چرا صدای مراجع دربارهی فضای مجازی شنیده نمیشود؟
یک عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی نوشت: آیت الله سبحانی یکی از مراجع مورد تایید جامعه مدرسین حوزهی علمیهی قم چند روز قبل در دیدار با دبیر عالی کانونهای فرهنگی – هنری مساجد کشور به فضای مجازی اعتراض کرده و گفته «فضای مجازی به بلایی برای خانوادهها و جوانان تبدیل شده».
این اولینباری نیست که یکی از روحانیون قم نسبت به گسترش فضای مجازی در کشور اعتراض میکند.
آیت الله مکارم یکی دیگر از مراجع مورد تایید جامعه مدرسین است که در این زمینه بارها سخن گفته است؛ اما همانطور که آیت الله سبحانی گفته «فریادهای مراجع در این زمینه به جایی نرسیده» و هر روز به تعداد کاربران فضای مجازی در ایران افزوده میشود.
نگاه دقیق به رفتارهای جامعه و نمونههای مشابه نشان میدهد اگر دهها بار دیگر هم حضرات آیات فریاد بزنند، فریادشان در جامعهی کنونی به جایی نمیرسد مگر آنکه نوع گفتمان را تغییر داده و با جامعه وارد دیالوگ شوند.
واقعیت این است که جامعهی کنونی با جامعهی صد سال قبل و یا حتی ده سال قبل تفاوتهای زیادی دارد. برای بیشتر جوانان، گویندهی سخن مهم نیست بلکه استدلالی که از پس سخن مطرح میشود مهم است.
فرزندان همان پدر و مادرهایی که سخنان واعظان را بر روی منبرها چون وحی منزل میپذیرفتند امروز در برابر هر سخنی یک «چرا» میگذارند و انتظار دارند که با آنان به صورت منطقی و آرام گفتوگو شود.
به نظر میرسد تنها راه به جایی رسیدن فریاد مراجع معظم این است که اول مشخص کنند که منظورشان از فضای مجازی چیست؟ آنها به چه چیزی فضای مجازی میگویند؟
پس از آنکه موضوع را خوب مشخص کردند، علت و حکمت حکم خود را به صورت منطقی تشریح کنند؛ چرا که امروز جوانهای ما این خصیصهی خوب طلبهها را آموختهاند و مانند آنان «ابناء الدلیل» شدهاند.
و از همه مهمتر اینکه خود به آنچه که میگویند عامل باشند؛ مثلا اگر شخصی هرگونه استفاده از اینترنت را مصداق فضای مجازی دانست، خود و دفتریانش نیز نباید برای تبلیغ آن مرجع معظم از این فضا استفاده کنند.
وقتی که جوانان استدلال و منطق و عملکرد مراجع معظم را بشنوند با آنان همراه خواهند شد.
انتهای پیام
سخنرانی های یکطرفه و انتظار شنیدن دربست از سوی مخاطب، به پایان رسیده است!
بهتر است صاحبان نگرش های دینی از منظر دغدغه ی دینی و همچنین کارآمدی دین در دنیای پیچیده ی امروز، خود پرچمدار مصلحگری شده و با مخاطبان خود که در ایران و با باورهای دینی زندگی کرده و رشد یافته اند، از درِاحترام درآیند و با اختراعات امروزی ازراه مقابله و گاه انفعال بیرون آمده و با اتکا بر اصول و معیارهای دینی نوآوری و اصلاح را با آبشخورهای دینی آمیخته و باعث انزوای دینی نشوند!کاری که امام در اواخر عمر با موسیقی و شطرنج انجام دادند و در مقابل اعتراض برخی حوزویان، تأکید کردند،اگر با آن شیوه ادامه یابد، باید مسلمان ها در صحرا زندگی کنند!
چه اشکال دارد همین مراجع، از منظر دینی موافق حضور بانوان در ورزشگاه باشند و از نظر دینی بگویند موافق تبعیض در مورد زنان نیستند و توضیح دهند که شؤنات اسلامی هم رعایت شود و تدابیر لازم را دولت اندیشه کند.آیا اینگونه دین را بیشتر رواج بدهید یا این که قیم مآبانه سرسختی های بی خودی از خود نشان داده و دین را انجماد و غیر قابل انعطاف نشان دهیم! کدام خدمت است؟! حضرت سیستانی درعراق را ببینید،چگونه پایگاه دین شده و عراق را به پیش می برد!
بر اکثریت قریب به اتفاق شیعیان ایران که مجتهد نیستند واجب است که از مراجع عظام تقلید کنند ، راه چاره این است که مراجع عظام متفقا استفاده از فضای مجازی را تحریم کنند !