خرید تور نوروزی

گواه تاریخ و حدیث به شوق ایرانیان به اسلام

به گزارش انصاف نیوز، حجت الاسلام «هادی سروش» مدرس حوزه در یادداشتی با عنوان «گواه تاریخ و حدیث به شوق ایرانیان به اسلام» نوشت:

✅پرفسور برادلی اسمیت:

ایران همانند زنی است که در حرمسرای اسلام که با رضایت خویش به این پیوند تن نداده و مدام درپی برهم زدن نظم این حرمسراست.

✅این اظهارنظر حاکی ازعدم درک صحیح از اسلام و ایران است و لذا بر مانند پرفسور اسمیت حرجی نیست…

✅شاید در نگاه نخستین اباطیلی که برخی غربیان در مورد اسلام و ایران می بافند نیاز به پاسخ نداشته باشد همانطوریکه استاد مطهری در سال ۴۹ این باور خود را به صراحت نمایان کرد که؛ “غربی‌ها با همه توان و تجهیزات، بر علیه اسلام و مسلمین هستند”.

لیک برای روشنگری پاسخ کوتاهی تقدیم می‌شود.

✅ تفاوت تفکر صحیح با پندارهای این به اصطلاح اسلام شناسان در این نکته است که ما چون اسلام را حاوی محتوای عالی و انسانی و جهانی دانسته، سبب ترویجش در ایران می‌دانیم، ولی اینان اسلام را آیینی تحمیلی بر ایرانی می‌پندارند!

✅سابقه‌ی اسلام در ایران به زمان خود رسول خدا می‌رسد.

در مرحله‌ی اول وجود سلمان فارسی که فردی بسیار با شخصیت، فهمیده و تاثیر گذار بوده، و در مرحله بعد؛ یمن و بحرین بوده در ترویج اسلام در ایران نقش جدی دارد. چراکه ایندو تحت سیطره‌ی حاکمان ایران بوده و بعد قتل خسرو پرویز به دست پسرش، حاکم یمن در مدنیه حضور داشت و با دستورات مترقی اسلام آشنا شد.

و از سویی دیگر، خبر غیبی قتل خسرو پرویز قبل از انتشار و وصول، توسط پیامبر (ص) اعلام شد و مورد توجه قرار گرفت.

پس ظهور اسلام در ایران در زمان خلیفه دوم، در مرحله سوم مورد بررسی است.

✅استاد مطهری این پیروز را مرهون چند عامل می‌داند:

اول؛ نارصایتی مردم از حاکمان

دوم؛ تاثیر بسزای اسلام در ادبیات فارسی

سوم؛ جاذبه‌های خود اسلام

و چهارم سازگاری اسلام با روح ایرانی.

✅ سعید نفیسی جمعیت ایران در آن روز را به ۱۴۰ میلیون نفر تخمین زده و کل سربازان ۶۰ هزار نفر. (تاریخ اجتماعی ایران)

آیا معقول است این جمعیت وسیع با اجبار مسلمان شده باشند؟!

✅نکته‌ی نقضی دیگری که بر اجباری بودن اسلام در میان ایرانیان وارد می‌شود این است که پس چرا عده قابل توجهی بر دین سابق خود ماندند و نیز چرا بعد از خاموش شدن آن جنگ و فتح‌ها، ایرانیان به آیین و رسوم کهن خود بازنگشتند؟!

✅ چه بیان جالبی از پیامبر بوسیله حضرت علی در مورد اشتیاق ایرانیان به اسلام، روایت شده که فرمود:

“می‌بینم روزی را که همین ایرانیان با شما می‌جنگند تا شما را مسلمان کنند”. (سفینه البحار)

و امام صادق در تبیین اسلام آوردن ایرانیان می‌فرماید: …ایرانیان با جان و دل اسلام را پذیرفتند. (مجمع ۱۶۴/۹)

✅واقعیت این است؛ مردمان ایران مردمانی بافرهنگ و با ادب، دارای پیشینه‌ی بسیار کهن در دانش و فلسفه بوده‌اند.

ظرفیتی که از پادشاهان این مرز و بوم در دست است گویای این سخن است.

از سویی کوروش است که طبق نظر علامه طباطبایی؛ همان “ذی القرنین” است که فهیم و عادل و مدیر بودنش از قرآن قابل استفاده است، و از سویی تک تک ایرانیانی بوده که فهم و اندیشه و عزت و کرامت شان مورد تمجید قرار گرفته است.

یک نمونه‌ی آن دختر جوانی بود که در جنگ‌های صدر اسلام اسیر دست مسلمین گشت و در برخورد با خلیفه‌ی دوم، بجای تنفر پراکنی به مسلمین و خلیفه‌ی مسلمین، در محضر امیر المومنین و دیگرانِ رجال دینی و سیاسی آن روز مدینه النبی، پاره کردن نامه‌ی پیامبر توسط خسرو پرویز را مورد تنفر قرار داد چرا که؛ “آن برخورد ناموزون حاکم ایران باعث سلب عزت ما و اسارت ما گشت. ”

این سابقه درخشان حاکمان و شهروندان ایران زمین است، که به عمد مورد بی توجهی بخشی از دنیای امروزست که در پی زیاده طلبی قدرت و ثروت هستند و یا در خدمت زیاده خواهان قرار گرفته‌اند تا مطامع آنان را برآورده نمایند.

✅ واقعاً اگر سخن روی پیوند اجباری ایرانی و اسلام بخواهد برود جا دارد که بگوییم این شما هستید که بر آیین مسیحیت اجبار شده‌اید؛ استاد مطهری می‌نویسد:

“اگر اسلام برای ایرانی بیگانه است مسیحیت برای اروپایی و آمریکایی بیگانه‌تر است”!

✅ درک این نکته برای اسلام شناسان غربی سخت است که؛ اسلام از آن رهگذر که به تعصبات و قومیتها و ملیتها توجه طبقاتی نداشته، مردمان مختلف چه عرب و چه ایرانی و… اسلام را از خود دانسته و به او متمایل بوده.

✅تعبیر حرمسرا و… که پر از اهانت است می‌دانید به چه علت است؟

در دنیای غرب، وقتی آقایان به وضوح می‌بینند که با همه‌ی کاستی‌ها، چگونه افراد از آیین‌های مختلف به سوی اسلام دوان دوان در حرکت‌اند در حالی که زمامداران پرمدعایشان هر روز برعلیه اسلام تابلوی منفی جدیدی بر فراز افکار جهانیان برافراشته می‌کنند، آنان را سخت ترسانده و وادار نموده از منطق و ادب و استدلال، روی سوی مغالطه و اهانت آوردند؟!

مگرنه؛ نه اسلام محیط قدرت نمایی و ثروت اندوزی و شهوترانی است و نه ایرانی به اجبار به دینی گرویده است.

✅البته ایرانی بر اساس ذکاوتش همواره در متون اصلی دین کار جدی می‌کند تا ره آور پربارتری به بشریت عرضه کند و این معنایش “بهم زدن نظم…” نیست!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. تاریخ و مباحث تاریخی به جای خود، ولی حال و روز اکنون جامعه ی ما دیدنی تره! به قول پروین اعتصامی: «واعظی پرسید از فرزند خویش/هیچ می دانی مسلمانی به چیست؟//صدق و بی آزاری و خدمتِ به خلق/هم عبادت، هم کلید زندگی ست//گفت: زین معیار اندر شهر ما/یک مسلمان هست، آن هم ارمنی ست!»

    12
    2
  2. ایرانی ها نه با آغوش باز اسلام را پذیرفتند نا با زور سرنیزه و شمشیر! پاسخ را در کتاب جامعه و دولت در ایران دکتر محمدعلی همایون کاتوزیان می توان یافت ایرانی ها به همان دلیل تسلیم اعراب شدند که تسلیم یونانی ها مغول ها و … نیز شدند : مردمان این سرزمین هیچگاه دولت را از خود ندانسته و هرگاه دولتی زورگویی و فساد را از حد می گذراند به هر نیروی متخاصمی چه داخلی چه خارجی کمک می رسانده یا در حالتی شبیه به حمله اعراب و حمله مغول ها بی تفاوت می ماندند مگر در موارد نادر و استثنایی که مقاومتی در گوشه و کنار رخ می داد هیچ همبستگی بین دولت و ملت نبوده است

    14
    14
  3. درتمام دوران قاجار اگ مرد منطقه ای برعلیه نیروی اشغالگری جنگیده اند هیچگاه دولت مرکزی به یاری ان مردمان نشتافته است نمونه اش تنگستانی ها…

    4
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا