خبر مهمی که چندان به آن پرداخته نشد
«ارتقای رتبه ریسک سرمایه گذاری در ایران»
حمیدرضا شکوهی، روزنامهنگار، در یادداشتی با عنوان «خبر مهمی که چندان به آن پرداخته نشد» در کانال از نفت چه خبر؟ نوشت:
✍️ یکی از خبرهای مهمی که دیروز منتشر شد اما به اعتقاد من، کمتر از آنچه تصور می شد مورد توجه قرار گرفت، خبر ارتقای رتبه ریسک سرمایه گذاری در ایران بود.
✍️ روزنامه های امروز (شنبه ۷ بهمن) کمتر از آنچه انتظار داشتم به این موضوع پرداختند. تنها روزنامه های همشهری، صبح اقتصاد و تجارت ارزش این خبر را در حد تیتر یک روزنامه تشخیص دادند و روزنامه های ایران، جوان و خراسان هم صرفا در تیترهای فرعی به این موضوع پرداختند.
✍️ عملا بیش از ۲۰ روزنامه، اصلا در صفحه اول به این موضوع اشاره ای هم نکردند.
✍️ اما اهمیت این خبر چیست؟ سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) یکی از سازمان های غیرانتفاعی معتبر دنیا و از مهمترین نهادهای تصمیم گیر در عرصه اقتصاد جهانی است که مقر اصلی آن در پاریس است و در سال ۱۹۴۸ میلادی با هدف بازسازی اقتصاد کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شد و به تدریج کشورهای غیراروپایی نیز به آن پیوستند.
✍️ رتبه بندی کشورها از نظر ریسک سرمایهگذاری یکی از اقدام های مهم این سازمان است و به دلیل ماهیت غیردولتی و غیروابستگی آن، ارزیابی های آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
✍️ به همین دلیل، رتبه ریسک سرمایهگذاری کشورها که توسط این سازمان تعیین می شود، همواره مورد توجه سرمایهگذاران قرار دارد.
🔻 بر اساس تازه ترین ارزیابی ها، رتبه اعتباری ایران بر اساس اعلام رسمی کمیته مسول رتبه بندی ریسک کشورهای دنیا در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه از ششم به پنجم ارتقا یافته که به معنای کاهش ریسک سرمایهگذاری در ایران است.
✍️ به عبارت ساده تر، با ارتقای رتبه ایران از ۶ به ۵، ریسک سرمایهگذاری در ایران کاهش یافته و سرمایهگذاران با خیالی آسوده تر از قبل می توانند در ایران سرمایهگذاری کنند.
✍️ از زمان آغاز تحریم ها، رتبه اعتباری سرمایه گذاری در ایران، به ۷ که پایینترین رتبه در جهان است؛ سقوط کرد و پس از تحریم ها زمینه برای ارتقا رتبه ایران فراهم شد.
✍️ دو سال پیش رتبه ایران به ۶ ارتقا یافت و از سال گذشته با بررسی های جدید، زمینه برای ارتقا رتبه ایران به ۵ فراهم و دیروز این موضوع رسما اعلام شد.
✍️ آنگونه که وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده، کاهش رتبه ریسک ایران در کاهش هزینه های تامین سرمایه از نظر مالی معمولا تا حدود ۱۰ درصد موثر است.
✍️ پیش از این، ایران یک بار سالها پیش تا رتبه ۴ ارتقا یافته بود.
✍️ ارتقای رتبه اعتباری ایران به ۵ در موسمی که دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا، در صدد مانع تراشی برای برجام و تخریب مسیر سرمایهگذاری در ایران است و در شرایطی که ایران در پسابرجام، کمتر از حد انتظار موفق به جذب سرمایهگذاری خارجی شده است، می تواند نویددهنده جذب سرمایهگذاری باشد و مسیر را برای جذب سرمایه هموارتر کند.
✍️ بویژه با توجه به اینکه تعلیق تحریمهای ایران توسط ترامپ تا ۴ ماه دیگر هم تمدید شده، حالا می توان از اهرم ها و ظرفیت های موجود، در این ۴ ماه بیش از پیش بهره برد و علیرغم تداوم برخی موانع داخلی و خارجی پیش روی جذب سرمایهگذاری خارجی که رفع برخی از آنها در کوتاه مدت هم امکانپذیر نیست، در جذب سرمایه خارجی بیشتر تلاش کرد.
انتهای پیام