واکنشها به سفر شاهرودی به آلمان: «درمان در ايران قابل انجام بود»
روزنامهی شرق در گزارشی با تیتر «درمان در ايران قابل انجام بود» دربارهی واکنشها به سفر درمانی آیت الله هاشمی شاهرودی به آلمان نوشت:
حواشي پيشآمده براي سفر آيتالله هاشميشاهرودي، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، به آلمان حالا پاي وزارت بهداشت و رئيس کميسيون بهداشت مجلس را هم به اين موضوع باز کرده است.
سخنگوي وزارت بهداشت و رئيس کميسيون بهداشت اعلام کردهاند تمام اقداماتي که در خارج از کشور براي آيتالله شاهرودي انجام شده، با همان کيفيت و تأثير در داخل کشور هم قابل انجام بوده است.
در همين باره، ايرج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت که با پايگاه خبري وبدا گفتوگو کرده، قصور در رسيدگي به بيماري يکي از مقامات سياسي کشور که در شبکههاي اجتماعي منتشر شده را اظهارنظري غيرمسئولانه و خلاف واقع خواند.
او گفت: «از ابتدا در جريان جزئيات درمان اين مقام سياسي کشور بوديم و اقدامات و توصيههاي کاملا علمي و مطابق آخرين پيشرفتهاي روز دنيا در داخل کشور براي ايشان انجام شده است».
او تأکيد کرد: «تبعيت از توصيههاي پزشکي جزء اختيارات بيماران است و در صورت عدم قبول توصيههاي درماني يا تعويق در انجام دستورات پزشکي توسط بيمار، قاعدتا مسئوليتي را متوجه پزشک يا تيم پزشکي معالج نميکند».
حريرچي افزود: «تمام اقداماتي که در خارج از کشور و در مدت اقامت اين مقام محترم سياسي انجام شده است، با همان کيفيت و تأثير در داخل کشور قابلانجام بوده و توصيه وزارت بهداشت اين است که اطرافيان ايشان سير مراحل درماني را اطلاعرساني نمايند تا سوءتفاهم پيشآمده رفع شود و از پزشکان معالج خبره و عاليمقام ايشان در داخل کشور هم تقدير و تشکر به عمل آيد».
قائممقام وزارت بهداشت در پايان ضمن گلايه از سازمان نظام پزشکي و جامعه پزشکي، گفت: «اين همکاران بايد بر اساس وظيفه صنفي خود، از جايگاه علمي، تخصص و تعهد پزشکان ايراني به نحو مقتضي حمايت و دفاع کنند».
دراينحال، عليرضا رحيمي، نماينده تهران در مجلس، هم در کانال تلگرامي خود از موضع رئيس کميسيون بهداشت مجلس دراينباره خبر داد و نوشت: «در حاشيه جلسه علني يکشنبه موضوع عزيمت آقاي هاشميشاهرودي به آلمان و حواشي ايجادشده عليه ايشان در آلمان توسط عدهاي از مخالفين را با دکتر علي نوبخت، رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس، بحث و مرور ميکرديم.
دکتر نوبخت معتقد بود بيماري ايشان در ايران قابل درمان بوده و در آلمان اقدام پزشکي بيشتر از آنچه در ايران برايشان انجامپذير است، متصور نيست».
عليرضا رحيمي، در ادامه مطلب کانال خود نوشته: «اگر قبل از سفر مشورتهاي بيشتري براي سفر و درمان ميگرفتند ضمن احترام به توان و تخصص پزشکان حاذق ايراني از چنين حواشيای نيز پيشگيري ميشد. به نوعي رفتن ايشان براي درمان قابل انجام در داخل، در فضاي عمومي و صنفي وهن جامعه پزشکان ايران تلقي شد».
او همچنين از مجمع تشخيص مصلحت نظام خواسته است: «بهمنظور پرهيز از گسترش حواشي و شبهات و نيز حفظ حرمت جامعه پزشکان ايراني و به رسم اصول اخلاقي، شايسته است دفتر رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز به نحو مقتضي اطلاعرساني نمايند».
سفر به هانوفر
سفر آيتالله شاهرودي به آلمان براي درمان، با خبر تعطيلي درسهاي خارج فقه او در قم رسانهاي شد. اگرچه برخي مقامات دفتر آيتالله، در روزهاي نخست، بيماربودن آيتالله و سفر او را تکذيب کردند. در نهايت اما با انتشار خبر در فضاي مجازي، سيدعلاء، فرزند آيتالله هاشميشاهرودي، از تعطيلي دروس آيتالله هاشميشاهرودي براي تکميل دوره درماني خبر داد.
در همين اثنا بود که تصويري از آيتالله در بيمارستاني منتشر شد که نشان ميداد پروفسور سميعي هم در کنار شاهرودي نشسته است. اين حضور اما فضاي انتقادي را در شبکههاي اجتماعي دوچندان و درنهايت سميعي را وادار به واکنش کرد.
او در اطلاعيهاي اعلام کرد: «هر پزشکي که در معالجه بيمارش جنس، نژاد، گرايش جنسي، سياسي يا هر مؤلفه ديگري را لحاظ کند، ميبايد کار طبابت را کنار بگذارد. افرادي که از پزشکان تقاضاي معالجهنکردن بيماري به دلايل فوق را دارند، درک درستي از وظيفه و قسم پزشکي ندارند».
دکتر سميعي همچنين در مصاحبهاي درباره مخالفان حضور آيتالله شاهرودي در بيمارستان او، با انتقاد از آنها گفته بود: «اگر اينگونه باشد كه منتقدان ميگويند، بايد اطبا و پرسنل بيمارستانها يک دوره سياسي يا قضائي بگذرانند تا غير از کار پزشکي، بر گذشتهها و گرفتاريهاي بيمار هم تسلط پيدا کنند! کساني که ميخواهند پزشکي را با سياست مخلوط کنند، طفلکها بايد مقداري فرهنگ و ديد خودشان را عوض کنند».
توضيحات شاهرودي درباره سفرش به آلمان
آيتالله هاشميشاهرودي اما بعد از سپريکردن دوره درماني به کشور بازگشت و در اولين جلسه مجمع بعد از بازگشت درباره زواياي مختلف سفر خود توضيحاتي را ارائه کرد. او علت سفر را ايجاد اختلافنظر در پزشکان معالجش عنوان کرد.
او در توضيح بيماري خود هم گفته بود: يک سال است مبتلا به مشکلي در روده شده بودم. بعد از مدتها مشخص شد غده در روده بزرگ است. بعد از مدتي مشکل ديگري در کليه چپ من ايجاد شد که پزشکان بر سر معالجه من دچار اختلافنظر شدند. برخي از آنها بر عمل جراحي اصرار داشتند و برخي اعتقاد به جراحي نداشتند. بالاخره به دليل غده دوم که بزرگ شده بود، مجبور شدم عمل کنم و اين عمل را در بيمارستان ساسان انجام دادم. همين اختلافنظرهاي پزشکان باعث شد هم بستگان و هم پزشکان اصرار کنند معالجه را در خارج از کشور دنبال کنم».
او همچنين اعلام کرد که در بيمارستانهايي بستري شده که پزشکان آن ايراني بودند؛ ازجمله بيمارستان دکتر سميعي که به گفته او اگرچه متعلق به بيماريهاي مغز و اعصاب است، اما بخش داخلي هم دارد که شاهرودي در آنجا بستري شده بوده است. او همچنين گفته بود پزشکان آلمان، يک عفونت کشف کردند که در ايران کشف نشده بود».
شاهرودي در اين نشست، همچنين از همکاري و هماهنگي دولت و پليس آلمان در رابطه با تحرکات عناصر سلطنتطلب و معاند تشکر کرده بود.
اشاره شاهرودي به اعتراضهايي بود که همزمان با حضور او در بيمارستان، انجام شده بود.
درعينحال، روزنامه آلماني هانوفرشه آلگمانيه، ۱۵ دي در گزارشي مدعي شد دولت ايالت «نيدرزاکسن» که شهر هانوفر، محل بستري آيتالله شاهرودي در آن قرار دارد، همچنين «اشتفان وايل»، نخستوزير اين ايالت، نامهاي اعتراضآميز به حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام دريافت کردهاند.
«فولکر بک»، سياستمدار حزب سبزهاي آلمان، نيز عليه او شکايتنامهاي تنظيم کرده و به دادستاني آلمان ارائه داده است.
انتهای پیام