یک اصلاح طلب: بی بی سی به سرنگونی علاقه داشت
«حمیدرضا جلایی پور»، فعال سیاسی اصلاح طلب و جامعه شناس، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «چرا بی بی سی دغدغهی رفتار یک رسانه حرفهای را ندارد؟»، بی بی سی را در اتفاقات اخیر، علاقمند به سرنگونی جمهوری اسلامی ارزیابی کرد.
به گزارش انصاف نیوز، دکتر جلایی پور نوشت:
مهمترین خبر روز ۳۰/۱۰/۹۶ در ایران خبر ماموریت مقام رهبری به ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر واگذاری بنگاه های اقتصادی سپاه و و ارتش به مردم بود. اما رسانه بی بی سی فارسی که گفته میشود حرفهای است در هیچکدام از برنامه های خبری خود توجهی به این خبر مهم نکرد و حتی نامی از این خبر هم در هیچکدام از برنامههای خبری اعلام نکرد! ( حداقل از خبر ساعت پنج تا برنامه خبری شصت دقیقه در ساعت ده شب چنین بود).
چرا بی بی سی خصوصا در دیماه ۱۳۹۶ اصول حرفهای خبررسانی را نادیده میگیرد، و به اصطلاح در آفساید می زند؟ پاسخ این سوال را بر اساس نظر مدیران این رسانه نمی دانیم، مگر اینکه در روزهای آینده این مدیران توضیح بیشتری دهند. اما تا توضیح مزبور ما می توانیم بر اساس شواهد و قرائن ارزیابی خود را از این رفتار غیر حرفهای بی بی سی در حوزه عمومی مطرح کنیم.
به نظر من بی بی سی فارسی اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ را مقدمهی یک انقلاب و سرنگونی جمهوری اسلامی میدید و حتی گرایش مستتر خبری و تحلیلی این رسانه در هشتم تا پانزدهم دیماه این بود که خوب است چنین اتفاقی بیفتد! اما روند اعتراضات موید این علاقه بی بی سی نشد. و حالا در روز اخر دیماه این بنگاه خبررسانی می بیند که مقام رهبری ج ا یک دستور «اصلاحی» اقتصادی را صادر میکند، و ظاهرا این خبری نیست که به چشم دست اندرکاران بی بی سی فارسی بیاید. لذا این بنگاه خبری خبر مهم ماموریت به نیروهای مسلح را نادیده میگیرد و بی خیال انگاره حرفهای بودن بی بی سی میشوند.
انتهای پیام
از بی بی سی دفاع نمی کنم ولی شایدم دلیلش اینه که این دستور رو بیشتر تبلیغاتی ارزیابی می کنه تا یک دستور واقعی و با قصد و نیت واقعی برای مبارزه با فساد. همانظور که خیلی از مردم این عقیده رو دارن و به همین دلیل چنین دستوراتی به چشمشون نمیاد. واقعیت اینه که مردم معتقدن عزمی وجود داره برای لاینحل نگه داشتن تمام مشکلات مملکت از ممنوعیت ورود زنان به استادیوم تا فسادهای کلان و سازمان یافته در ساختار اقتصادی کشور!
هم وطن عزیز
از بی بی سی بیش از این انتظاری نیست ولی همین قدر بدانیم باز گشت ارتش و سپاه به پادگانها در صلاح همه هست چرا که اگر وضع ترکیه را در سالهای نه چندان دور نگاه کنیم خواهیم دید از زمانی که ارتش نرکیه به پادگان ها برگشت رشد اقتصادی ترکیه آغاز شد
جناب جلائي پور، خودتان را به چه زده ايد!!؟