خرید تور تابستان

آموزش و پرورش پاسخ دهد!

سعیده ساجدی‌نیا – انصاف نیوز: بیستم آذرماه، پدر یک دانش‌آموز طی تماسی اعلام کرد که مسوولان مدرسه‌ی ابتدایی دولتی که پسرش تحصیل می‌کند، درخواست پول با عنوان «کمک به مدرسه» کرده‌اند که با واکنش جدی و پیگیری موضوع از سوی او مواجه شده و در نتیجه برخورد ناشایستی با فرزندش صورت می‌گیرد؛ او در این باره مدعی شد که از فرزندش خواسته شده زباله‌های مدرسه را جمع‌آوری کند!

انتشار این خبر، واکنش مسوولان مدرسه را برانگیخت و ضمن رد تمام ادعا، ادعاهای جدیدی این باره از سوی مدیر این مدرسه‌ی ابتدایی در محدوده‌ی شمال شرق تهران مطرح شد، بطوری که تأکید کرد این موضوعات را از طریق وکیل پیگیری کرده و تا ولی این دانش‌آموز را به شلاق نکشاند، رها نمی‌کند!

این موضوع موجب شد فراخوانی از طریق سایت و شبکه‌های اجتماعی انصاف نیوز داده شود که والدین دانش‌آموزانی که تجارب مشابه در رابطه با «کمک به مدرسه» و اجبار در گرفتن پول زور در مدارس دولتی دارند، را به اشتراک بگذارند، تا زمینه‌ی پیگیری از طریق مسوولان ذیربط در وزارت آموزش و پرورش فراهم شود!

می‌دانم اینجا گفتن هم دردی از ما دوا نمی‌کند، اما طبق معمول باور کردیم و سفره‌ی دلمان را اینجا هم باز کردیم

یکی از کابران که به تازگی این پیام را ارسال کرده، گفته است: «سلام! بنده مصطفی ناصری از استان اردبیل هستم. دختر بنده الان 4 سال هست که در مدرسه‌ی معلم در شهرستان اردبیل مشغول به تحصیل است که این مدرسه به عنوان مدرسه‌ی دولتی تا کنون به عناوین مختلفی از جمله تعمیرات شوفاژ مدرسه، خرید فلان چیز و در مجموع کمک به مدرسه، از بنده و دخترم پول زور گرفته و در صورت مقاومت بنده موجبات تحقیر و ناراحتی فرزندم را فراهم می‌کنند. چندین بار با مراجعه به مدرسه نتیجه‌ای نگرفتم و به زور مبالغی را از من و امثال من گرفتند و دلیل باج دادن ما این بود که راضی به ناراحتی فرزندانمان نیستیم، چون در صورت پرداخت نکردن، دخترم دچار مشکلات روحی و روانی شدید می‌شود! واقعا اگر قرار است ما این پول‌ها را پرداخت کنیم می‌رفتیم مدرسه‌ی غیرانتفاعی، پس توانایی مالی نداریم که آمدیم چنین مدارسی ثبت‌نام کردیم و جالب این که در برخی موارد، بیشتر از آن مدرسه، پول پرداخت می‌کنیم. اجبار برای گرفتن سرویسی که مدرسه پیشنهاد می‌کند آنهم بالاتر از حق سرویس عرف و مشکلات دیگر! می‌دانم اینجا گفتن هم دردی از ما دوا نمی‌کند، اما طبق معمول باور کردیم و سفره‌ی دلمان را اینجا هم باز کردیم. موفق باشید»

آموزش‌وپرورش هیچ پولی به مدارس نمی‌ده؛ مدیرها باید از کجا دربیارن؟ از حقوق‌شون بدن؟!

فرد دیگری نیز این‌گونه توضیح داده است: «سلام! می‌شه من حرف بزنم؟ 🙁 من مامانم مدیره؛ خب آموزش‌وپرورش هیچ پولی به مدارس نمی‌ده. هیچی یعنی هیچی! بعد اینا ماهی یه میلیون حداقل آب و برق و گاز و فلان دارن. مدیرها باید از کجا دربیارن؟ از حقوق‌شون بدن؟

+ توی اداره، اول هر سال تحصیلی با مدیرها جلسه می‌ذارن می‌گن پول بگیرین، ولی نگین ما گفتیم. :)) یواشکی هم بگیرین خانواده‌ها صداشون درنیاد! خلاصه وضع این‌جوریه!»

و ده‌ها کامنت و پیام ارسالی دیگر که در روزهای اخیر، منتشر شد و واکنش جدی دو نماینده‌ی مجلس محمود صادقی و کارن خانلری را در پی داشت و گفته شد که اگر مواردی از برخی ناکارآمدی‌ها و سوءاستفاده‌های احتمالی بطور مشخص و مصداقی به اعضای کمیسیون گزارش شود و وزارتخانه توانایی نظارت نداشته باشد، نیاز است که مجلس ورود پیدا کند و آن را مورد بازرسی قرار دهد و رسیدگی می‌کنیم.

اکنون با گذشت دو هفته از انتشار اولین خبر در رابطه با «کمک به مدرسه» و گزارش‌های متعدد از مدارس نقاط مختلف کشور درباره‌ی حواشی این موضوع، نه تنها مسوولی از وزارت آموزش و پرورش نسبت به دغدغه‌های وامانده‌ی اولیایی که با تصور رایگان بودن طبق اصل 30 قانون اساسی، فرزندانشان را به مدارس دولتی فرستاده‌اند، پاسخگو نبوده، بلکه تماس و پیگیری‌های خبرنگار انصاف نیوز نیز تا کنون بی‌نتیجه مانده و با هر مسوولی که روابط عمومی این وزارتخانه‌ ارجاع داد و تماس گرفتیم، با یک کلام مواجه شدیم: «در حوزه‌ی مسوولیت ما نیست!»؛ این درحالیست که در همین روزها از بزرگواری شنیدیم که آموزش و پرورش را به سمت وزارتخانه‌ای پاسخگو و تا حد امکان، در دسترس سوق داده‌اند؛ امیدواریم چنین باشد و تنها ما و مخاطبانمان دیده نشده باشیم!

بهر حال بدین وسیله از آندسته از افرادی که در فراخوان انصاف نیوز، پیام‌هایی را به امید پیگیری و به نتیجه رساندن ارسال کردند، عذرخواهی می‌کنیم و می‌گوییم پیگیری‌ها را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسانیم!

روز گذشته، شایعه‌ای درباره‌ی محمدعلی نجفی، شهردار تهران مطرح شد که برای پیگیری آن، با تمام اعضای شورای شهر تهران تماس گرفته شد؛ در همان لحظات اولیه، خلیل‌آبادی یکی از اعضای نجیب شورا در گفت‌وگو با انصاف نیوز، توضیحاتی را در این باره داد! پس از آن به ترتیب زهرا نژادبهرام، علی اعطا، زهرا صدرالاعظم نوری و در نهایت مجید فراهانی، تماس را پاسخ داده و هر یک به فراخور انتظاری که از آنها می‌رفت، نسبت به رد این شایعه اظهارنظر کردند.

هر چند در این میان، برخی برخوردی شایسته‌ی مدرک تحصیلی و جایگاه اجتماعی که از قبل رأی مردم کسب کرده‌اند، نداشتند، اما صرفنظر از این لحن‌ها که شاید نشأت گرفته از میز و صندلی‌هایی است که پشت آن قرار می‌گیریم، بهر حال پاسخگو بودند!

ضمن تشکر و سپاس از تمام مسوولان و مدیرانی که با پاسخ بموقع و ارایه‌ی توضیحات دلسوزانه در رابطه با پرسش و یا گاه شائبه و شاید شایعه‌ای که خبرنگار پیگیر هست، همچنان امیدواریم که آموزش و پرورش، قفل سکوت را درباره‌ی «کمک به مدرسه» بشکند و به شرط ادب، واکنشی را نشان دهد.

 

واکنش محمود صادقی به بلبشوی کمک به مدرسه: «ورود می‌کنیم!»

کاری می‌کنم که این آقا به پشیمانی بیفتد!

بلبشویی بی‌حساب و کتاب به نام «کمک به مدرسه»؛ آقای وزیر لطفا!

آقای وزیر! کمک به مدرسه چرا تعارفی و غیرشفاف؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. بنام خدا من مدت بیست شش سال است با اموزش و پرورش سروکار دارم و معلم بازنشسته هستم اینکه گفته شود در مدارس پول گرفته نمیشود چندان درست نیست تحت عناوین مختلف گرفته میشود بنام کمک به مدرسه و….. اما واقعا مدارس به دلیل هزینه های جاری مشکل دارند هزینه هایی مثل گاز ،آب و برق و تلفن شما تصور کن در منطقه خوزستان که گرمسیر است بیشتر مدارس دارای کولر هستند اگه چند ماه فقط کولر ها کار کنه بیش از ده میلیون هزینه برق میشه ودر زمستان گاز هم همینطور سرانه ای که بهش میدهند در سال به دو ملیون هم نمیرسه بنظر شما مدیر باید چکار کند مشکل باید اساسی حل شود باید مجلس ورود کند در بودجه ردیفی اختصاص بدهند به هزینه گاز و برق و اب مدارس کشور و این هزینه مستقیما به صورت کلی وزارت به وزارت صورت بگیرد و مدارس را راحت کنند اولا اگر اینکار صورت بگیرد دیگر بسیار کم شاهد گرفتن پول هستیم از طرف دیگر سازمان های ذی ربط کمتر در شهرستان درگیر این نسله نخواهند بود یکی از مشکلات هر جلسه شورای اموزش و پرورش شهرستان ها مشکلات برق و اب و گاز است الان در منطقه ما یک شهرستان 50 هزار نفری است بالای صد میلیون مدارس ما بدهکار هستند و هر روز با قطعی انشعابات درگیر هستند اگر مجلس ورود کند تمام این مشکلات در کشور حل میشه پول سرانه را مستقیما به وزارت خانه های ذیربط بدهند تا بودجه مصوب بشه پول به وزارتخانه تخصیص بخوره بعد به استان و بعد به مدرسه داده شود چند ماه از سال تحصیلی گذشته و تازه اگر در نیمه راه چیزی باقی ماند ته اش به مدرسه میرسد باید ریشه ایی مشکل را حل کرد مانند نیروهای مسلحانه و پایگا هایی که دارندبراحتی از طریق وزارت به وزارت مشکل را حل کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا