ضرورت خِردگرایی / مسعود پزشکیان
به گزارش انصاف نیوز، یادداشت دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس که در روزنامه ی مردم سالاری به عنوان سرمقاله منتشر شده در پی می آید:
این روزها شاهد این هستیم که عدهای با بهانههای مختلفی چون وادادگی در مذاکرات هستهای یا به عنوان مثال برگزاری یک جشن و یا هر مساله دیگری سخت در تلاشند تا به نوعی مردم را نسبت به دولت بدبین کنند تا بلکه از این طریق جریان متبوعشان را از حاشیه نشینی خارج کرده و قدرت را در دست بگیرند. درباره تحرکات آنها ذکر چند نکته ضروری است که در زیر میآید:
اول اینکه بهتر است به آقایان گفته شود، در شرایطی که کشور و مردم انواع و اقسام گرفتاریهای مالی و غیر مالی را علت بحران خود میبینند و به نوعی آرامش خیال برایشان دقیقا به مانند آرزویی دست نیافتنی شده است با چه دلیل و منطقی به جای تلاش برای کاهش مشکلات دنبال کارهایی میروند که فقط حاشیه آفرین هستند و نه تنها هیچ منفعتی ندارند و نمیتوانند دردی از دردهای کنونی را برطرف کنند، بلکه مشکل را بیشتر میکنند و شرایطی را موجب میشوند تا دولت به جای اینکه به فکر رفع مشکلات باشد، نحوه برخورد و مواجهه با چنین رفتارهایی را بررسی کند.
پس باید گفت این سوال بسیار جدی مطرح است که چطور هم میتوانند ادعای مردم مداری و وفاداری به نظام و کشور را داشته باشند و هم در دشوارترین شرایط سعی در گل آلود کردن آب داشته باشند. دوم اینکه انگار باید به گروهی که سرمشق همه کارهایشان افراط است و به غیر از تندروی چیز دیگری را از خود به نمایش نمیگذارند، یاد آوری کرد که مردم در 24 خرداد سال گذشته «نه» رسایی به چنین خط و مرامی دادند و باتوجه نشان دادن به شعار اعتدال، اعتدالیون را در راس امور اجرایی کشور گماردند تا بلکه از بحران رهایی پیدا کنند. پس باید آنها با در نظر گرفتن اصلِ مردم سالاری و اینکه نظام اسلامی تحت هر شرایطی مطالبات مردم را به هر موضوع دیگری ارجح میداند، به فکر تغییر رویه باشند و با اصلاح رفتار خود از حاشیه نشینی مطلقی که در آیندهای نه چندان دور نصیبشان خواهد شد، دوری کنند.
آنها باید مطمئن باشند که اگر رفتارهای آنچنانیشان ادامه داشته باشد، به زودیِ زود خود را گروهی خواهند دید که از حداقل پایگاه مردمی و اجتماعی هم محروم میشوند. سوم اینکه دولت باید با توجه به انتظاراتی که در اذهان عمومی وجود دارد و همچنین با توجه به شرایطی که کشور به واسطه ندانم کاری این چند سال به جامعه و آحاد مختلف مردم تحمیل شده است، مراقب باشد تا واکنش نشان دادن به رفتارهای غلط برخی، موجب نشود که آنها تلاش برای خدمتگزاری را فراموش کرده و وقت و انرژی قوه مجریه را صرف چالش و جدل و همچنین جواب دادن به گروههای افراطی کنند. البته لازم است، برنامهای برای مقابله با این پدیده دردسرساز تدوین شود اما این به آن معنی نیست که همه امور ار معطل کنند و اولویت را برخورد با رقبا یا بهتر است گفته شود، مخالفان بدانند.
در نهایت باید گفت که تحت هیچ شرایطی نباید «ضرورت خرد گرایی» نادیده گرفته شود. چه از جانب دولت و چه از جانب منتقدان دولت. چرا که فقط با تکیه بر منطق و همچنین واقع بینی است که میتوانیم پتانسیلهای موجود را در راستای کاهش مشکلات و در نتیجه افزایش رضایتمندی عمومی به کار بگیریم.
انتهای پیام