خرید تور تابستان

سیدعلی خمینی: نقد ساختار شکنانه به نفع هیچ کس نیست

«سیدعلی خمینی» نوه امام خمینی، ظهر امروز در مراسم بزرگداشت آیت الله جمی که در آبادان برگزار شده بود سخنرانی کرد و گفت: نقد ساختار شکنانه به نفع هیچ کس نیست.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از جماران، وی در ابتدای سخنان خود با اشاره نزدیکی مقام علما به انبیاءگفت:  نزدیک ترین مردم به نبوت کسانی هستند که اهل علم و جها هستند. رتبه و درجه اینها به نبوت نزدیک است. نبی چه جایگاهی دارد؟ کسانی که اهل علم و جها هستند در رتبه نزدیک به نبی هستند. اهل علم مردم را رهبری میکنند و اهل علم هستند که مردم را با پیام پیامبران آشنا میکنند. اما اهل جهاد با شمشیر ها و سلاحشان در راه آنچه که پیامبران آورده اند، جهاد میکنند. مرحوم آیت الله جمی، کسی بود که این دو بال را توامان داشت. هم اهل علم بود و هم اهل عمل و جهاد.

وی ادامه داد: آبادان تلاش های این مرد زادهد، متقی، مجاهد و نترس را هیچ گاه فراموش نخواهد کرد. او به واقع مراعات میکرد تا از زمره کسانی نباشد که در مورد آنها گفته شده است « قل و فعل او هماهنگ نباشد و فعل او قولش را تصدیق نکند». هستند کسانی که ممکن است علمی هم داشته باشد، علامه دهر هم باشد، اما از نگاه اسلامی چنین کسی  عالم نیست. عالم کسی است که علاوه بر اینکه از حیث علمی پیشرفت کرده و حقایق عالم را شناخته است، باید فعل و رفتارش هم مبتنی بر علم باشد.

نوه امام خمینی با بیان اینکه در طول تاریخ عالمان بسیاری داشته ایم که در مقام عمل موفق نبوده اند ،افزود: عالمان بسیاری بوده اند که از حیث عمل دچار مشکل بودند و نمیتوانستند در مقام عمل راهنما و الگو برای مردم باشند. اما در دوره خودمان بزرگانی را دیده ایم که هم از حیث علمی پیشرفت کرده بودند و هم از حیث عمل برای مردم الگو بودند. مردم دینشان را از توضیح المسائل ها و کتاب های سخت فقهی و اصولی نمیگیرند، تدین مردم رهن این است که عالمان با عمل و مخلص درمیان مردم زندگی کنند. مردم به آنها نگاه کنند و دین خدا را در وجود آنها ببینند.

وی ادامه داد: این که شخصیتی مانند آیت الله جمی در بحران های دشوار و سختی های بسیار دفاع مقدس در این دیار، این خاک را رها نکرد و مردم را با زبان تشویق میکرد و در عمل وارد میدان شده بود، اگر از دین خدا حرف میزد و اگر جوانان را ترغیب میکرد که در مقابل دشمن بعثی بایستند و جان بدهند و وجب، وجب خاک این کشور را حفظ کنند، از این باب بود که مردم در مقام عمل میدند که وی از تمام هستی اش گذشته است.

سید علی خمینی همچنین با تاکید بر اینکه زندگی این عالم پارسا سرشار از نکاتی است که برای روحانیت درس آموز است، خاطر نشان کرد: روحانیتی که باید در شهر های مختلف حضور داشته باشد و در میان مردم و در دل مردم با مردم باشد و حرف خدا و پیامبرش را بزنند، باید با قول و عمل از مقدسات خدا دفاع کنند. ما باید بدانیم زندگی ایشان در عمل سرشار از ساده زیستی بود و هیچ طمعی به دنیا نداشت. این روایت برای همه کسانی که پا در مسیر علم میگذارند درس آموز است که میفرماید «هرکسی که در علم رشد کند، اما در دنیا به چشم زهد نگاه نکند و زاهدانه زندگی نکند، هرچقدر بر علمش افزوده شود، از خداوند دور تر میشود». علم حقیقی آن علمی است که انسان هرچقدر بیشتر علم بیاندوزد، نگاهش به دنبا عوض شود و دنیا در چشم او حقیر شود.

وی افزود: وقتی که انسان پله های علم را طی میکند، هر چقدر بالاتر برود، باید دنیا در چشم او کوچک شود. چه رسد به آنکه کسی روحانی باشد و دم از دین بزند و بخواهد در میان مردم از علم دین بگوید. این افتخار روحانیت شیعه در طول دوران حیات خودش بوده است که عالمان و آن کسانی که مرجع مردم بوده اند، مثل مردم زندگی میکرده اند و زندگی کاملا عادی و در حد متوسط مردم داشته اند. مردم وقتی به آنها نگاه میکردند، میدیدند که چه مقدار عشق در نگاه این فرد هستن و عاشق او میشده اند. روحانیت ما در طول تاریخ این گونه بوده است. این خصلت باید در همه ما وجود داشته باشد. باید بدانید هر اندازه که بر علم ما افزوده میشود، دنیا باید در چشم ما کوچکتر شود.

وی همچنین اظهار داشت:  خدمت رسانی به مردم و کمک به مردم و خدمات آیت الله جمی در دورانی که مسئولیت و توان داشته اند ،به مردم منطقه واقعا مصداق این حدیث بوده اند که «اگر کسی یک نیاز از نیاز های مردم را بر طرف کند، خداوند برای او حوائج بسیاری را برآورده میکند که اولین آن بهشت است» یعنی کسی که فکرش، فکر خدمت به مردم باشد و فکر این باشد که حاجتی از حاجت مردم را روا کند، کمترین پاداشش بهشت است.

نوه امام خمینی با بیان اینکه هرکس در زندگی امکاناتی برای خدمت به مردم دارد ادامه داد: برادران و خواهران عزیز، ما در زندگی امکاناتی داریم. گاهی با یک حرف زدن ساده، گاهی با شنیدن درد دل، گاهی با سکوت، گاهی با پا پیش گذاشتن، گاهی با توصیه کردن، گاهی با اقدامی به ظاهر کوچک میتوانیم حاجتی از حاجت های مردم را برطرف کنیم. مومن وقتی به دنیا نگاه میکند، دنیا را محلی میبیند که واقعا پر است از امکانات برای رسیدن به خدا. مومن به یک معنا باید بسیار بسیار زیرک باشد که از فرصت هایی که به دست می آید برای رسیدن به خدا استفاده کند.

سید علی خمینی تصریح کرد: این فرصت ها بسیار در زندگی وجود دارد، شاید در چشم من و شما یک فرصت برای یکی زیاد یا برای دیگری کم باشد، اما کسی که ناظر بر اعمال ماست به اندازه نگاه نمیکند، بلکه به خلوصی که در وجود ماست نگاه میکند. ارزش دردستگاه الهی به میزان خلوص و قصد قربت است. این عالم بزرگوار در تمام عمر خود به دنبال خدمت رسانی به خلق بود. این را ما باید از اولیای خودمان درس بگیریم و تمام زندگی ما حرکت به این سمت باشد. باید از تک تک فرصت ها استفاده کنیم.

وی افزود: ایشان کسی بود که حقیقتا دغدغه مردم خوزستان را داشت. مردم خوزستان خصوصیات بارزی دارند، مشخصاتی دارند، خونگرمی که در مردم این منطقه وجود دارد. صبوری و کم توقعی در منطقه وجود دارد. ما که از بیرون که به اهواز و آبادان و خرمشهر و به همه شهر های جنوب کشور نگاه می کنیم این را بهتر میفهمیم که چقدر مردم خوزستان صبور هستند. مردم خوزستان دل های بزرگی دارند. من میتوانم مورادی را مثال بزنم که بفهمید در این دوران سخت دفاع مقدس و دوران بعد از دفاع مقدس صبر پیشه کردند.

همچنین با بیان خصوصیات مردم خوزستان تاکید کرد: بعد از دفاع مقدس همه به خانه و زندگیشان برگشتند، اما بسیجیان و سپاهیان خوزستان تازه به خرابه ها رسیدند. وقتی که جنگ تمام شد، بقیه کشور به شرایط عادی بازگشت اما مردم خوزستان تازه با مشکلاتی رو به شدند که در دوره جنگ آن را درک نمیکردند. وقتی جنگ به پایان رسید تازه مردم دیدند دراین دوره سخت چقدر مشکلات و خرابی داشته اند. اما این مردم حقیقتا برای همه کشور و همه کشور ها درس آموز هستند.

در ادامه گفت: امام فرومودند این مردم دینشان را به اسلام ادا کردند. از جمله دغدغه های همیشگی رهبر بزرگوار انقلاب رسیدگی به مناطق جنگ زده بوده است. ایشان از ابتدا تاکید داشتند که هرچقدر میتوانی کار کنید برای این مردم. یکی از این تلاش ها برای مردم خوزستان همین 55 هزار هکتار است که انشاالله با دستان مسئولین به این عدد برسیم. این از جمله مورادی بود که همه مسئولین پیگیری کردند اما رهبری معظم انقلاب بیش از همه به این مسئله تاکید داشتند.

وی ادامه داد: این مردم توقع آنچنانی از ملت و مسئولین نداشتند. اهل ایثار و گذشت هستند. جهاد و شهادت در این منطقه امری ساده است. در زمان جنگ برخی میگفتند طبیعی است که اهل خوزستان بروند و بجنگند چون شهر خودشان است. امروز که ما در سوریه با داعش رو به رو بودیم، مگر باز هم خاک خوزستان بود؟ اما حتی امروز هم بیشترین شهید مدافع حرم در ایران اسلامی از این سرزمین است.

نوه امام خمینی اظهار داشت: الان که دیگر صحبت از خاک خوزستان نیست. اما باز هم این روحیه شهادت طلبی و روحیه جهاد فی سبیل الله در این مردم وجود دارد و با کمترین توقع بیشترین خدمت رسانی را در طول این سالها داشته اند. از نفتی که شما مردم خوزستان استخراج میکنید و همه مردم این کشور بهره میبرند، نشان دهنده عظمت، بزرگی و عزت این مردم است. این ها کم خصوصیاتی نیست. زبان من از شمرن خصوصیات مردم این دیار قاصر است.

وی با بیان مشکلات مردم خوزستان ادامه داد: شما ببینید از دوره جنگ چقدر گذشته است. آیا در این چند سال آنگونه که شایسته مردم است، دولت های ما توانسته اند خدمت رسانی کنند؟ آیا محرومیت های اساسی که در این خطه وجود داشته است را توانسته ایم برطرف کنیم؟ این استان محدودیت ها محرومیت های بسیاری دارد. امروز ملت خوزستان زر خیز، نفت خیز و دلاور پرور، همه یک پارچه تابع نظام جمهوری اسلامی هستند.  مردم خوستان تابع نظام هستند و هرچه از دستشان بر می آید دریغ نکرده اند.

همچنین افزود: من میدانم که همه دولت های پس از جنگ دغدغه این استان را داشته اند. امروز هم این استان دغدغه دولت است. این که دولت ها تلاش کرده اند درست است، اما نمیتوانیم مشکلات و محرومیت های را نفی کنیم. ما که از دور نگاه میکنیم و اطلاعات ناقصی داریم میدانیم که مسئله احیای کارون و پاکسازی ارودند رود و مشکلات آب شیرین شهری، برق و محیط زیست وجود دارد. میدانیم که این مشکلات وجود دارد. اما باید تلاش و حمایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید از نظام اسلامی، رهبری معظم و مسئولین حمایت کنیم، گفت:  باید بدانیم حمایت کردن به این معنی نیست که چشممان را ببندیم و تنها مشکلات را نفی کنیم. اگر چشممان را ببندیم مشکلات حل نمیشود، مردم هم ناامید میشوند. آنگونه که امام میخواستند باید چشمان تیزبینی داشته باشد. نظام و مسئولین را از خود بدانید، حساس باشیم و نسبت به انحرافات و مشکلات حساسیت نشان دهیم. باید نقد صورت بگیرد، اما نقد ساختار شکنانه به نفع هیچ کس نیست.

وی با توضیح شرایط نقد گفت: نقد صحیح و سالم لازم است، اما راه حل مشکلات گفت و گو و نقد هنجار مند است. با ساختار شکنی  و نقد ساختار شکنانه و هنجار شکنانه کسی سود نبرده است و نخواهد برد. مشکلات کشور با آرامش و تعامل حل شدنی است. اگر میبینیم که گروه هایی میخواهند اختلاف افکنی کنند. گروه هایی میخواهند قومیت ها را به جان هم بیاندازند، باید بدانیم که مسر صلاح مردم کند یا تند از این میگذرد که حامی نظام اسلامی و رهبر عزیز و فرزانه باشیم. راه دیگری وجود ندارد. باید کمک حال دولت ها باشیم.

نوه امام خمینی اضافه کرد: چشممان باز است، نواقص را میبینیم و میدانیم، گاهی فریاد هم خواهیم زد، اما باید بدانیم راه حل مشکلات عبارت است از آرامش و اقدام گام به گام. اگر مردم آرامش نداشته باشند، پیشرفت ها سخت تر و حتی محال خواهد شد. لذا باید عوامل وحدت میان قومیت ها را تقویت کنیم. عوامل وحدت را باید خدشه ناپذیر حفظ کنیم. یکی از این عوامل رهبری معظم انقلاب است. باید توجه داشته باشیم و مراقب باشیم و این رکی اصیل و اصلی در قانون اساسی را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از ارکان دیگر دولت ها هستند، ادامه داد: ما نسبت به دولت ها نقد میکنیم، اما نقد ما به عنوان مردم این کشور و صاحبان اصلی این کشور با نقدهای ضد انقلاب متفاوت است. آنها اگر نقد میکنند در راستای ناامید کردن مردم مشکلات را به گونه ای بیان میکنند که بگویند نظام اسلامی کارآمد نیست و نمیتواند از پس مشکلات بر آید. اما ما به عنوان مردم اگر دولت ها را نقد کرده و میکنیم به عنوان دلسوزان این کشور هستیم و میخواهیم دولت های برآمده از خواست ملت ها موفق باشند.

سید علی خمینی افزود: ما ملت باید تلاش کنیم در عین اینکه مشکلات را ببینیم و گوشزد کنیم، باید مراقب باشیم. ما یک ملت هستیم. مگر در دنیا چقدر ایرانی و شیعه محب اهل بیت داریم؟ مگر کشور ایران در این دنیا چقدر پهناور است؟ باید دشمنان خود را ببینیم. باید ببینیم در همین منطقه کشورما چقدر بدخواه دارد و در دنیا استکبار چقدر قدرتمند است. در مقابل ما به جان هم بیوفتیم، برای کشور آبرو نگذاریم و اختلافات را تقویت کنیم. اگر دلسوز کشوی باشیم اختلافات را به حداقل میرسانیم و نمیگذاریم در ملت انشقاق ایجاد شود.

وی افزود: مردم را نسبت به مسئولین بدبین نمیکنیم. مسئولین خودشان هم باید هوشیار باشند. این انقلاب به سادگی به دست نیامده است. خودن دل سالهای مجاهدان بوده است. وجب به وجب این خاک با خون جوانان غیور همین مردم آبیاری و حفظ شده است. حال ما اختلاف بیاندازیم، مردم نسبت به نظام بدبین میشودند. گاهی وقتی اختلافات زیاد میشود، باید سکوت کرد و گذشت. اگر کسی دلسوز جمهوری اسلامی است باید سکوت کند و بر آتش اختلاف ها ندمد.

همچنین تاکید کرد: امروز دلسوزان واقعی نظام باید اختلافات را به حداقل برسانند. این چه مرضی است ک به جان ما افتاده که همه بر علیه هم بد بگوییم. اختلافات ما اختلافات جزئی است. ما از اختلافات عمیقی که در کشورهای دیگر وجود دارد، خبر نداریم. ما قدردان نیستیم که در کشوری زندگی میکنیم که اغلب مردم آن متدین و شیعه هستند. اهل سنت ما هم حتی از حیث محبت به امیر المونین از شیعه عقب نیستند. کشوری یک پارچه داریم و رهبری بزگوار و مقتدر دارد.

وی در پایان گفت: کدام یک از کشور های منطقه توانسته است چنین انتخاباتی را برگزار کند و چنین نظامی را استوار کند؟ ما امروز قدرتمند ترین کشور منطقه هستیم. چه کسی فکر میکرد ما میتوانیم سوریه و عراق را حفظ کنیم؟ اما به برکت رهبری عظیم الشان و مسئولین ما در سپاه، بسیج و ارگان های مختلف توانستیم. برادران و خواهران! باور کنید اختلافات ما بسیار کم است. ریشه اختلاف هوای نفس است. توصیه ای که امام بزرگوار ما داشت این بود که باید مراقب باشیم، رمز پیروزی ما وحدت بود، رمز بقای ما نیز وحدت خواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا