بازدید خاتمی از بیمارستان محک
همزمان با روز مبعث رسول مکرم اسلام رییس جمهور اسبق کشورمان با حضور در بیمارستان محک کلینیک گوش و حلق و بینی این بیمارستان را افتتاح کرد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایسنا؛ حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی یکی از بهترین کارهای خیر را زمینه سازی برای تحقیقات و فعالیت در عرصه معالجه و مداوای بیماری سرطان به عنوان یک بیماری سخت برشمرد.
رییس بنیاد باران که تلاش برای درمان و مهار کردن بیماری سرطان را تلاشی مقدسی که در سراسر دنیا هم انجام میگیرد، میخواند با اشاره به فعالیتهای موسسه محک تصریح کرد که باید سپاسگزار بود از کسانیکه محک را ایجاد کردند و محک ها را ایجاد می کنند.
به گزارش روابط عمومی دفتر حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی متن کامل سخنان رئیس بنیاد باران در این مراسم بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مبعث پیامبر رحمت؛عزت و سرفرازی را به همه شما عزیزان و به همه دوستداران انسان ؛ رهایی و سلامت او تبریک عرض می کنم و امیدوارم که جامعه ما بیش از پیش از برکات واقعی رسالت او و نه تظاهر کردن به پیروی از او برخوردار باشد.از دیر باز فیلسوفان مصلحان و در راس آنها پیامبران خدا برای ایجاد جامعه مطلوب تلاش کردند، اندیشیدند و راهنمائی کردند.
شما کم و بیش آشنا هستید با اصطلاح مدینه فاضله که اصل قضیه متعلق به افلاطون هست که ترجمه فارسی آن از یونانی میشود شهر نیکو که فارابی آن را به مدینه فاضله ترجمه کرده است.البته نظرات افلاطون مشخص است؛ ایشان میگوید در صورتی جامعه سعادتمند است شهریار آن فیلسوف باشد و فارابی در ادامه راه او نظر تکمیلی دارد که می گوید جامعه مطلوب ؛ جامعه ای است که پیامبر فیلسوف بر او حاکم باشد.ابن باجه، فیلسوفی است اندونزی؛ کتابی به نام تدبیر المتوحد دارد؛ تدبیر المتوحد بدین معناست که انسان با فضیلت در دنیای او منفرد تنها و تک است و او در واقع راهنمای عمل انسان تنها در جامعه بد را مشخص می کند؛ البته خیالی است.
او می گوید که جامعه مطلوب و مدینه فاضله جامعهای است که درآن جرم و بیماری نباشد.در آن جامعه نیازی به قاضی نیست، چون افراد رفتاری دارند که منتهی به جرم نمی شود و نیازی به محاکمه نیست و نیاز به پزشک نیز نیست مگر در مورد مسائل اتفاقی و حادثه مانند افتادن و نظایر آن یعنی جامعه به نحوی زندگی می کند که بیمار نمی شود.
البته در آموزش های اسلامی هم داریم که دو نعمت مجهول عبارتند از سلامت جسم و روان و امنیت زندگی یعنی انسانها امن باشند هم برای اندیشیدن و هم برای فکر کردن و هم زندگی کردن و برخورداری برای زندگی خودشان و فرزندانشان داشتن و نیز دچار بیماری نباشند.اینها درست است، اما واقعیت ها چیز دیگری است، هم بیماری هست هم ناروایی حتی فراوان در جامعه وجود دارد، منتهی در دنیای امروز ما شاهد گسترش بیماریهایی هستیم که لازمه زندگی مدرن است شاید در دنیای قدیم هم بوده، ولی به این صورت گسترش نداشته است و فاجعهای است که از این جهت انسانها با آن روبرو می شوند.
یکی از این بیماریها سرطان است که با بسط زندگی مدرن شهری ما شاهد گسترش این بیماری هستیم که هنوز هم آنگونه که باید و شاید علل و عوامل آن یا منشا آن درست شناخته نشده است؛ درمانهایی هم می شود، ولی هنوز آن طور که باید و شاید مثل بیماریهای دیگری که مهار شده است نتوانسته اند آن را مهار کنند و به آن پرداخته نشده است و ما درگیر این بیماری هستیم.
سرطان بیماری خوبی نیست و برای همه ما نگران کننده است و تلاش برای درمان و مهار کردن آن تلاش مقدسی است که در سراسر دنیا هم انجام می گیرد. میلیاردها دلار در سراسر دنیا در مراکز مهمی که دارند صرف تحقیق در این زمینه می کنند و در ایران هم تلاش می شود.
سرطان هر جا که باشد نگران کننده است، ولی وقتی که نوباوهها و گلهای نو رسته جامعه که امیدهای آیندهاند گرفتار این بیماری میشوند این نگرانی بیشتر است. از طرف دیگر امید برای مهار کردن این بیماری و معالجه آن هم بیشتر است.یکی از بهترین کارهای خیر، زمینه سازی برای تحقیقات و فعالیت در عرصه معالجه و مداوای این بیماری سخت است.
باید سپاسگزار بود از کسانیکه محک را ایجاد کردند و محک ها را ایجاد می کنند و یاد بکنیم از خانم دکتر وثوق و دیگرانی که در این زمینه کار کردند و مرکز خوب و پر ثمری را ایجار کردند و نیز تشکر می کنیم از خاندان پر خیر و برکت قاسمی فرزندان مرحوم ابوالقاسم قاسمی که خودش از خیرخواهان و فرهنگیان ارزنده بود.خوشحالیم که در روز مبعث شاهد گشایش بخشی در این موسسه خیریه هستیم و امیدواریم آثار و برکات آن را جامعه ما بیشتر در آینده احساس کند.خوشحالم که در جمع شما هستم و خشنودم که امروز توانستم از این مرکز دیدار بکنم و ان شالله بتوانیم با کودکان عزیزی که در اینجا به سر می برند آشنا شویم و عرض سلام و ادبی بکنیم.خوش و خرم و شاد و پیروز باشید.
انتهای پیام