خرید تور تابستان

دیدارهای اتوبوسی با آلترناتیو استاندار البرز

سید غلامرضا بنی احمد، فعال سیاسی در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
استان البرز تنها کمتر از 3 سال پس از تشکیل شتابزاده‌ی خود در اواخر سال 90 همچنان عرصه‌ی ترک تازی مدیران ضعیف استان خراسان بوده و علی‌رغم موقعیت بسیار استراتژیک البرز در همسایگی تهران، مازندران و قزوین؛ همچنان از عدم وجود مدیران توانمند و دارای نگاه ملی رنج می‌برد.
البرز که در دولت احمدی‌نژاد به صورت ناقص متولد شده و از عجایب خلقت آن الحاق شهریار و ملارد به تهران علی‌رغم همسایگی چند دقیقه‌ای با کرج بوده است؛ در طول تولد خود با بی‌مهری‌های بسیاری مواجه شد. در ابتدا و با حمایت صولت مرتضوی که سابقا استاندار خراسان جنوبی بوده و در آن زمان به معاونت وزارت کشور رسیده بود؛ سکان استانداری به عیسی فرهادی معاون سابق صولت مرتضوی و همشهری او رسید. اولین استاندار البرز در سپردن دستگاه‌های اجرایی به مدیران ضعیف استان خراسان جنوبی آنچنان افراط کرد که حتی دستگاه‌های تخصصی صنعتی نیز از انتقال این مدیران مصون نبود. مدیرانی که اختلاف فرهنگی، قومیتی و حتی زبانی شدیدی با استان البرز داشتند که باعث تعارض شدیدی در بسیاری از دستگاه‌های اجرایی استان شد.
آش آنچنان شور شد که دولت احمدی‌نژاد مجبور به عزل فرهادی شد و با تنزل مقام، نامبرده را به فرمانداری تهران رسانید و بیرق استانداری البرز را به علی اصغر عربیان سپرد. عربیان تنها چند ماه کوتاه استانداری البرز را اداره کرد تا اینکه در 24 خرداد مردم ایران دولت تدبیر و امید را برگزیدند و این دولت نیز با مسایل پشت پرده‌ی بسیار سید طاهر طاهری را انتخاب کرد.
حرف و حدیث از آنجا آغاز شد که وزیر کشور دولت تدبیر و امید با همراهی نمایندگان اصولگرای استان البرز، بدون توجه به رای قاطبه‌ی ملت و همراهی مردم استان البرز با این دولت، وجیه ا.. خدمتگزار که از همشهریان خراسانی وزیر بوده را برای سکانداری البرز برگزیدند اما اعتراض شدید فعالان سیاسی و اجتماعی استان و همچنین اعضای ستاد انتخاباتی روحانی در البرز باعث شد تا هیات دولت در تصمیم خود تجید نظر کرده و سید طاهر طاهری را که دارای سوابق مدیرتی درخشان بوده و برخلاف اسلاف قبلی خود مدیر ملی به شمار می‌رفت به عنوان استاندار البرز منصوب کند.
اما تنها با گذشت چندین ماه از انتصاب سید طاهر طاهری موجی از کارشکنی‌ها توسط نمایندگان مخالف و تیم رسانه‌ای آنان در استان البرز آغاز شد.
فشار شدید وزارت کشور بر استاندار و لغو حکم چندین مدیر منصوب شده‌ی طاهری در کنار مصونیت کامل مدیران خراسانی قبلی، القای جو فامیل سالاری توسط مخالفان، فریاد وااسفا سردادن برای هر عزل دهدار و بخشدار و شایعات شدید رسانه‌ای، از جمله‌ی اقداماتی بود که مخالفان در استان انجام داده‌اند تا طاهری تضعیف شود.
فعالان سیاسی به ویژه حامیان دولت در استان البرز منتظر اقدام حمایتی وزیر کشور از مدیر تحت مجموعه‌ی خود در مقابل هجمه‌ها بودند اما متاسفانه چنین چیزی مشاهده نشد. این در حالی است که به نظر می‌رسد طاهری یکی از قویترین استانداران دولت تدبیر و امید بود اما متاسفانه گویا چنین دیدگاهی در مدیریت وزارت کشور خراسانی دولت تدبیر و امید وجود نداشت.
همچنین به نظر می‌رسد عدم برکناری یا جابجایی فرهادی از فرمانداری تهران و وجود آلترناتیوی به نام خدمتگزار در استانداری خراسان جنوبی در واقع شرایط خوبی را برای این مدیران خراسانی به وجود آورده تا بتوانند اقدامات خود را در مورد طاهری انجام داده و به اهداف خود برسند. دیدارهای اتوبوسی این مدیران در روزهای اخیر با فرهادی و خدمتگزار نیز در همین راستا ارزیابی می‌شود.
اقدامات قاطع طاهری در کنار گذاشتن مدیران ضعیف استان البرز چنان عرصه را بر این مدیران خراسانی تنگ کرد که بسیاری از آنان منافع خود را در این استان در خطر دیدند اما ارتباطات بسیار قوی استاندار با رییس جمهور محترم و رییس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام از دید منتقدان و مخالفان پنهان نمانده و باعث شد که هر روز دامنه‌ی فشارها، شایعات و جوسازی‌ها در مورد طاهری گسترده‌تر شود. یک روز حرف از برکناری طاهری بود و روز دیگر استعفا و امروز صحبت از انتقال طاهری به وزارت صنعت و معدن و تجارت!
استانی که دارای بیشترین آمار بیکاری در سطح کشور بوده و به دلیل نزدیکی استراتژیک به تهران دارای موقعیت ممتازی بود همچنان مورد بی مهری مدیران تهران نشین وزات کشور قرار گرفته و دستاویز و بهانه‌ی مدیران ضعیفی بود که نارضایتی از عملکردشان در استان زادگاه خود این امید را به آنها داده بود تا البرز نوپا را مورد تاخت و تاز قرار دهند.
اما استان البرز استاندار خراسانی نمی‌خواست. البرز استانداری قدرتمند چون طاهری می‌خواست که با تمام توان مشکلات مردم و انتظارات جامعه‌ی این استان را از دولت تدبیر و امید برآورده سازد. امروز؛ انتظار بسیاری از سیاسیون از وزیر کشور دولت تدبیر و امید آن است که با حمایت از طاهری اجازه‌ی ورود مدیران ناهمگون با استان البرز را صادر نکند.
رحمانی فضلی امروز در برهه‌ای حساس از تاریخ البرز قرار گرفته است. پایبندی به دموکراسی و همکاری با استانداری که ممکن است چندان او را نپسندد و یا بازگرداندن مدیرانی که در طول مدیریت خود تنها با انتقال هم استانی‌های ضعیف خود به البرز بسیاری از ادارت نوپای این استان را به ورطه‌ی ضعف و نابودی کشاندند.
تاریخ استان البرز در مدت کوتاه خود با خراسانی‌ها گره خورده است. اما آیا مربع اتحاد خراسانی‌ها شامل وزیر کشور، فرهادی، صولت مرتضوی و وجیه الله خدمتگزار صحت دارد؟ این چیزی است که باید در چند روز آینده در سپهر سیاسی استان البرز دید.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا