خرید تور نوروزی

حاشیه‌های روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی

ظهر امروز – سه شنبه – در مراسم روز دانشجو که با حضور دکتر «مسعود پزشکیان» نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی و دکتر «علی شکوری‌راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، یکی از دانشجویان به انتقادهای صریحی از عملکرد قوای مجریه، قضاییه، مجلس و آنچه «دولت پشت‌پرده» می‌خواند پرداخت و از «اجرایی نشدن قانون اساسی و امنیتی سازی فضای دانشگاه و پولی شدن آن» گلایه کرد.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، در آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور حدود 650 نفر در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، تعدادی از دانشجویان هنگام ورود و در حین سخنرانی پزشکیان در حمایت از «میرحسین موسوی»، «زهرا رهنورد» و «مهدی کروبی»، شعارهایی درباره‌ی رفع حصر سر دادند و خواستار آزادی آن‌ها شدند؛ از جمله شعارهای: «یا حسین، میرحسین»، «پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه»، «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «مجلس بی‌کفایت نمی‌خوایم، نمی‌خوایم» و «تدبیر – امید چاخانه، دانشگاه پادگانه».

سخنان صریح یک دانشجو

بعد از صحبت‌های پزشکیان، تعدادی از دانشجویان پشت تریبون آمدند و سوال‌هایی پرسیدند. «محبی» به عنوان یکی از این دانشجویان، سخنان انتقادی و صریحی مطرح کرد. او گفت:

«یکی چون دوست، دشمن است؛ شکایت به کجا برم؟ ابتدا دورنمای کلی کشور را از نگاه یک دانشجو برای شما شرح می‌دهم اما قبل از شروع بحث باید عنوان کرد شعار رفع حصر صرفاً رفع حصر ناعادلانه از میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی نیست بلکه رفع اتهامی است که با دلایل واهی و دروغ؛ هشت سال این مردم را با آن طرد کردند و فتنه‌گر نامیده شدند؛ رفع حصر اعاده‌ی حیثیت از این مردم است.

و اما دولت؛ آقای روحانی! گویا خیلی از مسائل را باید برای شما یادآوری کرد. چه فریادهایی که نزدید و چه مطالباتی که مطرح نکردید اما حالا نه تنها به آن‌ها عمل نشد بلکه متناقض آن‌ها را داریم، می‌بینیم؛ نقض حقوق شهروندی، عدم استیفای حقوق کارگران در برابر دولت و پیمانکاران، معرفی وزرای کهنسال، ناکارآمد، امنیتی و بی‌لیاقت؛ وزرا قرار بود شامل بانوان و اهل سنت باشند و با اینکه اذعان کردید فشاری برای انتخاب وزیر نبود، گزینه‌ی بیست و یکم‌تان را معرفی کردید و صدای فعالین دانشجویی را نشنیدید، دانشجویان ستاره‌دار شدند، مجبور به امضای تعهدنامه‌های غیرقانونی شدند، از تحصیل دانشجویان به بهانه‌ی دین‌شان جلوگیری شد، کمااینکه در همین دانشگاه از ادامه‌ی تحصیل یکی از دانشجویان کارشناسی 93 عمران جلوگیری شد و به کل از سیستم دانشگاه محو شد و در حالی که خلاف اصل 30 قانون اساسی دانشگاه را بنگاه اقتصادی کردید.

دانشگاه امن، امنیتی و جولانگاه نهادهای نظامی و امنیتی شد، شعار رفع حصر اینان تبدیل به سرکوب بیشتر با واژه‌ی واهی فتنه‌گر شد، ظاهراً آنچه که زمانی فضیلت بود اکنون رذیلت است. پناه می‌برم به خدا از بستن دهان منتقد، عجبا که خودتان این را می‌گفتید و خودتان امسال دهان منتقدان دانشجویی را با رفتن به زاهدان دوختید، عجبا که عمده‌ی فیلم تبلیغاتی ریاست جمهوری امسال‌تان صحبت‌های دانشجویان سال گذشته بود اما گویا دیگر نیازی به فیلم تبلیغاتی نیست، گویا همان انتقادهایی را که به احمدی نژاد داشتید در خودتان دارد تجلی پیدا می‌کند.

لطفاً در روندتان تجدید نظر کنید و بدانید و آگاه باشید که با ادامه‌ی روندی که از اردیبهشت 96 پیموده‌اید اتفاقاتی به مراتب فاجعه‌بارتر از 84 اتفاق خواهد افتاد.

و اما مجلس؛ که گویا با تَکرار می‌کنم­های بیهوده و در قالب لیست به ظاهر امید تبدیل به یکی از فاجعه‌بارترین مجلس‌ها شده است. جناب پزشکیان! مگر مطالبات فعالین سیاسی و دانشجویی را ندیدید؟ اگر روحانی وزرایی را معرفی کرد که شایسته نبودند و نیستند؛ شما چرا تأیید صلاحیت کردید: آذری جهرمی، ربیعی، آخوندی، رحمانی فضلی، زنگنه و در فاجعه‌ی اخیر منصور غلامی به عنوان وزیر علوم، اگر روحانی وزرای کابینه‌ی درستی انتخاب نکرد، چرا مجلس آن را تأیید کرد، چه اتفاقاتی در پشت پرده شامل انتخاب است؟

و اما قوه‌ی قضاییه؛ درباره‌ی دادگاه‌های … غیرعلنی، احکام … و زندان‌های … فعالان دانشجویی و سیاسی حرفی نمی‌زنم، همین بس که آنهایی که نظرشان به نظرشان نزدیکتر بود مجبور به بست‌نشینی در حرم شاه‌عبدالعظیم‌حسنی شدند. جناب پزشکیان! از شما درخواست دارم که پاسخ دهید آیا قوه‌ی قضاییه به وظایف خود به طور صحیح عمل می‌کند یا خیر؟ و اگر ایراد دارد مجلس به عنوان قوه‌ی مققنه که در رأس همه‌ی امور است؛ چه اقداماتی انجام داده است؟

و پرسش نهایی درباره‌ی نهاد چهارم و دولت پشت‌پرده که صحنه‌گردان اقتصاد، عهده‌دار امنیت و اطلاعات داخلی و اخیراً مسوول دیپلماسی سخت در خارج از مرزهای کشور شده است و در عین عدم پاسخگویی سه عامل؛ پول که نتیجه‌ی چنبره بر اقتصاد است، اسلحه که ماهیت اوست و رسانه که هویت‌سازی و تطهیر می‌کند در این نهاد تجمع دارد که باعث فساد است، این غول بی‌شاخ و دم عرصه‌ی آزادی و استقلال را مخدوش کرده است، چه در عرصه‌های حکومتی و دخالت در مسوولیت‌های قانونی قوا و چه در عرصه‌ی زندگی‌های شخصی افراد و مسائل به ظاهر امنیتی و اطلاعاتی، جناب پزشکیان! به عنوان نایب رییس مجلس از شما تقاضا دارم که با سازوکارهای قانونی برای آزادی و استقلال، برای آرمان‌های تحقق‌خواهی؛ تا هنوز فرصت هست، دست‌وپای این موجود را به زنجیر بکشید و افسارش را بیش از آن که، پیش از این سرکشی نکرده است، بکشید».

پاسخ پزشکیان

نایب رییس مجلس در پاسخ به پرسش‌های این دانشجوی منتقد گفت: مساله مربوط به حصر یکی از دغدغه‌های ماست اما مجلس در این رابطه کاری نمی‌تواند کند، نمایندگان تا جایی که ممکن است موضوع حل شود و تلاش می‌کنند که به یک نظمی برسد که انسجام و وحدت کشور را بیشتر کنند و دعوا را خاتمه دهند، در حال پیگیری آن هستیم؛ اگر نتوانستیم ضعف ماست یا مشکلاتی که سر راه ما قرار دارد. کار به همین سادگی‌ها که می‌گویید نیست، آدم وقتی بیرون از گود می‌ایستد خیلی حرف‌ها می‌تواند بزند.

او افزود: موضوعاتی که مربوط به قوه‌قضاییه و دولت است، پاسخگو نیستم. درباره‌ی دولت که چه کاری انجام داده یا نداده است، خودش باید جوابگو باشد، اما این را عرض کنم اینکه می‌گویید جوان‌گرایی و…، در بخش‌های توسعه سه شاخص داریم؛ توانمندی فردی، اجتماعی و ساختاری که شاخص اندازه‌گیری و ارتفاع است، باید ببینید شاخص‌اش کجا بود. ما بر این اساس مدیر نمی‌گذاریم، بلد نبودیم یا اینکه مسائل سیاسی؛ این اجازه را نداده است. بخشی از مشکلات موجود در دولت واقعی است و بخشی هم درست نیست.

او تصریح کرد: می‌گویید مجلس چرا به آن‌ها رأی داده است، مجلس قبل نفر اول برای وزارت علوم را رد کرد، نفر دومی از اولی سابقه‌ی ضعیف‌تری داشت، نفر سوم هم رد کردیم، به آقای فرهادی که رأی دادند از وزارت علوم فاصله داشت، باید به چند نفر رأی بدهیم تا آن طرف بیاید، بنا به تجربه‌ای که دارم هر دولتی تلاش می‌کند بهترین فردی که مدنظرش است را به عنوان نفر اول معرفی کند و بیاورد.

پزشکیان درباره‌ی قوه‌قضاییه هم گفت: یک قوه‌ی جدایی است و خودشان هم قبول دارند که خیلی اشتباه می‌شود؛ بیشترین اخراج‌ها در قوه قضاییه است. از لحاظ قانونی در قوه‌ی قضایی و مجریه نظارت می‌کنیم اما دخالت نه؛ در قوه‌ی قضاییه حتی آن نظارت هم به آن شکلی که باید انجام بگیرد، نمی‌توانیم نظارت بکنیم. البته می‌توانم پیشنهاد دهم اما مستقل هستند.

او در پایان خاطرنشان کرد: درباره‌ی «دولت پشت پرده»؛ در حالی که قبول دارم قدرت‌هایی وجود دارد که این باز برمی‌گردد به قدرت‌ها، ساختار اجتماعی. جامعه، میدان نیرو است، هر جا نیروی بیشتری داشته باشد کفه ترازو به آن سمت می‌رود. اگر شماها، ماها و کسانی که ادعا می‌کنند کاری می‌توانند کنند سعی کنند، حرف خودش را به کرسی به بنشانند، برای آن‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد و می‌توانیم با روش‌های مختلف آن‌ها را محدود کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. کثافتهایی به نام دانشجو که نان جمهوری اسلامی را میخورند ولی برای اسرائیل دم تکان میدهند .پرچم اسرائیل را امروز حتی کشورهای اروپایی به زیر پا میگدارند را از زیر پاها پاک میکنند .به خدا قسم مسئولان اگه یک احساس مسئولیت داشته باشند نباید اینها راستاره دارکنند بلکه باید مثل یک دستمال آلوده به انواع ویروس از محیط دانشگاه به سطل آشغال بیندازند.

    2
    2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا