه با گذشت زمان و پذیرش واقعیت های موجود افول کرد و جای خود را به حمایت از سرهنگ حسین حسین زاده داد. هرچند بیت آیت الله یثربی هرگونه ورود به کار سیاسی را تکذیب کرده است ولی علائم و نشانه ها واقعیت غیرقابل انکاری را پیش روی همگان قرار می دهد.
گزینه بعدی علی اصغر قانع است وی از طرف اصلاح طلبان و دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی مطرح شد. نکته ی جالب توجه این که وی از حمایت استاندار نیز برخوردار است. طرفداران قانع اعتقاد دارند که قابلیت های ایشان فراتر از جایگاه فرمانداری کاشان است و شاید به همین جهت حاضر به پذیرش این مسئولیت نشد. با این وجود همچنان به عنوان گزینه ی اول منصوری و اصلاح طلبان مطرح است.
گزینه مطرح شده بعدی مهندس ابوالفضل صدرائیه است. وی نیز همچون علی اصغر قانع متخصص در حوزه ی مدیریت آب می باشد و اکنون مدیرکل آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان است. صدرائیه را نمی توان منتسب به جریان و گروه خاصی کرد و عملکرد وی در تصدی مدیرعاملی آبفای کاشان نشان داده وی کار محور بوده و ارتباط ها را در جهت تسهیل و توسعه ی منطقه و استان به کار برده است که از جمله ی آن پروژه ی انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی میباشد. با این وجود نزدیکی وی به بیت آیت الله نمازی غیرقابل انکار است. هرچند وجود پذیرش مسوولیت رییس هیات امنای مشهد اردهال نشان از قرار گرفتن وی در طیف اصول گرای سنتی و وابستگی به آیت امامی کاشانی و مبشر کاشانی دارد.
سرهنگ حسین حسین زاده که اکنون از حمایت و پشتیبانی بیت یثربی برخوردار است متولد پشت مشهد و داماد آران و بیدگل است. وابستگی به آران و بیدگل نقطه ی مثبتی است که می توان از آن برای نزدیکی دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل بهره مند شد. اکنون که نماینده ی کاشان، آران و بیدگلی است می توان با این انتخاب تقابل های احتمالی را بدل به تعامل کرد و ضمن حفظ غرور منطقه ای مشکلاتی نظیر کنارگذر شهر کاشان را سر و سامان داد. کنار گذری که اکنون هیچ ردیفی در بودجه ی سال 93 کشوری به خود اختصاص نداده است.
از همه ی اینها مهم تر شخص علیرضا جوادی است. وی فرمانداری است که توانسته چالش برانگیز ترین شهرستان استان را بیش از دو سال مدیریت کند. گفته می شود ارتباط دیرین وی با آیت الله نمازی باعث شده است که از محبوبیت قابل توجه نزد ایشان برخوردار شده و مورد تأیید ایشان قرار گیرد.
موضع گیری های ایشان نشان از آن دارد با وجود غیربومی بودن جوادی، دلسوزی های وی برای منطقه نه تنها کم از مدیران بومی ندارد بلکه در موارد جدی و قابل توجه است.
گزینه دیگری که این روزها به رسانه ها راه پیدا کرده است مهندس عباس دارایی نژاد اولین رئیس شورای شهر کاشان است. وی متمایل به اصلاح طلبان و شخصیتی جسور که سابقه ی همکاری با استاندار اصفهان در جهاد سازندگی را در سابقه ی درخشان خود دارد. ایشان در حال حاضر مدیر عامل یکی از هولدینگ های بین اللمللی وزارت جهاد کشاورزی است.
اکنون نوبت استاندار است. وی می تواند با انتخاب مدیران پروازی مسوولیت را به دست افرادی بسپارد که با عدم اشرافیت و شناخت از حوزه ی استحفاظی فرصت ها را سوزانده و شعله های عقب ماندگی را همچنان در کویر تفتیده کاشان مشتعل نگه دارد و یا با انتخاب مدیران بومی و توانمند همراه با پذیرش اصل ریسک پذیری فرصت های کاشان را در خدمت پیشرفت روزافزون قرار داد.
انتهای پیام