خرید تور نوروزی

آینده‌ی سیاسی رئیسی؛ رییس مجلس یا رئیس قوه قضاییه؟!

 اعتمادآنلاین نوشت: رئوفیان هدف رئیسی از ارائه لیست برای انتخابات مجلس 98 را تقویت زمینه های پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ارزیابی کرد و گفت: «رئیسی قطعا با نگاه به انتخابات ریاست جمهوری 1400 برای انتخابات مجلس یازدهم لیست می بندد تا زمینه جذب آرای بیشتر به منظور حضورشان در انتخابات 1400 فراهم شود.»

رئوفیان با اظهار اینکه «وجود لیست های متعدد در انتخابات مجلس باعث نشاط انتخاباتی می شود و نشاط انتخاباتی یک ضرورت است» تاکید کرد: «قطعا رئیسی به عرصه انتخابات مجلس ورود خواهد کرد؛ البته نه به عنوان نامزد چون ایشان به احتمال زیاد برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 بار دیگر کاندیدا خواهد شد.»

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه «با توجه به اینکه اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده دیگر شرایط شان مانند سال 94 نخواهد بود رقابت بین اصولگرایان و اصلاح طلبان نفسگیر است» اظهار کرد: «در انتخابات مجلس یازدهم اصولگرایان به لیست واحد نخواهند رسید و اینطور نمی شود که اگر آقای رئیسی لیست دهد لیست او فهرست نهایی اصولگرایان شود. ولی ایشان می تواند کرسی های متعددی از پارلمان را برای افرادی که در لیست مورد حمایتش قرار می گیرد اختصاص دهد.»

رئوفیان در همین حال یادآور شد: «من به عنوان یک فعال سیاسی از ورود آقای رئیسی به عرصه انتخابات مجلس استقبال می کنم منتها ایشان باید با قاعده درست وارد عرصه رقابت ها شود و برخی اشتباهات را که در انتخابات ریاست جمهوری کرد و باعث ریزش آرایش شد تکرار نکند. مثلا ایشان فکر می کرد اگر در کنار تتلو قرار گیرد می تواند آرای خاکستری را به میدان بیاورد که این یکی از بزرگترین اشتباهات ایشان بود.»

عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری اضافه کرد: «آقای رئیسی باید با آسیب شناسی از انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات مجلس آینده برنامه ریزی و به دور از تخریب رقبای خودش وارد عرصه رقابت ها شود.»

رئوفیان هدف رئیسی از ارائه لیست برای انتخابات مجلس 98 را تقویت زمینه های پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ارزیابی کرد و گفت: «رئیسی قطعا با نگاه به انتخابات ریاست جمهوری 1400 برای انتخابات مجلس یازدهم لیست می بندد تا زمینه جذب آرای بیشتر به منظور حضورشان در انتخابات 1400 فراهم شود.»

رئیسی نمی‌تواند لیدری جریان اصولگرا را برعهده بگیرد/ کاندیدای شکست‌خورده شانسی در انتخابات بعدی ندارد

در همین راستا احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره احتمال نامزدی رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: «آقای رئیسی از لحاظ سنی در شرایطی قرار دارند که اوج فعالیت سیاسی ایشان به نظر می رسد. قبلا هم عمدتا مشاغل قضایی داشتند. ایشان تازه وارد سیاست شده، انگیزه دارد و تازه نفس است. او در مجموعه اردوگاه اصولگرایان چهره پرکاری خواهد بود. یعنی لااقل تا 20 یا 30 سال آینده دیگر او چهره فعالی است؛ اما اینکه ایشان برای بار دوم کاندیدای اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری شود بستگی به دوستان اصولگرا دارد ولی من بعید می دانم که زمینه مناسبی برای ایشان فراهم باشد.»

او در همین حال یادآور شد: « در فرهنگ سیاسی سایر کشورها اگر کسی یک بار در انتخابات شکست خورد دیگر نامزد نمی شود. مثلا در آمریکا معمولا کاندیدای شکست خورده دوباره به صحنه انتخابات نمی آید و در جای دیگری فعالیت می کند. مثلا جان کری نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود اما وقتی رای نیاورد دیگر نیامد و وزیر امور خارجه شد. بنابراین کسی که به عنوان کاندیدای شکست خورده مطرح است دفعه بعد آمدنش درست نیست. این تجربه را آقای قالیباف و رضایی هم انجام دادند که موفق نبودند. معمولا کاندیدای شکست‌خورده شانسی در انتخابات بعدی ندارد که امیدواریم این به عنوان سنت برای سیاستمداران ما هم جا بیفتد.»

شیرزاد اضافه کرد: «البته آقای جهانگیری در انتخابات کاندیدای انصرافی بودند. اگر ایشان در انتخابات می ماند و رای کمی می گرفت آمدنش مجدد امکان پذیر نبود. این سنت در همه جای دنیا هست و مبتنی بر یک تجربه جهانی است که کاندیدای شکست خورده امکان بازگشتش نیست.»

او تصریح کرد: «البته این معنایش کنار رفتن آقای رئیسی نیست. آقای رئیسی ممکن است بتواند در جاهای دیگر موثر واقع شود. ممکن است در انتخابات مجلس شرکت کند و رئیس مجلس شود یا حتی ممکن است زمانی رئیس قوه قضائیه شود.»

عضو جبهه مشارکت با بیان اینکه «آقای رئیسی به عنوان یک رجل سیاسی که تازه فعالیت سیاسی خود را شروع کرده به تحرکات سیاسی خود ادامه می دهد» گفت: «ایشان ممکن است حزب سیاسی یا جبهه سیاسی را رهبری کند که ازقضا اتفاق خیلی خوبی است. ایشان اگر مسئولانه بیایند و یک حرکت سیاسی و حزبی اعلام شده داشته باشند ما از آن استقبال می کنیم. ولی چیزی که در این میان نامناسب است این است که ایشان نباید این کارها تحت لوای آستان قدس انجام شود.»

شیرزاد با تاکید بر اینکه «به قول آقای روحانی اجازه بدهیم امام رضا برای همه مردم ایران باشد و ایشان را منحصر به یک جناح سیاسی نکنیم» تصریح کرد: «نباید از نام آستان قدس در جهت برنامه های سیاسی استفاده شود. آقای رئیسی اگر قرار است به عنوان تولیت آستان قدس بروند جایی و سخنرانی کنند حق دارند در ارتباط با چارچوب مسئولیت خود صحبت کنند و اگر فراتر از آن شود هرچند به عنوان شخص حقیقی وارد شوند اشکالی ندارد اما از آستان قدس نباید مایه بگذارند.»

او یادآور شد: «همچنین این مساله درباره صداوسیما نیز صدق می کند. صداوسیما اگر از ایشان خبری به عنوان رئیس آستان قدس خبر پخش می کند مجاز است و اخبار ایشان می تواند مثل اخبار هر مقام دیگری منتشر شود البته در آن سطح خبری و تحلیلی که مساله اقتضا می کند. اما وقتی بیش از آن مایه بگذارند همه از آن استشمام رانت خبری خواهند کرد.»

شیرزاد اظهار کرد: «تجربه نشان داده اینگونه عملکرد صداوسیما به ضرر افراد است. درست است که صداوسیما رسانه اثرگذاری است اما این اثرگذاری معمولا در جهت عکس و تخریب افراد است. معمولا حمایت های صداوسیما از دیگران اثربخش نیست و معمولا نتیجه برعکس می شود.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «اگر صداوسیما به این دلیل که آقای رئیسی تولیت آستان است خبرهای ایشان را منعکس می شود باید محتوای خبرها در حد مسئولیت او باشد اما اگر ایشان جایی برای سخنرانی سیاسی می رود و دولت را نقد می کند هرچند حق شهروندی ایشان است اما باید در قالب حزبی آن را بیان کند نه در لباس تولیت آستان قدس رضوی.»

شیرزاد اضافه کرد: «ما مشکلی که با مجموعه اصولگرایان داریم این است که آنها تکلیف خود را مشخص نمی کنند. از ردای آستان قدس نباید در جهت کار سیاسی استفاده کرد و کار سیاسی را باید با شفافیت انجام داد.»

او درباره امکان لیدری رئیسی برای اصولگرایان در انتخابات مجلس نیز گفت: «رئیسی نمی تواند لیدری جریان اصولگرا را برعهده بگیرد. آقای رئیسی کار تشکیلات و سیاسی نکرده اند. کار تشکیلاتی بسیار دشوار است و افرادی را می خواهد که برای آن وقت بگذارند و مدیریت خرد کرده باشند. فکر نمی کنم این کار از امثال آقای رئیسی بربیاید.»

شیرزاد تصریح کرد: «در مجموعه اصولگرایی افراد قدری داشتیم که برای کار تشکیلاتی بسیار مناسب بودند مثل آقای ناطق نوری که متاسفانه اصولگرایان قدر او را ندانستند و رنجیده خاطرش کردند. او بسیار تشکیلاتی بود، دائما تلفن دستش بود و کار می کرد. تعداد دوستانی که در شهرستان های مختف داشت و هنوز هم دارد خیلی زیاد بود. همینطور آقای باهنر. اگر از من بپرسید ایشان می تواند رهبری اصولگرایان را برعهده گیرد می گویم بله. باهنر در پیشینه خود حرکت تشکیلاتی دارد دارد ولی آقای رئیسی نه. سابقه سمت های قضایی و تجربه های اجرایی از پشت میز ریاست معلوم نیست برای کار تشکلاتی هم مناسب باشد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. چه سابقه ای بهتر از این که دامادِ مشدی علم الهدی است. پس دیگر به دامادِ روحانی و احمدی نژاد و مشد احمد خاتمی و جد و آبادِ ابوالمشاغل حدادعادل گیر ندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا