افزایش سهبرابری عوارض خروج؛ چالش پولدارها یا طبقهمتوسط؟
ارزان سفر کردن گزینه طبقه متوسط ایرانی است و سه برابر شدن عوارض خروج از کشور بیش از آنکه طبقه مرفه را دچار مشکل کند، برای طبقه متوسط چالش ایجاد میکند.
خبرآنلاین نوشت: افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور، پولدارها را نشانه گرفته است یا طبقه متوسط شهری را؟ پاسخ به این سوال نیازمند بررسی و رفتارشناسی سفرهای خارجی ایرانیها در سالهای اخیر است.
براساس سه مرجع آماری سازمان میراث فرهنگی و گردشکری، نمایه آماری گردشگری ایران منتشر شده در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و سالنامه آماری مجمع جهانی گردشگری، ایرانیها طی ۵ سال اخیر ۷ مقصد محبوب گردشگری داشته اند. ترکیه عراق و امارات طی این سالها مقاصد محبوب اصلی ایرانیها بودند و آمارهای رسمی همزمان نشان میدهد گرجستان به عنوان یکی از مقاصد محبوب و جدید ایرانیها کم کم جای دوبی را گرفته است. علاوه بر این ۴ مقصد، سه مقصد دیگر نیز وجود دارد که به شکل سنتی مقاصد محبوب ایرانیها بودهاند: آذربایجان، ارمنستان و کشور آلمان.
مجموعه این مقاصد محبوب و دیگر مقاصد گردشگری ایرانیها در سفرهای خارجی نشان میدهد که براساس آخرین آمارها در سال ۹۵ بیش از ۹ میلیون ایرانی سفر خارجی داشته اند که حدود ۵۰ درصد از این سفر ها به کشورهای ترکیه، عراق، گرجستان، ارمنستان و امارات عربی متحده ( دوبی) بوده است.
مقاصد محبوب ایران روزانه چقدر هزینه دارد؟
اما این مقاصد گردشگری روزانه برای هر گردشگر چقدر هزینه دارد؟ بررسی اطلاعات مندرج در سایت « budgetyourtrip» نشان میدهد مقاصدی که ایرانیها برای گردشگری انتخاب میکنند، جز مقاصد ارزان گردشگری هستند. البته در میان دو استثنا نیز وجود دارد که مربوط به دوبی و آلمان میشود و این مقاصد نیز در سالهای اخیر با کاهش میزان ورود گردشگر ایرانی مواجه بودند. براساس بررسیهای خبرآنلاین در سایت «budgetyourtrip» هر گردشگری روزانه ۳۹ دلار در ترکیه خرج داد. این ۳۹ دلار متوسطی است از هزینههای هتل و هاستل، هزینه غذا، آب و سایر نوشیدنیها، هزینههای تفریحات و… میشود. این رقم در گرجستان روزانه ۱۷ دلار، ارمنستان ۱۹ دلار، عراق ۱۵ دلار و در آذربایجان ۲۰ دلار است.
همچنین متوسط هزینه روزانه هر گردشگر در دوبی رقم بالای ۲۶۹ دلار و در آلمان رقم ۱۲۲ دلار است. این مساله نشان دهنده آن است که ایرانیها مقاصد ارزان را برای گردشگری انتخاب میکنند. در مورد دوبی نیز بررسیها نشان میدهد میزان سفر ایرانیها در سالهای اخیر کاهش چشمگیر داشته است. این آمارها نشان میدهد ارزان سفر کردن گزینه طبقه متوسط ایرانی است و سه برابر شدن عوارض خروج از کشور بیش از آنکه طبقه مرفه را دچار مشکل کند، برای طبقه متوسط چالش ایجاد میکند.
تصویر زیر میانگین هزینههای گردشگران در ترکیه را نشان میدهد
تصویر زیر میانگین هزینههای گردشگران در گرجستان را نشان میدهد
ایرانیها ارزان سفر میکنند
با وجود آمار زیاد سفر ایرانیها این پرسش وجود دارد که ایرانیها چقدر در سفرهای خارجی خود هزینه میکنند؟ و یا در حقیقت آنها چقدر ارز به کشورهای دیگر میبرند؟ مرکز آمار ایران سال گذشته در یک گزارش اعلام کرد که در فصل بهار ۹۴ بیش از ۸۸۶ هزار و ۶۳۷ سفر خارجی انجام شده که در جریان این سفرها رقمیمعادل ۲۱۳۹ میلیارد و ۹۹۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینهکرد ایرانیها در سفرهای خارجی شان بوده است.
بنابراین ایرانیها برای هر سفر خارجی به طورمیانگین حدود ۲ میلیون و ۴۱۳ هزار و ۶۰۴ تومان هزینه کرده بودند. اما نکته اینجاست که در بهار سال ۹۴ نرخ دلار حدود سه هزار تومان بوده است و اکنون دلار به چهار هزار تومان رسیده است. بنابراین رقمی که از میزان خروج ۹ میلیون ایرانی در سال ۹۵ و هزینه کرد متوسط دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بابت هر سفر خارجی به دست میآید با توجه به میزان نرخ دلار در سال ۹۵ بسیار قابل توجه خواهد بود. شاید رقمیحدود ۲۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان!
انتهای پیام