عارف: کسانی که احمدینژاد را به عرش خدا بردند چرا سکوت کردهاند؟
رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت که این فراکسیون تلاش می کند اقدامات خود را در چارچوب برنامه و در پاسخ به مطالبات مردم سامان دهد تا مردم دچار سرخوردگی نشوند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در نشست خبری ظهر امروز (چهارشنبه) خود در مجلس با بیان اینکه فراکسیون امید از بخش نظارتی مجلس غافل نبوده یادآور شد: ما به دنبال این هستیم که سازوکار نظارت را با جهتگیری حفظ آرامش پیگیری کنیم. در صورتی که نیاز باشد از ابزارهای سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح نیز استفاده خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری خاطر نشان کرد: اگر مجلس فعلی را با مجلس نهم مقایسه کنید می بینید این مجلس از آرامترین دوره های مجلس است و با نگاه رفاقت و تفاهم جلو می رود.
عارف افزود: ما در سال ۹۲ از دولت تدبیر و امید حمایت کردیم و پس از ۴ سال امید به اصلاح داشتیم و برای پاسخ به مطالبات مردم مجددا از دولت حمایت کردیم تا این دولت بتواند پاسخگوی مطالبات مردم باشد . با در نظر گرفتن پیش شرط ایجاد دولت و شرایط موجود انتظار ما این است که در خیلی از زمینهها دولت جدی تر و مصمم تر جلو برود.
رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: فراکسیون امید همزمان با تشکیل دولت دوازدهم حرکت برنامهای خود را آغاز کرده. ما معتقدیم هر اقدامی باید در چارچوب اسناد بالادستی انجام شود تا پاسخگوی مردم باشیم.
وی درباره اینکه به نظر میرسد مردم از عملکرد فراکسیون امید دچار سرخوردگی شدهاندگفت: در ماه های اول تشکیل فراکسیون تحلیلهای زیادی درباره ناکارآمدی آن در فضای مجازی انجام می شد اما در اردیبهشت سال جاری رای مردم نسبت به انتخابات قبل قویتر بود. اگر در انتخابات مجلس اختلاف نفر اول با نفر آخر ۷۰۰۰ رای بود در انتخابات شوراها این اختلاف به بیش از ۴۰۰ هزار رای رسید.
وی همچنین گفت: ما برنامه برجا و برنامه راهبردی را دنبال می کنیم و خود را موظف به پاسخگویی میدانیم. در شورای تهران که شورای یک دستی است، معتقد به پاسخگویی هستیم.
رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از نشست خبری خود با بیان اینکه ۳۸ اصل قانون اساسی به موضوع جایگاه مجلس و نهاد قانونگذاری اختصاص دارد، گفت: امام (ره) میگفتند مجلس در راس امور است. ما جزء معدود کشورهایی هستیم که در آن هیچ مقامی نمیتواند مجلس را منحل کند. اصلاحطلبان هم همین نگاه را به مجلس دارند بخصوص در دهه ۹۰ که شعار ما عقلانیت و خرد جمعی و حضور حداکثری در همه عرصهها بود.
وی ادامه داد: بعد از دستاورد سال ۹۲ حضور حداکثری در مجلس در دستور کار ما قرار گرفت. شرایط کشور ایجاب میکرد که ما همدلی و همبستگی در خانه ملت را دنبال کنیم و بر همین اساس امید، آرامش و رونق اقتصادی به شعار ما تبدیل شد.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: از همکاران فراکسیون و لیست امید تشکر میکنم که به این شعار پایبند بودند. خیلی جاها در راستای همین شعار و منافع ملی از منافع بخشی و حق نمایندگی خود عبور کردهایم.
عارف با بیان اینکه تعامل، تفاهم و همفکری جزو اولویتهای اصلاحطلبان در مجلس بوده است، تاکید کرد: ما از مهرماه سال گذشته گفتوگوی ملی را پیگیری کرده و میخواهیم در مجلس ضرورت گفتوگوی ملی نهادینه شود به ویژه اینکه جریانات سیاسی در کشور ما روی اصول و ارزشها چالشی ندارند و اگر اختلافی هست روی تاکتیکها و سبقت گرفتن برای خدمت است که رقابت در اینجا ارزشمند است.
