همه حواشی همایش حامیان روحانی در تهران / رشیدپور: آنها را دلواپستر نکنیم!
صبح پنجشنبه همایش انتظار و امید در سالگرد پیروزی روحانی در انتخابات با حضور حامیان وی در تهران برگزار شد که خبرگزاری ها حواشی آن ار منعکس کرده اند؛ اما در تکمیل آن به چند نکته اشاره می شود. [لینک سخنرانی دکتر روحانی] [لینک تصاویر]
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، قبل از ورود روحانی در میان سخنان مجری چندین بار شعارهایی سر داده می شد؛ از جمله یک بار اکثریت حاضران شعار «درود بر خاتمی، سلام بر روحانی» را سر دادند.
همچنین در زمانی هم شعار «درود بر خاتمی، سلام بر موسوی» از سوی بخشی از جمعیت داده شد که با شروع یک بخش موسیقی، قطع شد.
مجری سخنانش را با شعری آغاز کرد که سالن را به وجد آورد و روی برخی کلمات آن به ویژه «میر»، به شدت او را تشویق کردند: « رندان سلامت میکنند، جان را غلامت میکنند / مستی ز جامت میکنند، مستان سلامت میکنند / آن میر مهرو را بگو، وان چشم جادو را بگو / وان شاه خوشخو را بگو، مستان سلامت میکنند / آن میر غوغا را بگو، وان شور و سودا را بگو / وان سرو خضرا را بگو، مستان سلامت میکنند»
چند نفر از حاضران در دست نوشتههایی که بر پشت تراکت تبلیغاتی تصویر روحانی نوشته شده بود، خواستار «رفع حصر» و «آزادی زندانیان سیاسی» شده بودند.
انتظامات داخل سالن، از کسانی که چنین دست نوشتههایی در دست داشتند میخواستند که آنها را پایین بیاورند اما معمولا توجهی به این تذکرها نمیشد.
در زمان ورود روحانی، شعار بخشی از حاضران این بود: «روحانی یادت باشه، موسوی باید باشه». از اینجای حاشیهها، همه در حضور آقای روحانی است.
رضا رشیدپور در بخشی از پیش درآمد مراسم در حضور روحانی گفت که اگر پارسال بنفش بودیم، امسال رنگ پرچم هستیم. او برای هر کدام از سه رنگ یک ویژگی را برشمرد، آنها را از پایینی یعنی قرمز شروع کرد، بعد سفید و در آخر رنگ سبز؛ اما در زمانی که از رنگ سبز نام برد، تقریبا کل حاضران در سالن برای لحظاتی به شدت تشویق کردند.
در مقطعی از برنامه که سالن برای لحظهای ساکت بود، یک نفر فریاد زد «مرگ بر فتنهگر» که رشید پور خطاب به او گفت که همه ی این جمع با هر فتنهگری در هر جای دنیا مخالف است. پاسخ رشید پور با تشویق حاضران مواجه شد.
در پایان اجرای گروه خوانندگی «استاد حسین» هم بخش زیادی از حاضران حدود 10 بار پشت سر هم شعار «یا حسین، میرحسین» را سر دادند که با شروع صحبتهای رشیدپور قطع شد.
«پیام ما روشنه، حضر باید بشکنه»؛ این هم شعاری بود که خودجوش شکل گرفت اما رشیدپور در واکنش به آن گفت: قرار شد که ما دلواپسیها را درک کنیم، نه اینکه آنها را دلواپستر کنیم، پس بهتر است که آرامش را حفظ کنیم.
پس از سخنان یک فعال سیاسی به عنوان نمایندهی جوانان که از دورهی دانشجویی خود سخن گفت، شعار «دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد» و «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» از سوی بخشی از حاضران سر داده شد.
در زمانی که روحانی برای سخنرانی آماده شده بود، پیش از آغاز سخنرانی، شعار «روحانی زنده باد موسوی پاینده باد» در سالن سر داده شد.
در میانهی سخنرانی روحانی که از وعدههای انتخاباتی خود سخن گفت، شعارهای «پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه» و «موسوی، کروبی، ازاد باید گردد» از سوی جمع سر داده شد.
وقتی روحانی گفت که گویا کسانی هنوز در دوران حجر زندگی و فکر میکنند، شعار «روحانی دوستت داریم» در سالن پیچید.
#######################
انصاف نیوز گزارش چهار خبرگزاری مختلف ایرنا (خبرگزاری وابسته به دولت)، فارس (خبرگزاری وابسته به نیروهای مسلح)، مهر (خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات) و ایسنا (خبرگزاری وابسته به جهاد دانشگاهی) را در پی می آورد:
ایرنا:
جشنی به رنگ بنفش/ مردم شادی خود را با روحانی تقسیم کردند
تهران – ایرنا – ساعت 10 صبح جایی برای سوزن انداختن نبود ؛ جمعیت به قدری بود که تعداد بسیاری مجبور به ایستادن بودند، در بیرون تالار پنج هزار نفری وزارت کشور نیز صندلی چیده و مانیتورهایی را برای مشاهده مراسم داخل تعبیه کرده بودند که تصاویر جشن را نشان می داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، برخی از مشتاقانی که سال گذشته در همین روزها روی برگه های رای خود نام روحانی را نوشته بودند خود را به تالار بزرگ کشور رسانده بودند تا در همایش انتظار و امید؛ میلاد امام زمان (عج) و همچنین یک سالگی حماسه سیاسی را جشن بگیرند؛ انتخاباتی که در آن دکتر روحانی و به گفته نماینده مردم کرد زبان ˈپارسای نخبهˈ پیروز شد.
**در این همایش علاوه بر اعضای هیات دولت، نمایندگان اقشار مختلف اعم از جوانان، نخبگان، هنرمندان، ایثارگران، بانوان، جانبازان، خانواده های شهدا، دانشجویان، اساتید اهالی سینما و تلویزیون، شاعران، اقوام و اقلیت های مذهبی و یهودیان با کلاه های خود حضور داشتند.
**بسیاری از نمایندگان احزاب و تشکل های سیاسی نیز در این مراسم بودند اما حضور بازیگران سینما و تلویزیون بسیار پررنگ بود. به هر سو سر می چرخاندی چند بازیگر را می دیدی که در حال خوش و بش با یکدیگر هستند.
**در ابتدای این مراسم و قبل از حضور رییس جمهوری، کلیپ همسفر پخش شد که شرکت کنندگان همزمان با پخش این کلیپ شروع به دست زدن کردند.
**پارچه هایی به رنگ بنفش که رنگ نمادین انتخاباتی دکتر روحانی در انتخابات سال گذشته بود در دستان بسیاری از مهمانان دیده می شد؛ مهمانان شال هایی با رنگ بنفش را نیز روی دوش داشتند و عده ای هم پرچم هایی با همین رنگ و مزین به نام امام زمان (عج) را در دست می چرخاندند.
بر روی پارچه ها نوشته شده بود «یا حجت ابن الحسن، یا صاحب زمان (عج)، یوسف زهرا (عج) و به عهدی که با مردم بسته ایم، پایبندیم» مشاهده می شد.
** تصاویر رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری نیز دیده می شد، نوشته هایی با مضمون شعارها و سخنرانی های دکتر روحانی در دست مهمانان بود؛ روی برخی دست نوشته ها این جمله دیده می شد؛ باید امید را بسازیم، نه آنکه فقط آرزو کنیم. برخی شعارهای انتخاباتی و همچنین سخنان روحانی در طی ماههای گذشته نیز به نگارش در آمده بود.
**بیشتر فضای تالار وزارت کشور و محل های دیگر ورود مهمانان به رنگ بنفش در آمده بود و این رنگ به همراه پرچم پرافتخار کشورمان بیشترین رنگ غالب محل جشن بود.
**مجری پس از سلام و تبریک عید نیمه شعبان و سالروز حماسه سیاسی 24 خرداد گفت: می خواهم برایتان اشعار انتخاباتی آقای روحانی را قرائت کنم و سپس این شعر را خواند: «آن چشم جادو را بگو، وان شاه خوشرو را بگو»
**مجری اعلام کرد که سید اسماعیل سماوی رییس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری نیز سرودی را آماده کرده که مضمون آن اینگونه بود:
– نه با موشک
– نه با تهدید
– سیاهی پا نمی گیره
-کلید مشکل دنیا ، فقط تو دست تدبیره
– ببین تصویر آینده، چقدر می تونه زیبا شه
– اگر هر کی تو هر کاری، سر جای خودش باشه
**حضار هنگام ورود رییس جمهوری به تالار وی را تشویق کردند و مجری نیز پشت میکروفن گفت حسن روحانی مردی است برای 80میلیون ایرانی به همین خاطر است که روحانی دوستت داریم و سپس از حاضرین خواست فریاد بزنند ˈروحانی دوستت داریمˈ و به مزاح ادامه داد: «اگر تونستید ریتم این جمله رو دربیارید و با ریتم بگویید: روحانی، دوستت داریم.»
**شرکت کنندگان در بدو ورود رییس جمهوری، فریاد زدند سلام بر روحانی درود بر خاتمی که مجری گفت سلام بر همه مردان بزرگ این سرزمین، سلام بر رهبر معظم انقلاب، سلام بر آیت الله هاشمی و سلام بر رییس جمهور اسبقمان سید محمد خاتمی و سلام بر رییس جمهورمان دکتر حسن روحانی. سپس مجری جمله اش را این گونه تکمیل کرد: سلام بر جانبازانی که روی صندلی نشسته اند تا ما بایستیم.
**زمانی که بحث تجلیل از زحمات جانبازان هشت سال دفاع مقدس و تشویق این بزرگواران پیش آمد تمام سالن و مهمانان همایش انتظار و امید به احترام این بزرگ مردان ایستادند و به تشویق آنان پرداختند؛ روحانی هم همانند سایر مردم چند ثانیه ای روی پا ایستاد و به تشویق جانبازان عزیز پرداخت.
**سخنرانی یکی از دانشجویان به نمایندگی از قشر جوان و بازگویی خاطراتی از دوران دانشجویی اش در سالهای گذشته، سخنرانی یکی از اساتید حقوقدان با نام دکتر هاشمی و مطرح کردن درخواست هایی از رییس دولت تدبیر و امید، نطق مهتاب کرامتی بازیگر سینما و تقدیر از روحانی به خاطر بازگشایی خانه سینما، سخنرانی همسر شهید خلبان صالحی و تقدیر از زحمات مسوولان، سخنرانی نمایندگان یکی از اقوام کشور از دیگر بخش های همایش انتظار و امید بود.
**در این سخنرانی ها توجه به اقوام، اهتمام به دانشجویان، تشکر از دولت، تقدیر از بازگشت دانشجویان ستاره دار و توجه به نخبگان بیان شد. مولودی خوانی، پخش آهنگ های سنتی، پخش شعرهای آیینی و غزل خوانی ساعد باقری از دیگر بخش های هنری همایش انتظار و امید بود.
**رشید پور که مجری این برنامه بود، گفت: هر چند که ما همه دلواپسی ها را می فهمیم و دلیلش را نیز می دانیم اما این جمع فریاد می زنند سیاست خارجی مورد تایید ماست که همه پس از او یکصدا این جمله را فریاد زدند.
** در این هنگام یک نفر از بین جمعیت حاضر در تالار فریاد زد «مرگ بر فتنه گر» و مجری پاسخ داد : هیچ کس نه از فتنه خوشش می آید ، نه اینکه فتنه گر است؛ همه برای ایران تلاش می کنند. مرگ بر فتنه گر که هر جای دنیا است.
**خلبان فرانسوی که در 12 بهمن 57 امام (ره) را در پایین آمدن از پله های هواپیما همراهی کرد، در این همایش حضور داشت. این خلبان خاطراتی از روزهای همراهی اش با امام خمینی (ره) گفت.
**یکی از منبری های معروف تهران حجت الاسلام نقویان است که در این مراسم به سخنرانی پرداخت.
این استاد دانشگاه گفت: ما گاهی با مردم دنیا بد و زشت حرف زده ایم؛ بعضی از مسوولان ما با مردمشان بد سخن گفته اند و امروز به داشتن رییس جمهوری مفتخریم که با دنیا و مردمش خوب سخن می گوید. وی در ادامه از خدمات و زحمات رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری و همه خادمان کشور تشکر کرد.
** در بخشی از برنامه موضوع فرهنگ و خواست جوانان پیش آمد که رشید پور مجری برنامه خطاب به رییس جمهوری گفت: «لطفا اینستاگرام و وایبر را فیلتر نکنید ما با این ها زندگی می کنیم. »
**پس از حضور روحانی بر روی سن و آغاز چند کلمه از سخنان رییس جمهوری، یکی از حضار که در طبقه دوم تالار نشسته بود، ایستاد و سعی کرد با فریاد صدای خود را به رییس جمهوری برساند.
وی که دید صدایش در فضا به رییس جمهور نمی رسد به بالای لبه دیوار طبقه بالا رفت تا از آنجا سخنش را فریاد بزند؛ در این هنگام مردم که از این حرکت وی ناخرسند شده بودند، شعارهایی در حمایت از روحانی سر دادند.
**مجری که دید آن فرد به کار خود پایان نمی دهد، و همچنان بین کلمات رییس جمهوری فریاد می زند، خطاب به رییس جمهور گفت: آقای رییس جمهور یک لحظه اجازه دهید و سپس خطاب به آن فرد گفت: دوست من اگر هم حرفتان حق باشد، کارتان بی ادبانه است؛ رییس جمهور مملکت در حال سخنرانی است و کار شما حتی اگر حق هم باشد، خوب نیست. تشریف بیاورید پایین، من میکروفن را خدمتتان می دهم.
**آن هنگام که روحانی از پایان خرافه گری، پرهیز از افراطی گری، انتخابات، پرهیز از مصادره دفاع مقدس توسط جناح ها، احترام به اقوام، احترام به تصمیم اکثریت، عمل به وعده های دولت و واگذاری فرهنگ به مردم و توجه به ملت سخن گفت، مورد استقبال مهمانان قرار گرفت.
** حاضرین در بخشی از مراسم شروع به خواندن سرود یار دبستانی کردند که مجری از آنان خواست لحظه ای خواندن را متوقف کنند، سپس خودش شروع به خواندن این سرود کرد و میهمانان نیز با وی همراهی کردند.
**پایان بخش برنامه پخش کلیپی از برنامه های رییس جمهوری از ابتدای انتخابات 24 خرداد 92 بود، در این کلیپ دوران جوانی دکتر روحانی و برخی از نطق های وی در ابتدای انقلاب، بریده هایی از برنامه ها و سفرهای داخلی و خارجی وی به نمایش گذاشته شده بود و سرانجام پخش سرود وطنم با صدای سالار عقیلی حسن ختام برنامه بود.
فارس:
حاشیهنگاری فارس از همایش سالگرد انتخاب روحانی
جشن انتظار و امید که به مناسبت سالگرد انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ برگزار شد حاشیههایی مختلفی داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، همایش انتظار و امید که به مناسبت سالگرد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و همزمانی آن با نیمه شعبان در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، با حاشیههایی همراه بود.
* پس از ورود به سالن و قبل از شروع مراسم چهرههای آشنایی از هنرمندان و بازیگران توجه را به خود جلب میکرد؛ مسئولان انتظامات که بیشترشان جوان بوده و شال بنفشی را به عنوان رنگ انتخاباتی روحانی بر گردن داشتند، سعی میکردند میهمانان ویژه را به جایگاه خود هدایت کنند.
* هنوز مراسم به طور رسمی آغاز نشده که تمام سال مملو از جمعیت شده و هنوز تعداد بسیاری از حامیان دولت با اینکه کارت در اختیار دارند، خواستار ورود به سالن بودند، که این مشکل با به اصطلاح «مهربان نشستن» حاضرین تا حدودی حل شد.
*مراسم به صورت غیر رسمی شروع میشود و مجری مراسم رضا رشید پور به حاضرین که مسئولانی نظیر نهاوندیان، یونسی، آشنا، رحمانی فضلی و … در میانشان هستند، خوش آمد میگوید.
* رضا رشید پور که در چندین همایش تبلیغاتی روحانی به عنوان مجری حضور دارد به خوبی میتواند جمعیت را به وجد بیاورد؛ در همان ابتدای برنامه کلیپی که به گفته رشید پور کارگردانیاش بر عهده آقای سماوی است فضای سالن را تحت تاثیر قرار میدهد؛ چند بیت ابتدایی شعر سالن را پر از صدا میکند « نه با موشک نه با تهدید سیاهیها نمیمیره، کلید مشکل دنیا فقط تو دستای تدبیره، ببین تسخیر آینده چطور میتونه زیباشه، اگر هرکی تو هر کاری سر جای خودش باشه»
*مجری مراسم یادی از شعارهای انتخاباتی میکند ولی ظاهراً جمعیت با گذشت چند ماه از انتخابات علاقه دارد با ابتکارش شعارهای جدیدتری سر دهد؛ زمانی که رشید پور از دلواپسان اسم میبرد و میگوید که ما به دلواپسی آنها احترام میگذاریم، هیاهوی جمعیت بلندتر میشود و شعار «سیاست خارجی مورد تائید ماست» حکایت از حمایت جدی حاضرین از اقدامات دولت روحانی طی یک سال اخیر در زمینه سیاست خارجی دارد.
* هر چند دقیقه یکبار شعارهایی از سوی جمعیت در حمایت از رئیس جمهور اسبق و حسن روحانی سر داده میشود که رشید پور نیز ضمن واکنش به این شعارها گفت: سلام بر همه مردان بزرگ این سرزمین و سلام بر مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی؛ البته شعار «مرگ بر فتنه گر» یکی از حاضرین نیز با این واکنش از سوی مجری که «مرگ بر هرچه فتنه و فتنه گر» پاسخ داده شد.
* پرچمهایی با نوشتههای «یوسف زهرا و مهدی جان» آنهم به رنگ بنفش در سالن خودنمایی میکرد که در زمان پخش کلیپها و آهنگها تعدادی جوانان با بالا گرفتن آن شور خود را نشان دهند.
* بالاخره پس از حدود 15 دقیقه از شروع غیر رسمی مراسم رئیس جمهور به همراه اسحاق جهانگیری وارد سالن شد و هیاهو و شعارهای جمعیت در حمایت از حسن روحانی سالن را فرا گرفت؛ شعار «روحانی روحانی حمایتت میکنیم» شعار غالبی بود که از سوی حاضرین در زمان ورود روحانی به سالن شنیده میشد.
* رشید پور در حضور روحانی یادی از رنگ بنفش دوران انتخابات کرد و تاکید کرد که امروز مردم ایران به یاد سرخی خوش شهدا سرخ، برای صلح دوستی شان سفید و برای طراوت بهاری بودنشان سبز هستند.
* تعدادی از حاضران با شعارهایی در حمایت از برخی چهرههای موثر در فتنه 88 سعی داشتند فضای مراسم را تحت کنترل بگیرند که مجری مراسم خطاب به جمعیت تاکید کرد که « ضمن احترام به همه شما که میدانید چقدر مورد علاقه من هستید، ولی قرار شد به دلواپسها احترام بگذاریم نه اینکه آنها را دلواپستر کنیم پس آرامش را حفظ کنید»
* مجری مراسم با یادی از حماسه سوم خرداد و فتح خرمشهر خود با به پائین سالن رساند و دست یک جانباز را بوسید؛ در همین زمان رشید پور در پاسخ به یکی از حاضران گفت که « در این جمع هیچ فردی نه از فتنه خوشش میآید و نه فتنه گر است»
* نمایندگانی از اقشار مختلف در ادامه مراسم به جایگاه دعوت شدند؛ قرار بود این افراد هر کدام 3 دقیقه صحبت کنند ولی تنها کسی که این قاعده را رعایت کرد مهتاب کرامتی نماینده بازیگران و هنرمندان بود و دیگر سخنرانان گاهی تا 10 دقیقه صحبت کردند.
* دکتر هاشمی از اساتید رشته حقوق دانشگاه یکی از سخنرانان این مراسم بود؛ وی در برابر تذکرهای پیاپی رشید پور برای کمبود وقت خطاب به وی و با اشاره به اجرای موسیقی در سالن توسط گروههای مختلف گفت « این همه آمدند زدند و رقصیدند و رفتند، ولی برای ما وقت نیست؟»؛ پاسخ رشیدپور مبنی بر اینکه « حالا زدنش را دیدیم ولی بقیهاش را ندیدیم…» حاضران را به خنده وا داشت.
* این مراسم یک میهمان ویژه دیگر هم داشت؛ خلبان شرکت ایر فرانس که در آن صحنه معروف و تاریخی ورود امام خمینی (ره) به ایران در کنار ایشان بود؛ خلبان فرانسوی که الان سالها در ایران زندگی می کند ولی کمی فارسی یاد گرفته چند کلمه ای دست و پا شکسته از مردم تشکر کرده و جایگاه مراسم را ترک می کند.
* گروه موسیقی چارتار یکی دیگر از گروههای موسیقی دعوت شده به مراسم بود؛ رشیدپور البته سر شوخی را با روحانی باز کرد و با اشاره به حضور این گروه موسیقی خطاب به وی گفت » این گروه موسیقی را دعوت می کنم که آقای روحانی بشنود جوانان چه چیز گوش می کنند؛ البته آقای دکتر همه اش مجاز است»
* بحث فیس بوک هم یکی از موضوعاتی بود که در زمان اشاره مجری به حضور چهره هایی نظیر حجت الاسلام نقویان و شهاب مرادی در این فضای مجازی، مطرح شد؛ مجری مراسم دومین شوخی اش را هم با روحانی کرد و گفت که «آقای روحانی بگوئید فیس بوک را فیلتر نکنند ما داریم با این ها زندگی می کنیم»
* روحانی در سخنرانیاش از روزهای پیش از انتخابات و سوال های برخی از دلیل ثبت نامش در انتخابات گفت و اینکه برخی به او می گفتند «مگر نمی دانی مکانیزم صندوق های رای چگونه است»
* تعبیر روحانی مبنی بر اینکه «امروز روز برچسب زدن نیست بلکه روز چسبیدن ملت به یکدیگر است» به مذاق حاضرین خوش آمد و با تشویق وی را همراهی کردند؛ روحانی البته در لا به لای سخنرانی اش سعی کرد پاسخ منتقدانش درباره مفهوم اعتدال را نیز بدهد و تاکید کند که اعتدال برگزیدن راهی بین حق و باطل نیست.
* روحانی در سخنرانی تعبیر جالبی درباره فرهنگ داشت؛ رئیس جمهور گفت «مگر بناست کسی فرهنگ را در کپسول کند و با نسخه از داروخانه دریافت کنند؛ گویا برخی در عصر حجر زندگی می کنند»
پس از اتمام سخنرانی رئیس جمهور حاضران تالار وزارت کشور را با آرامش ترک کردند و ماموران نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی نیز با همکاری خود شرکت کنندگان در همایش، ترافیک خیابان های اطراف وزارت کشور را کنترل کردند.
مهر:
حاشیه های جشن “انتظار و امید”:
سال گذشته رنگ ما بنفش و امسال پرچم ایران است/آرزو برای ملت عراق
جشن “انتظار و امید” صبح امروز با حضور رئیس جمهور و جمعی از حامیان دولت در آستانه سالروز انتخابات 24 خرداد 92 برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، درآستانه میلاد با سعادت حضرت ولی عصر (عج) و سالروز انتخابات 24 خرداد 92 جشن انتظار امید امروز صبح با حضور رئیس جمهور در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد.
– در این مراسم، حامیان مردمی دولت از اقشار مختلف، جوانان، نخبگان، هنرمندان، ایثارگران و اساتید حضور داشتند و نمایندگان هر یک از این اقشار در حضور رئیس جمهور دغدغه قشر خود را بیان کردند.
– محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، حسین هاشمی استاندار تهران، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور، حجت الاسلام یونسی دستیار رئیس جمهور در امور اقوام، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی، الهام امین زاده مشاور حقوقی، شهیندخت ملاوردی معاون رئیس جمهور و حسین فریدون در این مراسم حضور داشتند.
– جمعی از سینماگران و هنرمندان سینما و تلویزیون در این مراسم حاضر بودند که سارا خوئینی ها، بابک حمیدیان، حسن پورشیرازی، مهتاب کرامتی، کمند امیرسلیمانی، مریم امیرجلالی، بیوک میرزایی و پوران درخشنده از جمله آنان بودند.
– اجرای این برنامه را رضا رشیدپور برعهده داشت. وی برنامه را با قرائت غرلی از مولوی “رندان سلامت میکنند جان را غلامت میکنند مستی ز جامت میکنند مستان سلامت میکنند…” آغاز کرد.
– مجری این برنامه خطاب به دلواپسان گفت: هر چند که همه ما دلشوره و دلواپسی ها را می فهمیم اما این جمع بزرگ فریاد می زنند سیاست خارجی مورد تایید ماست و اگر یک سال پیش رنگ همه ما بنفش بود اکنون روی پیشانی ما رنگ پرچم جمهوری اسلامی است. ما سرخ هستیم چون اندیشه هایمان ریشه در شهدای تاریخمان دارد؛ ما سفید هستیم چون اندیشه صلح در ذهن داریم و با دنیا سرجنگ نداریم، ما سبز هستیم چون سبز رنگ طراوات بهار است. و امروز روحانی مردی است برای 80 میلیون ایرانی.
– مداح اهل بیت “نیک دل” به مولودی خوانی پرداخت و در پایان مولودی خوانیش گفت: جشن اعتدال و کلید هر کار محال این است، جشنی که بود انتظار و امید این است.
-در این مراسم پرچم های بنفش منقش به اسامی مختلف امام زمان(عج) در دست حضار دیده می شد.
– در ادامه این مراسم حضار شعار “سلام بر خاتمی درود بر روحانی” سر دادند که مجری برنامه گفت: سلام بر رهبری، سلام بر آیت الله هاشمی، سلام بر رئیس جمهور حسن روحانی.
– برخی از حضار در طول مراسم، شعارهایی در حمایت از سران فتنه سر دادند که مجری در واکنش به این شعارها گفت: ضمن احترام به شما عزیزان می گویم که قرار است ما دلواپسی ها را کم کنیم نه اینکه دلواپس ها را دلواپس تر کنیم.
– مجری ادامه داد: همه ما دلواپسی ها را درک می کنیم اما آنان بدانند روحانی مردی از جنس امانت و حقوقدانی است که حافظ حقوق مردم است و ضمن احترام به دلواپسان می گوییم که همه ما در کنار هم می توانیم ایران را بسازیم.
– سپس گروه “استاد حسین” به روی سن آمد و قطعه هایی را در وصف امام زمان(عج) و امام رضا(ع) اجرا کرد.
– در بخش دیگری از این مراسم مجری با تاکید بر اینکه این دولت دولت همه مردم ایران است، گفت: این دولت از نفس مادران و پدران شهدا راه چاره را جستجو می کند و به خانواده شهدا و ایثارگران احترام می گذارد و سپس رئیس جمهور و حضار به احترام جانبازانی که در مراسم حضور داشتند ایستادند.
سخنرانی دانشجوی ستاره دار به نمایندگی از قشر جوان
– وحید عابدینی “دانشجوی ستاره دار” به نمایندگی از قشر جوان پشت تریبون رفت و از چگونگی ستاره دار شدنش برای حضار گفت: دو ماه بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به من زنگ زدند که می توانم به دانشگاه برگردم. و سالها گذشت تا نسل من در انتخابات ریاست جمهوری نمره قبولی گرفت و دکان افراط بسته شد و نسیم اعتدال وزیدن گرفت.
– هاشمی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی به نمایندگی از اساتید پشت تریبون قرار گرفت و در مورد حاکمیت مردم و تعیین سرنوشت خودشان صحبت کرد و تاکید کرد که هیچ کس نمی تواند این حق را از مردم سلب کند و آن را در اختیار گروه خاص قرار دهد. وی خطاب به روحانی گفت: سیاست شما امیدبخش است.
مهتاب کرامتی:منتظر گشایش فقل های دیگر هستیم
– نوبت به نماینده قشر فرهنگی جامعه رسید! مجری که می خواست از مهتاب کرامتی برای ایراد سخنرانی دعوت کند گفت: وقتی که یک هنرمند حرف می زند بلافاصله برخی ها او را به رسانه های خارجی نسبت می دهند اما خبرنگاران و رسانه های داخلی ما حتی تندروهای آنان نیز این را باید بدانند ما یک تار موی رسانه داخلی را به رسانه خارجی نمی دهیم.
جنتی نگاه سرهنگی به فرهنگ را از بین برد
– رشید پور از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل از بین بردن نگاه سرهنگی به حوزه فرهنگ قدردانی کرد. مهتاب کرامتی نیز گفت: خانه سینمای ایران همان خانه ای است که شما قفل جهل را از آن باز کردید و ما منتظر گشایش قفلهای دیگر هستیم.
– همسر اولین شهید خلبان، شهید صالحی به نمایندگی از خانواده شهدا سخنرانی کرد. وی گفت: ما ضمن تجدید میثاقی دوباره با آرمانهای امام، شهدا و رهبری حمایت خود را از دولت تدبیر و امید اعلام می کنیم. وی همچنین از رئیس جمهور به دلیل اجرای قانون خدمات رسانی به ایثار گران و همچنین سرزدن به خانه خانواده شهدا، آزاده و ایثارگر قدردانی کرد.
– صالح عقیلی کردستانی نیز به نمایندگی از اقوام در این مراسم سخنرانی کرد.
نگران نباشید موسیقی اش مجاز است!
– گروه موسیقی “چارتار” قطعه “باران تویی” را اجرا کرد که مجری قبل از به صحنه آمدن این گروه خطاب به رئیس جمهور گفت: نگران نباشید موسیقی شان مجاز است.
– در این مراسم از مردم صلح جوی عراق حمایت شد و مجری این برنامه با اشاره به ناآرامی های عراق گفت: اخیرا گروهی تروریستی موجب بر هم زدن آرامش مردم عراق شده است و ما آرزو می کنیم که دست تروریستها از کشور عراق قطع شود.
خاطرات خلبان فرانسوی/امام پدر من است
– خلبان فرانسوی که در 12 فروردین همراه حضرت امام از پله های هواپیما پایین آمد در این مراسم حضور داشت. وی با اشاره به خاطره هایی از دیدارش با امام خمینی(ره) گفت: من پاریس 116 روز با امام بودم و دولت فرانسه به من گفته بود شما مسئول امام و پسرش هستید امام مانند پدر من بود. و به من نیز ماموریت داده بود که به دلیل تحریمها کالاهایی را که به ایران نمی دهند را برای ایران تهیه کنم.بنابراین گزارش، این خلبان فرانسوی با دعوت امام راحل در ایران زندگی می کند.
– حجت الاسلام نقویان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما باید با همه مردم به زیبایی سخن بگوییم ما گاهی با دنیا بد حرف زدیم و زشت سخن گفتیم و بعضی از مسئولین با مردم زشت سخن گفتند اما امروز مفتخریم که رئیس جمهور با همه مردم و دنیا به زیبایی سخن می گوید.
ایسنا:
حاشیههای «جشن انتظار و امید» با حضور روحانی
بارانی که بر دل «امیدواران» بارید
امروز در تالار بزرگ وزارت کشور جمعی از اقشار مختلف مردم حضور داشتند و دور هم جمع شدند تا ضمن بهرهمندی از جشن عید نیمه شعبان، سالروز به وقوع پیوستن یک حماسه را گرامی بدارند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، نمایندگان اقشار مختلف مردم از جمله جوانان، دانشجویان، نخبگان، اساتید، هنرمندان که تعداد آنها از گنجایش سالن اصلی وزارت کشور بیشتر بود در این مراسم حضور یافتند و به همین خاطر عده زیادی از این جمع بیرون از سالن اصلی گرد آمدند تا به نوعی دیگر مشاهدهگر این مراسم باشند.
در صندلیهای ابتدایی سالن، شخصیتهایی همچون اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و سخنگوی هیأت دولت، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، صالحی امیری رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، گودرزی وزیر ورزش و جوانان، علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حجتالاسلام والمسلمین علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، حجتالاسلام والمسلمین شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، نعمتزاه وزیر صنعت، معدن و تجارت، شهیندخت مولاوردی معاون رئیسجمهور در امور زنان و الهام امینزاده معاون حقوقی رئیسجمهور و سیدحسین هاشمی استاندار تهران نشسته بودند.
رضا رشیدپور مجری این مراسم در ابتدای صحبتهای خود این شعر را قرائت کرد که «رندان سلامت میکنند، جان را غلامت میکنند / مستی ز جامت میکنند، مستان سلامت میکنند // آن میر مهرو را بگو، وان چشم جادو را بگو / وان شاه خوشخو را بگو، مستان سلامت میکنند // آن میر غوغا را بگو، وان شور و سودا را بگو / وان سرو خضرا را بگو، مستان سلامت میکنند»
بر این نکته تاکید کرد که “اگرچه ما روزی رنگ بنفش را محور قرار داده بودیم اما امروز پرچم سه رنگ ایران مورد توجه ماست و بر این موضوع تاکید داریم که سرخی پرچم به نشان خون شهدا، سفیدی آن به نشان وجود اندیشه صلح در بین ایرانیان و رنگ سبز آن به نشانه طروات و سرزندگی باید مدنظرمان باشد”.
با بیان کلمه “سبز”، حاضران در سالن فریاد شادی برآوردند.
در این مراسم از دلواپسها هم یاد شد؛ چنانکه رشیدپور بعد از اینکه روحانی را رئیسجمهور همه هشتاد میلیون ایرانی خواند، گفت: ما همه دلواپسها و دلنگرانها را درک میکنیم اما اگر اهالی دلواپسی بدانند حسن روحانی مردی از جنس امانت و اعتماد و به قول خود حقوقدان بزرگی است و حافظ حقوق حقه مردم ایران است، این را هم خواهند دانست که اگر آنها دلواپس هستند، ما به دلواپسی آنها احترام میگذاریم و میگوییم که همگی در کنار همدیگر باید برای ساختن کشورمان تلاش کنیم.
در جایجای این برنامه “درود بر هاشمی”، “زندانی سیاسی آزاد باید گردد”، “یاحسین، میرحسین”، “دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد”، “سلام بر خاتمی، درود بر روحانی”، “سلام بر خاتمی، درود بر موسوی”، به عنوان شعارهای حاضران فریاد زده شد و آنجا که عدهای شعار دادند “پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه”، مجری برنامه خطاب به حاضران گفت: قرار شد به دلواپسها احترام بگذاریم، نه اینکه دلواپسترشان کنیم.
عکسهایی از امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و حسن روحانی در کنار هم و همچنین پارچهنوشتهایی منقش به نام امام زمان(عج) با بهرهگیری از جملاتی از جمله یا بقیةالله و یوسف زهرا به رنگ بنفش در دست حاضران جلوهگر بود.
حاضران در این جمع، تشویق تیمهای ملی والیبال و فوتبال کشورمان را نیز از یاد نبردند و برای موفقیت آنها دعا کردند.
در این مراسم، جایگاه شهدا، جانبازان و خانوادههای آنها نیز مورد توجه قرار گرفت؛ چنانکه مجری این برنامه کنار جانبازانِ نشسته بر ولیچر رفت و به نمایندگی از جمع حاضر بر دست یکی از آنها بوسه زد و سپس همگی به احترام این عزیزان ایستادند.
در قسمتی از این برنامه، یکی از حاضران فریاد مرگ بر فتنهگر سر داد که رضا رشیدپور در واکنش به این شعار، گفت: هیچکس در این جمع، از فتنه در هیچکجای جهان خوشش نمیآید.
به گزارش ایسنا، وحید عابدینی پیش از شروع سخنرانی رئیسجمهور در این مراسم به عنوان نماینده قشر جوان به بیان جملاتی پرداخت. او وضعیت دانشجویان ستارهدار را مورد توجه قرار داد و با اشاره به وجود مشکلات آنها در کار و زندگی پس از کسب این عنوان، گفت: من به عنوان یک دانشجوی ستارهدار دو ماه بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید نامهای دریافت کردم که در آن نوشته بود میتوانی برای مقطع دکتری ثبتنام کنی.
وی همچنین اظهار کرد: این دولت تاکنون آنچنان قدرت داشته که حقوق همه کسانی را که حقشان ضایع شده است، ایفا کند و من خوشحال هستم که امروز یک سرهنگ نیستم و بلکه یک دانشجو هستم که حقوقدانانها را بسیار دوست دارم.
در ادامه، حاضران بصورت خودجوش شروع به خواندن سرود “یار دبستانی من” کردند که مجری برنامه هم با آنها همراه شد و این سرود بصورت هماهنگ خوانده شد.
پس از آن، محمد هاشمی – حقوقدان و یکی از استادان برجسته حقوق – به نمایندگی از جامعه اساتید به سخنرانی پرداخت و گفت: بر طبق قانون اساسی هیچکس حق ندارد حق آزادی را از انسان سلب کند و آن را در اختیار گروهی خاص قرار دهد.
وی رفتار روحانی را امیدبخش و در بر گیرنده تدبیر و امید دانست و اظهار کرد: درک مراقبت از کرامت انسانی از جمله موارد مورد تاکید در اسلام و قانون اساسی است.
این استاد حقوق با بیان اینکه “هیچ مقامی حق ندارد آزادیهای مشروع را حتی با وضع قانون سلب کند”، از روحانی خواست نسبت به احیای حکیمانه آزادیهای مخدوش در قوانین مطبوعات، احزاب و اجتماعات اقدامات لازم را انجام دهد و اینطور نباشد که نمایندگان احزاب در خانهها نشسته باشند و کاری نکنند.
هاشمی همچنین گفت: تعدادی از آزادگان هماکنون در حصر هستند و اگر ما این موضوع را نگوییم، گناه کردهایم و امر به معروف و نهی از منکر هم به معنی بازگو کردن مسائلی از این دست است.
در این مراسم از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – که البته در جلسه حضور نداشت – در نبودنش به نوعی تقدیر شد و مجری برنامه هم گفت: ما اهالی فرهنگ، یک تار موی خبرنگار و رسانه داخلی، حتی رسانههای تندرو را به رسانههای خارجی نمیدهیم.
در همین راستا، مهتاب کرامتی به عنوان نماینده قشر هنرمندان به روی سن آمد و خطاب به روحانی گفت: امروز هیچ خانهای در ایرانزمین از سخن شما خالی نیست. شما امید کاشتید تا رضایت درو کنید و ما نیک میدانیم که کارتان بسیار سخت است.
این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون، باز شدن خانه سینما را حرکتی ستودنی خواند و با مخاطب قرار دادن رئیسجمهور، اظهار کرد: خانه سینمای ایران مثل همان وقت که قفل جهل و جفا از آن باز کردید منتظر گشایش قفلهای دیگر است.
به گزارش ایسنا، با گرامیداشت یاد و نام شهیدان، همسر اولین خلبان شهید (شهید صالحی) نیز در این مراسم، اجرای قانون خدماترسانی به ایثارگران را مدنظر قرار داد و ضمن قدردانی از رئیسجمهور بخاطر پیگیریهای انجام شده در این راستا، گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر از دیدار شما آقای روحانی با خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و آزادگان قدردانی میکند و امیدوار است این فرهنگ و رفتار حسنه در میان سایر مدیران اجرایی ترویج پیدا کند.
