خرید تور نوروزی

گزارش انصاف نیوز از شلوغی یکشنبه تهران

مشاهدات خبرنگار انصاف نیوز در روز یکشنبه در تهران، از آرامش نسب به روز شنبه خبر می‌دهد؛ اما همچنان در طول روز و ساعاتی از شب، حضور نیروهای پلیس پررنگ بود و گاهی تجمعی همراه با سر دادن شعارها دیده می‌شد.

گزارش خبرنگار انصاف نیوز از عصر یکشنبه در میدان انقلاب تا میدان فردوسی را می خوانید:

حدود ساعت ساعت 6:30 عصر یکشنبه تنها یک ماشین آب پاش بزرگ در میدان انقلاب توجه را به خودش جلب می‌کند و بر خلاف روز بل – شنبه – خبری از تعداد زیادی ماشین ضد شورش و نیروهای یگان ویژه نیست.

نیروهای یگان ویژه تعدادشان بسیار کم‌تر است، فقط گاهی با موتورهایشان از خیابان رد می‌شوند و نیروهای پلیس و سربازان نیروی انتظامی با باتوم و سپر سر چهار راه‌ها حضور دارند. در کنار نیروهای انتظامی تعداد زیادی نیروی لباس شخصی حضور دارند. لباس شخصی‌ها، با ماسک، چندتا چندتا با هم حرف می‌زنند و سر یعضی‌هایشان هم کلاه ایمنی است.

مردم عابر و ناظر هم گوشه و کنار خیابان ایستاده‌اند و کسی با آنها کاری ندارد، حتی دست فروش‌ها هم در خیابان‌ها هستند. البته تعدادشان بسیار کم است. تعدادی مغازه‌ی کتاب فروشی، کافه و رستوران هم باز هستند و به مردم سرویس می‌دهند. البته تعدادی از مغازه‌ها کرکره‌ی خود را نصفه پایین کشیده‌اند و منتظرند ببیند شرایط چگونه می‌شود.

با وجود اینکه خیابان ازدحام غیر عادی دارد ولی تنها صدایی که توجه‌ها را به خود جلب می‌کند صدای «الله اکبر» و «مرگ بر ضد ولایت فقیه» است که از داخل دانشگاه تهران و نزدیک سر در اصلی می‌آید. جوانی از بین مردم ادعا می‌کند من دانشجوی دانشگاه تهرانم، این‌ها اصلا دانشجو نیستند، به ما در داخل دانشگاه گیر داده‌اند ولی معلوم نیست آنها چطور انقدر راحت به داخل رفته‌اند و شعار می‌دهند.

روبروی سر در هم خبری از پلیس نیست اما عده‌ای لباس شخصی دیوار انسانی تشکیل داده بودند. لباس شخصی‌هایی که بعضی‌هایشان بسیار جوان و حتی نوجوان بودند. هرچه از میدان انقلاب به چهارراه ولی عصر نزدیک‌تر می‌شود، مغازه‌های باز کمتر می‌شوند. در چهارراه ولیعصر تعداد زیادی لباس شخصی روی نرده‌ها یا همان حوالی ایستاده‌اند. ولی باز هم صدایی از میان عابران شنیده نمی‌شود.

پارک دانشجو هم خلوت است، آنقدر که حتی چای فروش‌ها بساط خودشان را پهن کرده‌اند و مترو هم کار می‌کند. البته مترو تئاتر شهر از خدود ساعت 20 تعطیل شد.


گزارش فارس

خبرگزاری فارس درباره‌ی روز یکشنبه نوشت:

تجمعات پراکنده برخی افراد در مسیر خیابان انقلاب از جمله چهار راه ولی‌عصر موجب به وجود آمدن ترافیک و مختل شدن عبور و مرور در ساعات شلوغی شهر در این خیابان شده است.

بنابر این گزارش، ماموران نیرو انتظامی از قبل در مناطقی نظیر چهارراه ولی عصر، پارک دانشجو، میدان فردوسی و خیابان انقلاب مستقر شده و اجازه تشکیل این تجمعات را نمی‌دهند.

(۱۶:۳۰) اوضاع نسبت به شب گذشته آرام‌تر است و حجم ترافیک به علت تردد مردم بالاست.

(۱۷:۰۵) پلیس راهور درحال تلاش برای باز کردن مسیر عبور و مرور است و از جمعیتی که در حال تماشا هستند درخواست کردند که محل را ترک کنند.

(۱۷:۲۵) نیروی انتظامی از جمع محدودی که در ضلع شمالی خیابان ولیعصر شعارهای سیاسی سر می‌دهند می‌خواهد محل را ترک کنند.

(۱۷:۴۰) نیروی انتظامی با کمک ماشین‌های آب پاش تجمع‌کنندگان را متفرق کرد.

(۱۸:۳۰) برخی از عابران پیاده که در حال تماشا بودند، با درخواست ماموران نیروی انتظامی محل را ترک کردند.

(۱۹:۱۰) فضای میدانی چهارراه ولیعصر تا خیابان انقلاب آرام است

(۱۹:۵۰) وضعیت منطقه آرام است و عبور و مرور خودروها و عابران پیاده به صورت عادی در جریان است.


گزارش ایلنا

ایلنا هم در ساعت 19:17 وضعیت خیابان انقلاب را اینگونه گزارش می‌دهد:

دانشگاه تهران در حالی دومین روز ناآرام خود را پشت سرگذاشت که صبح امروز خیابان انقلاب اسلامی حالت عادی و آرامی را همانند روزهای پیشین داشت اما با نزدیک شدن به حوالی بعدازظهر، همراه با افزایش جمیعت در خیابان انقلاب در حد فاصل خیابان ۱۲ فروردین تا خیابان ابوریحان، حضور نیروهای امنیتی و انتظامی نیز بیش از پیش شد و این نیروها برای تامین امنیت و جلوگیری از برپایی هرگونه تجمع تلاش داشتند.

این اتفاقات در حالی رخ داد که از ساعت ۱۳ بعد از ظهر دو گروه از دانشجویان مقابل نرده‌های ضلع جنوبی دانشگاه تهران – مجاور خیابان انقلاب اسلامی – آمدند که هر دو طرف شعارهایی علیه برخی از ارکان حاکمیت سر دادند. در ضلع جنوب شرقی دانشگاه تهران و در مجاورت با دانشکده هنرهای زیبا، دانشجویانی بودند که نسبت به وضع موجود معترض بودند و جمعیت آنها چیزی حدود ۱۰۰ نفر بود.

گروه دیگر اما، دانشجویان و افراد منتسب به بسیج دانشجویی بودند که مقابل درب اصلی دانشگاه تهران حضور یافتند و با بالا رفتن از نرده‌ها، پارچه‌نوشته‌ها و پلاکاردهایی در اعتراض به عملکرد دولت و البته حمایت از نظام برافراشته بودند و شعارهایی نظیر «ماشالا، حزب الله»، «فتنه‌گر بی‌ریشه، تهران دمشق نمیشه»، «وضع بازار خرابه، دولت چرا می‌خوابه»، «ننگ ما، ننگ، ما مسئول بی‌درد ما»، «لبیک یا خامنه‌ای» و «مرفهین بی‌درد، مایه ننگ ملت» سردادند و بر سر درب اصلی دانشگاه تهران «لبیک یا خامنه‌ای»، «مرگ بر فتنه‌گر» و «دانشگاه جای فتنه‌گر نیست» دیوارنویسی شده است که این عده براساس مشاهدات عینی خبرنگار ایلنا، نماز جماعت را در مقابل درب دانشگاه تهران برگزار کردند.

با افزایش تعداد تجمع‌کنندگان، حضور نیروهای امنیتی و یگان‌های ویژه پلیس امنیت تهران نیز بیشتر می‌شد. گروهی از آنها در تقاطع چهارراه ایستاده‌اند و از مردم می‌خواهند تجمع نکنند و آنها را به عبور و رفتن به خیابان‌های فرعی دعوت می‌کنند. گروهی از نیروهای پلیس هم دائما در حال رفت و آمد هستند و گروهی دیگر هم سوار بر موتور در حال مشاهده تجمعات و مدیریت آنها هستند.

با سردادن شعارهایی خاص علیه جناح‌های سیاسی و همچنین برخی از ارکان حاکمیتی، به تعداد نیروهای امنیتی و پلیس نیز افزوده شد که این مسئله موجب شد مغازه‌های مقابل دانشگاه تهران همانند دیروز ناچارا زودتر دست از کار بکشند و البته تعداد دیگری از فروشندگان با درب‌های نیمه‌بسته، تعطیلی خود را اعلام کنند و فقط نظاره‌گر داستان باشند.

با افزایش رفت و آمدها، عبور و مرور وسایل کندتر از هر زمان دیگری می‌شود و فقط موتورها امکان عبور از خیابان را دارند.

با تاریک شدن هوا، نزدیک به ۵۰ نفر که بیشتر آنها را جوانان تشکیل می‌دهند بیرون از دانشگاه و در مقابل دانشجویان معترضی که در مجاورت دانشکده هنرهای زیبا هستند، می‌آیند و با شعارهایی به آرامی به سمت چهارراه ولیعصر می‌روند. البته نیروی انتظامی از شهروندان و عابران می‌خواهد که از عبور در این پیاده‌رو خودداری کنند و راه خود را از پیاده‌روی مقابل دانشگاه ادامه دهند. البته برخی هم به هشدارهای پلیس توجه نمی‌کنند و گه‌گاه شعارهای خاصی سرمی‌دهند

خبرها حاکی از آن است که از ساعت ۱۸ بر شلوغی‌های میدان انقلاب و خیابان‌های منتهی به دانشگاه تهران بیش از پیش افزوده شده است و برخی از افراد دست به برپایی تجمعات چند نفره زده‌اند.

در حال حاضر در چهارراه ولیعصر و فلسطین افراد زیادی با تجمع خود در حال شعار دادن هستند. نیروهای امنیتی و پلیس در تلاش برای مفرق کردن تجمع‌کنندگان هستند.

در همین راستا ناصربخت معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت تجمعات امروز در خیابان‌های ولیعصر و انقلاب، ضمن تاکید بر اینکه هرگونه تجمعی بدون اخذ مجوز خلاف مقررات است و کاری که در حال انجام شدن است خلاف قانون است، اظهار داشت: بنا بر اخبار واصله، در حال حاضر در برخی از فواصل در محدوده چهارراه ولیعصر به سمت انقلاب شاهد تجمعات پراکنده هستیم و پلیس به لحاظ سهولت در عبور و مرور مردم و جلوگیری از ضرر و زیان به شهروندان، وظیفه قانونی خودش را با رعایت تمامی جوانب انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌ها سعی در برقراری امنیت دارند، افزود: تا این لحظه هنوز گزارشی مبنی بر درگیری و یا دستگیری تجمع‌کنندگان نداشتیم؛ به هرحال پلیس در حال انجام وظیفه قانونی خودش است و ضابط دستگاه قضایی موظف به برخورد با جرایم مشهود است.

معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران در ادامه تاکید کرد: کماکان نگاه، برخوردِ تسامحی است و امیدواریم شرایط هرچه سریع‌تر به حالت عادی بازگردد و از این وضعیتی که برای مردم درست شده به شرایط بهتری برسیم.

ناصربخت با بیان اینکه روز گذشته برخورد نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان برخوردی توام با مدارا بود، ادامه داد: علیرغم اینکه تجمع‌کنندگان با سنگ ماشین همشهریان را مورد اصابت قرار می‌دادند و یا نسبت به تخریب اموال عمومی اقدام می‌کردند، اما نیروی انتظامی برخوردی توام با مدارا داشت؛ امروز هم مثل دیروز است و هیچ تفاوتی ندارد.

وی از دستگیری حدود ۲۰۰ نفر در تجمعات روز گذشته در محدوده انقلاب و ولیعصر که به قصد درگیری و تخریب اموال داشتند، خبر داد و گفت: این افراد هم اکنون در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفته‌اند، برخی دیگر هم با نگاه رافت آزاد شدند. چند دانشجو هم دستگیر شده بودند که آزاد شدند؛ برخی از خانواده‌های دانشجویان در مقابل دانشگاه حضور پیدا کرده بودند که فرزندانشان تحویل آن‌ها داده شد.

معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران مجموع لیدرهایی که در تجمع غیرقانونی دیروز دستگیر شدند را حدود ۴۰ نفر اعلام کرده و گفت: شرایط هم اکنون تحت کنترل است. علی رغم فضاسازی‌هایی که صورت گرفته، مطلقا مطالبات تجمع‌کنندگان رنگ و بوی اقتصادی ندارد و بیشتر از ناحیه معاندانی است که از خارج جمعی از جوانان ما را احساساتی می‌کنند.


گزارش بی بی سی

بی بی سی هم با انتشار چند ویدیوی مدعی شد که حوالی ساعت 7 غروب میدان انقلاب شلوغ است و چند معترض در ابتدای خیابان کارگر شعارهای تند سیاسی می‌دهند و پلیس هم با ماشین آب پاش آنها را متفرق می‌کند.


گزارش مهر

خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی هم در مطلبی ادعاهایی را مطرح کرده که متن آن در پی می‌آید:

رامین حسین آبادیان در مهر نوشت: «برای تغییر رژیم در ایران تلاش می‌کنیم!» این همان اعتراف معروف و صریحی است که در ماه اکتبر سال جاری میلادی توسط «رکس تیلرسون» وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا بیان شد. وی در گفتگو با شبکه آمریکایی «سیان ان» این مطلب را اعلام کرد. البته نگاهی هرچند سطحی و گذرا به سلسله اقدامات ضد ایرانی مقامات آمریکایی ـ اعم از دموکرات و جمهوریخواه ـ طی قریب به ۴ دهه گذشته دیگر جای هیچ شکی را باقی نمی‌گذارد که هدف اصلی و اساسی آن‌ها سرنگون کردن نظام جمهوری اسلامی است؛ آرزویی که البته آن را با خود به گور خواهند بُرد؛ کما اینکه پیشینیانشان نتوانستند به این آرزو جامه عمل بپوشانند.

اکنون چند روزی است که اتاق‌های فکر دستگاه‌های خارجی بیگانه متشکل از مثلث «آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی» زمینه برای پیاده سازی پروژه‌های شوم و ازپیش برنامه ریزی شده خود علیه جمهوری اسلامی ایران را مناسب دیده و برای عقده گشایی سیاسی علیه تهران، دست به کار شده‌اند. حمایت این مثلث شوم از اغتشاشات و اقدامات خشونت آمیزِ معدود در برخی از نقاط کشور در واقع، محصول ماه‌ها رایزنی و هم‌اندیشی در اتاق‌های فکر مشترکی است که مقامات آنها تشکیل داده‌اند. بنابراین، اینکه تصور شود دستگاه‌های خارجی و دشمنان قسم‌خورده جمهوری اسلامی ایران، روحشان هم از آنچه که در کشور رخ می‌دهد، بی‌خبر است، خیال خامی بیش نیست.

برنامه ریزی برای تلاش جهت برهم زدن امنیت ملی جمهوی اسلامی ایران از چند ماه گذشته در دستور اتاق مشترک آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی قرار گرفته و پس از به راه افتادن تعدادی از تجمعات مردمی برای تحقق خواسته‌ها و مطالبات مشروع اقتصادی، آمریکایی‌ها و متحدان آن‌ها به این نتیجه رسیدند که اکنون بهترین زمان برای موج‌سواری بر مطالبات مردمی، به حاشیه راندن آن‌ها و در نهایت، تبدیل مناطق، شهرها و میادین اصلی کشور به صحنه‌های آشوب و درگیری است. در واقع، توئیت های مکرّر ترامپ در حمایت از اغتشاشگران و برهم‌زنندگان نظام عمومی در ایران، خود به تنهایی گواه بر این مدعاست.

در همین ارتباط، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ادامه دخالت‌های نابجای خود در امور داخلی ایران، در پیامی توئیتری از بروز اغتشاش در برخی شهرهای ایران حمایت کرد. وی در این توئیت مدعی شد: شهروندان ایرانی از فساد حکومتی (!) و اتلاف دارایی‌های ملت برای تامین مالی تروریسم خارجی به تنگ آمده‌اند. ترامپ حتی پیشنهاد داد که دولت ایران باید به حقوق مردم از جمله حق آزادی بیان احترام بگذارد و در نهایت هم گزافه گویی خود را با این جمله تمام کرد که دنیا دارد (آنچه را در ایران می‌گذرد) تماشا می‌کند! گفته‌های ترامپ درحالی مطرح شد که وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در اقدامی مداخله جویانه و با تکرار ادعاهای واهی مقامات این کشور، در بیانیه‌ای از تمام کشورهای جهان خواست تا آشکارا از مردم ایران و مطالبات آنها حمایت کنند!

اما حمایت‌های ایالات متحده آمریکا از اغتشاشگران تنها به همین نقطه ختم نمی‌شود، چراکه «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز آشکارا از برهم‌زنندگان امنیت در کشور حمایت کرد. دونالد ترامپ همچنین در توئیتی دیگر مدعی شد: «سران ایران تنها از توان نظامی آمریکا و مردم ایران می‌ترسند»! رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه ادعاهایش نوشت: «رژیم‌های سرکوبگر برای همیشه دوام نمی‌آورند و روزی می‌رسد که ایرانی‌ها با یک انتخاب روبرو می‌شوند. جهان نظاره‌گر است!».

اما این همه ماجرا نیست. «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق آمریکا و نامزد بازنده انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور هم به جمع آنهایی پیوست که ظاهرا نگران اوضاع ایران هستند و در حمایت از اغتشاشات اخیر ایران توئیت می‌کنند! در همین راستا، خانم دیپلمات در صفحه توئیتر شخصی خود مدعی شد ناآرامی‌های اخیر در راستای مطالبه آزادی و آینده‌ای شایسته، صورت می‌گیرد و دولت ایران باید حامی امیدهای مردم باشد و با شیوه‌ای صلح‌جویانه با آنها برخورد کند. علاوه به راین، یکی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اغتشاشات روزهای اخیر در ایران حمایت کرد.

سناتور «تام کاتن» در بیانیه خود که در توئیتر منتشر شده آورده است: حتی با اینکه میلیاردها دلار از لغو تحریم‌ها درپی توافق هسته‌ای، عاید ایران شد، اما بازهم آنها (مسئولان) نتوانستند نیازهای اساسی مردم خود را برآورده کنند. وی در ادامه ادعاهای بی‌پایه و اساس خود، کمک ایران به مردم جنگ‌زده سوریه، عراق، یمن و همچنین حمایت از صلح و ثبات در لبنان را عامل کمبودهای اقتصادی دانست.

این سناتور ضد ایرانی، در پایان علنا حمایت خود و آمریکا از این اعتراضات را اعلام کرده و می‌نویسد: اعتراضات در مشهد نشان داد که حکومتی با چنین ایدئولوژی نمی‌تواند برای همیشه حمایت مردمی را داشته باشد و ما باید از مردم ایران که زندگی خود را برای بیان این موضع به خطر می‌اندازند حمایت کنیم.

علاوه بر اظهارنظرهای متعدد مقامات آمریکایی در حمایت از اغتشاشگران که گواه آشکاری بر نقش آفرینیِ پشت پرده آنها در رقم خوردن حوادث کنونی است، شواهد و قرائن دیگری نیز وجود دارد که به خوبی از ماهیت نقش مخرب واشنگتن و متحدانش در این زمینه پرده برمی‌دارد. در همین ارتباط، شبکه دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آمریکا و اسرائیل توافقی سری را برای پایان دادن به خطر و تهدیدات ایران به امضا رسانده‌اند.

این شبکه به نقل از شماری از مقامات بلندپایه دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی تصریح کرد که این توافق در نشست‌های سری و محرمانه مسئولان امنیتی و اطلاعاتی بارز آمریکایی و اسرائیلی در ۱۲ دسامبر جاری در کاخ سفید حاصل شده است. بر پایه این توافق، دو طرف اهدافی استراتژیک و مشترک را مشخص کرده‌اند که ممکن است سخنان ترامپ در ۱۳ اکتبر در مورد ایران را به اقداماتی عملی مبدل کند. طبق اعلام شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی، واشنگتن و تل آویو برای اجرایی ساختن اقدامات خود علیه ایران، کارگروه مشترکی را تشکیل داده‌اند.

در این میان، عربستان سعودی نیز در حال نقش آفرینی برای ایجاد ناامنی در ایران است. سعودی‌ها نقش رابط میان اتاق فکر مشترک «آمریکا، صهیونیسم و انگلیس» با عوامل اجرایی برنامه‌های آنها را ایفا می‌کنند. در واقع، سعودی‌ها که طی چند سال گذشته از هیچ تلاشی برای دشمنی و تخاصم با جمهوری اسلامی ایران فروگذار نکرده‌اند، اکنون برای جبران شکست‌های خود در عرصه منطقه و به ویژه در مقابل محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران، وارد عمل شده‌اند. این را هم اضافه کنید که چندی پیش «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان، ناپخته و مغرور سعودی تهران را تهدید کرده بود که ریاض جنگ را به داخل مرزهای ایران می‌کشاند. لذا واضح است که عربستان سعودی نیز در حوادث اخیر در برخی نقاط ایران، نقش دارد.

مسأله پایانی در خصوص اغتشاشات و اقدامات خشونت آمیز و افراطی در برخی نقاط کشور، عوامل انجام چنین اقداماتی هستند که در سلطنت طلبان، منافقین و بهایی‌ها محدود و محصور می‌شوند.

اتاق فکر مشترکی که پیشتر درباره آن توضیح داده شد با نقش آفرینی حمایتی عربستان سعودی، این عوامل را از مدت‌ها پیش برای برهم زدن امنیت جمهوری اسلامی ایران تحت آماده باش قرار داده بودند تا به محض فراهم شدن فرصت مناسب، وارد عمل شده و آنچه که به آنها دیکته شده است، اجرا کنند. حمایت آشکار مریم رجوی سرکرده منافقین از اغتشاشگران نشانگر همین مسأله است.

گاف بزرگ شبکه «العربیه» که از تریبون‌های اصلی عربستان سعودی به شمار می‌رود نیز خود از مواردی است که نشان می‌دهد منافقین در پسِ پرده اغتشاشات اخیر ایستاده و آن را مدیریت می‌کنند. درهمین ارتباط، کارشناس فارسی زبان شبکه العربیه از پاریس به زبان عربی می‌گوید: «فکر کردید خون کشته‌های مجاهدین خلق پایمال می‌شود؟»

پیام فرح پهلوی در مورد ناآرامی‌ها در ایران نیز به خوبی گویای ماهیت نقش مخرب سلطنت طلبان در حوادث اخیر است. فرح پهلوی در ادعاهایی مضحک مدعی شده است: «اطمینان دارم ملت ایران که هر بار چون ققنوس برپا می‌خیزد، این بار نیز بر سختی‌ها فائق خواهد آمد و نور بر تاریکی پیروز خواهد شد»!

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا