واعظی از شایعات ناراحت است
/ غلامعلی دهقان: برخلاف تبلیغات واعظی تعامل جناحها را پذیرفته /
یکی از اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت « محمود واعظی از شایعات ناراحت است». بعد از انتخابات گمانهزنیها و شایعاتی مبنی بر فاصله گرفتن و مرزبندی دولت و جریان اعتدالگرا از جریان اصلاحات شنیده میشود. بسیاری نقش «محمود واعظی» را در این ماجراها که مدعی آن هستند پررنگ میدانند.
«غلامعلی دهقان»، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در گفتوگو با انصاف نیوز گفت: واقعیت این است که آقای واعظی، رییس دفتر ریاست جمهوری، که از بنیانگذاران حزب اعتدال و توسعه در سال 1378 هم بودهاند طی 18 سالی که بنده هم در حزب حضور دارم میتوان گفت شخصیتی تعاملگرا با جناحهای سیاسی مختلف، از جمله جریان فکری – سیاسی اصلاح طلب دارند.
وی افزود: فراموش نکنیم در ادوار گذشتهی انتخابات مجلس، از مجلس ششم تا همین مجلس آخر که در 94 تحت عنوان لیست امید بسته شد، بخش قابل توجهی از گزینهها اصلاح طلب و البته برخی اصولگرایان معتدل بودند. در همین ارتباط، در انتخابات مجلس دهم در یک تعامل چندجانبه میان اصلاح طلبان، اصولگرایان معتدل و اعتدالیون لیست مشترک امید بسته شد که توانست مورد توجه افکار عمومی قرار بگیرد. بنابراین در اینکه آقای واعظی شخصیتی است که نشان داده میتواند با معتدلین جناحها تعامل داشته باشد شکی نیست؛ اما ظاهرا قرار است در ایران همیشه کسانی سیبل قرار بگیرند و تمام کاسه کوزههای کاستیها بر سر آنها شکسته شود و ظاهرا این بار نوبت آقای واعظی است.
او درمورد نظر شخص «محمود واعظی» دربارهی این شایعات گفت: در جلسهای که چند شب گذشته با آقای واعظی داشتیم ایشان از این شایعات ناراحت بودند و معتقد بودند که یک جریانی در تکاپوست تا به آن دامن بزند. خودی و غیر خودی مثل اینکه بههم پیوستهاند. برخی از این کارها هم از سر ندانم کاری و نشناختن است. آقای واعظی دیپلمات بوده و دیپلمات قوی هم در سیاست خارجه بوده. اهل تعامل است و میداند که باید چه کند. این حرفها که راجع به اختلاف و اینها با اصلاحطلبان میزنند به هیچوجه واقعیت ندارد.
دهقان تلاش برخی جریانها برای اختلافافکنی، گفت: برای همین است که یک جریان فکری – سیاسی که رقیب جریان معتدلین است، تلاش میکند با دامن زدن به مسایل حاشیهای اختلاف سلیقههای میان اردوگاه پیروز 92، 94 و 96 را پررنگ کرده و شکاف بزرگی ایجاد کند. چرا که آنها به این نتیجه رسیدهاند که همگرایی این سه جریان پیروزیهای این سه دورهی اخیر را شکل داده است. واقعیت این است و باید پذیرفت و این را تمام اهالی سیاست هم قبول کردند. در اردوگاه معتدلین کشور، سه جریان فکری، سیاسی است که هریک هویت خود را دارند: اصلاح طلبان، اعتدالیون و همچنین اصول گرایان معتدل.
وی تاکید کرد: نکتهی مهم این است که این سه جریان یک شبه شکل نگرفتهاند و در یک فرایند 39 ساله دارای هویت متمایز از یکدیگر هستند اما اقتضائات سیاسی کشور و رقیب مشترک و درک درست از عرصهی سیاسی کشور نشان داده این سه جریان میتوانند با همدیگر ائتلاف کنند. اگر سخنی هم گفته شده هیچوقت سخنی در راستای شکستن ائتلاف نبوده است، بلکه صرفا سخنی بوده است در راستای هویت مجزا و خاص هریک از این جریانات.