رییس فراکسیون امید با تسلیت درگذشت جمعی از هموطنان در زلزله کرمانشاه و آرزوی شفای عاجل برای آسیبدیدگان زلزله اخیر، گفت: انشاءالله با انسجام بیشتر گامهای دوم و سوم در اسکان موقت و دائمی هموطنان زلزله زده برداشته شود و پاسخ نیاز آنها نیز داده شود.
وی همچنین ضمن تبریک هفته وحدت، میلاد پیامبر و امام جعفر صادق (ع)، هفته بسیج و گرامیداشت روز مجلس و شانزدهم و بیست و هفتم آذر ماه، خاطرنشان کرد: انقلاب ما یک انقلاب مردمی بود و شاید مهمترین مزیت آن مردمی بودن این انقلاب به رهبری فقید گرانقدر امام راحل بود که مقبولیت عام داشت و هر دو بعد جمهوریت و اسلامیت نظام را مورد توجه قرار میداد. همچنان که تشکیل جمهوری اسلامی هم با این نگاه بود و این جایگاه در قانون اساسی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
عارف در ادامه در خصوص فعالیتهای انجام شده در کمیتههای هفتگانه فراکسیون امید به ویژه کمیته رفع حصر، اظهار کرد: با توجه به اولویتهایی که تعیین شده کمیتهها هر یک وظایف خود را انجام میدهند البته در کنار اینها بر حسب ضرورت کمیتههایی هم تشکیل میشود مانند کمیته بحران که بعد از زلزله کرمانشاه برای بررسی و مدیریت یکپارچه بحران تشکیل شده و یا کمیته محصولات تراریخته که پس از اینکه این موضوع در جامعه مطرح شد توسط فراکسیون امید تشکیل شد، همچنین در رابطه با برخی مسائل سیاسی، اجتماعی و یا برخوردهایی که در دانشگاه با دانشجویان میشود کمیته خاصی تشکیل شده که در تمامی اینها هدفمان حل مساله میباشد.
وی با بیان اینکه مساله حصر جزو مطالبات جامعه است، گفت: این مساله هر چه سریعتر باید به نفع منافع ملی حل و فصل شود و هر اندازه که رسانهای نکنیم و با آرامش جلو برویم منطقیتر است؛ البته بر اساس الگوی تعریف شده افرادی با محصورین ملاقات خواهند داشت که تا به امروز دو نفر با آقای کروبی ملاقات داشتند و یک نفر دیگر هم ملاقات خواهد داشت و این موضوع برای آقای موسوی و خانم رهنورد نیز در حال پیگیری است و ما احساسمان این است که جدیتر و با محوریت شورای عالی امنیت ملی باید پیش برویم.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره اینکه آیا دیدار ذوالنور نماینده قم هم در این راستا بوده است، گفت: بله دیدار ایشان هم در این راستا بوده البته بنده بعد از اینکه دیدار داشته با او صحبت نکردهام اما نگاه ما ملی است و ما نمیخواهیم بگوییم این مسیر را فراکسیون امید دنبال میکند بلکه به این قضیه نگاه ملی داریم.
رییس فراکسیون امید مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون این فراکسیون طرح خاصی را به مجلس ارائه کرده است که مشخص باشد؟ گفت: در گذشته برخی از مصوبات مجلس به مجمع تشخیص مصلحت ارائه میشد که بعضا به نفع مجلس و یا به نفع شورای نگهبان به آن رای میداد اما بعد از مدتی تفاهم شد هر طرحی که بار مالی داشته و مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شود به طور کلی رد خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راه، تعامل و همفکری با دولت است، گفت: اولویتهایی مطرح شده که بر روی آنها کار میکنیم و حتی فراکسیون شفافسازی هم که در مجلس ایجاد شده تا به امروز اقدامات خوبی را انجام داده است. فراکسیون امید در کنار سایر فراکسیونها فعالیت میکند و با وفاق پیش میرود تا به نتایج بهتر برسد.
عارف همچنین در پاسخ به سوالی مبنی براقدامات اخیر احمدینژاد و اتهاماتش به قوه قضاییه، گفت: در مورد این مساله ما مخالف رسانهای شدن این تیپ مسائل هستیم آن هم مسائلی که با امنیت ملی در تعارض است اما دوستانی که یک زمانی میدان را باز کردند باید منتظر این زمانها میبودند لذا معتقدم باید هر چه زودتر تمام شود و ما به شرایط خاص کشور و منطقه توجه کنیم.
وی همچنین بیان کرد: کسانی که ایشان را به عرش خدا بردند چه شد که سکوت کردهاند، زمانی چه تعاریفی میکردند، اکنون موظفند پاسخگو باشند.
عارف درباره اینکه آیا مجمع تشخیص مصلحت در این مورد موضعگیری میکند یا خیر؟ گفت: این مساله جزو وظایف مجمع نیست که به این مسائل رسیدگی کند البته اخیرا در جلسه مجمع قبل از دستور جلسه یکی از دوستان تذکری داد اما احمدینژاد پاسخی نداد.
رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در پاسخ به این سوال که فراکسیون امید چه اقداماتی در مورد شرایط مربوط به خاتمی انجام داده است، گفت: آقای خاتمی شخصیت وارستهای دارد و خدماتی را از موضع دغدغهمندی انجام داده است اما اکنون وقتی در مجلس هم صحبت میکنیم عملکرد و نگاه ایشان را تحسین میکنند. باید ببینند که دولت اصلاحات با محوریت آقای خاتمی چه خدماتی را انجام داده است.
عارف خاطرنشان کرد: تعداد ۸۴ نفر از نمایندگان این موضوع را به رییسجمهور تذکر دادند و آنچه به ما گفته شد چیز جدیدی نبود. چرا باید در این شرایط برای خاتمی محدودیتهایی ایجاد شود؟ این مساله هم در حال پیگیری است و امیدواریم هر چه سریعتر آن را حل کنند.
رییس مجمع نمایندگان تهران در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که در سال ۱۴۰۰ اگر جهانگیری کاندیدا شود، وی هم کاندیدا میشود، گفت: در حال حاضر طرح این موضوع خیلی زود است، مسائل کشور باید در اولویت باشد و قبل از انتخابات ما انتخابات مجلس در سال ۹۸ را هم داریم و موضع شورای سیاستگذاری و اصلاحطلبان پس از انتخاب کاندیداها مشخص میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما به عنوان رییس فراکسیون امید برای اصلاحطلبان چه کار کردهاید، گفت: من هم یک نماینده هستم همانند سایر نمایندهها، چه بسا سایر نمایندهها از نظر توانایی از من هم بالاتر باشند.
عارف درباره اینکه ۱۰۳ نفر به او برای کاندیدای ریاست رای دادند و چرا شرایط اینگونه شد، گفت: خیلی نباید مساله را حساس کرد. انتشار لیست اعضای فعلی اصلاحطلبان در مجلس را در برنامه خود داریم. بنده به عنوان رییس شورای سیاستگذاری افرادی را تایید کردم که میدانستم در مجلس با ما نخواهند بود اما شرایط زمانی اینگونه ایجاب میکرد.
وی تاکید کرد: ما دهه ۹۰ را دهه حل مسائل و مشکلات و کاهش مسائل مربوط به جریان اصلاحات میدانیم البته ابتدا مطرح شد که ۱۵۰ یا ۱۶۰ نفر عضو اصلاحطلبان هستند که بخشی از آن خوشبینی بود اما اگر ما بخواهیم مبنا را همان ۱۰۳ نفر بگذاریم شاید خیلی منطقی نباشد. ما در آینده نزدیک اسامی فراکسیون امید را منتشر خواهیم کرد که با رودربایستی نخواهند عضو شوند و با رضایت اعلام آمادگی کنند.
این نماینده مجلس همچنین درباره اینکه گفته میشود مجلس دهم مجلس آرامی است و حتی تعداد طرحها و لوایح نسبت به مجلس نهم کاهش داشته است؛ در حالی که مجلس همسو با دولت باید لوایح مهمی را تصویب کند و آیا این موضوع ناشی از کمکاری یا سیاسی کاری نیست، گفت: آرامش را کمکاری یا بیانگیزگی تلقی نکنیم، ما در آرامش به راحتی میتوانیم وظایف قانونی خود را انجام دهیم، باید کیفیت سوالها یا تذکرات را دید، حتی بسیاری از دوستان اگر میخواهند مواردی را مطرح کنند حتما مشورت میکنند که آیا این موضوع جزئی با یک تلفن قابل حل است یا خیر.
وی تصریح کرد: مجلس دهم در سال نخست فعالیت خود تقریبا وظیفه مجلس قبل را انجام داد و تصویب برنامه ششم عملا نمایندگان و مجلس را درگیر خود کرد. شاید یکی از دلایل کمتر مطرح شدن طرحها و لوایح همین موضوع باشد البته لوایح مهم دیگری به عنوان مثال در مورد خدمات شهری هم مطرح شده است که بررسی آنها نیاز به زمان دارد و شاید این یکی از دلایل همان مساله باشد.
عارف در ادامه نشست خبری خود درباره اینکه آیا در سال ۹۸ ائتلافی انجام خواهد شد یا اینکه طیف سومی برنده میشود، گفت: بحث ائتلاف شاید به دنبال موضوعی بود که خودم مطرح کردم. اصولا جریانات سیاسی در شرایط خاصی ائتلاف میکنند، ما اگر مقایسهای داشته باشیم میبینیم که در سال ۹۴ لیست ائتلافی بود اما در انتخابات شورای شهر اینگونه نبوده و اصلاحطلبانه بود. ما حتی در مجلس دهم با دوستان اصولگرا بحث داشتن افراد مشترک در تهران یا برخی از کلانشهرها را مطرح کردیم.
وی تاکید کرد: راهبرد اصلی ما این است که منافع ملی را بر منافع حزبی و جریانی ترجیح میدهیم. اگر ائتلافی انجام شود باید بعد از پیروزی هم ادامه پیدا کند به هر حال هر اندازه به انتخابات نزدیکتر شویم سیاستها و دیدگاههای ما با رقبا مشخصتر میشود.
رییس مجمع نمایندگان تهران درباره اینکه کمیتههای تخصصی فراکسیون امید تاکنون چه بروندادی داشتهاند، گفت: در بسیاری مواقع طرحها و لوایحی را که مطرح میشود اگر موضع فراکسیونی هم باشد آنها ابراز میکنند و موضوعاتی مانند آسیبهای اجتماعی، مسائل مربوط به آب و … در اولویت کاری این کمیتهها قرار دارد. البته گاهی اوقات طرحهایی هم بوده که به دلیل اینکه نخواستیم سیاسی تلقی شود از سایر نمایندهها هم خواستیم تا آن را امضا کنند که فقط به نام فراکسیون امید نباشد به عنوان مثال طرح حذف اعدام از قاچاقچیان موادمخدر از این نمونهها است.
وی همچنین درباره تعامل با دولت و اینکه آیا این همسویی باعث ضعیف شدن بعد نظارتی نمایندگان در مجلس نشده است، گفت: هر از گاهی جلسات تخصصی با وزرا در فراکسیون امید داشتهایم و حرکت برنامهای توسط کمیتههای ذیربط مورد نظارت قرار میگیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس در رابطه با نقش فراکسیون در بحث شورایاریها و فعالیتهای کمیته چیدمان مدیریت شهری، گفت: بنده وجود کمیته چیدمان مدیریت شهری را تکذیب میکنم. ما مشورتهای لازم را ارائه میدهیم اما انتخاب مدیران در اختیار دولت و یا دستگاهها و شهرداری است البته شورای ۵۱ نفره هم تشکیل شده که علاوه بر نمایندگان تهران در مجلس و اعضای شورای شهر، رییس مجمع نمایندگان، شهردار و استاندار تهران هم در این شورا حضور دارند و بر روی مسائل استان برنامهریزی و فکر میکنند و به زودی هم دبیرخانه شورا فعال خواهد شد.
عارف همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که اختلافات موجب شود در انتخابات آتی جریانات اصلاحات با چالش روبرو شوند؟ گفت: باید یک واقعیت را بپذیریم، اختلاف نظرهایی وجود دارد، ممکن است یک استاندار یا یک فرماندار و یا مدیری انتخاب شود و عدهای با آن موافق یا مخالف باشد اما به نظر بنده در دوره اخیر دموکراتترین روش را جلو بردیم و بر اساس شاخصها عمل کردیم. در مجلس دو سه حزب وجود داشتند که وقتی کاندیداهای آنان انتخاب نشدند اعتراض کردند اما ما در هر دو دوره انتخابات حزبی عمل نکردیم، سهمی ندادیم بلکه جریانی عمل کردیم.
رییس فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: علیرغم لیستهای موازی که در زمان انتخابات ارائه شد اما مردم اعتماد کردند و باید این اعتماد را حفظ و انسجام را بیشتر کنیم.
وی در مورد موضوعات مربوط به انحلال این شورا نیز گفت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با همین سازوکار و با همین روش ادامه مییابد. شما دقت کنید هیچ کس در این مدت نگفت که عارف دوست خود را در لیست قرار داد، ما حتما روش بهتر و مناسبتری را هم برای سازوکارهای نهایی اتخاذ میکنیم.
عارف در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه روحانی قول داده بود دولت فراجناحی تشکیل دهد، آیا این محقق شده است و اصولگرایان رضایت دارند؟ گفت: به نظر میرسد اصولگرایان از این موضوع خیلی راضی هستند در واقع رضایت اصولگرایان از دولت دوم آقای روحانی نسبت به اصلاحطلبان بیشتر است اما موضع ما همان حمایت از دولت میباشد.
وی درباره اظهارنظر فرزند خود مبنی بر ژن خوب که چندی پیش مطرح شد و به دنبال آن فرزندان یکی دو نفر از نمایندگان نیز چنین مسائل مشابهی را مربوط به آقازادگی مطرح کرده بودند، گفت: بحث آقازادگی بحثی نیست که بخواهم به آن بپردازم، انقلاب ما آمد که مساله آقازادگی را حل کند. هیچ فردی مزیت بر فرد دیگری ندارد جز شایستگیها، نباید به سمت تفریط رفت و از حقوق اجتماعی خود را محروم کرد. ما در عالم سیاست میبینیم که چقدر افراط و تفریط وجود دارد اما باید آنچه اخلاق و اسلام گفته است عمل کنیم.
عارف یادآور شد: بنده وقتی معاون اول شدم و به نهاد ریاست جمهوری آمدم، دیدم که پسر خاله بنده رییس دفتر آقای ابطحی است اما برای اینکه در مظان قرار ندهم از او خواهش کردم که به یزد برگردد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد آنچه سوال کردید هم معتقدم بعضی حرفها نباید زده شود که حاشیه ایجاد کند، من اگر جای پسرم بودم آن صحبتها را نمیکردم، خیلیها هم که موضعگیری کردند کل صحبت وی را نخوانده بودند که آیا اصالت را مطرح میکند یا برتری را. ما حتی در انتخابات شوراها جوانی که حقش بود نتوانستیم در لیست بیاوریم که حرف و حدیث درست نشود. به نظر بنده پارتی بازی و فساد حرام است. توجه کنیم که نباید حقوق ذاتی افراد از آنها گرفته شود نه افراط خوب بود و نه تفریط.
رییس مجمع نمایندگان تهران در خصوص سوالی مبنی بر تخلفات احمدینژاد و اینکه به دنبال ایجاد اپوزیسیون است، گفت: دادستان کل مطرح کردند تخلفاتی داشته اما سوال این است که چرا برخورد نشده است، به نظر من رسانهای کردن خیلی از این مسائل صلاح نیست. همین فردی که همه مردم را خس و خاشاک میگفت در جایی عقبنشینی هم کرد.
وی در ادامه در خصوص لزوم تدوین حقوق شهروندی و اینکه فراکسیون امید تا به حال چه کارهایی انجام داده است، گفت: یکی دیگر از بحثهای جدی ما حقوق شهروندی است که برای اجرای آن تلاش میکنیم. در بنیاد امید ایرانیان هم کارهای خوبی انجام شده است و بر این باوریم که منشور حقوق شهروندی قانونی شود و اگر نیاز به قانون هم باشد ما پیش قدم میشویم و حقوق شهروندی را دنبال میکنیم.
عارف در پایان در پاسخ به این سوال که چرا تا به امروز روند انتشار اسامی اعضای فراکسیون امید طولانی شده، آیا رودربایستی در این موضوع مطرح است و یا مسائل دیگری وجود دارد، گفت: یکی از ملاحظاتی که بعضی از دوستان داشتند همین بحث رودربایستی بود که ما سعی کردیم ملاحظات را رفع کنیم تا وقتی اسامی اعلام میشود اجماعی وجود داشته باشد البته در تعداد نفرات رسمی و غیررسمی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت که تقریبا به اجماع خوبی رسیده و امیدواریم که هر چه زودتر اسامی را منتشر کنیم. البته اگر بنا بود بر اساس قول و قرارمان باشد باید تا الان اعلام میشد.
انتهای پیام