نماینده اقوام که در این جلسه سخن گفت نیز صالح ادیبی کردستانی بود و با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته، اظهار کرد: در آن زمان بسیاری از شبکهها مشغول این بودند تا کردها وارد عرصه انتخابات نشوند ما وارد شدیم و بالاترین رأیها را دادیم و تمام اقوام دیگر هم چنین بودند.
در این مراسم با یادآوری آنچه هماکنون در کشور همسایهمان عراق میگذرد، مجری برنامه اظهار کرد: دست شوم تروریستها در حال حاضر باعث بر هم زدن آرامش در این کشور شده است. مردم ایران مردم کینهتوزی نیستند و پیام بازگشت آرامش به عراق را سر میدهند.
این برنامه، با یادآوری نام مصطفی حسنی – مبدع طرح کلید حسن روحانی در ایام انتخابات – ادامه پیدا کرد و خلبانی که زمان بازگشت حضرت امام به ایران ایشان را تا پایین پلههای هواپیما همراهی کرد نیز روی سن آمد و با توجه به اینکه زبان فارسی را به خوبی نمیدانست، به بیان این جملات بسنده کرد که ا”مام مثل پدر من بود و من در روزهای بسیاری همراه ایشان بودم”.
ساعد باقری از شخصیتهای ادبی کشور نیز در این مراسم حضور داشت و شعری در منقبت امام زمان (عج) قرائت کرد.
اجرای قطعه “باران تویی” از سوی گروه “چهارتار” از دیگر برنامههای این مراسم بود. قبل از این اجرا، رشیدپور با مورد توجه قرار دادن نقش جوانان، خطاب به روحانی گفت: یک موقع وایبر و اینستاگرام را فیلتر نکنند؛ ما داریم با اینها زندگی میکنیم.
همچنین گروه دفزنی همآوایان استاد حسین با خواندن اشعاری در وصف امام زمان (عج) و امام رضا (ع)، عید بزرگ نیمه شعبان را گرامی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین نقویان از دیگر کسانی بود که با سخنرانی کوتاهی، وجود زیبای حُسن را مدنظر قرار داد و گفت: اندک تحقیق و جستجو در این وادی من را به این سمت رهنمون کرد که تنها استاندارد و ملاک قبولیِ اعمال نزد پروردگار، مفهومی سه حرفی به نام حُسن است و قرآن، مدار قبول اعمال را جزئی از طایفه زیبایی معرفی میکند.
وی افزود: حتی حق، مدار نیست. گاهی چیزی حق شماست ولی اگر با معجونی از حُسن آمیخته نشده باشد، قبول نیست و اگر امروز برخی از جوانان ما اندک دلنگرانی پیدا کردهاند به این دلیل است که ما به قوانین حُسن عمل نکردهایم.
این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل مذهبی همچنین گفت: ما باید با همه مردم به زیبایی سخن بگوییم ولی گاهی با مردم دنیا بد حرف زدیم، زشت سخن گفتیم و برخی مسئولان هم با مردمشان بد سخن گفتند و امروز به داشتن ریاست محترم جمهوری افتخار میکنیم که هم با دنیا به خوبی سخن میگوید و هم با مردمش به زیبایی حرف میزند.
نقویان در ادامه اظهار کرد: امروز از خدا میخواهیم زشتیها را که اطراف ما را گرفته است، از ما دور کند. هماکنون این زشتیها عراق و سوریه را به آشوب کشیدند و درون کشور ما برخی از زشتکاران، از امنیت و آرامش میکاهند و ما امروز با همه وجود و سلولهای بدن از خدا میخواهیم که کشور و مردم نازنین، رهبر حکیم و ریاست محترم جمهور و همه بازوان قدرتمند در خدمت مردم را کمک کند و پاکی و صداقت را که خوب است و زیبایی دارد جایگزین فقر، دروغ، تملق، ریاکاری، فحشا و هرزگی که زشت است کنَد و زیبایی در همه شئون کشور پدیدار شود.
بر اساس این گزارش، از نکتههای مورد توجه در این مراسم زمانی بود که حاضران با سر دادن این شعار که “موسوی، کروبی آزاد باید گردند”، به نوعی برخی از خواستههای خود و وعدههای حسن روحانی در دوران انتخابات را یادآوری کردند و روحانی نیز با درک این موضوع، در سخنرانی خود نه تنها به جمع حاضر بلکه خطاب به ملت ایران گفت: یکسال از روز بزرگ شما یعنی روزی که پای صندوقهای رأی رفتید و انتخاب کردید گذشته است؛ 10 ماه هم از روز ما یعنی روزی که دولت را تشکیل دادهایم میگذرد و ما در این مدت هیچگاه وعدههایی را که به شما دادهایم از یاد نبردهایم و نخواهیم برد.
وی تاکید کرد: دولت به عنوان وظیفه، آنچه را که به شما وعده داده است دنبال خواهد کرد؛ البته از دیرباز به ما یاد دادهاند که “الامور مرهونة باوقاتها”.
با توجه به اینکه اخیراً هجمههایی علیه دولت درباره مسائل فرهنگی مطرح شده است، روحانی این موضوع را عنوان کرد که “مگر ما چه گفتهایم که برخی آشفته شدهاند؟ ما گفتیم فرهنگ ازآنِ مردم است و مردم باید برای تعالی و تلاش خود قدم بردارند. گویا عدهای هنوز در دوران حجر میاندیشند و فکر میکنند”.
حاضران در این مراسم، پس از این بخش از صحبتها و همچنین در طول سخنرانی رئیسجمهور، بارها وی را مورد تشویق قرار دادند و بدین ترتیب استقبال و حمایت خود از این سخنان را ابراز کردند.
انتهای پیام