مخالفت آیت الله مکارم با انتصاب اهل سنت و چند پرسش
سخنان آیتالله مکارم شیرازی در مخالفت با انتصاب اهل سنت در دانشگاه ها و دیگر مناصب از سوی دولت، با واکنش هایی از سوی اهل سنت مواجه شد، از جمله یکی از نمایندگان اهل سنت اسبق سنندج در مجلس که با تاکید بر حفظ شان و مقام مراجع، به چند پرسش و نکته در باره ی این سخنان پرداخته است.
به گزارش انصاف نیوز، جلال جلالی زاده در این باره با تاکید بر اینکه «قبل از هر چیز بگویم در این نوشته هیچ نشانه ای خدای ناخواسته دال بر اهانت به مقام مراجع نیست بلکه روشنگری و دفاع از حقوق انسانی اصیل ترین ساکنان یک کشور است»، نوشت:
بخوانید سخنان ایشان (آیت الله مکارم شیرازی) را: این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود عنوان داشت: شنیده ام در برخی از شعب دانشگاهها رفته اند سراغ افراد غیر شیعه واستادانی از علی اللهی ها گذاشته اند و اصرار کرده اند که اهل سنت باید باشند و روشی هم که اخیراً دولت در برخی امور به دنبال آن است راه به مقصد نمیرساند و تجربه نشان داده اگر در حد معمول کار کنیم توقعات هم محدود میشوند ولی اگر به توقعات دامن بزنیم، بیشتر میشوند و فردا به دنبال وکیل و وزیر و رئیس جمهور هم خواهند بود.
او تصریح کرد: در زمان رژیم گذشته طوری رفتار میشد که اقلیتهای مذهبی هم قانع بودند ولی الان در حال افزایش توقعات هستیم؛ باید بدانیم این امر موجب جذب بیشتر نمیشود بلکه توقعات آنها را افزونتر میکند.
و اکنون چند پرسش مطرح می شود که خواهشمند است ایشان به آنان پاسخ دهد:
1 – آقای مکارم جنابعالی رهبر مملکت هستید یا مقام معظم رهبری؟
2 – چرا هر زمان مقام رهبری نکاتی را در ایام حج و یا مناسبت های مختلف در ارتباط با وحدت مسلمانان که از ضرورت های جهان امروز است ایراد می نمایند فورا جناب عالی با سخنان تفرقه آمیز و مایوس کننده اهل سنت را نسبت به نظام دچار موضعگیری می کنید؟
3 – [با توجه به اشاره ی شما، آیا] اگر جمهوری اسلامی مقلد رژیم گذشته می بود نیازی به انقلاب نبود؟
4 – آیا اگر صفویه تشیع را در ایران گسترش نمی دادند جنابعالی امروز در این مقام قرار می گرفتید و به نام یک رهبر مذهبی مخالف حقوف بشر صحبت می کردید؟
5 – جناب آیت الله! انصاف دهید، در همین کردستان خانواده های هستند که چندین تن از عزیزان خود را در راه حفظ انقلاب، اسلام و ایران تقدیم کرده که امروز بر اثر تلقینات امثال جنابعالی حتی آبدارچی اداره ای را به آنان نمی دهند. اما اطرافیان جنابعالی تنها به خاطر امتیاز شیعه بودن که ارثی است باید هیچ مانعی برای ترقی نداشته باشند.
6 – و من و امثال من متاسفیم که بهترین عزیزانمان را در راه انقلاب از دست دادیم و امروز باید نتیجه اش سخنان جناب عالی باشد.
7 – آیا سند این سرزمین و یا این نظام به نام افراد خاصی ثبت شده که عده ای را برخوردار از رانت های آن چنانی و عده ای از حقوق خویش محروم شوند؟
8 – پدران ما با شاه مبارزه کردند و شهید شدند و شما هم مبارزه کردید و به اینجا رسیدید.
9 – و کاش اهل سنت در یک فضای برابر اجازه می یافتند که با شما مناظره کنند که سخنان شما هرگز با نامه مالک اشتر و با منش امام بزرگوار جعفر صادق [ع] در ارتباط با حقوق بشر موافقت ندارد.
10 – و کاش …
گزارش سخنان آیت الله مکارم شیرازی:
برخی از شعب دانشگاهها سراغ افراد غیر شیعه رفته اند
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، آیتالله العظمی مکارم شیرازی گفت: شنیده ام در برخی از شعب دانشگاهها رفته اند سراغ افراد غیر شیعه و استادانی از علی اللهی ها گذاشته اند و اصرار کرده اند که اهل سنت باید باشند و روشی هم که اخیراً دولت در برخی امور به دنبال آن است راهی است که به مقصد نمیرسد و تجربه نشان داده اگر در حدود معمول کار کنیم توقعات هم محدود میشوند ولی اگر به توقعات دامن بزنیم، بیشتر میشوند و فردا وکیل و وزیر و رییس جمهور هم خواهند خواست.
این مرجع تقلید صبح روز پنجشنبه در جمع اعضای هیات رییسه دانشگاه پیام نور با بیان اینکه دانشگاهها نقشی اساسی در اداره کشور دارند اظهار کرد: آینده کشور تا حد زیادی به دانشگاهها و حوزههای علمیه بستگی دارد.
او افزود: هرگونه اصلاح در دانشگاهها به اصلاح جامعه میانجامد همانطور که هرگونه ناهنجاری در این مکان موجب تاثیر نامطلوب بر جامعه میشود.
مکارم شیرازی با بیان اینکه سرمایهگذاری بر روی دانشگاهها بجا و شایسته است عنوان داشت: توسعه علمی دانشگاههای داخلی امری ضروری است و لازم است تا رسیدن به تراز دانشگاههای سطح اول جهان با عزمی راسخ و تلاشی مستمر به کار خود ادامه دهیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: لازم است دانشگاههای ما از نظر اخلاقی و اسلامی هم در سطحی عالی باشند زیرا علم و اخلاق دو بال پیشرفت هستند و در صورتی که یکی از این دو سالم نباشد امکان پرواز نخواهد بود.
او با اشاره به آثار منفی و ضررهایی که علم فاقد ایمان به دنبال دارد خاطرنشان کرد: تعهد باطنی و ایمانی یکی از مهمترین عوامل موفقیت در مسیر علم و دانش به شمار میرود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه سابق بر این مراکز علمی معتبر جهان در جوامع اسلامی وجود داشت گفت: به تدریج مسلمانان رو به انحطاط نهادند و کار برعکس شد و امروزه شاهد هستیم دانشگاههای ما از غرب وارد شدهاند و همراه خود فرهنگ و ساختار غربی را هم آوردهاند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: این امر وظیفه ما را سنگینتر میکند زیرا در حکومت اسلامی باید بتوانیم دانشگاههای خود را از فرهنگ فاسد غربی جدا کنیم؛ غربیها در همه امور فرهنگ خود را جاسازی میکنند و در حالیکه دم از حقوق بشر میزنند ولی جاسوسی، یکی از کارهای همیشگی آنهاست.
او با تاکید بر تاسی به اخلاق نبوی در همه امور زندگی خاطرنشان کرد: دانشجویان که عمدتا در سنین جوانی هستند به اقتضای سنشان بیشتر در معرض تهدید و آسیبهای اخلاقی قرار دارند بنابراین توجه به اخلاق حسنه اسلامی مورد تاکید قرآن در مورد آنها ضروری است.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه خواستار توجه بیشتر دانشگاهها به استعدادهای درخشان و زمینهسازی برای تحصیل رایگان آنها شد و افزود: در مورد برنامههای قرآنی هم باید سعی کنید اینگونه برنامهها با محتوای قرآن که نسخه شفابخش بشریت است آمیخته باشد.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود عنوان داشت: شنیده ام در برخی از شعب دانشگاهها رفته اند سراغ افراد غیر شیعه واستادانی از علی اللهی ها گذاشته اند و اصرار کرده اند که اهل سنت باید باشند و روشی هم که اخیراً دولت در برخی امور به دنبال آن است راه به مقصد نمیرساند و تجربه نشان داده اگر در حد معمول کار کنیم توقعات هم محدود میشوند ولی اگر به توقعات دامن بزنیم، بیشتر میشوند و فردا به دنبال وکیل و وزیر و رئیس جمهور هم خواهند بود.
او تصریح کرد: در زمان رژیم گذشته طوری رفتار میشد که اقلیتهای مذهبی هم قانع بودند ولی الان در حال افزایش توقعات هستیم؛ باید بدانیم این امر موجب جذب بیشتر نمیشود بلکه توقعات آنها را افزونتر میکند.
انتهای پیام