خرید تور نوروزی

«لازم میدانم از ظلم به عبدالله مومنی و مصطفی تاجزاده بگویم»

یک فعال دانشجویی گفت: پولی شدن دانشگاه‌ها کاهش اعتماد اجتماعی به این مراکز را در پی داشته به گونه ای که نگاه جامعه به دانشگاه از نهادی برای تولید دانش به نهاد مدرک زایی تبدیل شده است.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از عصر دانشجو، محمد کامفیروزی روز دوشنبه در همایش «دانشگاه تنهاست» که به مناسبت روز دانشجو توسط انجمن فرهنگ و سیاستدانشگاهبین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد با توصیفی از شرایط موجود کشور، افزود: از اواخر دوره دوم اصلاحات به این سو روند پولی شدن دانشگاه‌ها آغاز و کرسی‌های آموزشی رایگان کاهش یافتند و در نهایت ارتشی از فارغ التحصیلان بیکار شکل گرفتند.

وی اضافه کرد: از آن سو نیز دانشگاهها به سمت موقتی سازی کادر اساتید رفتند و روند استخدام اساتید حق التدریس رشد و استخدام اساتید هیات علمی کاهش یافت.

کامفیروزی، سفارشی شدن پژوهش ها را نیز از دیگر مشکلات دانشگاهها عنوان کرد و گفت: امروزه رانت پژوهشی افزایش یافته و حتی فعالیت‌های دانشجویی هم به سمت سفارشی شدن حرکت کردند که این رویه را باید متوقف کرد.

وی با بیان اینکه به مرور زمان دانشگاه‌های ما رفته رفته استقلال خود را در عرصه مدیریت اجرایی و هم قانون گذاری از دست داده اند، گفت: مجلس شورای اسلامی که وظیفه ذاتی قانون گذاری دارد، برای تصویب نهایی مصوبات خود نیازمند رای شورای نگهبان است اما این موضوع در خصوص شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان شورایی تصمیم ساز برای دانشگاهها پیش بینی نشده است.

کامفیروزی، تورم قانونی و دخالت‌های نهادهای خارج از دانشگاه را نیز از دیگر مسایلی که وضعیت نامناسبی برای دانشگاههای کشور ایجاد کرده است، دانست و گفت: امروزه نظارت درستی نیز بر روی مسئولان دانشگاهها صورت نمی گیرد و در طول سالیان هیچ گاه این اعتبار به دانشگاهها داده نشده که روسای داشگاه ها توسط دانشگاهیان انتخاب شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: لازم میدانم از ظلمی که به عبدالله مومنی و مصطفی تاجزاده شده است بگویم. آزادی بیان این دو عزیز سلب شده است.

یک فعال دانشجویی گفت: توسعه کمی کرسی های آموزش عالی، بیکاری گسترده فارغ التحصیلان و پولی شدن دانشگاه ها، کاهش اعتماد اجتماعی به این مراکز را در پی داشته به گونه ای که نگاه جامعه به دانشگاه از نهادی برای تولید دانش و مهارت آموزی به بنگاه صدور مدرک تغییر یافته است.

محمد کامفیروزی روز دوشنبه در همایش «دانشگاه تنهاست؟!» که به مناسبت روز دانشجو توسط انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد با توصیفی از شرایط موجود نهاد دانشگاه، افزود: از اواخر دوره دوم اصلاحات به این سو روند پولی شدن دانشگاهها آغاز و کرسی های آموزشی رایگان کاهش یافتند و در نتیجه افزایش بی حساب و کتاب کرسی های آموزشی، ارتشی از فارغ التحصیلان بیکار شکل گرفتند.

وی اضافه کرد: از آن سو نیز دانشگاهها به سمت موقتی سازی کادر اساتید خود رفتند و روند استخدام اساتید حق التدریس رشد کرده و از دوره ای استخدام اساتید عضو هیات علمی کاهش یافت که این خود منجر به افت کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه ها شد. همچنین فاصله میان نخبگان دانشگاهی و مسوولان به مرور افزایش یافت.

کامفیروزی، سفارشی شدن پژوهش ها را از دیگر مشکلات دانشگاهها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این، امروزه بعضا فضای رانتی و رابطه ای در پژوهش وجود دارد.

وی گفت: حتی فعالیت های دانشجویی هم به سمت سفارشی شدن حرکت کرده اند، به این معنا که برخی مسوولان، انجام برخی فعالیت ها را به دانشجویان سفارش می دهند که این رویه را باید متوقف کرد، چرا که ناقض استقلال و خلاقیت دانشجویان در فعالیت های دانشجویی است.

وی با بیان اینکه به مرور زمان دانشگاههای ما رفته رفته استقلال خود را در هم عرصه مدیریتی و اجرایی و هم در زمینه تصمیم گیری از دست داده اند، گفت: مجلس شورای اسلامی الآن عملا نقش چندانی در عرصه قانون گذاری در حوزه آموزش عالی ندارد و مداخلات گسترده شورای عالی انقلاب فرهنگی (که نامی از آن در قانون اساسی نیامده)، عملا بخش مهمی از اختیارات مجلس و دولت را در قانونگذاری و مدیریت آموزش عالی سلب کرده است. جالب اینجاست که مصوبات مجلس که قانونگذاری وظیفه ذاتیش است، بدون نظارت و تأیید شورای نگهبان قابل اجرا نیست، اما درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان شورایی تصمیم ساز در بسیاری از حوزه های مهم، نظارتی وجود ندارد. البته پیشتر دیوان عدالت اداری در امر نظارت بر مصوبات این شورا ورود می کرد اما بعدا به دلیل مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، عملا این نظارت هم منتفی شد.

کامفیروزی، سهمیه بندی های بومی و جنسیتی، تورم قانونی و دخالت های نهادهای خارج از دانشگاه (که غالبا غیرپاسخگو و ناآشنا به فضای دانشگاهی و مسائل دانشگاه هستند) را نیز از دیگر مسائلی که وضعیت نامناسبی برای دانشگاههای کشور ایجاد کرده است، دانست و گفت: امروزه نظارت درستی بر روی مسوولان دانشگاهی در کشور صورت نمی گیرد و از این رو شاهد بروز برخی تخلفات در دانشگاه ها هستیم. ضمن اینکه اختیار تعیین روسای داشگاه ها به دانشگاهیان داده نمی شود.

این فعال دانشجویی، مسأله دیگر را بحث گزینش استاد و دانشجو در دانشگاه ها دانست و با اشاره به مشکلاتی که امسال برای چندصد داوطلب پذیرفته شده در کنکور درخصوص ادامه تحصیلشان پیش آمد، گفت: حق تحصیل و یا حق اشتغال از جمله حقوق بدیهی افراد در قانون اساسی است و اینگونه گزینش ها نسبتی با روح حاکم بر قانون اساسی ندارد.

وی بازنشستگی و یا عدم تمدید قرارداد و یا محرومیت برخی اساتید از تدریس را یکی دیگر از مشکلاتی دانست که در دولت آقای احمدی نژاد اتفاق افتاد و گفت: این مجموعه مسائل و اتفاقات موجب شده که بعضا فضای دانشگاه ها بیش از آنکه به فضای آزاداندیشی شبیه باشد به فضای پادگانی مشابهت دارد.

کامفیروزی ادامه داد: ابزارهای کنترل و برخورد در دانشگاه متکثر و متعدد است و هزینه فعالیت دانشجویی به شدت افزایش یافته است که بیشتر این برخوردها هم از درون دولت و نهادهای دولتی است. در چنین فضایی به نظرم به سوال این برنامه اینطور می شود پاسخ گفت که دانشگاه امروز نه تنها تنها نیست، بلکه در میان حجمی از برخوردها و اهالی بگیر و بند محصور شده است.

این فعال دانشجویی گفت: بسیاری از مسئولانی که من از نزدیک دیده ام نسبت به وضعیت کنونی منتقد و معترضند اما متأسفانه این انتقاد و اعتراضشان را در فضای غمومی مطرح نمی کنند. اما تأسف بیشتر در اینجاست که دلیل برخوردها با دانشجوها، صداقت و روراستی شان در بیان صریح اعتراض و انتقادشان است.

وی دانشجویان را از شریف ترین و مظلوم ترین اقشار اجتماعی دانست و گفت: اگر دانشجو حرفی می زند از سر دلسوزی و نگرانی است، چون این کشور را مال خودمان می دانیم و نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم.

کامفیروزی از برخوردهای قضایی با دانشجویان گفت و به نقل از یکی از نمایندگان مجلس افزود: بیش از بیست پرونده قضایی درباره دانشجویان فعال وجود دارد. اما متأسفانه فعالان مدنی و سیاسی و رسانه ای، توجه چندانی به اینگونه مسائل نمی کنند. حتی گاهی می شنویم که رفتار دانشجویان را تندروی می دانند. کجای رفتار دانشجویان تندروی است؟ طرح سوال از رهبری تندروی است؟ انتقاد از دولت تندروی است؟ انتقاد از سیاست های اقتصادی اشتباهی که در حال پیاده شدن است، تندروی است؟

وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: لازم می دانم از ظلمی که به عبدالله مومنی و مصطفی تاجزاده شده است بگویم؛ چرا که آزادی بیان این دو عزیز و حق اظهارنظرشان در این دانشگاه، سلب شد.

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران، حصر بدون محاکمه آقایان موسوی، کروبی و خانم رهنورد را نقض اصل 36 قانون اساسی دانست و گفت: اولا حصر تصمیمی است که به موجب محاکمه در دادگاه گرفته نشده و ثانیا چنین مجازاتی با این شکل و قالب، جایی در میان مجازات های موجود در مقررات کشور ندارد.

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. وزیر علوم نمی تواند بدون نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی رییس دانشگاه. تعیین کند!!؟ در عمل رییس وزارتخانه است، نه وزیر علوم!

    2
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا