خرید تور نوروزی

تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران به مناسبت روز دانشجو

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران ، امروز – دوشنبه ۱۳ آذر ماه – به مناسبت روز دانشجو که سه روز دیگر است، در پردیس مرکزی این دانشگاه دست به تجمعی اعتراضی زدند.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، این تجمع صنفی با شعارهایی همراه بود که سر می‌دادند و در الب آن مطالبات خود را بیان کردند، از جمله این شعارها:

– پردیس خودگردان، انحلال، انحلال

– دانشجو آگاه است با کارگر همراه است

– تشکل مستقل، حق مسلم ماست

– دانشگاه پادگانه، تدبیر و امید چاخانه

– بانک جهانی – دولت، پیوندتان مبارک

– مسکن و کار و درمان، آموزش رایگان، خواسته‌ی زحمت کشان

همچنین این دانشجویان با اجرا کردن سرود، تئاتر و خواندن بیانیه، تجمع خود را پایان دادند.

تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران به مناسبت روز دانشجو

تاکید بر مطالبات صنفی دانشجویان در بیانیه شوراهای صنفی

گزارش متن این بیانیه‌ی ارسالی به انصاف نیوز که شورای صنفی بیش از ۳۲ دانشگاه در کشور آن را امضا کرده اند در پی می‌آید.

در این بیانیه شانزدهم آذر – روز دانشجو – نماد مبارزه‌ دانشجویان پیشرو در راه عدالت و آزادی عنوان شده و این دانشجویان اعلام کرده‌اند در سه سال گذشته دانشجویان مستقل و فعالان صنفی عزم کرده‌اند تا معنا و تصویر دیگری به این روز بدهند و اعلام کنند «دست زورمندان اقتصادی و سیاسی باید از دانشگاه کوتاه شود».

آنها این خواسته‌ی خود را برآمده از تحلیل مشخص از شرایط جامعه و دانشگاه دانسته‌ و با اشاره به برنامه‌های تعدیل اقتصادی دولت‌ها در سه دهه‌ی گذشته، آورده‌اند: «این تهاجمِ همه‌جانبه عمدتاً با سه اهرم صورت گرفته است: واگذاریِ بنگاه‌های اقتصادی به بخش خصوصی، خصوصی‌سازی و گران‌سازیِ خدمات اجتماعی، و تشدیدِ سازوکارهای کنترلی بر مبنای انواع و اقسام تبعیض‌های اجتماعی و نظارت‌های امنیتی. تهاجمی که در دولت‌های گوناگون با همراهی مجلس و نهادهای مربوطه هدایت می‌شد، در دولت کنونی، علاوه بر تثبیت فاجعه‌ی دولت‌های قبل، به طرز چشم‌گیری شدت یافته است».

به گفته‌ی این فعالان دانشجویی «در زمینه‌‌ی مسایل کارگری، دولت‌های پس از جنگ عزمی جدّی داشته‌اند که با استفاده از فضای ناشی از سرکوب تشکل‌های مستقل کارگری در سال‌های قبل، هر قدر می‌توانند نیروی کار را بی‌ثبات‌تر، ارزان‌تر و مُطیع‌تر کنند. خارج‌کردن کارگاه‌های زیر ده نفر از شمول قانون کار در دولت «اصلاحات»، لوایح اصلاح قانون کار در دولت‌های «مهرورزی» و «اعتدال»، و همین اواخر طرح «کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی» تنها نمونه‌های معدودی از تلاش یکپارچه‌ی دولت‌ها در این زمینه‌اند».

«به اعتقاد آنها در عرصه‌‌ی آموزش عمومی هم شاهد افزایش چشمگیر مدارس غیرانتفاعی و کالایی‌سازی و کنکوری‌سازی آموزش بوده‌ایم. ‌پرداخت‌نشدن دستمزد واقعیِ معلمان، جذب نیروهای حق‌التدریسیِ بی‌ثبات با دستمزدهای بسیار کم و حبس فعالان صنفی معلمان از دیگر حمله‌ها به عرصه‌ی آموزش عمومی و معلمان بوده است. دانشجویان سال‌هاست به روند کالایی‌شدن آموزش و پولی‌شدن دانشگاه‌ها انتقاد دارند. به اعتقاد آنان نظام آموزشی کشور تحت فشار سیاست‌گذاری‌هایی ناعادلانه و محروم‌کننده قرار دارد. متاسفانه شاهدیم هرسال بر حجم چنین سیاست‌هایی افزوده می‌شود و گروه‌های محروم، زنان و ساکنان شهرهای پیرامونی هر روز بیشتر امکان ورود خود به دانشگاه‌ها و رشته‌های موردعلاقه‌شان را از دست می‌دهند. هیچ‌کدام از دولت‌ها به وظیفه‌ی مصرح در قانون اساسی درباره‌ی فراهم‌کردن شرایط آموزش رایگان برای همه‌ی مردم عمل نکرده‌اند».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. سال 83 اخرین سال دولت اصلاحات رئیس دولت در جمع دانشجویان بعد از دشنامها و سروصداهای فراوان گفتند بعد از این دولت دولتی می اید که همگی راضی باشید (با طعنه) و دیدیم چه دولتی سر کار امد و 8 سال چه شد قدیمی تر ها به دانشجویان فعلی 13 سال پیش را گوشزد کنندان موقع اکثر این دانشجویان مدرسه هم نمی رفتند فرق مطالبه با جو را متشنج کردن را سالها پیش مزه اش را چشیدیم تلخ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا