مه آفرید تمام شد، بستر سازان چطور؟
حسن فاتحی در یادداشتی برای انصاف نیوز نوشت:
برابر خبر خروجی خبرگزاری ها و سایت های خبری، آقای مه آفریدخسروی سحرگاه شنبه اعدام شده است، و به احتمال بیشتر عطف به اظهارات سخنگوی محترم قوه قضاییه بقیه ی افراد محکوم به اعدام نیز عنقریب حکمشان اجرایی خواهد شد.
هر چند خبر اعدام مه آفرید به عنوان متهم اصلی فساد و اختلاس بزرگ، برای افراد و کسانی خوشایند بوده باشد، ولی در اندرون منی که مه آفرید را تنها از طریق رسانه های خبری شناخته ام، به دلایل زیر همچنان غوغاست و جدی به دلایل زیر از شنیدن خبر اعدام مه آفرید احساس خوشحالی نکردم که هیچ، ناخودآگاه احساس غم و اندوهی نیز پیدا کردم.
1 – اگر به بحث فساد در سیستم مدیریت اقتصادی جامعه نگاهی عالمانه بیندازیم، در آسیب شناسی فساد و اختلاس های بزرگ متوجه خواهیم شد، که تبه کاران تیزهوش تبه کارانی غالبا باکمبودهای عاطفی و تربیتی را اجیر کرده و بعد کلی سوءاستفاده از تبه کاران مشکلمدار به عنوان ابزاری در جهت مطامع و هوسهای خودشان، در نهایت در مواقع بحران تبه کاران تیزهوش مخفی مانده و تبه کاران کندذهن مشکلمدار قربانی می شوند.
اگر پرونده اختلاس بزرگ مالی را به کوه فساد تشبیه کنیم، مطمئنا” قسمت پیدای کوه مورد قضاوت قرار گرفته است و هنوز ریشه و بستر اصلی رویش و زایش فساد دیده نشده است.
هیچ وجدان سالمی راضی نمی شود که بدون مجازات اصل کاری ها عناصر دست دوم و سوم مجازات شود و اگر کسانی از این اعدام خوشحال شده اند بیش از دو دلیل نمی تواند داشته باشد: یکی اینکه با اعدام مه آفرید عناصر اصلی و لایه های بسترساز فساد احساس راحتی کردند که دیگر دست قانون به آنها نخواهد رسید و دیگر اینکه ما باید خیلی ساده لوح و تبلیغ پذیر باشیم که باور کنیم با اعدام چند تبه کار تازه به دوران رسیده، فساد ریشه کن خواهد شد، بلکه دوباره تبه کاران تیزهوش در فرایندی دیگر و در پروسه ی زمانی جداگانه ای تبه کاران کندذهن دیگری را اجیر و دوباره کار خود را خواهند کرد.
2 – هنوز هم افکار عمومی مجاب نشده است که چگونه و چرا خاوری با تابعیت کشور بیگانه رییس مهمی می شود تا در روز بحران با چفیه در گردن ارزش های اسلامی و انقلابی را به سخره بگیرد؟
سخنگوی محترم قضا در مجلس فرمودند افراد یقه سفید بیشتری مورد بازجویی و اعمال قانون قرار گرفته اند ولی هنوز آن آقایانی که به توصیه و سفارش آنها مه آفریدها تولید شده است تا مثلا” تحریم ها را دور زده باشیم، دارد بعد سال ها فرصت طلبی کیف خود را می کند و این از عدالت به دور است که ما دم دستی ها را بزرگ و مجازات کنیم تا اصل کاری ها دیده نشوند!
3 – مهمترین عامل در آسیب شناسی فسادهای بزرگ بعد انقلاب، بسترسازی و سفارش برخی افراد توسط برخی به ظاهر خودی ها و موجه ها بوده است که اگر سفارش و تشویق این بسترسازان فساد نمی بود قطعا” مه آفریدها هم بزرگ نمی شدند که اعدام هم بشوند.
سوال این است که افراد ذی نفوذ سیاسی و جناحی و افراد مدعی ارزش و با نقاب ارزش، چرا رها می شوند تا قربانیان تازه ای شکار کنند؟
در پرونده ی […] گیت، آن آقایی که خداداد را بزرگ کرد، چگونه شد برادر این مشوق که به حبس ابد محکوم شده بود بعد مدتی فراموش شد ولی خداد بخت برگشته که فریب اینها را خورده بود، اعدام شد؟
به خدا بنده هیچ حب و بغضی به برادران […] ندارم که خدای نکرده بر علیه و یا له ایشان سخن گفته باشم، ولی اندک بضاعت هوشی و تجربی بنده به من اجازه نمی دهد که وقتی می نویسم، خدا را فراموش کرده باشم.
حالا در پرونده ی اختلاس بزرگ هم مشوق ها و بسترسازان و فرصت طلبان انگار که دوباره رهایی یافته ولی تبه کاران کندذهن قربانی می شوند.
4 – در اینکه مه آفرید بهره هوشی بالای متوسطی داشته، شکی نیست؛ منتها مشکلات تربیتی و رشد و شخصیتی همواره ضعف تبه کاران کندذهن بوده است که ندانسته اسیر تبه کاران تیزهوشتر بوده باشند. چه تضمینی با اعدام تبه کاران کندذهن وجود دارد که تبه کاران تیزهوش مرعوب شده باشند؟
مخلص کلام اینکه: مه آفرید مجرم اقتصادی بوده است که به خاطر برخی ضعف های که داشته، در کمند مجرمان تیزهوش مورد استفاده ی ابزاری قرار گرفته است، وجدان های سالم موقعی از شنیدن خبر اعدام مجرمان خوشحال خواهند شد که عدالت در مورد عناصر بسترساز و مشوق نیز اجرایی شده و تبه کاران تیزهوش غالبا” سیاسی نیز مجازات شوند.
آیا در غیاب خاوری بازجویی های قانونی محکم از وزیر اقتصاد وقت و آقای جهرمی زوایای پنهان را نمی تواند روشنتر کند؟
انتهای پیام