این فعال سیاسی دربارهی برخی گمانهزنیها مبنی بر کمرنگ شدن نقش «جهانگیری» در دولت، گفت: آقای جهانگیری سفرهایش را میرود و پرچمدار دولت است. در ماجرای مشهد چهکسی میتوانست مثل ایشان عمل کند. ما اصلا این صورت مساله که حضور جهانگیری در دولت کمرنگ شده را قبول نداریم. آقای جهانگیری در غیاب آقای روحانی مدیر جلسات بوده، معاون بوده، اصلا طرح چنین مسالهای اشتباه است.
او در ادامه گفت: یک جریانی میخواهد این هویتها را به جان هم بیاندازد ضمن اینکه این هویتها یک شبه شکل نگرفتهاند اختلافی میانشان نیست. آقای واعظی هم اگر حرفی زده همین بوده که هر جریان هویت خودش را دارد و با هم تعامل میکنند، در مجلس، در ستاد مشترک ریاست جمهوری. این حاشیه سازیها و این دامن زدن شایعات کار رقیب مشترک است. همان جریانی که در انتخابات 16 میلیون رای داشت در حال ایجاد این جنگ روانی است. الان دارند یک کلاغ چهل کلاغ میکنند و اصلا با واقعیت اتفاقات و حرفهایی که زده میشود جور در نمیآید. خود آقایان واعظی و جهانگیری هم گاهی از این شایعات و گمانهزنیها دچار شک میشوند یک عدهای میخواهند القای اختلافات کنند وگرنه اختلاف اساسی وجود ندارد و آقای جهانگیری همچنان مرد پرقدرت کابینه است.
دهقان در آخر دربارهی اینکه حزب اعتدال توسعه با شورایعالی اصلاح طلبان هماهنگی دارد یا خیر گفت: عضویت اعتدال توسعه در شورایعالی اصلاح طلبان که در سال 94 مطرح شد منتفی شد و هر جریانی راه خود را برای لیست بستن رفت و الان ائتلاف شده است.
انتهای پیام
فاصله های گفتمانی بین اصولگرایانِ به اصطلاح معتدل و اصلاح طلبان در اثر عقب نشینی سنگر به سنگر اصلاح طلبان و درپیش گرفتن سیاست سکوت و سازش و تسلیم در حال رنگ باختن است. به نظر من حتی اگر آقای روحانی نصف کابینه را هم از میان اصلاح طلبانِ مورد وثوقِ حاکمیت انتخاب میکرد باز هم تغییر خاصی رخ نمیداد.
اعتدال و توسعه! اسم حزب شما مثل گفتمانتون كلی و شعار گونه ست. سبد رای از اصلاحات گرفتن و دریوزه گی قدرت از تمامیتخواهان كردن كه نشد روش
الحمد لله همه دولتمردان البته عزیز ما “میدانند چه کار کنند” والا اوضاع کشور این نبود که هست !!
اینکه تکذیب می کنید درست نیست باید اصلاح طلبان در خصوص این موضوع اظهار نظر کنند و بگویند که رفتار واعظی و شما اعتدالیون ( حزبی که تازه تاسیس شده و نه هواداری دارد و نه طرفداری ) درست هست یا نه؟؟؟؟؟
الان که دم خروس بیرون زده ( همه پست های رده بالای دولت در اختیار شما اعتدالیون ) هست شما هی دارید تکذیب می کنید ، به قول معرف فسم حضرت عباس را قبلو کنیم یا این دم خروسی که بیرون زده را؟؟؟؟؟
من میخواهم عذرخواهی کنم
من میخواهم عذرخواهی کنم لطفا مرا حلال کنید