سیدحسن خمینی: سینه ها را از کینه بشوییم
یادگار امام گفت: انتظار امام از ما پس از بیست و پنج سال همان جمله معروف است که خاک پای محرومین را توتیای چشم کنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی که در بیست و پنجمین مراسم بزرگداشت امام خمینی (س)سخن می گفت، افزود: از ویژگی های بزرگ انقلاب اسلامی که با نام گذاری امسال نیز نسبتی دارد؛ رفع محرومیت از جامعه اسلامی ایران، از میان مسلمانان، و در مرحله ای بالا تر از اقصی نقاط جهان است؛ آن ها که در آغازین روزهای انقلاب مستضعفین نامیده می شدند.
یادگار امام خمینی ادامه داد: مفهوم رفع محرومیت در سال های پایانی حیات امام خمینی با تعبیر جنگ فقر و غنا مطرح شد و کلید واژة مهمی در فرمایشات و پیام های ایشان به حساب می آمد؛ اما جنگ فقر و غنا به تعبیر امام نه به معنای جنگ فقیر و غنی بلکه به معنای جنگ با سازوکاری است که منجر به پیشرفت فقر در جامعه می شود و به پیدایش جامعه دو قطبی فقیر و غنی می انجامد. این کلید واژه به عنوان یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی همواره مد نظر پدید آورندگان انقلاب و مردمی بود که مبارزات آن ها منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.
سید حسن خمینی ادامه داد: در نگاه امام خمینی، فقر محترم نیست، فقرا محترمند. استضعفاف محکوم است؛ اما مستضعفین به عنوان وارثان زمین مورد احترام و محبوبند. در نگاه ایشان، قواعد نظام اسلامی باید بر مداری شکل گیرد که نهایتا به جامعه ای بدون محرومیت منجر شود. این نگاه در آغازین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی با هدف کمک به محرومین، منجر به پیدایش نهادهایی همچون بنیاد مسکن، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد مستضعفان و بنیاد پانزده خرداد شد. تا به یکایک مشکلات جامعه اسلامی پرداخته شود و آن هایی که ضعیف نگه داشته شده بودند، با هدف ریشه کن کردن محرومیت مورد حمایت قرار گیرند.
یادگار امام، با یادآوری روزگاری که این نگاه در آن شکل گرفت، گفت: در آن زمان دو نظام اقتصادی سرمایه داری غرب و نظام کمونیستی در شرق که با شعار باورکردن طبقه کارگر تبدیل به دیکتاتوری کارگری شد؛ حاکم بودند. در چنین روزگاری اتکای امام، به اندیشه متعالی اسلام و نیروی لایزال الهی و امید فراوان ایشان به قدرت خداوند، به همراه همدلی، همراهی، عزم راسخ ملی در پیمودن راه امام و پیوندی که میان امام و مردم برقرار بود، نیروی عظیمی را در سرزمین ما به وجود آورد؛ این نیرو «ما می توانیم» بود. که به نیروی فکری مردم و بازوان آن ها، متکی بود و فضای درونی و برونی کشور را نیز در نظر داشت.
وی گفت: اسلام در نگاه امام، هم راهگشاست و هم مردم می توانند این راهگشایی را در زندگی خود مشاهده کنند. بر همین اساس یکی از مهمترین شعارهای انقلاب اسلامی رفع محرومیت و استضعاف بود و امام خمینی همواره به مسوولان گوشزد می کردند؛ «یک موى سر این کوخنشینان و شهیددادگان به همه کاخ و کاخنشینان جهان شرف و برترى دارد.» آنچه که سعادت هر دو دنیا را با خود دارد؛ تلاش برای رفع محرومیت و استضعاف است. از این رو در منطق امام خمینی مسوولان باید بدانند که بر دست و بازوی چه کسانی بوسه می زنند.
سید حسن خمینی با اشاره به این که مقام معظم رهبری همواره به مسئله رفع محرومیت توجه ویژه ای داشته اند، گفت: شعار بزرگ رفع محرومیت و استضعاف یک نقشه راه دارد. اولین نکته قابل توجه در این مسیر دوری از شعارزدگی و احساسات است. سیاست های اقتصادی نیز مانند هر امر عقلایی دیگری محتاج تدبیرند. باید با فکر، اندیشه، تدبیر و دوری از شعارزدگی که می تواند دربردارنده نیت سوء یا خیر باشد؛ در مسیر رفع محرومیت قدم گذاشت و در این مسیر هیچ چیز نباید هدف آرمانی ما را دچار روش های غیرعقلانی کند.
یادگار امام ادامه داد: دومین نکته وحدت ملی است؛ که از واجبات نظام است، امام به همین منظور جهاد سازندگی را در جهت رفع محرومیت پدید آوردند و شعار همه با هم را بر سردر این نهاد قرار دادند. رمز پیروزی ما که همواره مورد تأکید امام بود؛ وحدت، اتحاد، همدلی و دوری از کینه هاست. ما باید سینه هایمان را از کینه بشوییم تا بتوانیم محرومیت را از جامعه ریشه کن کنیم.
وی درباره تأکید امام خمینی بر وحدت کلمه توضیح داد: امام جمله ای دارند که در آن می گویند: رمز پیروزی ما که علت ایجاد این حکومت و علت بقای آن است، اتکای به خدا و وحدت کلمه است. در این باره یکی از علمای نجف به نقل روایتی می پردازد که می گوید: بنی الاسلام علی الکلمتین کلمة التٌوحید و التٌوحید الکلمة. این جمله نشان می دهد که اسلام بر دوچیز اتکا پیدا کرده است. اولین مسئله کلمه توحید است. همه هر چه هستند از او کمترند/ که با هستی اش نام هستی برند/ توحید در اسلام به این معنی است که خداوند از همه قدرت ها بالاتر است و اگر اراده کند، هیچ کس در هیچ کجای دنیا نمی تواند در مقابل او بایستد.
یادگار امام دومین نقطه اتکای اسلام را وحدت کلمه عنوان کرد که در انقلاب نیز تحقق یافت و در ادامه به دیگر عوامل موثر در مسیر رفع محرومیت پرداخت و گفت: «همت»، عامل مهم دیگری در مسیر رفع محرومیت در جامعه است.
وی افزود: همنشینی دو واژه اقتصاد و فرهنگ در عنوان سال جدید به این معنی است که اقتصاد را با فرهنگی که در جهت رفع محرومیت است عجین کنیم. مشکلات اقتصادی مردم را آزار می دهد؛ اما فرهنگی که بتواند این مشکلات را حل کند؛ ریشه در همت مردم و مسوولان و وحدت همه اقشار جامعه دارد. سرزمین ما از امکانات متعددی برخوردار است. تلاش برای بسط دانش که مکررا مورد تأکید مقام معظم رهبری است؛ یکی از نقاط درخشان کارنامه انقلاب است. توانایی مالی فراوان موجود در جامعه نیز منطق اقتصاد مقاومتی را می طلبد.
یادگار امام با تأکید بر این که جهت گیری اقتصاد مقاومتی باید رفع محرومیت باشد؛ گفت: بالابردن همه شاخص های اقتصادی اهمیت دارد؛ اما اولویت ما توزیع برابر ثروت در میان همه مردم جامعه است. در این مسیر رفع محرومیت تنها بر عهده دولت نیست؛ این مسئله، کمک مجلس و قوه قضائیه را نیز می طلبد. حل مشکلات اقتصادی نیازمند عزم ملی است و به همت یکایک مردم نیاز دارد.
سید حسن خمینی اظهار داشت: انتظار امام از ما پس از بیست و پنج سال این است که خاک پای محرومین را مانند روزهای ابتدای انقلاب توتیای چشم کنیم. نگاه ما باید به حل مشکلات اقشار ضعیف جامعه باشد و در این راه نیازمند همت عالی، وحدت ملی، و تدبیر و عقلانیت هستیم. البته ممکن است افرادی با نیت خیر ما را از هدف دور کنند.
وی در پایان گفت: ما روزهای سختی را پشت سرگذاشته ایم؛ اما اگر بخواهیم به گذشته نگاه کنیم، جز کینه و تلخی چیزی نمی بینیم. بنابراین باید به آینده بنگریم و به آن امید داشته باشیم؛ تا لطف خداوند کریم برای ما محقق شود.از این رو بر مبنای منطق قرآنی إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ؛ اگر خداوند را یاری کنیم؛ لطف و یاری خدا برای ما محقق می شود.
گفتنی است بیست و پنجمین مراسم سالگرد امام خمینی در کمال نظم و با حضور شاداب ببش از یک میلیون نفر و بی هیچ حاشیه ای در حرم مطهر آن یگانه دوران برگزار شد.
انتهای پیام