فایزه هاشمی: ایجاد سازمان جوانان موازی کاری است
«فایزه هاشمی رفسنجانی»، رییس سابق فدراسیون اسلامی زنان، دربارهی برنامهی احیای سازمان ملی جوانان گفت: کارها و مسایل مربوط به جوانان در سایر وزارتخانهها هم قرار میگیرد. بخشی ورزش است که در وزارت ورزش انجام میشود؛ بخشی از آن مشکلات اشتغال است که در وزارت کار حل میشود. در واقع به گونهای موازی کاری و تکرار است، مانند معاونت زنان؛ البته معاونت زنان جواب داده است.
وی در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: هر وظیفهای که در بخش جوانان وزارت ورزش و جوانان تعریف میشود، میبینیم که در یک سازمان یا وزارتخانهای یا بنیاد یا نهادی وجود دارد؛ اما اگر ما به دنبال اشتغال هستیم بله، وقتی بخش جوانان این وزارتخانه نباشد عدهای از مشاغل و کارمندان آن حذف میشوند.
رییس سابق فدراسیون اسلامی زنان در پاسخ به این سؤال که «آیا احیای سازمان جوانان و جدا شدن آن از وزارت ورزش دولت را بزرگ نمیکند؟» گفت: دولت لزوماً با ایجاد سازمان یا وزارتخانهی مستقل بزرگ نمیشود. مگر ادغام وزارتخانهها دولت را کوچکتر کرد؟ دولت به اندازهای سایزش بزرگ شده است که با این چیزها نه کوچک میشود و نه بزرگ. من فکر نمیکنم که اگر از هم جدا شوند در بزرگ شدن دولت تغییری ایجاد کند چون مستقل میشود و فقط برای جوانان کار میکند.
فایزه هاشمی دربارهی کوچکتر شدن دولت گفت: هرچه دولت کوچکتر شود، بودجهی کمتری مصرف میشود و این بودجه را میتواند صرف کارهای دیگر کند. در این صورت بودجه هم هدر نمیرود، ولی در عینحال دولت باید شرایط اقتصادی را طوری فراهم کند که بخش خصوصی فعال شود و اشتغالزایی در بخش خصوصی اتفاق بیافتد و جبران کارهای دولتی بشود. کارمند زیاد درست کردن هنر نیست.
هاشمی در پاسخ به اینکه « آیا به سازمان جوانان به عنوان نهادی مستقل از وزارت ورزش نیاز است؟» گفت: من هم هنوز متوجه نشدهام که سازمان جوانان چه کاری انجام خواهد داد اما در مورد وجود یا وجود نداشتن سازمان جوانان چون مستقیماً آنجا کار نکردهام کارشناس و متخصص نیستم که بگویم به این سازمان نیاز هست یا نیاز نیست؛ شاید برای توجه ویژه به قشر جوان نیاز به این سازمان وجود دارد اما عملکردی حتی از بخش جوانان وزارت ورزش نمیبینیم. شاید الان دچار سو مدیریت شده یا دچار سو مدیریت بوده است.
وی افزود: در حال حاضر بخش بزرگ وزارتخانه با ورزش درگیر است و حداقل از عملکرد بخش جوانان آن مطلع نمیشویم. به تجربه دیدیم که ترکیب وزارت ورزش و جوانان برای جوانان مفید نبوده و کار جوانان در آنجا معطل است. صحبت آن هم بود که این دو از هم جدا شوند. به نظر من هم اگر این اتفاق بیافتد، شاید بهتر باشد. حالا چه در قالب سازمان و چه در قالب وزارتخانه و یا یک سازمان مستقل از وزارت ورزش، بستگی دارد که مجلس چه تصمیمی بگیرد. بالاخره به یک مرکزی نیاز است که مسایل زنان و جوانان را دنبال کند و موانعی که زنان برای رشد و پیشرفت دارند را حل کند.
هاشمی دربارهی عملکرد وزارت ورزش گفت: وزارت ورزش که قبلاً سازمان تربیت بدنی بود، شاید در حد آموزش و پرورش گستردگی داشت و در همه جا از جمله شهرستانها و روستاها حضور داشت؛ در نتیجه چون مدیریت در دورههایی خوب نبوده است، نمیتوانیم بگوییم که به وزارت ورزش نیازی نیست و کارش را خوب انجام نداده است. این سوءمدیریت است و ربطی به تشکیلات وزارت ورزش ندارد.
فایزه هاشمی دربارهی انحلال وزارت ورزش و جوانان گفت: خودم اعتقاد دارم که وقتی وزارت ورزش، سازمان تربیت بدنی بود، خیلی مفیدتر، کاراتر و با شهامتتر بود و درستتر کار میکرد. این سازمان از زمانی که وزارتخانه شد و زیر نظر مجلسیها آمد، کاراییاش کاهش پیدا کرد زیرا باید نمایندگان مجلس را راضی کند. عملکرد واقعی وزارتخانه جایی برای بروز ندارد و از مسیر واقعی و درستش بهخاطر راضی کردن نمایندگان خارج میشود. به هر حال انحلال وزارتخانه کمکی به این قضیه نمیکند.
هاشمی دربارهی نمونهی خارجی وزارت ورزش گفت: چیزی که در دنیا وجود دارد این است که کمیتههای المپیک اصل ورزش هستند نه وزرات ورزش؛ وزارتخانههای ورزش کوچکترند. فدراسیونها زیر نظر کمیتههای المپیک هستند؛ این یعنی ورزش قهرمانی. باشگاهها هم ورزش حرفهای را دنبال میکنند. ورزش همگانی هم زیر نظر وزارت ورزش قرار میگیرد.
انتهای پیام
مگر تا کنون جز سرکوب و تحقیر جوانان چه کرده اید؟
این یعنی دولت بزرگ تر و همایش های احمقانه بیشتر و رانت و فامیل بازی بیشتر.
اگر میخواهید مردم راضی شوند بریز و بپاشهایتان را کمتر کنید و صرف محیط زیست بدبخت و اشتغال جوانان کنید