یک فعال محیط زیست: چنین مدیری را دورهی احمدینژاد هم ندیدم
اگر به مسایل محیط زیستی اشراف ندارید چرا ریاست را پذیرفتید!؟
مدیرکل سابق دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیط زیست ، وجود عیسی کلانتری را دلیل استعفای خود از این سازمان اعلام کرد و گفت: فکر میکنم اگر در این تیم بمانم، زحماتی که کشیدیم و آبرویی که بین مردم در این سه دهه داریم، نابود میشود.
محمد درویش در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: متاسفانه آقای کلانتری به سرمایههای اجتماعی در حوزهی محیط زیست اعتقاد ندارد و حاضر نشده است تا با مردم و تشکلهای مردم نهاد که در سازمان مستقر شده، در مدت کوتاه ریاست بر سازمان محیط زیست ملاقات کند. از تراریختها، سد سازی و انتقال آب دفاع میکند و میگوید یوزپلنگ موضوع بیاهمیتی است. عنوان میکند این سازمان یک کارشناس آب ندارد، اما 10 کارشناس گرگ دارد و داشتن کارشناس گرگ را به تمسخر میگیرد.
وجود عیسی کلانتری در محیط زیست بر محبوبیت آقای روحانی اثر میگذارد
او افزود: اینها نشان دهنده این است که ایشان در حد و اندازهی ریاست سازمان محیط زیست ایران نیست و متاسفانه آقای روحانی به این موارد توجه نکرده است و هنوز دولت از او حمایت میکند؛ البته رییسجمهور دو بار به او تذکر داده و اینها تاکنون علنی نشده است و باید علنی شود. مردم در برابر آقای کلانتری بشدت موضع خواهند گرفت و مشکلات او به میزان زیادی افزایش پیدا میکند و این بر محبوبیت آقای روحانی بسیار اثر میگذارد؛ مگر این که آقای روحانی خودش وارد عمل شود.
خانم ابتکار یک سر و گردن بالاتر بود، اما بینقص نبود!
درویش دربارهی مدیریت ابتکار در سازمان محیط زیست گفت: خانم ابتکار هم مدیر کاملی نبود و اشکالاتی داشت، اما او را با چه کسی مقایسه میکنیم؟ خانم ابتکار را باید با مدیران بعد از انقلاب در سازمان محیط زیست که روی کار آمدند، مقایسه کنیم. با آقای میرزا طاهری که یک معلم بود و آمد تا محیط زیست را منحل کند، مقایسه کنیم، با آقای منافی که پزشک بود و یک پارچ آب کنارش گذاشته بودند تا وقتی میخواست صحبت کند خوابش نبرد. با آقای محمدیزاده مقایسه کنیم که وقتی استاندار خراسان بود، میگفت من منابع طبیعی و محیط زیست نمیخواهم. با خانم واعظ جوادی که هیچ فهمی از محیط زیست نداشت و بنابراین خانم ابتکار، یک سر و گردن از همهی آنها بالاتر بود، اما به معنی این نیست که بینقص بود.
40 نفر برای اعتراض به ماجرای کشتار خرس آمدند، دستور قلع و قمع آنها داده شد
این فعال محیط زیست ادامه داد: حداقل خانم ابتکار، مردم و سازمانهای مردم نهاد را به رسمیت میشناخت، ظرفیتش بالا بود و میشد به او انتقاد کرد و اگر پنج هزار نفر برای اعتراض به سازمان میآمدند، نمیترسید. عیسی کلانتری عملکردش حتی از میرزا طاهری هم بدتر است. 40 نفر برای اعتراض به ماجرای کشتار خرس در گلستان آمده بودند، مقابل سازمان دستور قلع و قمع آنها را داده بود و گفت هیچکس حق اعتراض ندارد.
سرمایهی اجتماعی ایجاب میکند در تیم کنونی نباشم
او با اشاره به افزایش تعداد سازمانهای مردم نهاد از 413 به 891 در دورهی مدیریتش در سازمان محیط زیست، اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد توانستند با حق رأی در فرایند تدوین فصل محیط زیست برنامهی ششم توسعه مشارکت کنند و با حق رأی در کمیتههای آمایش استانها حضور داشته باشند. سرمایهی اجتماعی به رغم این که در بسیاری از حوزهها در حال افول است، در محیط زیست در حال بالندگی بود، این اتفاقها افتاد، اما همین سرمایهی اجتماعی ایجاب میکند در این تیم نباشم تا آن اعتماد نابود نشود؛ نباید فقط حرفهای قشنگ بزنیم باید هزینهی این حرفها را هم بدهیم.
«عملکرد کلانتری در این مدت کوتاه فاجعه بوده است»
درویش دربارهی اعتراض سازمانهای مردم نهاد به استعفای خودش با اشاره به این که «تعداد زیادی از سازمانهای مردم نهاد اعتراض کردند»، گفت: عملکرد کلانتری در این مدت کوتاه فاجعه بوده است. کسی که با صراحت بگوید یوزپلنگ به عنوان نماد ایران مسأله جزیی است، شهروندان را به درجه یک و دو تقسیم کند و خودش بطور علنی بگوید به 95 درصد مسایل محیط زیستی اشراف ندارم؛ چنین چیزی را در دورهی احمدینژاد هم ندیده بودم، اگر به واقع به 95 درصد مسایل محیط زیستی اشراف ندارید، چه دلیلی دارد که ریاست سازمان محیط زیست را قبول کنید.
انتهای پیام
با انتصاب کلانتری واقعا از روحانی نا امید شدم هرچند خانم ابتکارم ضعیف بودن
ظاهرا کلانتری هم جزئ خط قرمزهایتان شد
ایشان مدام دارند از عملکرد ایشان ابراز نگرانی میکنند، اما به جز چند نقل قول جداشده از متن، چیزی ذکر نکرده اند که ببینیم این چه عملکردی است که نگران کننده است!
مثلاً آقای کلانتری گفته اند که مهمترین مسئله زیست محیطی کشور، کمبود منابع آب است، اما سازمان متخصص آب ندارد، و در مقابل 10 تا کارشناس گرگ دارد. خب این حرف کجایش غلط است؟! اغلب نقل قولهای دیگر هم، چنین هستند و اگر به متن رجوع کنیم می بینیم که حرف خاصی نبوده است.
البته بنده برای آقای درویش و زحمات شان احترام قائل هستم و معتقدم باید حرف ایشان توسط آقای روحانی شنیده شود و در صورت صحت، نگرانی های احتمالی، رفع شود.
چند دهه قبل این ثابت شده که بودن گرگها و دیگر حیواناتی که در راس هرم غذایی هستند حتی در میزان جذب آب به زمین نیز تاثیر بسزایی دارند. این حرفها عوامانه و بدون مطالعه میباشد. واقعا انتخاب ایشان نا امید کننده بود.
ایشان یک نمونه بارز از مدیران بیسواد و بی کفایت است.
امیدوارم که بر کنار شوند هر چند بعید است، چون قبول اشتباه نیز شهامت میخواهد که مسئولان ما ندارند