ضیافت ویژه رییس جمهوری در سالگرد انتخابات
خرداد نوشت: یکسال پیش در چنین روزهایی تب و تاب رقابت های انتخاباتی به اوج خود رسیده و چند کاندیدای اصولگرا با یگانه کاندیدای اصلاح طلبان و اعتدال گرایان به رقابتی پر شور رهنمون شده بودند.
بالاخره در 24 خرداد ماه نام حسن روحانی با اختلافی فاحش از صندوق های رای بیرون آمد و مشخص شد که مردم یکبار دیگر به کاندیدای تحول خواه و اصلاح نگر اعتماد کرده و او را برای سکان داری امور اجرایی کشور برگزیده اند.
حال سئوال اینجا بود که کاندیدای منتخب ملت که شعار اعتدال گرایی و نگرش فراجناحی را به عنوان استراتژی خود مطرح ساخته در عمل چگونه کار خواهد کرد و آیا این شعار را نه بر اساس تاکتیک انتخاباتی که بر اساس یک راهبرد ضروری وقع خواهد نهاد.
در طول مدت سپری شده از عمر دولت تدبیر و امید چه در موسم و هنگامه انتخاب وزرای کابینه و چه در دیگر مواضع و بزنگاه ها شاهد بوده ایم که شخص رئیس جمهوری فارغ از نگرش های صعب و تنگ نظرانه جناحی و طیفی عمل کرده و بر اساس فاکتور و معیار شایسته سالاری اهتمام خود را بر برگزیدن چهره های کارآمد از هر طیف و جناحی قرار داده است. نکته ای که در برهه های مختلف اعتراض و واکنش جناح های مختلف را در برداشته و این خود گواه خوبی بر عملکرد فراجناحی دولت تدبیر و امید است.
حال درست در سالگرد خلق حماسه انتخاباتی 24 خرداد سال 92 رئیس جمهوری در اقدامی نمادین از تمامی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دعوت به عمل آورده تا در ضیافت نهار در نهاد ریاست جمهوری حضور یافته و همگی رقبا این بار در جوی نه رقابتی که دوستانه با یکدیگر لحظاتی را گذرانده و به هم اندیشی با هم نایل شوند.
این اقدام رئیس جمهوری که وجهی نمادین و سمبلیک دارد آنهم در روزی چنین تاریخی می تواند حاوی پیام خاص و ویژه ای به تمامی سطوح کنش گران سیاسی از طیف های مختلف اعم از موافق و مخالف باشد.
و آن اینکه دوران مجادلات بی اساس جناحی نگر و معطوف به رقابت های سیاسی که مختص به ادوار و ایام انتخاباتی است به پایان رسیده و زمانه همدلی و همراهی در راستای منافع ملی در بزنگاه های خطیر پیش روست. روحانی از آن حیث که اکنون در سریر قدرت است دچار یکسو نگری و عدم لحاظ پتانسیل های سیاسی و اجتماعی رقبا نشده و این نکته ای است که اگر با دیده فراست به آن نگریسته شده و از سوی همگان مناط عمل قرار بگیرد می تواند سر آغازی تازه در معادلات سیاسی و اجتماعی سپیر سیاسی ما باشد.
بی شک همنشینی رئیس جمهوری و رقبای سیاسی وی در انتخابات آنهم در سالگرد خلق حماسه سیاسی لحظه ای به یاد ماندنی است که در لنز ذوربین ها ثبت شده و می تواند پیام مدارا و همپذیری را به هواداران و طیف های مختلف سیاسی و عامه مردم متبادر کند، نکته ای که روحانی در ایام انتخابات نیز بر روی آن مانور داده و از احیای اخلاق در سیاست گفته بود و چه پیام اخلاقی از این ساده تر و واضح تر می تواند مردم را به آرامش و همپذیری یکدیگر ترغیب کند.
انتهای پیام