«باروری ابرها طرحی شکست خورده است»
یک پژوهشگر هیدروپلیتیک و سیاستگذاری آب گفت: ما بودجههای چند هزار میلیاردی را برای باروری ابرها و یا اجرای طرحهای عجیب و غریب انتقال آب اختصاص میدهیم در حالی که سیاستهای مقابله با رخدادهای طبیعی محکوم به شکست است.
حجت میان آبادی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به اشتباهات استراتژیک برای مقابله با خشکسالی به جای سازگاری با آن اظهار داشت: خشکسالی و سیل دو پدیده طبیعیاند، این پدیدهها به ذاته به معنای بحران نیستند، سوء مدیریت ما است که ممکن است این اتفاقات را به بحران تبدیل کند.
وی افزود: مثلا در کشور هلند که بارندگی جدی است آن را جدی در نظر میگیرند اما چیزی بنام ستاد مقابله با سیل ندارند چون معتقدند طبیعی است و نمیتوان با آن مقابله کرد، همانگونه که نمیتوانیم با شب مقابله کنیم و ستاد مقابله با شب داشته باشیم،بلکه باید خودمان را با آن سازگار کنیم.
پژوهشگر هیدروپلیتیک و سیاستگذاری آب تصریح کرد: ستادهایی که در کشور تشکیل میشود ناشی از عدم شناخت کافی ما از مدیرت منابع آب است اینکه ستاد مقابله با خشکسالی داشته باشیم نشان میدهد که ما هنوز خشکسالی را نفهمیدهایم و قطعا نمیتوانیم در این مقوله موفق باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر در سازگاریها موفق شویم میتوان به راحتی از مرحله خشکسالی ها عبور کرد اما اگر درست عمل نکنیم خشکسالی تبدیل به بحران می شود.
میان آبادی بیان کرد: متاسفانه کشورهای موسوم به 10 کشور در حال توسعه من جمله ایران سوء مدیریتها را به پای پدیده طبیعی مینویسند در حالی که باید تلاش کنیم با خشکسالی سازگار شویم، مهمترین اقدامی که باید انجام دهیم این نیست که به جنگ طبیعت برویم، نمیتوانیم دوران خشک طبیعی را که بیش از هزاران سال بوده تغییر دهیم.
وی یادآور شد: خشکسالی پدیدهای طبیعی است ما باید خودمان را سازگار کنیم، نه اینکه به صرف پول نفت تلاش کنیم محیط طبیعی را با خواست خودمان سازگار کنیم.
پژوهشگر هیدروپلیتیک و سیاستگذاری آب خاطرنشان کرد: سیاستهای توسعه ما باید با شرایطی که در کشور پیش آمده سازگار شود، پتروشیمی و فولاد نباید در مناطق کم آب احداث شود، این ابتداییترین سیاست گذاری در سازگاری و مدیریت خشکسالی است.
وی گفت: ما بودجههای چند هزار میلیاردی را برای باروری ابرها و یا اجرای طرح های عجیب و غریب انتقال آب اختصاص میدهیم به جای اینکه به سمت تکنولوژی هایتک برویم.
میان آبادی گفت: کسانی که در مدیریت فکر می کنند با طرح های انتقال آب و باروری می توانند با خشکسالی مقابله کنند مطمئن باشند خیلی از کشورهای توسعه یافته که این شرایط طبیعی را دارند سالها پیش سراغ آن رفتهاند و می دانند این سیاست در دنیا شکست خورده است، ما باید افکار و نوع نگاهمان را از مقابله با خشکسالی به سمت سازگاری با آن تغییر دهیم.
انتهای پیام