خرید تور نوروزی

بحث «تلگرام» در «بهارستان»

روزنامه‌ی ایران در گزارشی درباره‌ی تلگرام نوشت: در پی ناآرامی‌های اخیر در کشور، شبکه‌های اجتماعی در کانون توجه قرار گرفتند و با وجود میل دولت و با وجود تلاش وزیر ارتباطات برای تعامل مجازی با «پاول دوروف» مدیرعامل تلگرام به منظور حذف یک کانال تلگرامی معاند و ممانعت از فیلتر کامل این شبکه اجتماعی، سرانجام علاوه بر تلگرام، اینستاگرام نیز فیلتر و از دسترس خارج شد. با اینکه بتازگی مشکل اینستاگرم حل شد ولی رفع فیلتر تلگرام با اما و اگرهای بسیار همراه است. ابعاد فیلتر تلگرام وقتی نمود بیشتری یافت که رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال از وجود 9 هزار کانال ثبت شده در زمینه اقتصادی در تلگرام خبر داد که البته این، رقم قابل توجهی است و در صورت ادامه فیلتر، شغل‌های زیادی در فضای مجازی با مخاطره بسیاری رو به رو خواهند شد. در همین راستا روز گذشته نشست غیرعلنی در مجلس برگزار شد که بررسی وضعیت شبکه اجتماعی تلگرام، یکی از موارد مورد بحث در خانه ملت بود. در همین خصوص بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه موضوع فیلترینگ تلگرام مربوط به شورای عالی امنیت ملی است، قرار شد با تمهیدات لازم نسبت به رفع فیلتر اقدام شود، البته این رفع فیلتر به تعهداتی که مجموعه تلگرام باید بدهد، بستگی دارد بویژه اینکه یکی از سایت‌های معاند اقداماتی انجام داد و ابزار اطلاع‌رسانی آن نیز تلگرام بود، بنابراین از وزارت ارتباطات خواسته شد تعهدات الزام‌آور را برای رفع فیلتر تلگرام انجام دهد و در این زمینه مذاکراتی داشته باشد.

ضرورتی به نام شبکه‌های اجتماعی داخلی
با توجه به تغییر کارکرد تلگرام از یک شبکه اجتماعی ویژه رد و بدل پیام و تبدیل آن به پتانسیلی ویژه برای اشتغالزایی، آیا ادامه فیلترینگ آن توجیه اقتصادی دارد؟ آیا اصولاً در چند سال گذشته فیلتر شبکه‌های اجتماعی جواب داده است؟ با توجه به اینکه میزان استفاده از فیلترشکن‌ها توسط کاربران در چند روز گذشته افزایش چشمگیری داشته، آیا اصولاً فیلتر می‌تواند از اطلاع‌رسانی جلوگیری کند؟روزنامه ایران در گفت‌و‌گو با نمایندگان مردم در خانه ملت، جویای نظر آنها درباره فیلتر تلگرام و همچنین ضررهای ناشی از فیلتر این شبکه پیام رسان موبایلی به کسب و کارهای مجازی شده است.

سمیه محمودی نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس با اشاره به اینکه مشکلات فضای مجازی مربوط به حال حاضر نیست و پیش از این نیز بر لزوم مدیریت آن تأکید شده بود، گفت: به هرحال تلگرام و فضای مجازی تا 80-70 درصد در ناآرامی‌های اخیر کشور تأثیر داشت درحالی که اگر این فضا از قبل مدیریت شده بود ما حالا شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. این نماینده مستقل ادامه داد: فارغ از اینکه فیلتر تلگرام به صورت دائم است یا موقتی، موضوع مهم این است که ما جایگزین داشته باشیم یعنی با استفاده از امکانات و شرایط خود شبکه‌های اجتماعی داخلی ایجاد کنیم که در شرایط بحران نیز بتوان آن را کنترل کرد.

وی در پاسخ به این سؤال «ایران» که آیا موافق فیلتر تلگرام هستید یا خیر گفت: من با فیلتر، چندان موافق نیستم ولی در شرایط فعلی، ازآنجا که ازقبل برنامه‌ای نداشته‌ایم و مدیریت درستی نیز انجام نشده، فکر می‌کنم فیلتر موقت کاملاً مؤثر بوده است. این درحالی است که اگر فضای مجازی از قبل مدیریت شده بود در همین شرایط هم می‌توانستیم مانع فیلتر تلگرام شویم. محمودی همچنین گفت: به نظر نمی‌رسد فیلتر فعلی تلگرام دائمی باشد و فکر می‌کنم با صلاحدید شورای امنیت ملی، وقتی شرایط آرام‌تر شود، تلگرام رفع فیلتر خواهد شد.

نماینده مردم شهرضا در خانه ملت همچنین در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر درصد بالایی از کاربران با کمک فیلترشکن به تلگرام دسترسی دارند و آیا فیلترشکن جواب داده است یا نه، گفت: با این نگاه کاملاً مخالفم چون معتقدم که درصد زیادی از کاربران و خانواده‌ها از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند. محمودی درباره ضرر و زیان چند روز اخیر فعالان کسب و کارهای مجازی نیز گفت: به هرحال وقتی پای امنیت ملی در میان باشد، موضوعات دیگر ازجمله اشتغال اهمیت کمتری دارند.

شبکه ملی اطلاعات و محافظت از کسب و کارهای مجازی
رفع فیلتر تلگرام موضوع داغ این روزهاست و داریوش اسماعیلی نماینده اصولگرای شهرستان سروستان نیز با بیان اینکه موافق فیلتر شبکه اجتماعی تلگرام نیستم گفت: اما بحث اصلی، این است که باید جایگزینی برای تلگرام پیدا شود وگرنه هیچ کس منکر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین و ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی نیست.
اسماعیلی با بیان اینکه باید شبکه ملی اطلاعات به معنای واقعی خود، راه‌اندازی شود افزود: این شبکه، هنوز به معنای واقعی راه‌اندازی نشده است؛ موضوعی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید روی آن کار کند تا بتوان کسب و کارهای فضای مجازی را هم روی همین شبکه راه‌اندازی کرد. وقتی شبکه ملی راه‌اندازی شده و کسب و کارها به آن سمت هدایت شوند دیگر کسب و کارها دغدغه‌ای نخواهند داشت و از نظر امینتی هم مشکلی برای کشور ایجاد نخواهد شد چرا که همه چیز در داخل کشور است.
نماینده سروستان در خانه ملت همچنین یادآور شد: اکنون تلگرام به دستور شورای امنیت ملی فیلتر شده است چرا که خطراتی امنیت و منافع ملی ما را تهدید می‌کرد و درواقع از طریق همین شبکه، در درون کشور ناآرامی‌هایی ایجاد شد. با توجه به اینکه مشخص نیست در آینده باز چه اتفاقاتی بیفتد از این‌رو حالا که کسب و کارهای مجازی روی این شبکه اجتماعی شکل گرفته‌اند، باید این مشاغل روی شبکه ملی اطلاعات مدیریت شوند تا اگر باز از نظر منافع ملی و امنیتی، مشکلی پیش آمد و یک شبکه اجتماعی به اجبار فیلتر شد، کسب و کارها دچار ضرر و زیان نشوند. وی افزود: من تنها راهکار را راه‌اندازی کامل شبکه ملی اطلاعات می‌دانم و این، بهترین روش است تا کسب و کارهای فضای مجازی ساماندهی شده و متضرر نشوند.

لزوم مدیریت فضای مجازی
فرج‌الله رجبی نماینده شیراز نیز با اعلام اینکه بجز موارد امنیتی، موافق فیلتر تلگرام نیستم، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه دارد که کار تخصصی در این زمینه انجام داده و کسب و کارها و فضای مجازی را مدیریت کند چون اگر فضا و کسب و کارها مدیریت می‌شد، دیگر ما شاهد متضرر شدن کسب و کارها در نتیجه فیلتر امنیتی شبکه اجتماعی تلگرام نبودیم.
وی افزود: اکنون اگر تلگرام فیلتر شده است به‌دلیل به خطر افتادن امنیت و منافع ملی است از این‌رو باید جایگزینی برای این بخش پیدا کنند که اگر باز چنین اتفاقاتی افتاد معیشت عده‌ای که از این طریق امرار معاش می‌کنند مختل نشود و در این میان، به نظر می‌رسد شبکه‌های اجتماعی بومی، جایگزینی مناسب باشد.

رفع فیلتر مشروط تلگرام
حمید گرمابی نماینده اصلاح‌طلب نیشابور نیز با بیان اینکه موافق رفع فیلتر مشروط هستم گفت: وقتی کانالی امنیت ملی کشوری را تهدید می‌کند نمی‌توان انتظار داشت که همچنان در آن کشور فعالیت داشته باشد. برخی کانال‌های تلگرامی، امنیت ملی را به خطر انداختند و تنها در صورتی که بحث تهدید منافع ملی رفع شود، این شبکه اجتماعی می‌تواند کماکان در کشور فعال باشد.
گرمابی همچنین در زمینه مشکلات فعلی کسب و کارهای مجازی گفت: به نظر من باید متخصصان‌ آی تی، راهی را برای ساماندهی کسب و کارها پیدا کنند تا این قشر متضرر نشوند.
سعید باستانی نماینده مستقل از تربیت حیدریه نیز گفت: موافق رفع فیلتر شبکه اجتماعی تلگرام هستم چون به هر حال مردم با استفاده از فیلترشکن، وارد این شبکه‌های اجتماعی می‌شوند. وی یادآور شد: البته لازم به ذکر است که رفع فیلتر را به شرطی مناسب می‌دانم که کانال مربوطه، مطابق با قوانین و ضوابط کشور ما فعالیت کند. البته در این میان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز باید تدابیری اندیشیده و زمینه فعالیت تلگرام را با قوانین و ضوابط در کشور مهیا کند.
باستانی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری 4 سال پیش قرار بود در مدت 6 ماه نسبت به ایجاد سرورهای داخلی اقدام کرده و پیام‌رسان‌های داخلی را راه‌اندازی کند ولی هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است. فردی که قرار است کسب و کاری راه‌اندازی کند طبیعتاً مشتری خارجی هم ندارد بنابراین نیازی به استفاده از پیام رسان خارجی در این میان احساس نمی‌شود. درواقع شبکه‌های داخلی می‌توانند همان کارها را انجام دهند و در عین حال، اطلاعات داخلی هم در داخل کشور باقی بماند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا