خرید تور تابستان

پارکی که بانک شد

این کارها باعث سلب اعتماد مردم می‌شود

از زمانی که شرایط آلودگی هوا به مرز بحران رسید، یکی از راه‌حل‌هایی که توسط مسئولان مطرح شد، ‌افزایش فضای سبز کشور بود. قرار شد اراضی بزرگ را در تمامی مناطق به پارک و بوستان تغییر کاربری دهند. گاهی این اتفاق می‌افتاد و گاهی هم نمی‌افتاد. اما جالبی ماجرا آنجاست که یک وقت‌هایی قرار می‌شود زمین وسیعی را تبدیل به فضای سبز کنند، کلنگش هم اتفاقا به زمین خورده می‌شود و در خبرگزاری‌ها هم می‌خوانیم که بوستانی به بوستان‌های شهر اضافه می‌شود و ماموران شهرداری آن منطقه در برنامه‌های تلویزیونی حاضر می‌شوند و خبر از یک اقدام بزرگ می‌دهند، اما بعد از اینکه سر و صداها خوابید و لوح‌های تقدیر گرفته شد، بر حسب اتفاق زمین مربوطه تغییر کاربری می‌دهد و ساکنان به جای آنکه ببینند در زمین مربوطه نهال کاشته می‌شود، سیمان در محوطه خالی می‌شود و ساختمان‌ها یکی بعد از دیگری بالا می‌روند و این همان اتفاقی است که در «پارک مادر» افتاد.

به گزارش انصاف نیوز به نقل فرهیختگان؛ در خبرها آمده بود که زمینی در بلوار آیت‌الله کاشانی در منطقه پنج تهران تبدیل به پارک مادر می‌شود. پارکی با مساحت 71 هزار مترمربع در غرب تهران، باز هم با مصوبه کمیسیون ماده پنج شهرداری تهران قرار است تبدیل به آپارتمان و برج شود. ماجرا هم بسیار ساده اتفاق می‌افتد؛ شهرداری با یک بانک توافق کرده و برای همین ترجیح می‌دهد پارک را تبدیل به بانک کند. این بار هم پای یک بانک در میان است، توافق بانک و شهرداری تهران باز هم فضای سبز پایتخت را نابود می‌کند.

اینجا فقط یک بانک است
ساعت هفت صبح خودم را به شهرداری منطقه پنج می‌رسانم. جایی در بزرگراه آیت‌الله کاشانی و بین خیابان شهید الهی و بهنام. در ساعات اولیه صبح ماشین‌های گودبرداری در حال حفاری هستند و گودبرداری می‌کنند. نگهبان مجموعه با عجله خودش را به من می‌رساند و در جواب پرس و جوهای من می‌گوید: «اینجا متعلق به شهرداری است و شهرداری طبق قراردادی که با بانک «آ» بسته است اینجا را تبدیل به ساختمان‌های این بانک می‌کند.»

از او می‌پرسم که آیا در جریان است که قرار بوده اینجا پارک بشود یا نه و او می‌گوید: «کسی خودش را موظف به پاسخگویی به ما نمی‌داند. اما آن‌طور که شنیده‌ایم قرار بوده این اتفاق بیفتد. مردم هم خیلی اعتراض می‌کنند اما خبری از پارک نیست. الان هم که می‌بینید ما به شدت مشغول ساخت و ساز هستیم.» خودم را به فرعی‌های خیابان الهی می‌رسانم و زن جوانی را می‌بینم که در صف خرید نان ایستاده است.

از او درباره پارک مادر می‌پرسم و او می‌گوید: «اوایل به ما می‌گفتند قرار است اینجا پارک شود. روی تابلوهایی هم که بر سردر ورودی زمین زده بودند نام بوستان مادر خودنمایی می‌کرد. اما بعدها که همسایه‌ها به خاطر این ساخت‌وساز اعتراض کرده بودند شهرداری گفته بود که اینجا قابلیت تبدیل به پارک را ندارد و برای همین زمین تغییر کاربری داده. ما هم که دستمان به جایی بند نیست و طبعا قبول کردیم…»

مطابق بررسی‌ها شهرداری در قدیم 70 هکتار این زمین‌ها را از اهالی محل خریده بود تا بعدها آن را تبدیل به فضای سبز کند، ‌اما از آنجایی که همیشه دست‌های پشت‌پرده و امثال زنجانی‌ها در شهر زیاد هستند، هیچ‌وقت اتفاق نیفتاد، حالا بخش عظیمی از این زمین‌ها تبدیل به ساختمان‌های مسکونی فرهنگیان شده و شهرک آموزش و پرورش جایگزین پارک شد و حالا هم قرار است 71 هزار مترمربع باقیمانده که قرار بود پارک بشود، در یک اقدام معجزه‌آسا بشود ساختمان‌های یک بانک خصوصی.
هر چه باشد سود ساختن یک بانک از ساختن یک پارک بیشتر است… ماجرای تبدیل شدن این زمین‌ها به پارک مدتی پیش در طرح‌های جامع اول و دوم شهر تهران نیز به تایید رسیده بود و سال 91 هم با اعلام عمومی و رسمی طرح تفصیلی شهر تهران، این زمین به عنوان «پارک مادر» معرفی شد ولی این اتفاق نیفتاد.

اقدام شهرداری غیرقانونی بود
محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران درباره بانک‌سازی به جای پارک‌سازی می‌گوید: «در جلسه غیرعلنی شورای شهر تهران که هفته گذشته برگزار شد، از شهرداری خواسته شد این اراضی همان‌طور که وعده داده شد ساخته شوند و حرفی از تغییر کاربری زده نشود. رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران تذکر داد از ساخت‌وساز در این منطقه فورا جلوگیری کند. اما تاکنون هیچ پاسخی از سوی شهرداری به ما نرسیده است و در عوض انگار که شهرداری نماینده‌ای در شورای شهر دارد با اسناد و مدارک پاسخ ما را داد.»

سالاری در ادامه افزود: «من پیش از این هم اعلام کرده‌ام این پروژه متوقف خواهد شد و ما اجازه درآمدزایی از زمینی که قرار بوده برای مردم باشد را نخواهیم داد. این زمین هنوز هم برای ما فضای سبز است و از طرفی هم اعتراضات مردم را درباره این تغییر کاربری می‌شنویم. ولی شورای شهر درباره فضای سبز مزبور در منطقه پنج به صورت جدی وارد خواهد شد و اجازه این کار را نمی‌دهیم. همه این‌ها در کمیسیون ماده پنج شهرداری صورت گرفته و هنوز هیچ توضیحی از طرف شهرداری به ما درباره این تغییر کاربری داده نشده است.»

ابوالفضل قناعتی عضو دیگر شورای شهر تهران می‌گوید: «در جلسه پیش آقای حافظی رئیس کمیته محیط‌زیست هشدار خود را درباره این اتفاق داد. ماجرا این است که ما سیر تبدیل شدن یک پارک را به یک بانک درک نکرده‌ایم. پارکی که کلنگ آن زده شده بود حالا تبدیل به بانک می‌شود، وعده‌هایی هم که به مردم داده شده بود هیچ انگاشته می‌شود. متاسفانه این زمین به یک بانک فروخته شده و تغییر کاربری پارک هم در کمیسیون ماده پنج شهرداری تایید شده. اما اصلا این حق تغییر کاربری برای شهرداری تهران وجود ندارد و از طرف دیگر هم واگذاری اراضی عمومی به یک بانک قانونی نیست. این اراضی به قیمت فضای سبز از مردم خریده شده و این کارها باعث سلب‌ اعتماد مردم می‌شود.»

اما با همه اینها، تا همین لحظه که روبه‌روی این زمین‌ها ایستاده‌ام خبری از توقف پروژه نیست و کارگران به شدت مشغول کارند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا