خرید تور تابستان

تخریب محیط زیست در ۴۰ سال گذشته، هولناک‌تر از حمله مغول

«صادق زیباکلام» استاد دانشگاه تهران در یادداشتی اینستاگرامی با عنوان «تخریب محیط زیست در ۴۰سال گذشته، مصیبتی هولناک‌تر از حمله مغول‌ها به ایران» نوشت:

🔹آقای دکتر عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط‌زیست در مصاحبه‌ای با اشاره به تخریب زیست‌محیطی خاک کشور و بلایی که بر سر آن آورده‌ایم فرموده‌اند:

«نسل مایکی از بدترین نسل‌های تاریخ ایران در امانتداری از منابع طبیعی بوده و چیزی برای نسل‌های بعد باقی نگذاشته است».

و در تأیید نظرشان ادامه می‌دهند:

«برخی منابع مانند آب از مرز بحران هم گذشته است(به‌واسطه برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی)؛ و خاک کشور هم در حال دچار شدن به همین سرنوشت است و در شرایط بحرانی قرار دارد» (روزنامه خراسان ۲۱ آذر)

🔹شخصاً برای دکتر کلانتری به‌واسطه جسارت و شهامتشان در بیان فجایعی که بر سر محیط‌زیست آورده‌ایم احترام قائلم؛ اما نمی‌توانم در خصوص اظهار اخیرشان که «نسل ما یکی از بدترین نسل‌ها درزمینه امانتداری از منابع طبیعی بوده» با ایشان موافق باشم. صدالبته که با اصل سخنشان موافقم. بلایی که ظرف چند دهه اخیر به جنگل‌ها، به آب، به خاک، به هوا و به محیط‌زیست کشور وارد شده، به‌مراتب ازآنچه مغول‌ها با کشاورزی و جنگل‌های ایران کردند هولناک‌تر بوده.

🔹سال‌ها قبل از آنکه ایشان مسئول محیط‌زیست کشور شوند بنده نوشتم که اگر یک جدولی از کشورهای جهان به‌منظور رتبه‌بندی در حراست از محیط‌زیست درست شود، قطعاً ایران در انتهای آن جدول قرار خواهد گرفت و کمتر کشوری را می‌توان یافت که در تخریب محیط‌زیست به‌پای ایران برسد. از این بابت من هم با جناب کلانتری هم‌رأی هستم. مشکلم اما با ایشان در خصوص مقصر است. ایشان می‌گویند «نسل ما». سؤال اساسی آن است که «نسل ما» یعنی کی؟ قبول دارم که بسیاری از مردم ما در قبال حفظ و حراست از محیط‌زیست کارنامه «لاابالی» دارند. فرقی هم نمی‌کند چه آنان که کمتر مذهبی هستند و برای تعطیلات به شمال یا کنسرت می‌روند و چه آنان که مذهبی‌تر هستند و به زیارت مشهد یا راه‌پیمایی اربعین مشرف می‌شوند؛ هر دو در پخش زباله یکسان رفتار می‌کنند.

🔹 نه جناب کلانتری بزرگوار، مردم به کنار، مسئولین ما هم امانت‌داران خوبی در قبال محیط‌زیست نبوده‌اند. راه دور نرویم همه‌مان می‌دانیم که بخش قابل‌توجهی از جنگل‌های کشورمان ظرف چهل سال گذشته ازجمله به‌واسطه آتش‌سوزی از بین رفته‌اند. مع‌ذلک درحالی‌که نیروهای مسلحمان صدها فروند هلی‌کوپتر در اختیار دارند، ظاهراً هنوز محیط‌زیستمان فاقد ناوگان هلی‌کوپتر آبپاش است.

🔹در سال ۱۳۹۵ کل بودجه «سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور» نزدیک ۳۰۰ میلیارد تومان بود؛ یعنی با این بودجه سازمان جنگل‌ها می‌بایستی از میلیون‌ها هکتار جنگل‌های کشور مراقبت نماید. حاصل، می‌شود آمار باورنکردنی که در اروپا برای هر هزار هکتار جنگل، یک جنگلبان وجود دارد و در ایران برای هر ۱۲۰۰۰ هکتار یک جنگلبان. در سال ۹۳، کل بودجه محیط‌زیست کشور با بیش از ۶۰۰۰ پرسنل و محیط‌بان ۳۰۰ میلیارد تومان بود، درحالی‌که بودجه سازمان‌های ایدئولوژیک نظام (سازمان تبلیغات اسلامی، جامعه‌المصطفی، بنیاد حفظ آثار امام خمینی، حوزه‌های علمیه و…) بالغ‌بر ۶۰۰۰ میلیارد تومان یعنی بیست برابر محیط‌زیست.

🔹نه جناب کلانتری مردم خیلی مقصر نیستند. شما مسوول محیط‌زیست کشوری هستید که برای مسوولین آن اولویت اصلی بر روی مسائل ایدئولوژیک، نظامی، امنیتی و عقیدتی است تا بر روی محیط‌زیست، مراقبت از جنگل‌ها و آب و خاک کشور.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا